Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

"Εvrotas Clean¨ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΠΟ 15-17 ΜΑΙΟΥ


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ( 11 άτομα στο ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ για ανταποδοτικη υπηρεσία Καθαριότητας , εργάτες , οδηγοί )

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ
( 11 άτομα στο ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ για ανταποδοτικη υπηρεσία Καθαριότητας , εργάτες , οδηγοί )
Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, εγκρίθηκε η σύναψη χιλίων τριακοσίων πενήντα οκτώ (1.358) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.
Με την αριθμ. 29063/13.5.2020Υ.Α., προκαλείται δαπάνη ποσού δώδεκα εκατομμυρίων επτακοσίων τριάντα πέντε χιλιάδων τριακοσίων είκοσι τεσσάρων ευρώ (12.735.324,00 €) περίπου σε βάρος του προϋπολογισμού των Φορέων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι Φορείς, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.
Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.21 του ν.2190/1994και τις όμοιες του αρ.9 του ν.3812/2009, ως ισχύουν.

 Σταύρος Χριστάκος

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ


Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Ενημέρωση !

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στις Α΄ και Β΄ τάξεις Γενικού Λυκείου ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για την αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Γενικό Λύκειο Κυθήρων.Από τη ερχόμενη Δευτέρα 18-5-2020 οι μαθήτριες και μαθητές θα έρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής.



Από τη ερχόμενη Δευτέρα 18-5-2020 οι μαθήτριες και μαθητές θα έρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής. Για τον σκοπό και αφού κάποια από τα τμήματα του σχολείου έχουν χωριστεί σε υποτμήματα, έχουν διαμορφωθεί δύο ομάδες υποτμημάτων οι οποίες χαρακτηρίζονται Α ομάδα και Β ομάδα.
Την πρώτη εβδομάδα όσοι και όσες ανήκουν στην ομάδα Α θα έρθουν στο σχολείο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ενώ όσοι ανήκουν στην ομάδα Β θα έρθουν στο σχολείο Τρίτη και Πέμπτη.
Την δεύτερη εβδομάδα όσοι και όσες ανήκουν στην ομάδα Β θα έρθουν στο σχολείο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ενώ όσοι ανήκουν στην ομάδα Α θα έρθουν στο σχολείο Τρίτη και Πέμπτη.
Αυτή η εναλλαγή θα συνεχιστεί και για τις δύο επόμενες εβδομάδες μέχρι την λήξη του σχολικού έτους που είναι στις 12 Ιουνίου.
Στα e-mail που έχετε δηλώσει για επικοινωνία στο σχολείο σας έχει αποσταλεί μήνυμα για το εάν την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά σας πρωτοέρχονται Δευτέρα (ομάδα Α) ή Τρίτη (ομάδα Β).
Αν δεν λάβατε το σχετικό μήνυμα ή αν έχετε κάποια απορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στέλνοντας ένα e-mail στο: strifyllis@gmail.com , αναφέροντας απαραίτητα και το ονοματεπώνυμο του μαθητή ή της μαθήτριας.

1η Πρόσκληση Δημοσίων παρεμβάσεων για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών της ΠΕ Νήσων Αττικής


1η Πρόσκληση Δημοσίων παρεμβάσεων για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών της ΠΕ Νήσων Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020». Η υποβολή προτάσεων ξεκινάει σήμερα 15/5/2020 και ώρα 13:00.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από τα χόρτα



Ενόψει  της νέας αντιπυρικής  περιόδου, ο  Δήμος  Κυθήρων  καλεί  τους  ιδιοκτήτες ή  με οποιονδήποτε τρόπο νομείς οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:
  • στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα
  • στην απομάκρυνση των κομμένων χόρτων που τυχόν θα προκύψουν, καθώς και άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα στις ιδιοκτησίες τους, όσο και σε απόσταση εκατό (100) μέτρων περιμετρικά ολόκληρης της έκτασής τους
  • στην κλάδευση των δέντρων τους, αφήνοντας ελεύθερο το πλάτος των οδών και σε ύψος άνω των  τεσσάρων  (4)  μέτρων,  προκειμένου  να  επιτυγχάνεται ασφαλής  προσπέλαση πεζών και υψηλών οχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Κυθήρων
Ο Δήμος Κυθήρων γνωστοποιεί τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις, ευελπιστώντας ότι οι δημότες και  κάτοικοι αντιλαμβανόμενοι  την  κρισιμότητα  του  θέματος,  θα  καταβάλουν κάθε  δυνατή προσπάθεια για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Α. Πυροσβεστική Διάταξη Αρ. 4/2012-Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής-υποχρεώσεις
  1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, ή εκρήξιμων υλικών, ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.
  2. Στους χώρους που αναφέρονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών από 1ης Μαΐου έως 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους».
Β. Νόμος 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» Άρθρο 94 παρ. 26
«Η  μέριμνα,  σύμφωνα  με  τις  ισχύουσες  πυροσβεστικές  διατάξεις,  για  την  τήρηση  των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση  μέχρι  100  μέτρων  από  τα  όριά  τους,  καθώς  και  η  υποχρέωση  αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.
Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο, το οποίο και αποτελεί έσοδο του  οικείου  Δήμου,  βεβαιούται  εις  βάρος  τους  η  ισόποση  σχετική  δαπάνη  του  Δήμου  προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Τοποθέτηση βαρέων αντικειμένων στους ειδικούς κάδους


Ο Δήμος Κυθήρων έχει τοποθετήσει στην περιοχή του ΤΑΚΑΝ στον Ποταμό, δύο κάδους τοποθέτησης βαρέων αντικειμένων , (σκάφες).
Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο η περιοχή πλησίον των κάδων αυτών να γεμίζει από αντικείμενα και απορρίμματα, δημιουργώντας μια κακή εικόνα στην περιοχή.
Κατόπιν των ανωτέρω και εφ’ όσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, ο Δήμος θα προβεί σε τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης και στους παραβάτες θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.
Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι δημότες να μην αποθέτουν πλησίον των κάδων αυτών οποιαδήποτε αντικείμενα ή απορρίμματα. Η εναπόθεση αυτών θα πρέπει να γίνεται μόνο εντός των κάδων.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ψηφιακές τεχνολογίες – Με ταχύτητες οπτικής ίνας “τρέχει” το Δημαρχείο


Ο Δήμος Μονεμβασίας παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και τις λύσεις που προσφέρει η ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών. Τόσο στις υπηρεσίες του όσο και στις παροχές προς τους δημότες.
Δεν είναι λίγες οι φορές που βγαίνει μπροστά, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τα δικά του δίκτυα, συμμετέχει πιλοτικά στην ανάπτυξη Εθνικών διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών ή συνυπογράφει τον ψηφιακό σχεδιασμό με τη συμμετοχή στελεχών του σε ανάλογα όργανα.
  • η βράβευση στο forum 2019 GREEK GREEN AWARDS του έργου δικτύωσης του Δημαρχείου, των Δημοτικών Ενοτήτων και λοιπών δημοτικών εγκαταστάσεων,
  • η συμμετοχή στους 10 πρώτους Δήμους που «έτρεξαν» στη χώρα πιλοτικά την πλατφόρμα Διαλειτουργικότητας govHUB
  • η συμμετοχή με δύο στελέχη στις εργασίες του Δικτύου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κ.Ε.Δ.Ε που σημαίνει άμεση γνώση – πληροφόρηση για λύσεις και μέσα
είναι κάποια γεγονότα που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω και δείχνουν το δρόμο για το ψηφιακό μέλλον του.
Το βήμα – άλμα στις υποδομές, είναι η ολοκλήρωση της σύνδεσης του Δημαρχείου με οπτική ίνα. Η αναγκαιότητα του έργου είχε αναγνωριστεί περίπου 3,5 χρόνια πριν. Τότε ξεκίνησαν οι πρώτες προσπάθειες. Μέσω των επαφών που καλλιεργήθηκαν στις εργασίες των forum και των ανθρώπινων δικτύων τεχνολογίας, αναδείχτηκε και ισχυροποιήθηκε το αίτημα. Το προηγούμενο έτος υψηλόβαθμο στελεχιακό κλιμάκιο του ΟΤΕ επισκέφτηκε το Δήμο Μονεμβασίας. Ακολούθησαν πλήθος επαφών και ανασχεδιασμών όπου στο τέλος του 2019 ένα όραμα ετών έγινε πράξη.
Σήμερα οι υπηρεσίες του Δημαρχείου Μονεμβασίας στου Μολάους, ευεργετούνται από την αξιοπιστία και την ταχύτητα που προσφέρει η υποδομή της οπτικής ίνας.
Ως άμεσο αποτέλεσμα, η αύξηση του ανεπαρκούς έως εχθές φάσματος του πιστοποιημένου δικτύου «Σύζευξις» που πρόσφερε η Κοινωνία Της Πληροφορίας (ΚΤΠ). Αυτό σήμανε βελτίωση του χρόνου εξυπηρέτησης των δημοτών με καλύτερη απόκριση των διαδικτυακών εφαρμογών (Εθνικά Μητρώα ή πλατφόρμες) στο Δημαρχείο, για δε τις Δημοτικές Ενότητες, καλύτερη απόκριση των κεντρικών servers στα αιτήματα των υπηρεσιών.
Την αναβάθμιση της προσφερόμενης ταχύτητάς τους μέσω της υποδομής του πιστοποιημένου «Σύζευξις» του Δημαρχείου εκμεταλλεύτηκαν για τη λειτουργία τους και τα γραφεία ΚΕΠ, ΓΕΦ–ΔΟΥ και ΙΚΑ–ΕΦΚΑ που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ισόγειο της Μαθητικής Εστίας εξυπηρετούμενα και αυτά από το Δημοτικό Δίκτυο.
Η οπτική ίνα είναι αυτή που άντεξε και συνεχίζει να υποστηρίζει την απομακρυσμένη εργασία των υπαλλήλων του Δημαρχείου στη νέα πραγματικότητα του covid-19, καθώς το bandwidth που απαιτείται, ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθεί από την προηγούμενη υποδομή.
Σήμερα το Δημαρχείο, είναι το μοναδικό Διοικητήριο του Νομού που τρέχει «Σύζευξις» σε υποδομή fiber. Συγκαταλέγεται στα ελάχιστα στην Πελοπόννησο καταγεγραμμένα διοικητήρια στην πλατφόρμα της ΚΤΠ, που λόγω υποδομής δύναται να χρησιμοποιήσει τις υψηλότερες ταχύτητες σε επίπεδο Gbps ενόψει «Σύζευξις 2».
Πρόσθετη αξία στο έργο είναι το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σε περιβάλλον χωρίς τη σχετική υποδομή (πόλη των Μολάων). Ήταν σαν να δημιουργείται από το μηδέν μια όαση στη μέση της ερήμου.
Οι σχεδιασμοί είναι συνεχείς. Επάνω στην υποδομή fiber ευελπιστούμε να «τρέξουμε» το μελλοντικό Δημοτικό Δίκτυο προσφέροντας στα κτίριά μας καλύτερη και ανεξάρτητη επικοινωνία καθώς και άμεση απόκριση των εφαρμογών μας σε όποιο σημείο του Δήμου και να απαιτείται.
Η υπηρεσία πιστή στο ψηφιακό όραμα θα συνεχίσει να αναλύει καθημερινά εφαρμόσιμες λύσεις και νέες τεχνικές.