Σάββατο 30 Μαΐου 2020

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ:Πρωτοφανή επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον κύριο Χαρχαλάκη.¨απλά απαξιώ¨.


Με μεγάλο ενδιαφέρον ενημερώθηκα για την πρωτοφανή επίθεση προς το πρόσωπό μου από τον κύριο Χαρχαλάκη, επειδή τόλμησα να επιθεωρήσω τις εργασίες σε ένα από τα έργα που εκτελεί ο δήμος. 
Δεν γνωρίζω αν αναφέρθηκε στην προχειρότητα της συγκεκριμένης μελέτης και τις τρομακτικές παραλήψεις που είχε, πιθανότατα πάλι κάποιος άλλος θα έφταιγε. 
Σημασία για εμένα, έχει μόνο ένα. 
Τα έργα που πληρώνουν οι πολίτες αυτού του τόπου, να εκτελούνται σωστά και άρτια. 
Δεν θα διολισθησω σε μια ανώφελη σύγκρουση, ούτε σε ένα μπαράζ δηλώσεων, διότι απλά απαξιώ. 
Θα υπηρετήσω με πίστη τον ρόλο για τον οποίο με ψηφίσαν οι κάτοικοι αυτού του τόπου και πολύ σύντομα όλοι θα κριθούμε.
Nikolas Magoulas

"ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ"!!!



"ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ"!!!
Η σημερινή ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας κ. Νίκου Μαγουλά σχετικά με το έργο της ανάπλασης του Belvedere συνιστά μνημείο πολιτικής υποκρισίας και θράσους. Διότι ο κ. Μαγουλάς και σύσσωμη η παράταξη στην οποία ανήκει ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2020 και συνεπώς κάθε προσπάθεια να αποδείξουν ότι ενδιαφέρονται για την εκτέλεση των έργων στο νησί πέφτει στο κενό. Το έργο της ανάπλασης του Belvedere ΔΕΝ το ψήφισαν κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού όπως ΔΕΝ ψήφισαν τον Προϋπολογισμό στο σύνολό του, επικαλούμενοι έωλα επιχειρήματα που έχουν καταρριφθεί στο σύνολό τους. 

Σε ό,τι αφορά το έργο καθαυτό, πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος πως αποτελεί μία από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής μας Αρχής που πλέον υλοποιείται και πως είναι ένα έργο που ανέμεναν οι κάτοικοι της περιοχής σχεδόν επί 20 χρόνια! Τα τεχνικά ζητήματα του έργου αποτελούν αρμοδιότητα της επιβλέπουσας υπηρεσίας της Περιφέρειας, του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Σούγιαννη και του Προϊσταμένου Τ.Υ. του Δήμου κ. Στάθη που εδώ και εβδομάδες έχουν ήδη δώσει τις σχετικές οδηγίες στον ανάδοχο και προφανώς δεν ανέμεναν το όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για το έργο. Οι μελέτες συντάσσονται από την αρμόδια υπηρεσία (ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων) και οι όποιες παραλείψεις αυτές έχουν αντιμετωπίζονται με βάση τις προβλέψεις του Νόμου και πάντα με γνώμονα την τεχνικά ορθή εκτέλεση των έργων. Φαντάζομαι πως ο κ. Μαγουλάς θα υπερψηφίσει τον Α.Π.Ε. του έργου που θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα των τοιχίων. 

Πρέπει επίσης να σημειώσω ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Μαγουλάς ΔΕΝ ψήφισε την δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του κεντρικού δρόμου στα Φριλιγκιάνικα που έχει υποστεί σημαντική καθίζηση και επίσης ΔΕΝ ψήφισε την δημοπράτηση του έργου της συντήρησης των κτηρίων του Δημαρχείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας που αντιμετωπίζουν τεράστια οικοδομικά και λοιπά προβλήματα (στο γραφείο μου όταν βρέχει μπαίνει νερό από τις κολώνες! Στην Τ.Υ. κρέμονται οι σοβάδες από το ταβάνι!). Φαντάζομαι πως όταν αυτά αρχίσουν να εκτελούνται, θα επιβλέπει τις εργασίες των έργων που ΔΕΝ ψήφισε!

Τέλος, και επειδή ο κ. Μαγουλάς είχε αναφέρει κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού ότι ο Δήμος δεν αξιοποιεί στις τουριστικές περιοχές τα έσοδα που εισπράττει, τον ενημερώνουμε πως το έργο που ο ίδιος «επέβλεψε» σήμερα ως «εν δυνάμει Αντιδήμαρχος Έργων» (κάθε ευγενής πόθος είναι δεκτός!) χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, δηλαδή από αυτά ακριβώς τα έσοδα που ο ίδιος δήλωσε δημόσια το Δεκέμβριο ότι ο Δήμος δεν αξιοποιεί… τα συμπεράσματα δικά σας!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ.Επιθεώρηση Εργασιών Ανάπλασης Belvedere.

Επιθεώρηση Εργασιών Ανάπλασης Belvedere. Μετά την παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής και της Αντιπολίτευσης, για τις παραλείψεις της μελέτης που δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Κυθήρων, έγιναν οι απαραίτητες διορθώσεις και τα έργα συνεχίζονται. Επιγραμματικά, α. Αντιμετωπίστηκε η καθίζηση του εξωτερικού πέτρινου τοιχίου με την κατασκευή νέου β. Ενημερώθηκε η ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου ως όριζε η μελέτη και προχώρησε στις σχετικές ενέργειες γ. Προκηρύχθηκε η αντικατάσταση του εσωτερικού πέτρινου τοιχείου (μάντρα ιδιοκτησίας Αλμπανάκη) από νέο, και η επένδυση με φυσικούς λίθους του τσιμεντένιου τοιχείου του Γυμνασίου Κυθήρων.




ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙΤΕΣ