Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Αναβάθμιση ευρυζωνικού φάσματος σε Γυμνάσια & Λύκεια από το Δήμο Μονεμβασίας


Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες (λόγω covid-19) που καλούνται να λειτουργήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, ο Δήμος Μονεμβασίας μέσω της Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ενεργοποίησε νέες συνδέσεις ευρυζωνικότητας στο σύνολο των σχολικών μονάδων Γυμνασίων Και Λυκείων.
Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας σε τηλεφωνία και διαδίκτυο, φρόντισε πριν την επανέναρξη των σχολικών μονάδων, να δώσει νέες ψηφιακές λύσεις ενεργοποιώντας επιπλέον υπηρεσίες διαδικτύου ώστε να διευκολύνει τις ανάγκες που γέννησε η νέα πραγματικότητα στη διδασκαλία.
Η δράση αυτή είναι ανεξάρτητη από την αναβάθμιση ταχυτήτων που «τρέχει» παράλληλα το Σχολικό Δίκτυο.

Παράταση αναστολής λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς όπως και εποχικής λειτουργίας έως και τις 31-5-2020



ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ:"Απάντηση στον κο Χαρχαλάκη"


Δελτίο Τύπου "Απάντηση στον κο Χαρχαλάκη"
Κύθηρα 04/05/2020


O κος Χαρχαλάκης επιστρέφοντας στις παλιές του συνήθειες επιχειρεί μέσα σε λίγες ώρες να απαξιώσει όλη την αντιπολίτευση.
Κανείς άλλος στα Κύθηρα δεν γνωρίζει διοίκηση και νόμους, κανείς άλλος δεν είναι ικανός, μόνο αυτός!
Κανείς άλλος δεν μπορεί να έχει προτάσεις, κανείς άλλος δεν μπορεί να προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο.
Θα θέλαμε να θυμίσουμε όμως στον κύριο Χαρχαλάκη πως ο Κυθηραϊκός λαός στις πρόσφατες εκλογές έδωσε πλειοψηφία στις παρατάξεις του συνθέτουν την δημοτική αντιπολίτευση. Αυτή την εντολή σεβόμαστε και για αυτή την εντολή αγωνιζόμαστε κ θα συνεχίσουμε να το κάνουμε είτε αρέσει του κυρίου Χαρχαλακη είτε όχι."


Τώρα όσο αφορά τις σχολικές επιτροπές και τους παιδικούς σταθμούς δεν θα εμπλακούμε σε νόμους και εγκυκλίους όπως κάνει ο κος Χαρχαλάκης, η παράθεση των οποίων τον μόνο σκοπό που εξυπηρετεί είναι να θολώνει τα νερά.
Αν κάποιος από τους αναγνώστες θέλει να εμβαθύνει ας διαβάσει στο site https://www.kodiko.gr/…/document_navi…/43235/nomos-3463-2006
από τον νόμο 3463/2006 τα άρθρα 240 243 244 με όλες τις αλλαγές από τον 4674/2020.
Ενα μόνο ερώτημα θέτουμε:
Πως άλλοι Δήμοι άλλαξαν όλες τις επιτροπές με την ανάληψη του νέου ΔΣ?


Αυτοί δεν υπόκεινται στους ιδίους νόμους?


Κανένας νόμος δεν απαγόρευε την αλλαγή των επιτροπών τον Σεπτέμβρη του 2019.


Απλά σε μια πιθανή μελλοντική αλλαγή του νόμου προσαρμόζεις την επιτροπή στα νέα δεδομένα. Τόσο απλά.


https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/43235/nomos-3463-2006?fbclid=IwAR0CIvRxdX8WOBJZg_lmwWVh1X7tkyklq9A5Obi2_REe8lUoFftl7S14PBM 

Προστασία των μελισσών από κακή χρήση των γεωργικών φαρμάκων.



Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την 165457/6557/29-07-1981 (άρθρο 1) Απόφαση Υπουργού Γεωργίας, απαγορεύεται η εφαρμογή μελισσοτοξικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων (φυτοφαρμάκων) κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας των καλλιεργειών.
Επίσης σύμφωνα με το με το άρθρο 45 του νόμου 4036/2012 σε όποιον χρησιμοποιεί γεωργικά φάρμακα χωρίς να τηρεί τα αναγραφόμενα στη συσκευασία ή την ετικέτα τους, επιβάλλεται πρόστιμο από τριακόσια (300) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Επιπλέον σύμφωνα με το άρθρο 46 του νόμου 4036/2012 σε όποιον αρνείται ή παρακωλύει τη διενέργεια ελέγχων από εξουσιοδοτημένα ελεγκτικά όργανα ή αρνείται την παροχή πληροφοριών ή παρέχει ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους.
Λαμβάνοντας ως δεδομένη την αναμενόμενη έναρξη της ανθοφορίας των εσπεριδοειδών στις πρώιμες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κατά το επόμενο δεκαήμερο και συνεκτιμώντας τις ανάγκες φυτοπροστασίας εφιστούμε την προσοχή στην χρήση γεωργικών φαρμάκων. Κυρίως πρέπει να έχουμε υπόψη ότι:
Κατά την περίοδο της πλήρους άνθησης ο ψεκασμός με φυτοφάρμακα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα που λύνει. Κι αυτό επειδή πολλά φυτοφάρμακα,
τα περισσότερα εντομοκτόνα είναι μελισσοτοξικά . Όταν λοιπόν ψεκάζουμε με αυτά
κατά την άνθηση σκοτώνουμε τις μέλισσες και έχουμε διπλή ζημιά. Και την παραγωγή των ίδιων μελισσών χάνουμε και μειώνεται η φυτική παραγωγή (αναλόγως την καλλιέργεια) αφού για το δέσιμο των καρπών βασικός συντελεστής είναι η μέλισσα ως επικονιαστής.
Οι μέλισσες θανατώνονται: όταν πετούν μέσα σε νέφος ψεκαστικού υγρού ή σκόνης, όταν περπατούν σε επιφάνειες που ψεκάστηκαν με πολύ τοξικό εντομοκτόνο και όταν παίρνουν δηλητηριασμένη τροφή (νέκταρ) ή νερό.
Επεμβάσεις με σκόνες προκαλούν μεγαλύτερες ζημιές γιατί το φυτοφάρμακο βρίσκεται στον αέρα επί περισσότερο χρόνο από ότι τα υγρά διαλύματα.
Μετά τον ψεκασμό όταν τα φυτά είναι ακόμα βρεγμένα από το ψεκαστικό υγρό ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος. Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει και όταν οι μέλισσες πάρουν νέκταρ στο οποίο υπάρχει εντομοκτόνο. Το νέκταρ περιέχει εντομοκτόνο όταν ψεκαστούν απευθείας τα άνθη. Υπάρχει περίπτωση όμως να έχει μεταφερθεί στο νέκταρ εντομοκτόνο με την κυκλοφορία των χυμών των φυτών όταν το εντομοκτόνο είναι διασυστηματικό.
Συμπερασματικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις μέλισσες είναι ο ψεκασμός ή σκόνισμα κατά τις ώρες της μεγάλης κινητικότητας των μελισσών σε ανθισμένες καλλιέργειες ή σε ανθισμένα ζιζάνια.
Ακόμα και όταν ψεκάζουμε κατά την άνθιση με φυτοφάρμακα που θεωρούνται μη μελισσοτοξικά πάλι δημιουργούμε προβλήματα, δεδομένου ότι το ψεκαστικό υγρό μπορεί να ξεπλύνει τη γύρη. Ειδικότερα :
1. Στη Δενδροκομία σπανίως επέμβαση με φυτοφάρμακα πρέπει οπωσδήποτε να συμπέσει με πλήρη άνθηση της καλλιέργειας. Δεν επιτρέπονται ψεκασμοί στα εσπεριδοειδή με σκευάσματα που έχουν σήμανση στην ετικέτα τους για επικινδυνότητα στις μέλισσες, από τη στιγμή που το ποσοστό της ανθοφορίας (ανοιχτών λουλουδιών) φθάσει το 5-10%
2. Από το σημείο αυτό έναρξης της ανθοφορίας και μέχρι της ολοκλήρωσής της απαγορεύονται οι ψεκασμοί στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών με σκευάσματα που έχουν σήμανση στην ετικέτα τους για επικινδυνότητα στις μέλισσες.
3. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όταν υπάρχει σοβαρή προσβολή από αφίδες (μελίγκρες) και άλλες εντομολογικές προσβολές , οι παραγωγοί μπορούν να ψεκάζουν υπό προϋποθέσεις και με σκευάσματα που θα συστήσουν οι γεωπόνοι που προμηθεύονται τα γεωργικά φάρμακα.
Στους μελισσοκόμους υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή τους σύμφωνα με την παρ. 3 της Υπουργικής Απόφασης που προαναφέραμε, για απομάκρυνση των μελισσοσμηνών από τις ανθισμένες καλλιέργειες σε περίπτωση ανάγκης εφαρμογής ψεκασμών. Σε περίπτωση που δεν τα απομακρύνουν φέρουν και την ευθύνη για τις ζημιές που θα υποστούν. Επιπλέον στα πλαίσια της καλής συνεργασίας των μελισσοκόμων με τους παραγωγούς η τοποθέτηση των μελισσοσμηνών σε αγροκτήματα θα πρέπει να γίνεται μετά από συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του κτήματος. Ακόμη για διευκόλυνση της επικοινωνίας, οι κυψέλες πρέπει να φέρουν τον κωδικό αριθμό που τους έχει χορηγηθεί μέσω του οποίου , μπορούν από τηλέφωνο στην ΔΑΟΚ να εντοπίσουν το τηλέφωνο του μελισσοκόμου.
Σας παρέχουμε τα ανωτέρω στοιχεία εν όψει της άνθησης των εσπεριδοειδών και για τα οποία κυρίως ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα μας και παρακαλούμε για την ενημέρωση των παραγωγών των περιοχών σας. Ψεκασμοί στα εσπεριδοειδή όπου είναι αναγκαίο μπορούν να γίνονται από το στάδιο του κλειστού μπουμπουκιού και μέχρι την έναρξη της ανθοφορίας στο 5-10% των ανθέων .

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ:Επείγουσα επιστολή της Δημάρχου Ελαφονήσου στον Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τα Δρομολόγια Ε/Γ – Ο/Γ

 

  ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                        
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
       ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
                                                                                                                                                                                    Ελαφόνησος,    03/05/2020
      Αριθμ. Πρωτ :  551
Προς: Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη
Κοιν. 1) Υπουργό Εσωτερικών, κο Θεωδορικάκο
2) Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κο Χαρδαλιά
3) Βουλευτές Ν.Λακωνίας
Θέμα: Δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ  της  Πορθμειακής γραμμής Ελαφονήσου – Πούντας
 Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Στον μοναδικό Νησιωτικό Δήμο Ελαφονήσου του Νομού Λακωνίας, που βρίσκεται στο Νότιο-ανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και ο οποίος, πέραν του νησιωτικού χαρακτήρα του, διατηρεί και ηπειρωτικό τμήμα στα διοικητικά όρια του, διαμένουν περίπου 800 μόνιμοι κάτοικοι, οι οποίοι, με ατομική και συλλογική συναίσθηση ευθύνης, απέδειξαν την ωριμότητά τους στην τήρηση των κατευθύνσεων, οδηγιών και συμμόρφωσης στους κανόνες που έθεσε η Πολιτεία προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.
Ωστόσο η αυριανή μέρα και κάθε επόμενη τρέχοντος μήνα, δεδομένων των 14 εβδομαδιαίων   δρομολογίων (2 ανά ημέρα) και συνδυαστικά με το πρωτόκολλο ανώτατου αριθμού επιβίβασης  κοινού, ήτοι 6 άτομα για το “Αγιαννάκης” που θα εκτελεί το ένα δρομολόγιο και 18 άτομα για το “Ελαφόνησος” που θα εκτελεί το 2ο δρομολόγιο της ημέρας, εναλλάξ, οδηγεί αναμφισβήτητα σε σύγχυση, ανασφάλεια και ολοκληρωτικό εγκλωβισμό.
Με την παρούσα, παρακαλούμε θερμά όπως αξιολογήσετε τις κάτωθι παραμέτρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και της επιστροφής στη νέα κανονικότητα, με γνώμονα, αφενός τη Δημόσια Υγεία, όπου κανείς δεν διαπραγματεύεται, αφετέρου τις τοπικές ιδιαιτερότητες, ανάγκες και ιδιομορφίες της καθημερινότητας των δημοτών μας :
  • Στην Ελαφόνησο υφίσταται Γυμνάσιο με προσαρτημένη την Α’ Λυκειακή και στελεχώνεται από εκπαιδευτικούς που μεταβαίνουν καθημερινά (και καθ’ όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων) στο νησί, καθότι είτε διαμένουν μόνιμα εκτός νήσου είτε διατίθενται και σε άλλες εκπαιδευτικές μονάδες, οι οποίοι από την 18η Μαΐου στο σύνολο τους καλούνται να τηρήσουν το εκπαιδευτικό τους ωράριο,
  • Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μεταβαίνουν στο Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο της Νεάπολης, ενώ κάποιοι εξ αυτών παραμένουν εκεί για φροντιστηριακές δραστηριότητες, και οι οποίοι από την 11η Μαΐου θα πρέπει να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό ωράριο προσέλευσης,
  • Υπηρεσίες, όπως η Εφορεία, το Λιμεναρχείο, το Ειρηνοδικείο, το Υποθηκοφυλακείο, Τράπεζες, Νοσοκομεία, Ιατρικά και Διαγνωστικά Κέντρα, Οργανισμοί Κοινής Ωφέλειας(πχ ΔΕΗ) και πολλά άλλα, εδρεύουν στην Νεάπολη, στους Μολάους και στην Σπάρτη (εντός Νομού Λακωνίας), και καθότι έχουν σωρευτεί αδιεκπεραίωτες εργασίες και υποχρεώσεις, κυρίως ιατρικής φύσης που έχουν πλέον μετατραπεί σε επείγουσες, θα υπάρξει καθολική αδυναμία είτε προσέγγισης σε αυτές είτε επιστροφής των μόνιμων κατοίκων στο τόπο διαμονής τους, λόγω του ανώτατου αριθμού επιβατών, των ανελλιπών δρομολογίων και ελλείψει εναλλακτικού τρόπου διανυκτέρευσης (λειτουργεί ένα ξενοδοχείο στην Σπάρτη),
  • Στο ηπειρωτικό τμήμα της Ελαφονήσου, ήτοι Πούντα -Παυλοπέτρι -Λίμνη Στρογγύλη, υφίστανται πολλές ιδιοκτησίες αγροτικού χαρακτήρα που χρήζουν επίβλεψης,
  • Στο νησιωτικό τμήμα της Ελαφονήσου υφίστανται επιχειρήσεις που άρχεται η επαναλειτουργία τους, κάποιες την 4η Μαΐου και κάποιες την 18η Μαΐου, και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να μεταβαίνουν καθημερινά για την κατά τόπο οργάνωσή τους,
  • Ο ανεφοδιασμός των ελαχίστων καταστημάτων τροφίμων, του μοναδικού ATM της Τράπεζας Alpha Bank και του ενός και μόνον φαρμακείου, δεν δύναται να προσαρμοστεί χρονικά, λόγω των αποστάσεων και του όγκου εργασίας των προμηθευτών, στα δύο δρομολόγια όπως αυτά έχουν προκαθοριστεί, με αποτελέσματα να ενέχεται ο κίνδυνος αποκλεισμού μας από αγαθά πρώτης και επιβεβλημένης ανάγκης,
  • Η αναμονή της επόμενης φάσης και η επανεκκίνηση της οικονομίας, τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο, αναγνωρίζουμε ότι είναι μέγα ζητούμενο και Κυβερνητικό στοίχημα. Ωστόσο, προκειμένου να μην απολεσθεί ούτε μία ημέρα εκ της λειτουργίας των επιχειρήσεων (καταλυμάτων και εστίασης), όπως αναμένεται να αποφανθούν οι αρμόδιοι φορείς, θα πρέπει να προγραμματισθούν και υλοποιηθούν εργασίες συντήρησης, προετοιμασίας και αποκατάστασης των τοπικών επιχειρήσεων,
  • Η ύδρευση του Δήμου Ελαφονήσου υποστηρίζεται κατά το ήμισυ από υποθαλάσσιο αγωγό και αντίστοιχη γεώτρηση, εγκατεστημένη στα χερσαία διοικητικά όρια μας, όπου και απαιτείται σχεδόν καθημερινή εποπτεία της λειτουργίας της, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας στελεχώνεται από μόνιμο υπάλληλο (οδηγό απορριμματοφόρου) που μεταβαίνει καθημερινά από την Νεάπολη.
Από τα ανωτέρω, ενδεικτικά αναφερόμενα, προκύπτει ότι το νησί της Ελαφονήσου είναι “συνδεδεμένο” με την ηπειρωτική στεριά, τόσο όσον αφορά στα διοικητικά όρια του, όσο και στην ικανοποίηση των λοιπών αναγκών των Δημοτών -Μονίμων κατοίκων του, καθώς η προσέγγιση γίνεται οδικώς κατά το μεγαλύτερο μέρος και ακτοπλοϊκώς από την Πούντα (απόσταση περί του μισού μιλίου από την απέναντι στεριά).

Κύριε Υπουργέ,
Για τους προαναφερθέντες λόγους και μεταφέροντας την αγωνία των μοναδικών Νησιωτών του Ν. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  αιτούμεθα :
-Την κατάργηση του ανώτατου αριθμού επιβατών, καθώς τα πλοία που δραστηριοποιούνται είναι, αφενός μεν ανοικτού και όχι κλειστού τύπου οχηματαγωγά, αφετέρου δε διαφορετικής δυναμικής,
-Την επαύξηση της επιχορήγησης κατά  τουλάχιστον 10 ακόμη δρομολόγια τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) και συγκεκριμένα στις 7.30 πμ, 10.30 πμ, 13.30 μμ και 16.30 μμ ώρες εκτέλεσης αυτών από το λιμάνι της Ελαφονήσου,
-Την τροποποίηση της ώρας δρομολόγησης των πλοίων κατά το Σαββατοκύριακο, ήτοι 8.30 πμ και 14.30 μμ (έναντι 8.30 πμ και 12.30 μμ)    και
-Τη συμμετοχή των απόψεων του Δήμου Ελαφονήσου στον καθορισμό των δρομολογίων του Ιουνίου και των επόμενων μηνών, εάν και εφόσον προκύψει αίτημα τροποποίησης των υπολοίπων εγκεκριμένων δρομολογίων εκ των δραστηριοποιούμενων ή έτερων εταιρειών.
Γνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης της Πολιτείας και αναγνωρίζοντας τις υπερβάσεις και το έργο που έχει επιτευχθεί στο σύνολο των συναρμόδιων φορέων, προσβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση των αιτημάτων του Δήμου Ελαφονήσου και ευελπιστούμε στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και στην εξεύρεση λύσης στα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακτοπλοϊκή γραμμή Ελαφόνησος- Πούντα, όπου ναι μεν δεν ήταν βιώσιμη κατά τον μήνα Απρίλιο και προφανώς δεν θα είναι βιώσιμη και κατά τον τρέχοντα μήνα, αλλά η εύρυθμη λειτουργία της καθίστατο νευραλγική και προαπαιτούμενη για την βιωσιμότητα του τόπου.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Η Δήμαρχος 
Λιάρου Ευσταθία

ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ

ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ
1η φωτογραφία: Οι ανεμόμυλοι του Ποταμού από το αρχείο του Στράτη Θεοδωρακάκη του αείμνηστου Μαέστρου μας.
2η φωτογραφία: Οι δασκάλες και μαθήτριες του Παρθεναγωγείου Ποταμού στο προαύλιο του σχολείου, με φόντο τους ανεμόμυλους. Η φωτογραφεία ανήκει σε φίλο μου που θα την δει.... ας συμπληρώσει τα ονόματα των διδασκαλισσών.
Από αυτές τις φωτογραφίες εμπνεύστηκα το κεφάλαιο "Η Μυλωνού" του βιβλίου μου "Κόρη της Μοίρας - Η γιαγιά η Μηνού". Μικρό απόσπασμα παραθέτω.
-Μη γνοιάζεσαι, μάνα. Ούλα θα τα προσέχω. Πιλάλησε το μουλάρι και πήρε τον δρόμο για το Μεγάλο Χωριό. Έκοψαν μέσα από χωράφια και μονοπάτια και βρέθηκαν μπροστά στους δύο ανεμόμυλους του Ποταμού, βόρεια και ακριβώς πάνω από τον κύριο όγκο των οικοδομών. Στο ψηλότερο σημείο της περιοχής ήταν το μυλοστάσι κι ένα γύρω μήτε δέντρο, μήτε άλλο κτίριο έστεκε. Ο ανεμόμυλος του Κυρ – Ανέστη, ήταν ο πιο καινούργιος και ο πιο ψηλός από τους δύο. Είχε δέκα πανιά δεμένα στη φτερωτή του, που τον γύριζαν νωχελικά, ενώ ο άλλος είχε οκτώ αντένες και ισάριθμα πανιά. Εκεί ξεφόρτωσε ο Μηνάς τον Ερμή, δίχως ο μυλωνάς να φανερωθεί.
-Κυρ – Ανέεεστηηη… Πού ‘σαι; Έσυρε φωνή ο Μηνάς. Μα ο μυλωνάς παρέμενε άφαντος. Με τα πολλά έσπρωξε τη μισάνοιχτη θύρα να περάσει στα ενδότερα… και τότε φανερώθηκε γυναίκα, στητή και ομορφοκαμωμένη. Αλευρωμένη από πάνω ίσα με κάτω, δίχως να κατορθώνει το ατημέλητο ντύσιμό της να κρύβει τη ζωηράδα των τριάντα της χρόνων.

Kosmas Megalokonomos


 

Κύριε Πρωθυπουργέ εφαρμόστε το νόμο για την προσβασιμότητα για όλους και τη διάσωση Ανθρώπων με αναπηρία κι ηλικιωμέννων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης



Κύριε Πρωθυπουργέ, με τον εξαιρετικό τρόπο που όλες οι υπηρεσίες της χώρας λειτούργησαν τέλεια και μπόρεσαν να επιβληθούν αυτά τα μέτρα κατά την περίοδο της καραντίνας, με τον ίδιο τρόπο και με τον ίδιο ζήλο πρέπει να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιβληθεί ο νόμος ως προς την προσβασιμότητα για όλους σε όλους τους χώρους, όπως ακριβώς ορίζει κι ο οικοδομικός κανονισμός που ισχύει νόμιμα στο κράτος μας από την 1-1-2020. Επίσης στον τομέα της πολιτικής προστασίας η ίδια τακτική θα πρέπει να οδηγήσει άμεσα σε
καίριες παρεμβάσεις για τις οποίες έχω αποστείλει παλαιότερα επιστολή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την εφαρμογή σχεδίων διάσωσης ανθρώπων με αναπηρία κι ηλικιωμένων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και φυσικών καταστροφών, με το συντονισμό κρατικών υπηρεσιών
και ομάδων έμπειρων εθελοντών διασωστών, πριν θρηνήσουμε πολλά θύματα από αυτές τις κοινωνικές ομάδες στους επικείμενους σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες.


https://www.facebook.com/103413627729937/posts/241154580622507/


Τάκης Αλεξανδράκης

Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ (Δρομολόγια 05/2020)


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προσωπικά τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μου για έκτακτη επιδότηση της γραμμής Νεάπολη-Κύθηρα (που δεν είναι επιδοτούμενη) για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημική κρίση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του τοπικού πλοίου (που επιδοτείται μόνο για τη γραμμή Κύθηρα-Αντικύθηρα 2 φορές την εβδομάδα).
Με τη σύμβαση που υπεγράφη χτες 2/5, το τοπικό πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα επιδοτηθεί για όλο το Μάιο για 3 δρομολόγια Νεάπολη-Κύθηρα κάθε εβδομάδα
Stratos Charchalakis