Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Κατάθεση Αναφοράς για την άμεση στήριξη του δικηγορικού κλάδου λόγω κορωνοϊού


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 25/05/2020 

Δελτίο Τύπου 


Άμεση στήριξη του δικηγορικού κλάδου λόγω κορωνοϊού

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 25 Μαΐου 2020 Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, την επιστολή που απέστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, ζητώντας μέτρα ενίσχυσης του δικηγορικού κλάδου, που έχει πληγεί σημαντικά από τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στην επιστολή ζητούν να καταβληθεί η αποζημίωση των 800€, να εφαρμοστεί ο μειωμένος ΦΠΑ από τις 10.00€ στο ποσό των 25.000€, να ενταχθούν όλοι οι δικηγόροι στο καθεστώς επιστρεπτέας προκαταβολής φόρου καθώς και τη μη καταβολή- ή την αναλογική μείωση- του τέλους επιτηδεύματος για το 2020.
Οι Δικηγόροι έχουν παύσει κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα με αποτέλεσμα, σημαντικό μέρος αυτών να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και βασικές βιοτικές τους ανάγκες.
Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να στηριχθούν άμεσα από την Πολιτεία

Επιτρέπεται ή όχι στους σκύλους να κολυμπάνε στις θάλασσες;

 
Συντάξαμε τον δεκάλογο «ορθής συμπεριφοράς» για όσους ιδιοκτήτες θέλουν να πάρουν τον σκύλο τους μαζί.

Δεκάλογος ορθής συμπεριφοράς για να έχετε τον σκύλο σας στην παραλία!

1. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση από τον ιδιοκτήτη του και όχι ελεύθερος, να ενοχλεί τους υπόλοιπους λουόμενους.

2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών, σε περίπτωση που ζητηθεί.

3. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.

4. Βάσει το νόμου 4039/12, επιτρέπεται η παρουσία των κατοικίδιων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του Λιμενικού που το απαγορεύει δεν υπερτερεί του νόμου.

5. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα, όχι από την παραλία.

6. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.

7. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.

8. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.

9. Για τα ίδια τα σκυλιά, πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πολύ πρωινές ή οι απογευματινές.

10. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.

Καλό καλοκαίρι!

 Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
WWW.pfpo.gr

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Ωρίμανση έργων από την υπηρεσία εν μέσω covid-19 / Διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή τους.



Τους τελευταίους δύο μήνες, ο Δήμος Μονεμβασίας, με αίσθημα ευθύνης και συνεχίζοντας απρόσκοπτα τις λειτουργίες του, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ωρίμανση των παρακάτω έργων, με σκοπό την άμεση υλοποίησή τους.
  1. «Τσιμεντοστρώσεις Δ.Ε. Ασωπού, Δ.Ε. Βοιών. Δ.Ε. Μονεμβασίας , Δ.Ε. Ζάρακα».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 248.908,82 €. Στις 4/3/2020 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, στο στάδιο της ενημέρωσης των οικονομικών φορέων σχετικά με το Πρακτικό 1 της Επιτροπής Διαγωνισμού.
  1. «Διαμορφώσεις προαυλίου Γυμνασίου Μολάων και κατασκευή βάσης κερκίδας».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 34.791,09 €. Στις 17/3/2020 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, στο στάδιο της πρόσκλησης του οικονομικού φορέα για υποβολή της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης.
  1. «Αποκατάσταση-Βελτίωση οδοστρώματος παραλιακού δρόμου στην εξομοιούμενη ζώνη λιμένα Μονεμβασίας».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 123.999,98 €. Στις 8/4/2020 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, στο στάδιο της υπογραφής του Πρακτικού 1 του διαγωνισμού από τα μέλη της Επιτροπής Διαγωνισμού.
  1. «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δημοτικού Καταστήματος ΤΚ Ελίκας».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 91.653,00 €. Στις 13/4/2020 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, στο στάδιο της ενημέρωσης των οικονομικών φορέων σχετικά με το Πρακτικό 1 της Επιτροπής Διαγωνισμού.
  1. «Ανάπλαση πλατείας ΤΚ Αγγελώνας».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 111.168,02 €. Στις 13/5/2020 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, στο στάδιο της έγκρισης του Πρακτικού 1 από τον Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
  1. «Διαμόρφωση παραλιακού κοινόχρηστου χώρου σε πλατεία στην Πλύτρα Δήμου Μονεμβασίας».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 463.005,35 €. Στις 13/5/2020 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, στο στάδιο της έγκρισης του Πρακτικού 1 από τον Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
  1. «Οδοποιία ΔΕ Μολάων».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 390.500,00 €. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 5/6/2020.
  1. Πνευματικό κέντρο Συκέας: «Κατασκευή οροφής υπάρχοντος υπογείου (Α.Α. 168/1996) και προσθήκη καθ’ ύψος ισογείου κτιρίου με χρήση πνευματικού κέντρου Συκέας» .
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 280.991,23 €. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 9/6/2020.
  1. «Ασφαλτοστρώσεις Δ.Ε. Ασωπού, Δ.Ε. Βοιών. , Δ.Ε. Ζάρακα και Δ.Ε. Μονεμβασίας».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 358.326,43 €.   Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 12/6/2020.
  1. «Επαύξηση ισχύος παροχής ρεύματος για το κλειστό γυμναστήριο Μολάων».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 10.907,66 €. Στην παρούσα φάση, ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών στις 4/6/2020.
  1. «Ανάπλαση πλατείας στην ΤΚ Μεταμόρφωσης».
    Το έργο είναι προϋπολογισμού 105.000,00 €. Στην παρούσα φάση, πραγματοποιείται ο καθορισμός των όρων του διαγωνισμού από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κυθήρων:Διανομή των αγαθών την Πέμπτη 28/05/2020 από τις 10:00 έως τις 16:00

Ενημερώνουμε πως την Πέμπτη 28/05/2020 από τις 10:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η Διανομή των αγαθών του παρόντος μήνα στις ωφελούμενες οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Κυθήρων.
Για τον Ε.Π.Ε.Κ.Α. και την Δομή,
Κανελλοπούλου Θεώνη - Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια
Γερακίτη Βασιλική - Βοηθητικό Προσωπικό



Σκάλα-Και νέα επιτυχία της Αστυνομίας- 56χρονος Έκλεψε 200 kg πορτοκάλια αλλά και 1 τόνο πριν από λίγες ημέρες



Συνελήφθη,(24.5.2020) το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 56χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπής, ποσότητα αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια), συνολικού βάρους -200- κιλών, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Eπιπλέον προέκυψε, από τη διενεργηθείσα προανάκριση, ότι ο 56χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από 20.5.2020 έως και χθες (24.5.2020), από το ίδιο αγρόκτημα είχε αφαιρέσει συνολικά, ακόμη, ένα (1) τόνο αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια).
 dimotikiagoratislakonias.gr

Τρίτη, 26 Μαΐου –Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 (9 μ.μ. ἕως 2 νυκτ.) Ἱερά Ἀγρυπνία (Ἀπόδοσις τοῦ Πάσχα) εἰς Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.



Τρίτη, 26 Μαΐου –Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 (9 μ.μ. ἕως 2 νυκτ.) Ἱερά Ἀγρυπνία (Ἀπόδοσις τοῦ Πάσχα) εἰς Ἱεράν Μονήν Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.
 Για την αδυναμία κάποιων εξ υμών να προσέλθουν στην Παναγία μας την Τρίτη το βράδυ, σας ενημερώνουμε ότι θα τελεστεί Πανηγυρικός Ορθρος και Θεία Λειτουργία την Τετάρτη στον Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους Καραβα.
Αφορα τους κατοίκους του Βορείου τμήματος.

Ι.Ν.Αγίας Πελαγίας Κυθήρων Κυθηρων