Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ Κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ 

Κύριε Δήμαρχε
Μπήκαμε ήδη στην δεύτερη φάση των μέτρων για την σταδιακή αποκατάσταση της Κοινωνικής και Οικονομικής Ζωής της Χώρας, που τόσο πολύ επλήγη και συνεχίζει να πλήττεται από την Πανδημία του Κορονοϊού. 
Τα μηνύματα για τον Τουρισμό και φυσικά την εστίαση που αποτελούν τον πρώτο και καθοριστικό παράγοντα του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδας και όρο επιβίωσης για τα μικρά νησιά όπως τα δικά μας , δεν είναι καλά, με ότι αυτό συνεπάγεται .
Είναι επίσης γεγονός ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον στον Υγειονομικό Τομέα τα πήγαμε πολύ καλά , καθιστώντας έτσι την χώρα Παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση . 
Μερικές περιοχές μάλιστα και νησιά όπως τα δικά μας κατάφεραν ,εφαρμόζοντας σχολαστικά τα μέτρα , να μην έχουν κανένα κρούσμα γεγονός που αποτελεί πλέον την ‘’προίκα ‘’ μας και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Αυτό όμως δεν αρκεί . 
Εκτός από την συνεχή επιφυλακή που πρέπει να έχουμε, συνεχίζουμε τον πόλεμο σε οικονομικό επίπεδο με την βεβαιότητα ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης.
Στοιχειώδης Υποχρέωση όλων μας, κατοίκων ,Επαγγελματιών και πρωτίστως των θεσμικών Αυτοδιοικητικών εκπροσώπων μας -όπως εσείς από το Αξίωμα του Δημάρχου- είναι να μετριάσουμε, όσο είναι δυνατόν , τις εξοντωτικές επιπτώσεις της Υγειονομικής και Οικονομικής κρίσης από την Πανδημία , εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται . 

Για τον σκοπό αυτό - μετά την γνωστοποίηση ότι σε τρία τουλάχιστον μεγάλα νησιά ,Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο και με το επιχείρημα ότι διαθέτουν επαρκείς Υγειονομικές υποδομές ( Νοσοκομεία ) και είχαν λίγα κρούσματα του Κορονοϊού , θα υπάρξει ταχύτερο από τους υπόλοιπους προορισμούς άνοιγμα της Τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι εκτός της μη ύπαρξης κανενός κρούσματος , τα Κύθηρα διαθέτουν ένα Γενικό Νοσοκομείο Πρότυπο ,πλήρως Εξοπλισμένο και με προσωπικό ικανό να ανταπεξέλθει σε τυχόν έκτακτες καταστάσεις, σας καλούμε να αναλάβετε άμεσα κάθε σχετική Πρωτοβουλία ώστε να συμπεριληφθούν και τα Κύθηρα στην συγκεκριμένη κατηγορία νησιών για τα οποία αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων. 
Στοιχειώδεις αρχές ίσης μεταχείρισης και ισοπολιτείας εφόσον πληρούνται οι ίδιες προϋποθέσεις, επιβάλουν το δίκαιο αίτημα μας να γίνει αποδεκτό .
Θα μπορούσατε επίσης κ. Δήμαρχε ,ως εκ της θέσεως σας ,ως Πρόεδρος της επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ, να θέσετε ευρύτερα το ζήτημα αυτό και να απαιτήσετε την ίδια μεταχείριση και για άλλα νησιά που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις. 

Κύριε Δήμαρχε
Με τη βεβαιότητα ότι κατανοείτε τη βασιμότητα του αιτήματός μας και συμμερίζεσθε την επείγουσα και ζωτική του σημασία για τους κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης του νησιού μας, περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και τις ενέργειές σας για την υλοποίησή του. 


ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η καραντίνα για τους ανθρώπους με αναπηρία δεν τελειώνει, απλά… συνεχίζεται…


Η καραντίνα και ο αποκλεισμός στο σπίτι απετέλεσαν μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Όμως για εμάς τους ανθρώπους με αναπηρία θα συνεχιστεί. Με λίγα λόγια για τις φίλες και τους φίλους με αναπηρία, καραντίνα είναι όλη μας η ζωή. Γιατί; 
Η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι πως το κράτος και η κοινωνία δεν μας επιτρέπει να κυκλοφορήσουμε. Το αστικό περιβάλλον, τα δημόσια και τα ιδιωτικά κτίρια και το σύνολο των υποδομών της χώρας δεν είναι προσβάσιμα, παρόλο που την προσβασιμότητα
προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός που ισχύει ως νόμος του κράτους από την 1-1-2020.


Εμείς όμως θα παραμένουμε υποχρεωτικά σε καραντίνα αποκλεισμένοι στο σπίτι μας.
Αυτή η δυσμενής κατάσταση του αποκλεισμού που δυστυχώς βιώσατε κι εσείς, εξαιτίας κορονοϊού, αποτελεί καθημερινότητα για εμάς. Σας καλώ να σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια ν’ αλλάξουμε την απροσπέλαστη χώρα μας, με απλή εφαρμογή του νόμου, το σημείο – κλειδί όπου… πάσχουμε ως χώρα. 

Αν και διαθέτουμε ένα άριστο νομοθετικό οπλοστάσιο, το Σύνταγμά μας είναι απόλυτα προστατευτικό, εμείς το παραβιάζουμε συνεχώς. 
Σας θέλουμε λοιπόν δίπλα μας σ’ αυτήν την προσπάθεια.Προσβασιμοτητα για όλους είναι πραγματικά ισότητα για όλους.

https://www.facebook.com/103413627729937/posts/265584178179547/

Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Lawyer
Coordinator of "Man in the Epicenter" scientific Forum

Mobile: +30-699-22-699-69
blog: http://takisalexandrakis.blogspot.com/
facebook: https://www.facebook.com/Τάκης-Αλεξανδράκης-103413627729937/

Ταξιδεύοντας με την «Αθηνά»: η μεταναστευτική περιπέτεια των Τρυγονιών

 
Ταξιδεύοντας με την «Αθηνά»:
η μεταναστευτική περιπέτεια των Τρυγονιών

Η «Αθηνά» είναι μια ξεχωριστή και συνάμα πολύτιμη συνεργάτιδα της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας: το θηλυκό Τρυγόνι στο οποίο τοποθετήθηκε δορυφορικός πομπός το περασμένο φθινόπωρο στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων μάς δίνει τη σπάνια ευκαιρία να το «ακολουθήσουμε» στα μεγάλα μεταναστευτικά του ταξίδια.

Ακολουθώντας το σήμα του δορυφορικού πομπού της, παρακολουθήσαμε την «Αθηνά» να αναχωρεί πέρσι στα μέσα Σεπτέμβρη από τα Αντικύθηρα και να φτάνει στην υποσαχάρια Αφρική, στην περιοχή του Νοτιοδυτικού Σουδάν, όπου περνά τον χειμώνα, μετά από σχεδόν έναν μήνα και διάσχιση 3.000 χιλιομέτρων. Με τον ερχομό της άνοιξης, άνοιξε ξανά τα φτερά της για τους τόπους αναπαραγωγής στην Ευρώπη. Το ταξίδι είναι πολύ δύσκολο: χρειάζεται να ξεπεράσει δύο μεγάλα εμπόδια, την έρημο Σαχάρα και τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Αλλά η «Αθηνά» τα κατάφερε! Διασχίζοντας το Τσαντ και τη Λιβύη άφησε πίσω της την έρημο Σαχάρα και μετά από μια στάση για ξεκούραση και ανεφοδιασμό στη χερσόνησο της Κυρηναϊκής στις ανατολικές ακτές της Λιβύης, ξεκίνησε για τη διάσχιση της Μεσογείου. Περνώντας πάνω από τα Κύθηρα, σταμάτησε στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και μετά από δύο βράδια έφτασε πριν από λίγες μέρες στον Θεσσαλικό κάμπο, που αποτελεί δημοφιλή σταθμό ανεφοδιασμού για τα σποροφάγα μεταναστευτικά πουλιά. Από εκεί θα κατευθυνθεί βορειότερα για την περιοχή όπου θα φωλιάσει, πιθανώς κάποια χώρα των Βαλκανίων.

Δεν είναι όλα ρόδινα για τα Τρυγόνια: Σύμβολο ομορφιάς, αγάπης και συντροφικότητας από τα αρχαία χρόνια, το Τρυγόνι είναι το μόνο από την οικογένεια των Περιστεριδών στην Ευρώπη που μεταναστεύει σε μεγάλες αποστάσεις. Τα τελευταία χρόνια οι πληθυσμοί του είδους έχουν υποστεί δραματική μείωση, που φτάνει έως και το 80%, κάτι που οδήγησε στην κατάταξή του ως Τρωτό είδος στον Κόκκινο Κατάλογο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Η απώλεια των ενδιαιτημάτων του εξαιτίας της επέκτασης των ανθρώπινων δραστηριοτήτων έχει παίξει καθοριστικό ρόλο, όμως στις Μεσογειακές χώρες η λαθροθηρία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα που επιτείνει την απειλή.

Ειδικά το ανοιξιάτικο κυνήγι, παράνομο ήδη από το 1983 στη χώρα μας, αποτελεί πραγματικό έγκλημα απέναντι στα εξουθενωμένα και αδυνατισμένα Τρυγόνια, μετά το δύσκολο ταξίδι τους: ένα έγκλημα με στόχο πουλιά που έρχονται για να φωλιάσουν. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στα Ιόνια Νησιά, που παρά τις δεκαετίες απαγόρευσης, εξακολουθεί να θεωρείται από μερίδα του τοπικού πληθυσμού «παραδοσιακή» δραστηριότητα. Ακόμη και αυτή τη στιγμή, με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει επιβάλει περιορισμό των μετακινήσεων, στα νησιά-περάσματα των Τρυγονιών υπάρχουν κάννες στραμμένες εναντίον τους. Η ενημέρωση για τους κινδύνους της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας και η πίεση για την εφαρμογή του νόμου είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία ώστε να γίνει παρελθόν αυτή η βάρβαρη πρακτική.

Εμείς θέλουμε η «Αθηνά» να συνεχίσει να εκπέμπει το σήμα της. Ποιος θα ήθελε να δει τον πομπό της να σβήνει από τον χάρτη;
 


Η σημασία της τηλεμετρίας: Η τοποθέτηση δορυφορικών πομπών αποτελεί ένα πολύτιμο όπλο στη μάχη για τη διάσωση του Τρυγονιού. Ο ελαφρύς πομπός, βάρους μερικών γραμμαρίων, μεταδίδει σήματα μέσω δορυφόρου,  τα οποία επιτρέπουν την ιχνηλάτηση των μεταναστευτικών διαδρομών και τον προσδιορισμό των σημαντικών ενδιάμεσων σταθμών, καθώς και των περιοχών διαχείμασης και φωλιάσματος.
Ο όγκος των σημαντικών πληροφοριών που συγκεντρώνονται σε  σχεδόν πραγματικό χρόνο βοηθά στον εμπλουτισμό της επιστημονικής γνώσης με πολύτιμα στοιχεία, αλλά και τον σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων διατήρησης του είδους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι απειλές για τα Τρυγόνια.
Το πρόγραμμα δορυφορικής τηλεμετρίας που μας επέτρεψε να παρακολουθούμε τις συναρπαστικές διαδρομές της «Αθηνάς» είναι μια πρωτοβουλία του Σουηδικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Marie-Claire Cronstedts, με την υποστήριξη της ΣΑΝΗ Α.Ε. Υλοποιείται στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, όπου κάθε άνοιξη και κάθε φθινόπωρο δακτυλιώνονται χιλιάδες πουλιά, προσφέροντας έτσι πολύτιμα στοιχεία στη μελέτη του μεταναστευτικού διαδρόμου της Ανατολικής Μεσογείου.
Μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος δορυφορικοί πομποί σε 5  Τρυγόνια, ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο, επιτρεπόντων των περιορισμών εξαιτίας του κορωνοϊού, θα τοποθετηθούν και άλλοι πομποί για τη μελέτη των μεταναστευτικών διαδρομών των πουλιών προς την Αφρική και την επιστροφή τους την επόμενη άνοιξη και πάλι στην Ευρώπη και τη χώρα μας. 
 
Σημειώσεις για τους συντάκτες:
  1. Κατέβασμα σχετικού οπτικού υλικού από ΕΔΩ
  2. Το πρόγραμμα LIFE «Ευαισθητοποίηση και Ανάπτυξη Ικανοτήτων ενάντια στο Έγκλημα κατά των Άγριων Πουλιών στις χώρες προτεραιότητας κατά μήκος των μεταναστατευτικών διαδρομών» (LIFE17 GIE/NL/000599) υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος MAVA. Το Πρόγραμμα υλοποιείται κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2018 - Φεβρουάριος 2022 και υποστηρίζεται από μια συμμαχία εθνικών εταίρων της BirdLife International από Κροατία, Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία, ενώ συντονίζεται από τη BirdLife Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Προγράμματος: https://flightforsurvival.org/life-against-bird-crimes-gr/.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ρούλα Τρίγκου, Συντονίστρια Επικοινωνίας Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας | Tηλ. 210 8227937, Κιν.: 6977 528200 | rtrigou[at]ornithologiki.gr

Η «Αθηνά», το θηλυκό Τρυγόνι στο οποίο τοποθετήθηκε δορυφορικός πομπός το περασμένο φθινόπωρο στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων, μας δίνει τη σπάνια ευκαιρία να το «ακολουθήσουμε» στα μεγάλα μεταναστευτικά του ταξίδια.
 
Το ανοιξιάτικο κυνήγι, παράνομο ήδη από το 1983 στη χώρα μας, αποτελεί πραγματικό έγκλημα απέναντι στα εξουθενωμένα και αδυνατισμένα Τρυγόνια, μετά το δύσκολο ταξίδι τους: ένα έγκλημα με στόχο πουλιά που έρχονται για να φωλιάσουν!
Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στα Ιόνια Νησιά, που παρά τις δεκαετίες απαγόρευσης, εξακολουθεί να θεωρείται από μερίδα του τοπικού πληθυσμού «παραδοσιακή» δραστηριότητα.

"πρώτα ο άνθρωπος"Διερωτώμεθα αν αυτό το γνωρίζει η Δημοτική Αρχή και αν ναι, τι ενέργειες έχει κάνει για αυτό?

Δελτίο Τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού "πρώτα ο άνθρωπος" Κύθηρα 12/05/2020

"Απεικόνηση κρουσμάτων κορονοϊού".Πηγή eody.gov.gr


Σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη τα νησιά μας απεικονίζονται να έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονoϊού, με βάση τον τόπο της μόνιμη κατοικίας, ενώ αυτό δεν είναι αληθές. Αυτή η αποτύπωση οφείλεται στο γεγονός ότι τα νησιά μας ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής. Ο συνδυασμός μας απέστειλε e-mail διαμαρτυρίας στον ΕΟΔΥ με αίτημα όπως αυτό διορθωθεί, πιθανώς με μια υποσημείωση. 
Κρίνουμε αναγκαία την διόρθωση της παρακάτω απεικόνισης, διότι όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, οι τουρίστες, Ελληνες και ξένοι, βλέποντας αυτόν τον χάρτη πιστεύουν ότι και τα νησιά μας έχουν κρούσματα. Σε άλλο χάρτη τα Κύθηρα και Αντικύθηρα απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα.!!!!
Διερωτώμεθα αν αυτό το γνωρίζει η Δημοτική Αρχή και αν ναι, τι ενέργειες έχει κάνει για αυτό?

(video) ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ


ΛΑΚΩΝΙΑ:Σαρώνει η Αστυνομία στη Σκάλα - 7 συλλήψεις με λεία 10.000 €


Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Λακωνία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν επτά άτομα
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -10.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) απόπειρες κλοπών, στη Σκάλα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν  (11.5.2020) το πρωί, στις Κροκεές Λακωνίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα, Μολάων, Γυθείου, του Τμήματος Ασφάλειας και Τροχαίας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, επτά (7) ημεδαποί, τέσσερις άνδρες ηλικίας από 24 έως 40 ετών και τρείς (3) γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για όπλα
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 22.10.2019 έως και την 10.5.2020, στη Σκάλα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες και δημοτική αίθουσα.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά, χρήματα, χρυσαφικά, κυνηγετικό όπλο, ηχείο ήχου κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος αυτών βρέθηκαν και αποδόθηκαν.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον μαχαίρι και ηλεκτρικό εργαλείο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.
 dimotikiagoratislakonias.gr

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Υπεύθυνη Δήλωση κωλύματος προσέλευσης στο σχολείο- Υπόδειγμα



Υπεύθυνη Δήλωση κωλύματος προσέλευσης στο σχολείο- Υπόδειγμα
Μετά από σχετικά ερωτήματα επαναλαμβάνουμε ότι με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου, μαθητής στο οικογενειακό περιβάλλον του οποίου, υπάρχει άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, δικαιούται να μην παρουσιάζεται στο σχολείο .
Στην περίπτωση αυτή, ο κηδεμόνας του μαθητή ή της μαθήτριας (ή ό ίδιος ή η ίδια αν έχει ενηλικιωθεί) πρέπει να συμπληρώσει σχετική δήλωση και να την αποστείλει στο σχολείο.
Υπόδειγμα της δήλωσης υπάρχει και στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://paper.dropbox.com/…/COVID-19--AzwoYKYJTflzgh4Q7PY52…

ΔΤ Επίσκεψη Μανωλάκου στο Πυροσβεστικό Σώμα Πειραιά



ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Πειραιάς, 12/05/2020 

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Πειραιά- Ικανοποίηση για την ενίσχυση του Σώματος» 



Τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, επισκέφτηκε ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ., με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σε συνέχεια του κυβερνητικού σχεδιασμού που προβλέπει την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, με στόχο την ταχεία αντίδραση και επέμβαση σε ολόκληρη την επικράτεια, ο κ.Μανωλάκος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού και την επαύξηση της επιχειρησιακής δυνατότητας, συνεπεία των μέτρων ενίσχυσης που δρομολογούνται εγκαίρως, τόσο σε έμψυχο δυναμικό με την πρόσληψη επιπλέον 1.300 εποχικών, όσο και σε επίγεια και εναέρια μέσα. 


Ως γνωστόν, ο φετινός προγραμματισμός, «ρίχνει στη φωτιά» 126 επιπλέον οχήματα και τρία επιπλέον ελικόπτερα βαρέως τύπου, ενώ θετικά εξετάζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω μισθώσεων πυροσβεστικών αεροπλάνων, σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, λόγω της παλαιότητας του στόλου των Canadair και της προοδευτικής διαθεσιμότητάς τους.

Σημειώνεται ότι κατά τη φετινή περίοδο, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Πυροσβεστικού Σώματος, προβλέπει την άμεση και έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων σε κάθε σημείο πιθανής φωτιάς, με το μέσο χρόνο ανταπόκρισης, να ορίζεται σε 30 έως 40 λεπτά, από την απογείωση τους. 


«Χρέος της Πολιτείας, είναι να παρέχει τα κατάλληλα μέσα σε όλους εσάς που με επαγγελματισμό, αυτοθυσία και θάρρος μάχεστε απέναντι στη μανία της φύσης, έχοντας πάντα κατά νου, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών», σημείωσε ο κ.Μανωλάκος κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία και τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιά, υπογραμμίζοντας πως η ίδρυση 80 Πυροσβεστικών Κλιμακίων εποχικής λειτουργίας ανά την επικράτεια, αποδεικνύει στην πράξη τα αυξημένα αντανακλαστικά που επιδεικνύει η Κυβέρνηση, στη διαχείριση κρίσεων και στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. 

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ADELIN FM ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΙΟΥ


Τετάρτη 13 Μαίου στις 20:30 στο studio του ράδιο ADELIN 107,3 FM συνέντευξη με τον Λυράρη της Κρήτης Γρηγόρης Αλυσσανδράκη !!!
Συντονιστείτε με την ενημέρωση !
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565&fbclid=IwAR2RwcYAeQqhXlR

Ανοίγουν οι εκκλησίες: Ολα τα νέα μέτρα για Θεία Λειτουργία, γάμους, βαπτίσεις


Η νέα ΚΥΑ, που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, δίνει το σύνθημα για την επιστροφή της λειτουργίας των εκκλησιών στην κανονικότητα.
Πρόκειται για τη β' φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων για τις εκκλησίες, ύστερα από την άδεια για ατομική προσευχή που δόθηκε για τις 4 Μαΐου, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τη στιγμή που η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει για τα μέτρα στις εκκλησίες, η ΚΥΑ της Νίκης Κεραμέως και του Βασίλη Κικίλια -που θα δημοσιευτεί σήμερα- θα δίνει το «πράσινο φως» για την τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με τη συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.
Στη νέα ΚΥΑ για τις εκκλησίες προβλέπεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (πχ σ’ ένα χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (πχ σύσταση για τη χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κλπ).
Στην ΚΥΑ για τις εκκλησίες και εν γένει τους χώρους λατρείας, ενσωματώθηκαν, επιπλέον, συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων (πχ τρόπος εισόδου σε χώρους λατρείας που δεν επιτρέπεται η είσοδος με υποδήματα κλπ). Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων. Η ισχύς της ΚΥΑ είναι από την 17/5/2020 έως και την 5/6/2020.
 .ethnos.gr


ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΦΙΛΟ ΜΗΝΑ ΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΤΖΕΝΟΥΛΑΣ

Στον εκλεκτό φίλο μας φίλο και συμπατριώτη Μηνά Σουρή.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε την αμέριστη συμπάθειά μας και λύπη για την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου Τζενούλας.
Σήμερα η Αγία Πελαγία πενθεί αλλά και το Τσιρίγο ολόκληρο...
Οι σκέψεις μας είναι σε εσάς 
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ 
Η ζωή της Τζένης τώρα συνεχίζεται στα πρόσωπα των παιδιών σας,στις καρδιές και στις ψυχές όλων μας...

                                                                                 Με εκτίμηση


ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ & ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ



ΑΠΟΨΕ ΤΡΙΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2020, ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΚΥΘΗΡΟΙΣ ΑΣΚΗΣΑΝΤΟΣ
 Ἑσπερινός & Ἱερά Παράκλησις εἰς τόν Ὅσιον Θεόδωρον εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ἐσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ.Μητρ. Κυθήρων & Ἀντικυθήρων Σεραφείμ
 ΩΡΑ 18:30
https://www.youtube.com/watch?v=pMhJrEqFd9E&feature=youtu.be

 Η ραδιοφωνικές μεταδόσεις από τον ADELIN 107,3 FM είναι μέσα από το κανάλι https://www.youtube.com/watch?v=VUCqm41edzo Του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Η ραδιοφωνικές μεταδόσεις από τον ΑDELIN 107,3 FM επίσης είναι μια αφιλοκερδώς προσφορά προς το ακροατήριο μας. 




 Ζωντανή Μετάδοση από τον 
ADELIN 107,3 FM
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565  



Και διαδικτυακά στον παρακάτω σύνδεσμο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.
 
https://www.youtube.com/channel/UCYuA7dDYNebzniHwPpN_cgA

ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

  
¨Χωρίς τις προβλεπόμενες τιμές λόγω των συνθηκών έγινε η  ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου  μέσα στον μικρό εξωτερικό χώρο της αυλή της Ιεράς Μονής.¨



Η Ιερά Μητρόπολη Κυθήρων και Αντικυθήρων την Τρίτη 12 Μαίου 2020 τίμησε τον Άγιο Προστάτη της Όσιο Θεόδωρο, τον εν Κυθήροις εν ασκήσει διαλάμψαντα, εις την ομώνυμο ιερά Μονή.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης,την Δευτέρα 11-5-2020 εψάλει Μέγας λαμπρός εσπερινός και οι εκδηλώσεις για τον προστάτη πολιούχο μας όσιο Θεόδωρο κορυφώθηκαν το πρωί της Τρίτης 12-05-2020 με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τελέστηκε ο όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχη μας κ.κ.Σεραφείμ.


Στη συνέχεια ακολούθησε η ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου που φέτος έγινε μέσα στον μικρό εξωτερικό χώρο της αυλή της Ιεράς Μονής, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν κατά της αποφυγής της διάδοσης του κορωνοιού.
______________________________________________________
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


(video) Από τον ¨ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΟΣΙΟ ΘΕΟΔΩΡΟ¨11-05-2020