Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εξαίρεση του Κ.Υ Βλαχιώτη από τις προσλήψεις προσωπικού λόγω COVID -19



Εξαίρεση του Κ.Υ Βλαχιώτη από τις προσλήψεις προσωπικού λόγω COVID -19
Άμεση προμήθεια ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ και δωρεάν προσφοράς του.
--------------------
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι το Κ.Υ Βλαχιώτη εξαιρείται από τις τρίμηνες προσλήψεις προσωπικού για την στελέχωση Κινητών Ομάδων Ειδικού Σκοπού (ΚΟΜΥ) στο πλαίσιο για την «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορονοϊού κατ΄οίκoν».
Από το ‘’ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’’ στο ‘’ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ’’ η προσπάθεια πάλι εναπόκειται στην πειθαρχία και στην αυτοπειθαρχία των πολιτών και με προσωπικό κόστος για την αγορά μασκών , αντισηπτικού, γαντιών κλπ , ενώ τα μαζικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού είδος σε ανεπάρκεια.
Θεωρώ θετική και γρήγορη την αντίδραση του δημάρχου Ευρώτα για πρόνοια αγοράς θερμομέτρων και επιτοίχιων αντισηπτικών στα σχολεία.
Όμως είναι ένα μέτρο σε μια κατεύθυνση για μια ειδική ομάδα.
Ο πληθυσμός του δήμου Ευρώτα εξέρχεται από την καραντίνα και εξ ανάγκης πρέπει να αυτοπροστατευθεί όχι λόγω του προστίμου των 150 ευρώ , αλλά γιατί αυτός ο επικίνδυνος και θανατηφόρος ιός (covid – 19) ήρθε για να μείνει μαζί με τον φόβο σ΄ όλους μας.
Το Κ.Υ Βλαχιώτη πρέπει να παίξει αποφασιστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο για την ευαίσθητη περιοχή του Δήμου Ευρώτα .
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κ.Υ Βλαχιώτη δεν ήταν στις προτεραιότητες διαχρονικά. Υπενθυμίζω την ένταξη του ΕΣΠΑ και τον τρόπο που εντάχθηκε με χρηματοδότηση των 200000 ευρώ μετά την αποφασιστική αγωνιστικότητα του δημοτικού συμβουλίου.
Έτσι και τώρα το δημοτικό συμβούλιο Ευρώτα πρέπει για την προστασία του πληθυσμού να κινηθεί σε τρεις κατευθύνσεις:
1. Να διεκδικήσει και για το Κ.Υ Βλαχιώτη εκτός της συνολικής στελέχωσης και αναβάθμισης του ανάλογες θέσεις την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για τον κορωνοϊό.
2. Αγορά μηχανήματος ανίχνευσης και διαγνωστικών τεστ και παραχώρηση στο Κ.Υ Βλαχιώτη.
3. Εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την εφαρμογή του προγράμματος τηλε- ιατρικής κατ’ αρχήν στις απομακρυσμένες Τοπικές Κοινότητες με κέντρο αναφοράς πρωτίστως του Κ.Υ Βλαχιώτη.
Στην νέα δύσκολη και μεταβατική φάση δεν αρκεί η αυτοπροστασία των δημοτών. Απαιτούνται μέτρα, πολιτικές, προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή που θα θωρακίζουν και θα βελτιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Τ.Α πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε βάρος άλλων προτεραιοτήτων γιατί η ανάπτυξη πρέπει να είναι σύμφυτη πλέον με την υγεία των δημοτών όταν ‘’η επίθεση των ιών’’ μόλις άρχισε. Η μαχόμενη επιστήμη δίνει αποφασιστικό αγώνα από την έρευνα μέχρι την θεραπεία. Οι άλλες δομές του κράτους θα αποδείξουν τώρα τι εννοούν στην πράξη πρώτα ο άνθρωπος ως αξία πάνω από τους δημοσιονομικούς κανόνες ή παλαιοκομματικές λογικές εκμαυλισμού συνειδήσεων.


Υ.Γ : Σ’ αυτή την πρωτοβουλία ρόλο έχει και η αντιπολίτευση (!).

Ηλιας Παναγιωτακακος

«Οι μάσκες της προστασίας»!



«Οι μάσκες της προστασίας»!

Μέχρι πρότινος η επικοινωνιακή ομάδα κατά της πανδημίας, με την βοήθεια των ΜΜΕ ενημέρωνε πως οι μάσκες και ειδικά οι πάνινες προκαλούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν ....
Από χθες οι μάσκες και ειδικά οι πάνινες είναι υποχρεωτικές, με ποινή προστίμου αν δεν τις φοράς ... γιατί ξαφνικά προστατεύουν από την πανδημία ...
Πρόκειται για την ίδια επικοινωνιακή ομάδα ...
Πρόκειται για αυτούς που ομιλούν συνεχώς στον πανικόβλητο πολίτη ΜΟΝΟ για «ατομική ευθύνη» παραβλέποντας την ... κρατική ή πολιτική ευθύνη για την ανεπάρκεια της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ...
Κύριοι ...
... ο σεβασμός και η εκτίμηση δεν επιβάλλονται, αλλά κατακτώνται!
ΠΗΓΗ 
Κωνσταντίνος Λουράντος

Κωνσταντίνος Λουράντος.«ΠΦΣ: ζητά υποχρεωτικά τα plexiglas στα φαρμακεία!»


«ΠΦΣ: ζητά υποχρεωτικά τα plexiglas στα φαρμακεία!»
Απαράδεκτο και εκτός πραγματικότητας το έγγραφο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΦΣ προς τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, με την παράκληση να το ... προωθήσει προς το υπουργείο για ... υποχρεωτική εφαρμογή από τους φαρμακοποιούς!
Ποιον ρώτησε και γιατί συνεχίζει να λειτουργεί, θεωρώντας τον εαυτόν του ... Λουδοβίκο;
Γιατί καταργεί όσους συναδέλφους εξακολουθουν να λειτουργούν δια μέσου της θυρίδας του φαρμακείου τους;
Γιατί θέλει να επιβάλει προστατευτικό plexiglas στον πάγκο του φαρμακείου; Είναι δυνατόν να εξομοιώνει το φαρμακείο με τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες που οι υπάλληλοι είναι ακούνητοι πίσω από τος θέσεις τους; Δεν γνωρίζει πως οι φαρμακοποιοί και οι βοηθοί τους κυκλοφορούν στο φαρμακείο και δεν είναι ... αγάλματα στημένα σε ένα σημείο;
Μήπως κρίνει εξ ίδιων τα οικονομικά ... αλλότρια και ζητά την επιβολή πρόσθετων οικονομικών επιβαρύνσεων εις βάρος των φαρμακείων σε μια εποχή που ο τζίρους τους ίσα ίσα που βγάζει τα έξοδα τους;
Ας μη προτρέξει κάποιος εξ αυτών σε δικαιολογίες, δηλώνοντας πως το έγγραφο αναφέρεται σε ... προαιρετικότητα, γιατί η προαιρετικότητα δεν απαιτεί ... θεσμοθέτηση!!!! Στον χώρο σου μπορείς να βάλεις και ... δέκα plexiglas αν αυτό θελεις.
Το έγγραφο αναφέρεται σε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, και αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
Γιατί εκτός των άλλων δημιουργεί συνειρμούς που μπορεί να είναι άδικοι για το δευτεροβάθμιο όργανο αλλά σίγουρα απαξιωτικοί!!!
 Κωνσταντίνος Λουράντος

ΔΤ Κατάθεση Αναφοράς για μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, εντός Νομού.



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Πειραιάς, 29/04/2020
                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατάθεση Αναφοράς σχετικά με τη μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων, εντός Νομού

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Νίκος Μανωλάκος κατέθεσε σήμερα 29/04/2020 Αναφορά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με την οποία ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον Δήμο Τροιζήνας-Μεθάνων και κατ’ επέκταση των νησιών του Αργοσαρωνικού, ώστε οι πολίτες να μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Νομό, δηλαδή στο Νομό Αττικής, κατ’ αναλογία με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Ακολουθεί το κείμενο της Αναφοράς
Αναφορά

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: «Σχετικά με τη μετακίνηση των κατοίκων του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, εντός Νομού»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 4 Μάϊου θα είναι ελεύθερη η μετακίνηση των πολιτών εντός του Νομού στον οποίο ανήκουν.

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Τροιζήνας-Μεθάνων, όπως άλλωστε και τα νησιά του Αργοσαρωνικού ο Πόρος, η Ύδρα και οι Σπέτσες, ανήκουν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής.

Για να μετακινηθούν ωστόσο, ελεύθερα οι κάτοικοι εντός του Νομού Αττικής, είναι απαραίτητο να διέρχονται οδικώς μέσω των Νομών Αργολίδας και Κορινθίας.

Για αυτό το λόγο, καταθέτω υπόψιν σας σχετική επιστολή του δημάρχου Τροιζηνίας- Μεθάνων, με την οποία ζητά να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον Δήμο και κατ’ επέκταση των νησιών του Αργοσαρωνικού, ώστε οι πολίτες της περιοχής να μπορούν να διέρχονται απρόσκοπτα από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο που οδηγεί στο Νομό τους, δηλαδή στο Νομό Αττικής, κατ’ αναλογία με τους πολίτες της υπόλοιπης Ελλάδας και παρακαλώ για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες

Αναγκαία η λήψη μέριμνας για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ (Eρώτηση Νόνης Δούνια)

Πειραιάς, 29 Απριλίου 2020 


Αναγκαία η λήψη μέριμνας για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ 


Την εξαιρετικά δύσκολη θέση, στην οποία έχουν έλθει 8933 απασχολούμενοι στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, 8μηνης διάρκειας, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σε δομές Δήμων και Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, που λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού Covid-19, έπαψαν προσωρινά να λειτουργούν, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή. 


Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρει ότι το μοναδικό εισόδημα των χιλιάδων αυτών συμπολιτών μας είναι η αποζημίωση για την συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, μιας και, αφενός δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν παράλληλα με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα, και, αφετέρου, δεν θεωρούνται άνεργοι, για να μπορούν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αν πρόκειται οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ να εξακολουθήσουν να λαμβάνουν την προβλεπόμενη αποζημίωση για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστές οι δομές, στις οποίες απασχολούνται, λόγω της πανδημίας ή αν έχει ληφθεί οποιαδήποτε μέριμνα για την οικονομική τους ενίσχυση. 



Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης

¨New Drivers¨ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ.ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΜΑΙΟΥ