Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΣ 20:00 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ Ο/Γ- Ε/Γ ¨Aqua Jewel¨



Με καθυστέρηση περίπου πέντε ωρών απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά για τα Κύθηρα το πλοίο¨Aqua Jewel¨

Κατά τον απόπλου του σήμερα στις 15:00 μπλέχτηκε η άγκυρα του εμποδίζοντας την αναχώρησή του.  
Το πλοίο παρέμεινε για αρκετές ώρες στο λιμάνι κάνοντας προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας του πραγματοποιώντας στροφές και ελιγμούς.
Τελικά λίγο πριν από της 20:00 αναχώρησε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ.80 ΝΕΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα 51/11.06.2020 με το οποίο συνιστώνται 80 Πυροσβεστικά Κλιμάκια, που λειτουργούν για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.
Τα εν λόγω Πυροσβεστικά Κλιμάκια δεν διαθέτουν διοικητική αυτοτέλεια και στελεχώνονται από πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης και εθελοντές πυροσβέστες, που ανήκουν στην υπηρετούσα δύναμη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών – Σταθμών υπαγωγής τους. Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος ορίζεται το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους.
Πιο αναλυτικά, τα Πυροσβεστικά κλιμάκια που συνιστώνται είναι τα εξής:
α. Στο Δήμο Θάσου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Λιμενάρια της ΠΕ Θάσου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) Καβάλας.
β. Στο Δήμο Σουφλίου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Λευκίμη της ΠΕ Έβρου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Αλεξανδρούπολης.
γ. Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Πόρτο Γερμενό της ΠΕ Δυτικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ελευσίνας.
δ. Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Οικισμό Τιτάν της ΠΕ Δυτικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ελευσίνας.
ε. Στο Δήμο Σαλαμίνας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Αιάντειο της ΠΕ Νήσων Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιά.
στ. Στο Δήμο Σπετσών ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τις Σπέτσες της ΠΕ Νήσων Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ναυπλίου.
ζ. Στο Δήμο Τροιζηνίας- Μεθάνων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Τροιζηνία της ΠΕ Νήσων Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ναυπλίου.
η. Στο Δήμο Κυθήρων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Ποταμό της ΠΕ Νήσων Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Γυθείου.
θ. Στο Δήμο Ωρωπού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Δροσοπηγή Ιπποκράτειος Πολιτεία της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.
ι. Στο Δήμο Ωρωπού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Αμφιάρειο Καλάμου της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.
ια. Στο Δήμο Μαραθώνος ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Κάτω Σούλι της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Νέας Μάκρης.
ιβ. Στο Δήμο Μαραθώνος ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Βαρνάβα της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Νέας Μάκρης.
ιγ. Στο Δήμο Λαυρεωτικής ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Δασκαλειό της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Λαυρίου.
ιδ. Στο Δήμο Λαυρεωτικής ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Καμάριζα της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Λαυρίου.
ιε. Στο Δήμο Μεγαρέων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Μάζι Μεγάρων της ΠΕ Δυτικής Αττικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Μεγάρων.
ιστ. Στο Δήμο Ανατολικής Σάμου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Πύργο της ΠΕ Σάμου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σάμου.
ιζ. Στο Δήμο Ικαρίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Φραντάτο της ΠΕ Ικαρίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σάμου.
ιη. Στο Δήμο Αμφιλοχίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Χαλκιόπουλο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Αμφιλοχίας.
ιθ. Στο Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ανδρίτσαινα της ΠΕ Ηλείας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πύργου.
κ. Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Λαμπεία της ΠΕ Ηλείας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πύργου.
κα. Στο Δήμο Πρεσπών ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τις Πρέσπες της ΠΕ Φλώρινας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Φλώρινας.
κβ. Στο Δήμο Αλμυρού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Αλμυρό της ΠΕ Μαγνησίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κγ. Στο Δήμο Αλοννήσου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Στενή – Βάλα της ΠΕ Σποράδων, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κδ. Στο Δήμο Βόλου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Άγιο Λαυρέντιο της ΠΕ Μαγνησίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κε. Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Τσαγκαράδα της ΠΕ Μαγνησίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κστ. Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας της ΠΕ Μαγνησίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κζ. Στο Δήμο Σκιάθου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τις Κουκουναριές της ΠΕ Σποράδων, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κη. Στο Δήμο Σκοπέλου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Γλώσσα της ΠΕ Σποράδων, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
κθ. Στο Δήμο Σκοπέλου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Έληο της ΠΕ Σποράδων, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Βόλου.
λ. Στο Δήμο Ζακύνθου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Άγιο Λέοντα της ΠΕ Ζακύνθου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ζακύνθου.
λα. Στο Δήμο Ζακύνθου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Καταστάρι της ΠΕ Ζακύνθου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ζακύνθου.
λβ. Στο Δήμο Ζακύνθου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Κερί της ΠΕ Ζακύνθου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ζακύνθου.
λγ. Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Παλαιοκαστρίτσα της ΠΕ Κέρκυρας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 1ο Π.Σ Κέρκυρας.
λδ. Στο Δήμο Αργοστολίου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Μαρκόπουλο της ΠΕ Κεφαλληνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Αργοστολίου.
λε. Στο Δήμο Σάμης ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Αντιπάτα της ΠΕ Κεφαλληνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Αργοστολίου.
λστ. Στο Δήμο Αριστοτέλη ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Θεσσαλονίκης «Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Κράγια».
λζ. Στο Δήμο Αριστοτέλη ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ουρανούπολη της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σταγείρων Ακάνθου.
λη. Στο Δήμο Κασσάνδρας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Αγία Παρασκευή της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
λθ. Στο Δήμο Νέας Προποντίδας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Μουδανιά της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
μ. Στο Δήμο Πολυγύρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Πλανά της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
μα. Στο Δήμο Σιθωνίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Σάρτη της ΠΕ Χαλκιδικής, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Πολυγύρου.
μβ. Στο Δήμο Σητείας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Χανδρά Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιεράπετρας.
μγ. Στο Δήμο Αγίου Βασίλειου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Μύρθιο Ρεθύμνου της ΠΕ Ρεθύμνης, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ρεθύμνου.
μδ. Στο Δήμο Αγίου Βασίλειου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κρύα Βρύση Ρεθύμνου της ΠΕ Ρεθύμνου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ρεθύμνου.
με. Στο Δήμο Πλατανιά ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Αλικιανό Χανίων της ΠΕ Χανίων, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στον 1ο Π.Σ Χανίων.
μστ. Στο Δήμο Καρπάθου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Όλυμπο της ΠΕ Καρπάθου-Ηρωικής νήσου Κάσου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ρόδου.
μζ. Στο Δήμο Λέρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Λακκί της ΠΕ Καλύμνου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κω.
μη. Στο Δήμο Πάτμου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Σκάλα της ΠΕ Καλύμνου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κω.
μθ. Στο Δήμο Ρόδου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Απολακιά της ΠΕ Ρόδου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ρόδου.
ν. Στο Δήμο Άνδρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Κόρθι της ΠΕ Άνδρου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ερμούπολης.
να. Στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κορωνίδα της ΠΕ Νάξου, το οποίο υπάγεται επιχει- ρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ερμούπολης.
νβ. Στο Δήμο Τήνου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Πάνορμο της ΠΕ Τήνου, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ερμούπολης.
νγ. Στο Δήμο Επιδαύρου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Νέα Επίδαυρο της ΠΕ Αργολίδας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ναυπλίου.
νδ. Στο Δήμο Ερμιονίδας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Ηλιόκαστρο της ΠΕ Αργολίδας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ναυπλίου.
νε. Στο Δήμο Ερμιονίδας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κόστα Αργολίδας της ΠΕ Αργολίδας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ναυπλίου.
νστ. Στο Δήμο Γορτυνίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Καρκαλού της ΠΕ Αρκαδίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Τρίπολης.
νζ. Στο Δήμο Κορινθίων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Σοφικό της ΠΕ Κορινθίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κορίνθου.
νη. Στο Δήμο Κορινθίων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Χιλιομόδι της ΠΕ Κορινθίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κορίνθου.
νθ. Στο Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τους Αγίους Θεοδώρους της ΠΕ Κορινθίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κορίνθου.
ξ. Στο Δήμο Νεμέας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Νεμέα της ΠΕ Κορινθίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κορίνθου.
ξα. Στο Δήμο Σικυωνίων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Φενεό της ΠΕ Κορινθίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Κιάτου.
ξβ. Στο Δήμο Ελαφονήσου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Ελαφόνησο της ΠΕ Λακωνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Μολάων.
ξγ. Στο Δήμο Ευρώτα ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τις Κροκεές Λακωνίας της ΠΕ Λακωνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Γυθείου.
ξδ. Στο Δήμο Σπάρτης ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Άρνα Λακωνίας της ΠΕ Λακωνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σπάρτης.
ξε. Στο Δήμο Σπάρτης ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Βαμβακού Λακωνίας της ΠΕ Λακωνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Σπάρτης.
ξστ. Στο Δήμο Δυτικής Μάνης ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Προάστειο της ΠΕ Μεσσηνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Καλαμάτας.
ξζ. Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κορώνη Μεσσηνίας της ΠΕ Μεσσηνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Καλαμάτας.
ξη. Στο Δήμο Τριφυλίας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας της ΠΕ Μεσσηνίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Γαργαλιάνων.
ξθ. Στο Δήμο Δελφών ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Βίνιανη της ΠΕ Φωκίδας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Άμφισσας.
ο. Στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Καλύβια Αράχωβας της ΠΕ Βοιωτίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Λιβαδειάς.
οα. Στο Δήμο Λαμιέων ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Παύλιανη της ΠΕ Φθιώτιδας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Λαμίας.
οβ. Στο Δήμο Δωρίδος ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Κροκύλιο της ΠΕ Φωκίδος, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Άμφισσας.
ογ. Στο Δήμο Διρφυών – Μεσσαπιών ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Στενή της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Χαλκίδας.
οδ. Στο Δήμο Διρφυών – Μεσσαπιών ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τον Σταυρό της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Χαλκίδας.
οε. Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Αιδηψό της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
οστ. Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Βασιλικά της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
οζ. Στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα την Κοκκινομηλιά της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
οη. Στο Δήμο Καρύστου ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τα Στύρα της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Χαλκίδας.
οθ. Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα το Αχλάδι της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.
π. Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας ιδρύεται Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με έδρα τη Δαφνούσα της ΠΕ Ευβοίας, το οποίο υπάγεται επιχειρησιακά και διοικητικά στην Π.Υ. Ιστιαίας.

Καθυστερεί ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL.Μπλέχτηκε η άγκυρα του

Καθυστερεί ο απόπλους από το λιμάνι του Πειραιά για τα Κύθηρα του Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL.

Κατά τον απόπλου του πλοίου σήμερα στις 15:00 μπλέχτηκε η άγκυρα του εμποδίζοντας την αναχώρησή του.  
Το πλοίο παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα στο λιμάνι του Πειραιά και συνεχίζονται η προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας πραγματοποιώντας στροφές και ελιγμούς. 

Ρεπορτάζ  ΓΙΏΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
ADELIN FM



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19






Ξερίζωσαν και κατέσχεσαν 207 δενδρύλλια κάνναβης | Κρήτη

Φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από διακόσια εφτά (207) δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.
Στην επιχείρηση αυτή, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.
Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκε σε δασώδης περιοχή του παραπάνω Δήμου, μία φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους,  διακόσια εφτά (207) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.
 biskotto.gr

Από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020.


Από την ερχόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020.
Ανεβάζουμε ένα βιντεάκι με χρήσιμες πληροφορίες για τους υποψηφίους μας και όχι μόνον.
Στο Εξεταστικό μας Κέντρο έχουμε φροντίσει ώστε να εξασφαλιστούν για τους υποψηφίους μας οι κατά το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τις εξετάσεις αυτές.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή:
Τον Δήμο Κυθήρων για την παραχώρηση γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος, την απολύμανση των αιθουσών και την εξασφάλιση ότι κατά τις μέρες και ώρες των εξετάσεων δεν θα γίνεται θόρυβος στα έργα ανάπλασης του Μπελβεντέρε.
Το Νοσοκομείο Κυθήρων και τον διοικητή του Γιώργο Μεγαλοκονόμο που φρόντισε να υπάρχει αγροτικός γιατρός στην Χώρα κατά τις μέρες και ώρες των εξετάσεων .
Το Αστυνομικό Τμήμα Κυθήρων για την παραχώρηση αστυφύλακα για την φύλαξη του Κέντρου και την μεταφορά των γραπτών.
Και πάλι καλή επιτυχία

Υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στη Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» της Μελισσοκομίας


Για την υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στη Δράση 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας για τα έτη 2020-2022
1. Σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 190/133439/25-05-2020 (ΦΕΚ Β’2207) απόφασης του Υπουργού και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καλούνται οι δυνητικοί δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη δράση 6.1 “Εφαρμοσμένη Έρευνα” στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας για τα έτη 2020-2022.
2. Τα ερευνητικά προγράμματα που θα ενισχυθούν, δύναται να εντάσσονται σε κάποιο από τα ακόλουθα θεματικά πεδία:
α) Μελέτη των προδιαγραφών για την χωροταξική κατανομή και την τοποθέτηση μελισσιών, σε συσχέτιση με την επίδρασή τους στο περιβάλλον και στην γεωργική παραγωγή.
β) Δημιουργία «Ψηφιακού Άτλαντα Γυρεόκοκκων».
γ) Καταγραφή, χαρτογράφηση αξιολόγηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας περιοχών της Χώρας.
δ) Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας νέων – εναλλακτικών μεθόδων πρόληψης – αντιμετώπισης ασθενειών, εχθρών και ιώσεων.
ε) Διερεύνηση βιολογικών δράσεων των ελληνικών μελιών. στ) Χρήση των προϊόντων της μέλισσας σε καινοτόμα προϊόντα διατροφής.
ζ) Χρήση καινοτομιών σε όλες τις φάσεις της πρωτογενούς παραγωγής, τυποποίησης, ταυτοποίησης και εμπορίας μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων.
η) Διάσωση, βελτίωση και διατήρηση γενετικού υλικού ελληνικών πληθυσμών μελισσών.
Ύψος Επιχορήγησης - Δικαιούχοι
1. Σε εφαρμογή του άρθρου 4 της υπ’ αριθμ. 788/334896/23-12-2019 κοινής απόφασης του Υπουργού και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθορίζεται το ποσό των 100.000 € για κάθε μελισσοκομικό έτος, για την υλοποίηση της δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα».
2. Το 50% της παραπάνω δαπάνης βαρύνει τον ΚΑ 9933 του ΕΛΕΓΕΠ, ενώ το υπόλοιπο 50% της δαπάνης βαρύνει τις πιστώσεις του ΠΔΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΣΑΕ 082/2. 3. Ως δικαιούχοι ορίζονται Πανεπιστημιακά, Ερευνητικά Ιδρύματα και Ινστιτούτα.
Επιλέξιμες Δαπάνες
Ως επιλέξιμες δαπάνες της δράσης 6.1 «Εφαρμοσμένη Έρευνα» ορίζονται οι ακόλουθες:
1. Έξοδα προμήθειας εξοπλισμού - μόνιμου εργαστηριακού υλικού (π.χ. όργανα, μικροεξοπλισμός) και αναλωσίμων (π.χ. αντιδραστήρια, δείγματα), τα οποία είναι απαραίτητα για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος, πέραν της βασικής υποδομής του εργαστηρίου. Εγκρίνεται η ως άνω δαπάνη εφόσον περιγράφεται αναλυτικά η προμήθεια εργαστηριακού υλικού - αναλωσίμων και αιτιολογείται λεπτομερώς για ποιες ανάγκες του προγράμματος θεωρείται απαραίτητη.
2. Αμοιβές έκτακτου προσωπικού και παροχής υπηρεσιών εξωτερικών εμπειρογνωμόνων και επιστημονικών συνεργατών (π.χ. ερευνητές, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό) που κρίνονται απαραίτητες για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος. Αυτές οι δαπάνες αφορούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε προγράμματος για την ομαλή ολοκλήρωση του και δύναται να ανέρχονται μέχρι συνολικού ύψους 500 € ανά μήνα και ανά άτομο.
3. Έξοδα για οδοιπορικά κι εκτός έδρας αποζημιώσεις του απασχολούμενου προσωπικού (μόνιμου ή έκτακτου) για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της υπ. Δ.9 του ν. 4336/2015 (Α΄94). Αυτές οι δαπάνες δύναται να ανέρχονται μέχρι 20% της συνολικής δαπάνης των περιπτώσεων (i) και (ii). 4. Απρόβλεπτα έξοδα μέχρι 5% της συνολικής δαπάνης των περιπτώσεων (i),(ii),(iii) και μέχρι συνολικού ύψους 1.000 €. 5. Κρατήσεις υπέρ φορέα μέχρι 7% επί της συνολικής δαπάνης των περιπτώσεων (i),(ii) και (iii).
Περίοδος και Διαδικασία Υποβολής της Αίτησης
Οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν στη Δ/νση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων, μέχρι 26 Ιουνίου 2020, τα εξής δικαιολογητικά:
1. Αίτηση ένταξης, στην οποία αναφέρεται ο προϋπολογισμός δαπανών ανά έτος εφαρμογής και ο επιθυμητός τρόπος πληρωμής (Υπόδειγμα 1Α).
2. Αναλυτική περιγραφή της υποβληθείσας ερευνητικής πρότασης, προγραμματισμός εργασιών (χρονοδιάγραμμα – περιγραφή φάσεων – παραδοτέο υλικό ανά φάση και συνολικά).
3. Μεθοδολογία – πειραματικό σχέδιο.
4. Αναλυτική κατάσταση υφιστάμενης υποδομής και εξοπλισμού.
5. Αναλυτική κατάσταση προβλεπόμενων δαπανών ανά επιλέξιμη δράση για το έτος που αναφέρεται η αίτηση (Υπόδειγμα 2Α).
6. Απόφαση ορισμού του επιστημονικού υπεύθυνου για το έργο και του αρμόδιου για την υπογραφή όλων των σχετικών με το πρόγραμμα δικαιολογητικών.
7. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα, ότι η συγκεκριμένη δράση δεν έχει χρηματοδοτηθεί από άλλη πηγή καθώς και ότι αποδέχεται τους όρους και προϋποθέσεις της επιχορήγησης, όπως περιγράφονται στις σχετικές εθνικές και κοινοτικές διατάξεις.
8. Βιογραφικά σημειώματα του επιστημονικού προσωπικού που θα συμμετέχει στην υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις αναφορικά με την υλοποίηση της δράσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων http://www.minagric.gr και στο Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών στα τηλ. 210-212 5704 & 210-212 5769. ΠΗΓΗ https://www.agrocapital.gr/