Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Δωρεά προσωπίδων στο Δ΄ Σώμα Στρατού στον Έβρο


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πειραιάς, 13/05/2020 

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δωρεά προσωπίδων στο Δ΄ Σώμα Στρατού στον Έβρο

Σήμερα, παραδώσαμε για τις ανάγκες του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο, 100 εγκεκριμένες προσωπίδες με φίλτρα και θήκες, για προστασία από καπνογόνα, δακρυγόνα, χημικές βιολογικές ουσίες, χορηγία του φίλου Πέτρου Βουτυράκου, βετεράνου βατραχανθρώπου και αλεξιπτωτιστή.

«Εν μέσω πανδημίας και έντασης με την Τουρκία, την κρίσιμη αυτή περίοδο για την Πατρίδα, είναι καθήκον όλων μας, να στηρίξουμε και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, το έργο όλων εκείνων που στέκονται άγρυπνοι φρουροί στα σύνορά μας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στην Πατρίδα».

Λαϊκή Συσπείρωση: Λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Θέμα: Λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Κύριε Περιφερειάρχη
Όπως είναι φυσικό η λήψη μέτρων προστασίας του λαού από την πανδημία μπορεί να είναι το κύριο στην παρούσα φάση, όμως μπροστά στη νέα αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει για το νέο έτος, η έγκαιρη προετοιμασία είναι κρίσιμο ζήτημα και δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Είναι φανερό ότι η πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και Ε.Ε. που κινούνται με βάση το κριτήριο του κόστους στο θέμα της πυροπροστασίας, ευθύνεται για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια, που κόστισαν την ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας, την καταστροφή χιλιάδων σπιτιών, οχημάτων, χιλιάδων στρεμμάτων δασικών και άλλων εκτάσεων. Όλοι τους είναι στην ίδια κατεύθυνση: Περικοπές στη χρηματοδότηση, που μεγαλώνουν τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό για τη δασοπυρόσβεση, αναδιοργάνωση του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, που το απογυμνώνει από εργαζόμενους, μείωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων, κατεύθυνση για «υποκατάσταση» από εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης, πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, που οπλίζει το χέρι των επίδοξων εμπρηστών.
Και η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο, αντί να ενισχύσει χρηματοδοτικά με μόνιμο προσωπικό, μέσα και οργάνωση το Πυροσβεστικό Σώμα, την Δασική υπηρεσία, τις περιφέρειες και τους δήμους για την αντιπυρική προστασία και την προστασία του δασικού οικοσυστήματος με ευθύνη του κράτους, με την ψήφιση του νόμου 4662/20, κινείται στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης των δομών της πυροπροστασίας και της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, χρηματοδότησης και οργάνωσης.
Μεταφέρει σταδιακά αρμοδιότητες πυροπροστασίας που πρέπει να ανήκουν στο κεντρικό κράτος, σε επιχειρηματικούς ομίλους, Δήμους, Περιφέρειες, εθελοντές και ΜΚΟ, στη βάση της ανταποδοτικότητας. Συρρικνώνει τις κρατικές δομές πυροπροστασίας και την κρατική χρηματοδότηση. Εμπλέκει την Πολιτική Προστασία ακόμα και στα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ευρωπαϊκών κατασταλτικών μηχανισμών για το χτύπημα των λαϊκών αγώνων.
Μετατοπίζει και αυτή, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο λαό, δικές τους ευθύνες για την προστασία των δασών και γενικότερα για την πυροπροστασία, την ώρα που υλοποιούν διαχρονικά την στρατηγική της Ε.Ε, παραδίδοντας δασικά οικοσυστήματα στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου, υποβαθμίζοντας την ικανότητα των αρμοδίων υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Δασική), παραδίδοντας σε ιδιώτες ολόκληρες περιοχές με διαδικασίες «fast- track», αλλάζοντας τις χρήσεις γης σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα, του δασικού πλούτου.
Τα στοιχεία για τις περικοπές και τις ελλείψεις είναι αποκαλυπτικά:
Οι πιστώσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα, την τελευταία δεκαετία, είναι πετσοκομμένες πάνω από 120 εκ. €. Στον προϋπολογισμό του Π.Σ. για το 2020, προβλέπονται μόλις 272.000 € παραπάνω από πέρυσι, για όλες τις λειτουργικές του ανάγκες. Οι δαπάνες για τη συντήρηση, επισκευή και καύσιμα των οχημάτων του Π.Σ. είναι μειωμένες κατά 1,8 εκ. € από πέρσι, όμως οι δαπάνες για μίσθωση ιδιωτικών εναέριων μέσων, αυξημένες κατά 5,8 € ευρώ!
Το 50% περίπου των πυροσβεστικών οχημάτων είναι πέραν της 15ετίας και αρκετά από αυτά με πολλά προβλήματα. Σοβαρές είναι οι ελλείψεις σε αεροπλάνα που αρκετά απ’ αυτά που υπάρχουν, παρουσιάζουν βλάβες με το που απογειώνονται. Γενικά οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στο Π.Σ. είναι τεράστιες.
Ευθύνες γι αυτή τη κατάσταση έχουν και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές, γιατί δεν παίρνουν όσα μέτρα χρειάζεται, αλλά και γιατί δεν διεκδικούν την θέσπιση ολοκληρωμένης αντιπυρικής προστασίας και δασοπροστασίας, αλλά στηρίζουν ουσιαστικά τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.
Η δασική υπηρεσία στην Πελοπόννησο, όπως και πανελλαδικά, εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένη. Η πολιτική και τα μέτρα πρόληψης πυρκαγιών στα δάση, έχει υποβαθμισθεί, χωρίς να διατίθενται τα απαιτούμενα κονδύλια. Η φύλαξη, η διάνοιξη δρόμων, ο καθαρισμός, ο εξοπλισμός και οι αναγκαίες υποδομές είναι προβληματικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ατυχήματα, ακόμα και να χάνουν τη ζωή τους αρκετοί πυροσβέστες.
Επειδή, η Πελοπόννησος, μπορεί να αντιμετωπίσει και φέτος σοβαρά προβλήματα με τις πυρκαγιές, λόγω του μεγάλου ορεινού-δασικού όγκου, σε συνδυασμό με ανάλογα δυσμενή καιρικά φαινόμενα και τα προβλήματα δεν λύνονται με αποσπασματικά μέτρα,
ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχη,
τι μέτρα θα πάρετε ώστε η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να αναπτύξει:
  • Ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την στήριξη της Περιφέρειας και των Δήμων.
  • Ολοκληρωμένο και αναλυτικό σχεδιασμό για όλη την αντιπυρική περίοδο σε συνεργασία με Π.Υ, Δασική Υπηρεσία και Δήμους, ετοιμότητας των δυνάμεών της και ειδικών μέτρων σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς και καταστροφών, στήριξης των κατοίκων, γεωργοκτηνοτρόφων και των πυροσβεστών.
  • Πρόγραμμα καθαρισμού και απομάκρυνσης της βλάστησης και των ξερών χόρτων στους ορεινούς όγκους, στις διαχωριστικές νησίδες αυτοκινητοδρόμων και τα πρανή αυτών.
  • Λήψη μέριμνας για τον καθαρισμό οικοπέδων με σκουπίδια, ξερά χόρτα.
  • Έλεγχο του δασικού οδικού δικτύου, συντήρηση του και διάνοιξη τυχόν κλειστών τμημάτων του, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.
  • Έλεγχο των δικτύων παροχής νερού που χρησιμοποιούνται για την πυρόσβεση στους ορεινούς όγκους και επέκτασή τους, καθώς και των δεξαμενών νερού και των κρουνών που υπάρχουν, ώστε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και έτοιμα για χρήση σε περίπτωση πυρκαγιάς.
  • Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών – ημιορεινών περιοχών.
Ταυτόχρονα η Περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τα παρακάτω αιτήματα:
  • Να καταργηθεί ο νόμος 4662/20 και όλοι οι αντι-δασικοί νόμοι των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές και νομιμοποιούν καταπατητές, μεταφέρουν ευθύνες πυροπροστασίας-δασοπροστασίας σε ιδιώτες, περιφέρειες, δήμους και εθελοντές, οι οποίες θα πρέπει να ανήκουν στο κράτος. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν άμεσα. Να αποζημιωθούν οι πληγέντες από προηγούμενες πυρκαγιές.
  • Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, δάση και δασικές εκτάσεις.
  • Ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμό του αντιπυρικού σχεδιασμού, της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, με γνώμονα την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού και των δασικών οικοσυστημάτων από φυσικές καταστροφές και τεχνολογικά ατυχήματα, με ευθύνη του κράτους.
  • Άμεση και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των φορέων δασοπροστασίας-πυρόσβεσης, για την κάλυψη των αναγκών, καθώς και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και υποδομές, που να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μεγάλων βιομηχανικών ατυχημάτων και καταστροφών από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς.
  • Η Κυβέρνηση να ενισχύσει τον στόλο και την υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας στην Πελοπόννησο και πανελλαδικά, με τα αναγκαία μέσα, επίγεια, σύγχρονα πλωτά μέσα για τα λιμάνια, αλλά και τον εθνικό εναέριο στόλο αεροπυρόσβεσης και διάσωσης. Καμία συγχώνευση ή κατάργηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αντιθέτως να ανασυσταθούν και να ενισχυθούν όπου καταργήθηκαν.
Επιπλέον,
     Να βάλει τέλος στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι, 5ετούς θητείας, συμβασιούχοι). Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι και 5ετείς πυροσβέστες. Να προσλάβει το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας, πυροσβεστική, δασική υπηρεσία, τομέας υγείας και φορείς της τοπικής διοίκησης, με σαφή διαχωρισμό των αναγκών για τις προσλήψεις στο Π.Σ. σε επιχειρησιακό και διοικητικό προσωπικό.
Να εφαρμόσει σύγχρονο μισθολόγιο για τους πυροσβέστες. Ακώλυτη μισθολογική προαγωγή όλων με τα χρόνια υπηρεσίας άσχετα από τον βαθμό. Πενθήμερη εβδομάδα εργασίας με πλήρη αποζημίωση υπερωριών, νυχτερινών, εξαιρέσιμων και αργιών, όπως προβλέπεται για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Να χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας για τα αστικές και τις  δασικές πυρκαγιές σε όλους τους πυροσβέστες. Να αναγνωριστεί το επάγγελμα τους ως Βαρύ Ανθυγιεινό και επικίνδυνο και να θεσπιστεί  το  Π.Δ. για την υγιεινή και ασφάλεια στο επιχειρησιακό σκέλος.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γιάννης Κελλάρης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ


τελικά ποιοί έχουν δικαίωμα κύριοι να πωλούν στο Παζάρι του Ποταμού???

τελικά ποιοι έχουν δικαίωμα κύριοι να πωλούν στο Παζάρι του Ποταμού .
15 χρόνια εκεί το μόνο από ΟΛΟΥΣ τους υπεύθυνους είναι ΨΕΜΑΤΑ και το διαίρει και βασίλευε.
το μόνο που λείπει είναι ένα Φαναράκι........................
ΝΤΡΟΠΗ
το Παζάρι είναι για αγρότες και μόνο και αυτό αποδυκνύεται .
Στο Παζάρι ΠΡΕΠΕΙ να πωλούν ΜΟΝΟ Αγρότες Κυθήριοι.


Γιατί λοιπόν κύριοι υπεύθυνοι δεν κάνατε ΤΙΠΟΤΑ

 Nikolaos Davaris

Κατσαφάδος: Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι προτεραιότητά μας



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ, Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ 



Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατσαφάδος: Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι προτεραιότητά μας
Ο Κώστας Κατσαφάδος, βουλευτής Α’ Πειραιώς και νήσων , στο πλαίσιο των δράσεων του για την επανεκκίνησης της οικονομίας και της επιστροφής σε μια νέα κανονικότητα σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα, συζήτησαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, τους απασχολούμενους σε αυτόν και θέματα που αφορούν την προβολή του τουριστικού προϊόντος.
Ο κ. Κατσαφάδος συζήτησε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θέματα που αφορούν την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, αλλά και του κοινωνικού τουρισμού και έθεσε την επαναφορά του προγράμματος του υπουργείου τουρισμού “τουρισμός για όλους”.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι δυνατότητες αναβάθμισης τουριστικών υποδομών (πχ τουριστικοί λιμένες -μαρίνες), ενώ τέθηκε και το θέμα ενίσχυσης της προβολής των νησιών του Αργοσαρωνικού, μέσω διαφημιστικών κονδυλίων από τον ΕΟΤ. Τέλος ο κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τα μέτρα στήριξης του κλάδου και των εργαζομένων στον τουρισμό.
Σε δήλωσή του ο κ. Κατσαφάδος τόνισε: « Η κυβέρνηση κατάφερε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει την πανδημία. Μια υγειονομική κρίση που άλλαξε πολλά στη ζωή μας. Τώρα πρέπει να βάλουμε και πάλι μπροστά τις μηχανές της οικονομίας. Ο τουρισμός μας, αποτελεί έναν από τους βασικούς μας πυλώνες, που πρέπει να στηρίξουμε ώστε με όρους υγιεινής και ασφάλειας, να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι. Συζήτησα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για όλα τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους που απασχολούνται στον τουρισμό, αλλά και θέματα προβολής των νησιών μας. Πιστεύω ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα δώσει την πρώτη ανάσα και οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα σε όλους τους πολίτες ώστε να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Θεοχάρη και Κόνσολα, που άκουσαν τις απόψεις μου, για τις οποίες διαπίστωσα ότι υπάρχει συναντίληψη».

Ενημερωθείτε για την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών


Ενημερωθείτε για την προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών
για την συμμετοχή υποψηφίων στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών ,των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων από τους πιο κάτω συνδέσμους:
https://www.minedu.gov.gr/…/44914-12-05-20-enimerosi-prothe…
... Δείτε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Λαϊκές αγορές : πώς θα λειτουργήσουν έως 31-05-2020


Ο Δήμος Μονεμβασίας με την υπ’ αριθ. 119/11-05-2020 απόφαση Δημάρχου καθόρισε τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου για το χρονικό διάστημα μέχρι 31-05-2020, στα πλαίσια της Κ.Υ.Α αριθ. Δ1α/ΓΠ/οικ.27805/30-04-2020  (ΦΕΚ 1640/Β/2020) «Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας και κανόνες λειτουργίας κλάδων λαϊκών αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α΄ 171), για χρονικό διάστημα από 30.4.2020 έως και 31.5.2020 ή 10.5.2020 κατά περίπτωση, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».
Δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ