Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ανακοίνωση Δημάρχου για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων



Εν΄ όψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Γιάννης Ρίτσος» και τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία τους
Έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις και καθαρισμός όλων των χώρων.
Ενισχύθηκαν  όλες οι ανωτέρω σχολικές μονάδες με επιπλέον προσωπικό από τις καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Παραδόθηκαν αντισηπτικά, αφ΄ ενός μεν οι ποσότητες που εστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας και αφ΄ ετέρου ποσότητες που η προμήθειά τους έγινε από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων.
Χορηγήθηκαν μάσκες προστασίας και το απαραίτητο προστατευτικό υλικό για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας.
Ευχόμεθα καλή επιτυχία στους μαθητές και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς. 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Γενικό Λύκειο Κυθήρων:Την Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και μόνον αυτοί) επιστρέφουν στο σχολείο.



Την Δευτέρα 11 Μαΐου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και μόνον αυτοί) επιστρέφουν στο σχολείο.
Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να τους υποδεχτούμε (προετοιμασία αιθουσών, διευθέτηση θρανίων, τοποθέτηση απολυμαντικών, χειροπετσέτες στις τουαλέτες, απολύμανση κλπ)
Το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά στις 08:15.
Τα λεωφορεία και τα ταξί θα ξεκινήσουν από τις αφετηρίες στην συνηθισμένη τους ώρα.
Η Γ΄ Λυκείου θα λειτουργήσει σε 5 τμήματα ως εξής:
Γ.ΑΝ (Ο.Π. ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ) άτομα 10 στην αίθουσα του Γ1
Γ.ΟΠ.Α(Ο.Π.ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) άτομα 8 στην αίθουσα του Γ2
Γ.ΟΠ.Β(Ο.Π.ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ) άτομα 8 στην αίθουσα της Α
Γ.ΘΥΓ. (Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ) άτομα 6 στην αίθουσα του Β1
Την Δευτέρα θα κάνουμε πεντάωρο. Το πρόγραμμα επισυνάπτεται.
Κατά τη μετακίνηση των μαθητών πρέπει να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις και να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη επιβίβαση και αποβίβαση με τάξη και χρονοκαθυστέρηση, προς αποφυγή συνωστισμού .
Στα λεωφορεία σε κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή.
Με τα ταξί μεταφέρονται κατά μέγιστο δύο επιβάτες.
Αν και είναι προαιρετικό, συνιστούμε στους μαθητές και τις μαθήτριες την χρήση μάσκας στα λεωφορεία και το σχολείο.
Στα ταξί η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.
Το κυλικείο δεν θα λειτουργεί. Κολατσιό και νεράκι από το σπίτι.
Περισσότερα από κοντά
Καλήναντάμωση

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ο Ιωάννης ο Θεολόγος στα Κύθηρα

Ο περιηγητής AEGIDIUS VAN EGMONT στις ταξιδιωτικές σημειώσεις που κράτησε κατά το πέρασμά του στα Κύθηρα το 18ο αι. γράφει μεταξύ άλλων «……Στο νησί υπάρχει μια σπηλιά που έχει μήκος μισό μίλι κι επειδή οι κάτοικοι πιστεύουν ότι ο άγιος Ιωάννης άρχισε να γράφει σ’αυτήν την Αποκάλυψή του, έχουν χτίσει εκεί ένα μοναστήρι……»

Πρόκειται για το εντυπωσιακό σπήλαιο του αγίου Ιωάννου στον Εγκρεμνό, κοντά στο Καψάλι, στο οποίο κατά την παράδοση παρέμεινε για κάποιο διάστημα ο Θεολόγος και το οποίο αρχικά καθιερώθηκε επ ονόματι του Θεολόγου. Σήμερα τιμάται επ’ονόματι του Προδρόμου. Ναοί του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Κύθηρα είναι οι εξής:
Θεολόγος στα Τριφυλλιάνικα
Θεολόγος στις Πιτσινάδες
Θεολόγος στο Λαχνό
Θεολόγος στο Κάστρο Μυλοποτάμου
Θεολόγος στη Χώρα
Θεολόγος στη Χαμηλή

Ο ναός της Χώρας σύμφωνα με την εντοιχισμένη κτητορική επιγραφή χτίστηκε το 1626 από τον αφέντη Τζουάννε Φατσέα και το γιο του Λοδοβίκο. Η εικόνα του Θεολόγου με ασημένια επένδυση είναι της ιδίας περιόδου και φέρει την εξής επιγραφή «ΔΕΗΣΙΣ ΤΩΝ ΔΟΥΛΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΖΟΥΑΝΕ ΚΑΙ ΛΟΝΤΕΒΙΚΟΥ ΦΑΤΣΕΩΝ ΚΕ ΤΟΝ ΤΕΚΝΟΝ ΑΥΤΩΝ. ΧΕΙΡ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΙΝΥΟΛΟ ΧΡΙΣΟΦΟΣ» Ο ναός λειτούργησε σαν ενορία μέχρι τον 20ό αι. και αρχικά εφημέριοι του ναού ήσαν από την οικογένεια των κτητόρων. Η αίγλη που είχε κάποτε ο ναός διαφαίνεται από παλιά ινβεντάρια, όπου οι μερτικάτορες και γιους πατρονοτάριοι του ναού καταγράφουν λεπτομερώς εκτός από την ακίνητη περιουσία και τα πολύτιμα ιερά σκεύη, ασημικά, εικόνες, βαρύτιμα υφάσματα δαμασκηνιά, βελούδα, ορμιζένια, ρεκαμάδα με το χρυσάφι, κ.α. Μεταξύ των κειμηλίων του ναού είναι και η Παναγία η Μεσοπαντίτισσα, αφιέρωμα προσφύγων που ήρθαν στα Κύθηρα από την Κρήτη το 1669 με την άλωση του Χάνδακα από τους Τούρκους. Σήμερα ο ναός είναι παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου.
 eleniharou.gr

Επίσπευση της ρύθμισης για τη συνεπιμέλεια τέκνων ζητεί ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΕΚΝΩΝ
ΖΗΤΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ 


Πειραιάς, 8 Μαΐου 2020 


Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε την υπ’ αρ. ΑΠ6290/7-5-2020 ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, σχετικά με την πρόοδο της διαδικασίας εκσυγχρονισμού του πλαισίου για τη συνεπιμέλεια τέκνων, καθώς το ισχύον, αναχρονιστικό νομοθετικό καθεστώς έχει επικριθεί από την επιστημονική κοινότητα, από αρχές, όργανα και φορείς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Μπουτσικάκης εξήρε την εξαγγελία του Υπουργού Δικαιοσύνης για οριστική επίλυση του ζητήματος, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα και η δυνατότητα των παιδιών, όταν και όπου είναι εφικτό, να μεγαλώνουν και με τους δύο γονείς.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο Βουλευτής, πρέπει να κατοχυρωθεί η από κοινού λήψη αποφάσεων για όλα τα ζητήματα ανατροφής, ο ίσος χρόνος επικοινωνίας καθώς και η εναλλαγή κατοικίας, με στόχο την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, μέσα από τη φροντίδα και την αφιέρωση ποιοτικού χρόνου και από τους δύο γονείς, ανεξαρτήτως αν οι τελευταίοι είναι παντρεμένοι ή όχι, ανεξαρτήτως αν ζουν ή δεν ζουν μαζί.

Για τους λόγους αυτούς, ο Βουλευτής ζητεί την επίσπευση του νέου θεσμικού πλαισίου για τη συνεπιμέλεια τέκνων, ώστε τα παιδιά να μη στερούνται στην πράξη τον έναν από τους δύο γονείς.

Πρόγραμμα της Εορτής του Οσίου Θεοδώρου


Απάντηση στη μείζονα μειοψηφία για το Camping Καψαλίου


Κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2019, η παράταξη «ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ» προσπαθούσε να αποδείξει στο εκλογικό σώμα των Κυθήρων ότι δεν είχε/έχει καμία σχέση με την δημοτική αρχή που διοίκησε το Δήμο την περίοδο 2007-2014, δηλαδή με την παράταξη του κ. Κουκούλη και των άμεσων συνεργατών του, χωρίς βέβαια να πείσει σχεδόν κανέναν. Σήμερα, με το δελτίο τύπου που εξέδωσε για το δημοτικό Camping στο Καψάλι, προσπαθεί με σθένος να υπερασπιστεί την τότε Δημοτική Αρχή, αποδεικνύοντας εκ νέου ότι αποτελεί φυσικό και καθολικό διάδοχό της.

Η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Χαρχαλάκη που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου την 01/09/2014, ενημέρωσε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της με πολυσέλιδο κείμενο τον Κυθηραϊκό λαό για το τί ακριβώς παρέλαβε από τον προηγούμενο Δήμαρχο και την διοίκησή του, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν επακριβώς την πραγματική κατάσταση του Δήμου και των υπηρεσιών του. Μέσα στις «καυτές πατάτες» που παρέδωσε το 2014 η απερχόμενη τότε διοίκηση ήταν μεταξύ άλλων (ενδεικτικά): τα 10 παράνομα λιμάνια για τα οποία επί 8 χρόνια, με φίλα προσκείμενες Κυβερνήσεις, λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερο προσωπικό δεν είχε κατορθώσει να νομιμοποιήσει, ένα ημιτελές κατασκεύασμα από σκυρόδεμα στο δάσος Αγ. Ιωάννου Ποταμού που ξεκίνησε να κατασκευάζεται ως Θέατρο χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί και για το οποίο δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει ούτε καν τις μελέτες αποκατάστασης (που σήμερα έχουν δημοπρατηθεί), ανείσπρακτες και αβεβαίωτες οφειλές παρελθόντων οικονομικών ετών σχεδόν 1,5 εκατομμύριο, φορολογικές και λογιστικές εκκρεμότητες του Δήμου και των νομικών του προσώπων από το 2011 (ο Δήμος δεν είχε υποβάλει ποτέ δήλωση Ε9 κ.λπ.!) και ένα δημοτικό Camping επί εκτάσεως της Εγχωρίου Περιουσίας για την οποία το χρησιδάνειο είχε λήξει από το 2007 και λειτουργούσε με παράτυπο τρόπο, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει αξιοποιήσιμα έσοδα, αλλά με μοναδικό σκοπό να συντηρεί μια αναπτυξιακή «εταιρεία» χωρίς ρόλο, ουσία και πραγματικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Αντίστοιχη χαοτική κατάσταση, θυμίζουμε, επικρατούσε και στις μισθώσεις των παραλιών οι οποίες, παράτυπα διεξάγονταν από το Δήμο και μάλιστα χωρίς το αναγκαίο ρυθμιστικό πλαίσιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας, ζήτημα το οποίο επιλύσαμε το 2015 οριστικά αποδίδοντας την διαχείριση των ακτών στην Εγχώριο Περιουσία όπου και ανήκουν. Την Δημοτική Αρχή που παρέδωσε όλα τα παραπάνω πασχίζει σήμερα να υπερασπιστεί η μείζων μειοψηφία, χωρίς όμως να αντιλαμβάνεται ότι εκτίθεται. Ήδη, λοιπόν, από τους πρώτους μήνες της νέας διοίκησης (τέλη 2014-αρχές 2015) η τότε Δημοτική Αρχή είχε δηλώσει δημόσια ότι όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα, που επί χρόνια είχαν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο, έχουν πλέον καταστεί εξαιρετικά δυσεπίλυτα όχι μόνο λόγω της πολυετούς παγιωμένης κατάστασής τους, αλλά κυρίως λόγω της αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου σε όλα τα επίπεδα σε συνδυασμό με την μείωση του προσωπικού. Σήμερα για παράδειγμα η οικονομική υπηρεσία του Δήμου λειτουργεί με 2 άτομα (και με πενταπλάσιες αρμοδιότητες και ευθύνες σε σχέση με το 2014), ενώ επί κ. Κουκούλη είχε φτάσει να λειτουργεί με 9 (!), αλλά δεν κατάφερε να βάλει σε υποτυπώδη έστω τάξη τα κληροδοτήματα και τις οφειλές. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα προβλήματα (και πολλά ακόμα) θα καταδιώκουν το Δήμο επί χρόνια.
Συνεπώς η λαϊκίστικη κριτική ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή «έβαλε λουκέτο στο Θέατρο και το Λιμενικό Κτίριο Διακοφτίου» δεν είναι απλά παραπλανητική και ψευδής, αλλά αποσιωπά κατ΄ ουσίαν την πραγματική διάσταση των γεγονότων με μοναδικό στόχο να βρει κάτι να πει για τον Δήμαρχο ειδικά σε μια περίοδο όπου εκτελούνται πάρα πολλά και σημαντικά έργα που προφανώς φέρνουν σε δύσκολη θέση κάθε αντιπολιτευτικό αφήγημα (έργα που – θυμίζουμε – η μείζων μειοψηφία έχει καταψηφίσει συνολικά).
Επί των ερωτημάτων:
  1. Η σημερινή Δημοτική Αρχή έδωσε οριστικό τέλος στους ανεφάρμοστους πλασματικούς και φαραωνικούς προϋπολογισμούς της ΑΝΚΥ. Το 2012 (ενδεικτικά) ο προϋπολογισμός της ΑΝΚΥ ήταν 550.000€ και υλοποιήθηκε κατά το τεράστιο ποσοστό του 17,9%! Χωρίς να διαθέτει καμία χρηματοδότηση, πλήρως πλασματικός. Η δική μας Δημοτική Αρχή τον προσάρμοσε σε πραγματικά δεδομένα, δηλαδή περίπου στις 130.000€, όπου περιλαμβάνεται και το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο των 60.000€. Για την ετήσια λειτουργία του Camping και του Σπηλαίου, η ΑΝΚΥ απασχολούσε (ανάλογα με τη χρονιά) 7-10 άτομα με συμβάσεις εργασίας 3 μηνών και συνολικό κόστος μισθοδοσίας σχεδόν 45.000€ (μισθός, ΙΚΑ, φόρος μισθωτών υπηρεσιών, εισφορές κ.λπ.), περίπου όσο τα ετήσια μεικτά έσοδα του Camping! Η ΑΝΚΥ απασχόλησε λιγότερο προσωπικό, μόνο κατά το έτος 2019, όταν επιτεύχθηκε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για την πρακτική άσκηση φοιτητών, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ετήσιο εργοδοτικό κόστος.
  2. Τα σημερινά έξοδα της ΑΝΚΥ είναι μόνο τα λειτουργικά της έξοδα, που θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να τεθεί σε εκκαθάριση. Μέσα σε αυτά εντάσσεται και η ετήσια δαπάνη για ορκωτό λογιστή, παρά το γεγονός ότι η ΑΝΚΥ δεν έχει εκ του νόμου σχετική υποχρέωση. Στα ετήσια έξοδα του Camping περιλαμβάνονται και οι δαπανηρές εργασίες της συντήρησής του (ηλεκτρολογικά, πυρασφάλειες, αποψιλώσεις, καθαρισμοί, χρώσεις κ.λπ.) που αναλαμβάνονται από την ΑΝΚΥ και όχι από την Εγχώριο Περιουσία.
  3. Από τα βιβλία επισκεπτών του Camping (που περιέχουν προσωπικά δεδομένα και δεν επιτρέπεται να δημοσιευθούν) προκύπτουν οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών του κατά τάξη μεγέθους/αριθμού επισκεπτών: Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα. Οι χώρες αυτές πλήττονται δραματικά από τον κορωνοϊό και ορθώς η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην λειτουργήσει το Camping για το 2020, διότι τα έξοδά λειτουργίας του θα ήταν διπλάσια ή και τριπλάσια των όποιων εσόδων του.
  4. Το ελεύθερο Camping απαγορεύεται. Αρμόδιος για τον έλεγχο και την επιβολή των προβλεπομένων προστίμων/ποινών δεν είναι ο Δήμος, αλλά η Αστυνομία και το Λιμενικό (κατά περίσταση).
  5. Σε ό,τι αφορά τη μίσθωση, η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει την απόφασή της, έστω και με καθυστέρηση. Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε ότι η  Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμόν 530992/28.09.1987, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν όντως η μίσθωση των κατασκηνώσεων Δ΄ τάξης σε ιδιώτες, καταργήθηκε με το άρθρο 8 της υπ’ αριθμόν 14129/2015 Υπουργικής Απόφασης [ΦΕΚ Β΄ 1476/14.7.2015], μετά από αίτημα του Δημάρχου μας προς την τότε Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά ακριβώς για να δοθεί η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης του Camping Καψαλίου. Συνεπώς, δεν τίθεται πλέον τέτοιος περιορισμός, αλλά προφανώς η μείζων μειοψηφία αρκείται στο να αναζητά νόμους στο  google χωρίς να προχωρά στα ενδότερα της ερμηνείας και της εφαρμογής τους, που απαιτούν εξειδικευμένες νομικές γνώσεις. Εκκρεμεί η επανακατάταξη της τουριστικής κατασκήνωσης Καψαλίου σε μία από τις κατηγορίες αστέρων, που ορίζονται στο άρθρο 4 της άνω Υ.Α., διαδικασία ουδόλως απλή καθώς απαιτείται η εκ νέου έκδοση πλείστων εγκρίσεων και η προσαρμογή σε σειρά νέων τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που εμπίπτουν μεταξύ άλλων και στην αρμοδιότητα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται ειδικά για την περιοχή του Καψαλίου. Ως εκ τούτων, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζει η μείζων μειοψηφία. 
Η ΑΝΚΥ θα κλείσει. Είναι πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής και δεν αλλάζει. Θα τεθεί σε εκκαθάριση και το μετοχικό κεφάλαιο των 60.000€ θα επιστραφεί στο Δήμο και θα διατεθεί στο σύνολό του για κάποιο έργο στο Καψάλι. 

Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά η μείζων μειοψηφία, είναι τί είδους αντιπολίτευση θα ασκήσει. Υπάρχει η εποικοδομητική αντιπολίτευση που συνοδεύεται από συνεργασία, υλοποιήσιμες προτάσεις και προσαρμογή στην πραγματικότητα. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος – που δείχνει δυστυχώς η μείζων μειοψηφία να ακολουθεί -: η ανώφελη κριτική, τα πυροτεχνήματα, η παράθεση «στοιχείων» που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα (θα έπρεπε να γνωρίζει ότι για το Camping, η Εγχώριος Περιουσία δεν πραγματοποιεί καμία δαπάνη και ότι η απαγόρευση μίσθωσης του Camping έχει καταργηθεί από το 2015!), η προσπάθεια διατήρησης κλίματος έντασης και οι θεωρίες.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και είναι υπεύθυνος για αυτές.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ADELIN FM (ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ) 06-05-20

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής μας στο studio ο Δημήτρης Κοντολέων Επικεφαλής της Ελάσσων Μειοψηφίας του Δήμου Κυθήρων. 
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής μας ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κύριος Θεόδωρος Βερούτης, ο Παναγιώτης Κρυπωτός Πολιτευτής Λακωνίας με την Ελληνική Λύση,και ο θοδωρής Πανέλης τραγουδιστής. 
Τα μουσικά διαλύματα της εκπομπής έχουν αφαιρεθεί από το youtube.com λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.