Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο ακρωτήριο Σπαθί βόρεια τον Κυθήρων.(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο ακρωτήριο Σπαθί βόρεια τον Κυθήρων που ξέσπασε από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου.
Το σύνολο των δυνάμεων του πυροσβεστικού κλιμακίου Κυθήρων, με προσωπικό και οχήματα,την συνδρομή ενός ελικοπτέρου από την Καλαμάτα, πιστοποιημένοι εθελοντές πυροσβέστες,το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Κυθήρων,σκαπτικά μηχανήματα έργου,υδροφόρες,και απλοί πολίτες έδωσαν τιτάνιο αγώνα ώστε να οριοθετηθεί το μέτωπο της φωτιάς πριν πέσει το σκοτάδι.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και εθελοντή πυροσβέστη κύριο Ιωάννη Κατσανεβάκη η πυρκαγιά αυτή την ώρα δεν έχει ενεργό μέτωπο.
Στο σημείο όλη την διάρκεια της νύχτας θα παραμείνουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την φύλαξη της φωτιάς από τυχόν αναζωπυρώσεις.
Ευχαριστίες στους κατοίκους της περιοχής που εκτός από την πολύτιμη βοήθεια τους πρόσφεραν και παγωμένα νερά στους πυροσβέστες στην δύσκολη ώρα της μάχης.
Επικεφαλής της κατάσβεσης ήταν ο Προιστάμενος του Π.Κ.Κυθήρων Επιπυραγός  κύριος Λάζαρος Κωνσταντίνου.

Η πρώτη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού σήμερα στον βόρειο τομέα του νησιού κατασβέστηκε σε σχετικά μικρό χρόνο και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους.
Ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το Κλιμάκιο Κυθήρων. 
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ 

 

Έρχονται πρόστιμα για τους ασυνείδητους που προκαλούν πυρκαγιές


Εάν εξετάσει κανείς τα αριθμητικά στοιχεία των προκληθέντων πυρκαγιών στη χώρα θα διαπιστώσει ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών οφείλονται σε ανθρώπινη αμέλεια. Ελεύθερο κάμπινγκ, εργασίες σε χωράφια, φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών και οξυγονοκολλήσεις αποτελούν συχνά τις αιτίες πρόκλησης φωτιάς.
Σε μια προσπάθεια να συνετίσουν τους ασυνείδητους πολίτες οι πυροσβέστες θα μπορούν πλέον να επιβάλλουν διοικητικά πρόστιμα όταν εντοπίζουν ανάλογα περιστατικά.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία επιβολής προστίμων σε όσους παραβαίνουν τις πυροσβεστικές διατάξεις για την απαγόρευση φωτιάς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στα μέσα του μήνα.
«Υπήρχε για ένα διάστημα ένα κενό στη νομοθεσία γιατί παλαιότερα αυτές ήταν πλημμεληματικές παραβάσεις. Τα πλημμελήματα καταργήθηκαν με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά πλέον ξεκινάει κάτι καινούριο για μας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει πλέον δικαίωμα να επιβάλλει άμεσα πρόστιμα σε όλους τους παραβάτες και από τις επόμενες ημέρες όσοι από τους συμπολίτες μας δεν κατανοούν πόσο επικίνδυνες είναι τέτοιες ενέργειες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυτά» σημειώνει ο κ. Βαρσάμης.
Ως ελάχιστο πρόστιμο ορίζονται τα 200 ευρώ και το ποσό που καταλογίζεται μπορεί να φτάσει και τα 5.000 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων, αλλά και τον βαθμό επικινδυνότητας κάθε ημέρας. «Όσο αυξάνει ο δείκτης επικινδυνότητας, πολλαπλασιάζεται και το ύψος του προστίμου. Εάν κάποιος καίει χόρτα στην αυλή του σε ημέρα χαμηλού κινδύνου, το πρόστιμο είναι 200 ευρώ, ενώ αν κάνει το ίδιο σε μια ημέρα υψηλού κινδύνου, το πρόστιμο θα φτάσει στα 800 ευρώ.
Οι τοπικές αρχές, έχουν την αρμοδιότητά τους και την εκκένωση οικισμών όταν αυτή γίνεται προληπτικά και με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί στην αρχή της περιόδου. Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εισηγείται την εκκένωση οικισμού και στη συνέχεια δήμος και περιφέρεια υλοποιούν. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση άμεσης απειλής. «Εκεί μιλάμε για εκκένωση διάσωσης» και ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός ξεκαθαρίζει ο κ. Βαρσάμης.
Όχι άλλο Μάτι!
Όταν η κουβέντα πάει στην εκκένωση διάσωσης, μοιραία έρχεται στο μυαλό όλων η τραγωδία στο Μάτι. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν εκτεθειμένοι εν μέσω πύρινης λαίλαπας χωρίς να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατευτούν.
Οι άνθρωποι του Πυροσβεστικού Σώματος συνηθίζουν να λένε ότι εάν κάποιος καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του την ώρα της κρίσης, έχει διανύσει τον μισό δρόμο για τη διάσωσή του.
Στον τομέα της πρόληψης, αυτό που οφείλει να πράξει εάν διαθέτει κατοικία που συνορεύει με δασική έκταση είναι να λάβει μέτρα ώστε αυτή να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται. «Αυτά τα μέτρα αφορούν κυρίως το να υπάρχει απόσταση κλαδιών από το σπίτι, να μην υπάρχει πυκνή και ψηλή βλάστηση στην αυλή ή περιμετρικά αυτής και τέλος να έχουν καθαριστεί σκεπές ή άλλοι χώροι όπου συγκεντρώνονται υλικά που μπορούν να πάρουν φωτιά» εξηγεί ο κ. Βαρσάμης.
Όσον αφορά τα κρίσιμα λεπτά της πυρκαγιάς, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Π.Σ.  είναι ξεκάθαρος. «Ο καλύτερος χώρος προστασίας είναι κάθε είδους κατασκευή. Ειδικά τα ελληνικά σπίτια που στο 99% των περιπτώσεων είναι κατασκευασμένα από βραδυφλεγή ή άκαυστα υλικά, αποτελούν την καλύτερη προστασία. Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος που πραγματικά απειλείται από την πυρκαγιά είναι να μπει μέσα σε ένα σπίτι και να κλείσει τα ανοίγματα, δηλαδή παράθυρα, μπαλκονόπορτες και στόρια, ξύλινα, πλαστικά ότι κι αν είναι, παρέχουν προστασία. Αυτή είναι η πρώτη κίνηση και μόλις περάσει η πυρκαγιά, βγαίνουμε από το σπίτι και έχουμε προστατεύσει και τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Το επικίνδυνο σε μια δασική πυρκαγιά είναι να μας βρει σε έναν ανοιχτό χώρο. Εκεί οι πιθανότητες να προστατευτεί κάποιος είναι ελάχιστες έως μηδενικές. Η δασική πυρκαγιά κινείται σχετικά γρήγορα και σε ανοιχτό χώρο η θερμότητα και ο καπνός θα μας επηρεάσει» τονίζει.
Διευκρινίζει δε ότι ακόμη και αν το κτίριο τελικά καεί, αυτό θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο από την διέλευση της πυρκαγιάς. «Ο χρόνος κατά τον οποίο ένα κτίριο καίγεται είναι μεταγενέστερος από τον χρόνο διέλευσης. Η διαφορά σε μια δασική από μια αστική πυρκαγιά είναι ότι είναι μια κινούμενη πυρκαγιά. Περνάει από ένα σημείο, καίει ότι είναι να κάψει και φεύγει. Αυτός είναι ο κρίσιμος χρόνος για τον άνθρωπο. Αν αυτά τα 2-3-5 λεπτά προστατευτεί, δεν κινδυνεύει από κάτι. Μπορεί να καεί ένα κτίριο, αλλά εμείς θα έχουμε γλιτώσει. Τα κτίρια αποτελούν σημείο σωτηρίας» προσθέτει.
Σε ότι αφορά τη θάλασσα, σύμφωνα με τον κ. Βαρσάμη, αυτή αποτελεί επιλογή μόνο εάν δεν υπάρχει καλύτερη, εάν δεν υπάρχει κάποιο κτίριο σε κοντινή απόσταση. «Τότε μπαίνουμε μέσα στη θάλασσα μέχρι το ύψος του λαιμού μας» καταλήγει.
 rpn.gr

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ


ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΣΠΑΘΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΛΗΨΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στο ακρωτήριο Σπαθί βόρεια των Κυθήρων το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουνίου βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε από άγνωστη αιτία και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο κατακαίοντας χαμηλή δασική βλάστηση μέχρι και αυτή την ώρα.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κυθήρων,Εθελοντές Πυροσβέστες,ο Δήμος,και κάτοικοι της περιοχής .
Το παρήγορο είναι ότι σήμερα στα Κύθηρα επικρατεί σχεδόν άπνοια με ανέμους έως και 2 μποφόρ.
Για ότι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.
ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
ADELIN 107,3 FM  
ΛΗΨΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΒΑ


 

EKTAKTO ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Λήψη φωτό από Αγία Πελαγία
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο βόρειο μέρος του νησιού...
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Κυθήρων...
Νεότερα σε λίγο....

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ειδικές ρυθμίσεις για τα τέλη και τους κοινόχρηστους χώρους λόγω covid19



Ο Δήμος Κυθήρων, εφαρμόζοντας επακριβώς τις προβλέψεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα της από 20-03-2020 ΠΝΠ, άρθρο 37 (ΦΕΚ 68/Α) προέβη με την 31/2020 ομόφωνη απόφασή του σε απαλλαγή τελών κοινοχρήστου χώρου, καθαριότητας και φωτισμού για όλα τα ΚΥΕ που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω Covid19 και για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ήτοι μέχρι 31-05-2020. Τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων για την συγκεκριμένη περίοδο είναι προφανές ότι δεν χρεώνονται καθώς τα κλειστά ΚΥΕ είχαν μηδενικά έσοδα.
Μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, εφαρμόζεται το άρθρο 65 του Ν.4688/2020 σύμφωνα με το οποίο η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβαν αποφάσεις κανονιστικού περιεχομένου για το τρέχον έτος, οι οποίες αφορούν τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στους κεντρικούς οικισμούς, την παραχώρηση επιπλέον χώρου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και την μείωση δημοτικών τελών έως 50% για όσα ΚΥΕ δεν θα πάρουν επιπλέον κοινόχρηστους χώρους.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δεν επιτρέπεται να εγκρίνουν μειώσεις και απαλλαγές που θα υπερβαίνουν σε ποσοστό ή σε χρονική διάρκεια όσα προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις. Δηλαδή, εφόσον ο Νόμος προβλέπει μείωση τελών έως και 50% (και μόνο για όσα ΚΥΕ δεν λάβουν επιπλέον κοινόχρηστο χώρο), το Δ.Σ. δεν έχει δικαίωμα να εγκρίνει μειώσεις άνω του ποσοστού αυτού γιατί η απόφαση θα είναι παράνομη και θα ακυρωθεί από το αρμόδιο υπερκείμενο όργανο (Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Τον τελευταίο μήνα εξάλλου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ακυρώνει ως παράνομες δεκάδες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που υπερέβησαν τα όρια του Νόμου και ενέκριναν απαλλαγές και μειώσεις μεγαλύτερες από το επιτρεπτό με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες σε διάφορες περιοχές να πρέπει πλέον να καταβάλλουν και μάλιστα αναδρομικά τέλη και φόρους για τα οποία θεωρούσαν ότι είχαν απαλλαγεί. Ο Δήμος Κυθήρων προκειμένου να μην δημιουργήσει αντίστοιχα προβλήματα, θα εφαρμόσει μόνο ό,τι προβλέπεται στη νομοθεσία.
Για το τρέχον έτος, θα ισχύσουν τα κάτωθι:
ΚΑΨΑΛΙ:
  • Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου: πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων καθημερινά καθ’ όλο το μήκος της παραλιακής οδού (πλην περιπολικών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών, υπηρεσιακών οχημάτων Δήμου – Δημοσίων Υπηρεσιών και οχημάτων ΑμΕΑ) για τις ώρες 10:30 – 14:30 και 19:00 – 05:30. Η τροφοδοσία των καταστημάτων και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται εκτός των παραπάνω ωρών.
  • Η επίβλεψη τήρησης της ανωτέρω ρύθμισης και της λειτουργίας της περιστρεφόμενης μπάρας ανατίθεται στο Α.Τ. Κυθήρων.
  • Κατά τις ώρες απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά από την κύρια (μεσαία) οδό του οικισμού.
  • Επιτρέπεται να παραχωρηθεί αδαπάνως και κατόπιν αιτήσεως από όλα τα ΚΥΕ της περιοχής επιπλέον κοινόχρηστος χώρος επί του πλακόστρωτου έως 1,5μ. από τις πέργκολες μέχρι 30-11-2020 και επί της προβολής αυτών.
 ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ:
  • Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου: πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων από διασταύρωση «Τσαουσιάνικα» έως και Εστιατόριο «Ψωμολαδέα» (πλην περιπολικών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών, υπηρεσιακών οχημάτων Δήμου – Δημοσίων Υπηρεσιών και οχημάτων ΑμΕΑ) για τις ώρες 10:30 – 14:30 και 19:00 – 03:00.
  • Η τροφοδοσία των καταστημάτων και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται εκτός των παραπάνω ωρών.
ΧΩΡΑ:
  • Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου: πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων καθημερινά κατά μήκος της κεντρικής οδού από είσοδο οικισμού (Σούπερ Μάρκετ «Νέα Αγορά») μέχρι Belvedere (πλην περιπολικών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών, υπηρεσιακών οχημάτων Δήμου – Δημοσίων Υπηρεσιών και οχημάτων ΑμΕΑ) για τις ώρες 10:00 – 14:30 και 19:00 – 06:00.
  • Η τροφοδοσία των καταστημάτων και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται εκτός των παραπάνω ωρών.
  • Η επίβλεψη τήρησης της ανωτέρω ρύθμισης και της λειτουργίας της περιστρεφόμενης μπάρας ανατίθεται στο Α.Τ. Κυθήρων.
  • Κατά τις ώρες απαγόρευσης η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την περιφερειακή οδό.
  • Ο χώρος στάθμευσης – αναμονής (πιάτσα) των ΤΑΞΙ μεταφέρεται στην μικρή Πλατεία της εισόδου της Χώρας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Η στάθμευση από την είσοδο της Χώρας (Σούπερ Μάρκετ «Νέα Αγορά») και καθ’ όλο το μήκος της οδού καθώς και πέριξ της Πλατείας Στάη απαγορεύεται από 25 Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, εξαιρουμένων μόνο οχημάτων του Δήμου στις προκαθορισμένες θέσεις αυτών έμπροσθεν του Δημαρχείου. Ισχύουν οι προκαθορισμένοι χώροι περιορισμένης στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ έμπροσθεν της ΕΤΕ Χώρας και του Ειρηνοδικείου.
  • Στα πέριξ της Πλατείας Στάη ΚΥΕ επιτρέπεται να παραχωρηθεί αδαπάνως κατόπιν αιτήσεως μέχρι 30-11-2020 χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων επί της Πλατείας σύμφωνα με την παράγραφο γ΄ του άρθρου 4 του από 14-10-2002 Π.Δ. (ΦΕΚ 1009/Δ/2002).
ΠΟΤΑΜΟΣ:
  • Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου: πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων (ανόδου) κάθε Κυριακή από Φαρμακείο «Τριφύλλη» έως Φούρνο «Χρυσαφίτη» (πλην περιπολικών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών, υπηρεσιακών οχημάτων Δήμου – Δημοσίων Υπηρεσιών και οχημάτων ΑμΕΑ) για τις ώρες 08:30 – 14:00.
  • Η τροφοδοσία των καταστημάτων και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται εκτός των παραπάνω ωρών.
  • Η επίβλεψη τήρησης της ανωτέρω ρύθμισης ανατίθεται στον Α.Σ. Ποταμού.
  • Στα πέριξ της Πλατείας Ποταμού ΚΥΕ επιτρέπεται να παραχωρηθεί αδαπάνως κατόπιν αιτήσεως μέχρι 30-11-2020 επιπλέον χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων επί της Πλατείας και επί της προβολής αυτών.
  • Σύμφωνα με το από 02-06-2020 έγγραφο του Α.Τ. Κυθήρων, δεν επιτρέπεται η επιπρόσθετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έξωθεν της βόρειας εισόδου του Ι. Ν. Παναγίας Ιλαριώτισσας Ποταμού.
ΜΗΤΑΤΑ:
  • Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου: πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων από Πλατεία «Αλωνάκι» έως Ηρώον Πεσόντων Τοπικής Κοινότητας (πλην περιπολικών, ασθενοφόρων, πυροσβεστικών, υπηρεσιακών οχημάτων Δήμου – Δημοσίων Υπηρεσιών και οχημάτων ΑμΕΑ) για τις ώρες 19:00 – 02:00.
  • Η τροφοδοσία των καταστημάτων και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται εκτός των παραπάνω ωρών.
  • Σε όλη την έκταση από Πλατεία «Αλωνάκι» μέχρι Ηρώον Πεσόντων Τοπικής Κοινότητας απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, τα οποία θα διέρχονται υποχρεωτικά από την μεσαία οδό του οικισμού.
ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ:
  • Επιτρέπεται να παραχωρηθεί αδαπάνως και κατόπιν αιτήσεως από όλα τα ΚΥΕ της περιοχής η χρήση του πεζοδρομίου που ευρίσκεται έμπροσθεν των στεγάστρων των ΚΥΕ της περιοχής, μέχρι 30-11-2020.
 ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ:
  • Στα ΚΥΕ που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου, ειδικά για το έτος 2020, θα χρεωθεί το ήμισυ (50%) των αναλογούντων τελών χρήσης των κοινοχρήστων χώρων που προβλέπονται στην εν ισχύ άδεια τους. Στις περιπτώσεις αυτές θα υποβάλλουν στο Δήμο: α) Αίτηση, β) Υπεύθυνη Δήλωση περί μη χρήσης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου για το 2020 και γ) Βεβαίωση του αρμοδίου Αντιδημάρχου περί μη υπέρβασης του δικαιούμενου κοινόχρηστου χώρου με βάση την άδεια λειτουργίας τους. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.
  • ΚΥΕ που διατηρούν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο από οποιαδήποτε αιτία και οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε εξυπηρετούμενη ρύθμιση, εξαιρούνται της παρούσας διάταξης.

ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΘΑ ΤΑΦΕΙ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΏΡΓΙΟΥ ΕΜΜ.ΒΛΑΝΤΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-06-2020


Το Σάββατο 27/06/2020 και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Καλοκαιρινών θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αποβιώσαντος από 13/06/2020 στην Αυστραλία συμπατριώτη μας Γεωργίου Εμμανουήλ Βλαντή.
Η ταφή του εν συνεχεία θα τελεστεί στο κοιμητήριο των Καλοκαιρινών 
________________________________________
Η Σελίδα  και ο Σταθμός μας εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του...

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ο Ν.ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/06. Επίσκεψη σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια θα πραγματοποιήσει ο Ν. Χαρδαλιάς

 

Επίσκεψη σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, θα πραγματοποιήσει το επόμενο τετραήμερο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Στόχος είναι να συντονίσει όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές, ενώ τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια θα επισκεφθεί για τον ίδιο σκοπό ο γενικός γραμματέας Πολιτικήςε Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.
Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, σε συνέχεια της επιτυχημένης έναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί και θα συντονίσει τις προετοιμασίες που ήδη γίνονται στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Επίσης, θα έχει συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑ, Φορείς Διαχείρισης Αεροδρομίων, στελέχη των ΕΔ, της ΕΛΑΣ και του ΠΣ) για τον καλύτερο συντονισμό της εφαρμογής των μέτρων και πρωτοκόλλων ασφαλούς λειτουργίας των αεροδρομίων. Εξάλλου, θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ (δήμων και περιφερειών) της κάθε περιοχής.
Σημειώνεται ότι για όλα τα αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου, την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ, για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid19 στους επιβάτες που αναμένονται από πτήσεις του εξωτερικού. Ο ΕΟΔΥ θα έχει την ευθύνη για τους ελέγχους στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.
Το πρόγραμμα του υφυπουργού ξεκινάει αύριο στις 08:30 από τη Ζάκυνθο και ολοκληρώνεται στις 15:45 της Δευτέρας στην Σκύρο. Αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρίσκεται:
Την Παρασκευή 26/6:
Ζάκυνθο (08:30), Κεφαλλονιά (10:15), Κέρκυρα (12:15), Ιωάννινα (15:00), Καλαμάτα (18:00). 
Το Σάββατο 27/6:
Κύθηρα (10:00), Χανιά (12:00), Ηράκλειο (16:30).
Την Κυριακή 28/6:
Κάρπαθο (08:00), Ρόδο (09:45), Κω (13:00), Σάμο (15:15), Χίο (17:30), Μυτιλήνη (19:15). 
Τη Δευτέρα 29/6:
Λήμνο (08:00), Καβάλα (10:00), Σκιάθο (12:00), Σκύρο (15:45).
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου θα επισκεφθεί την Κυριακή 28/6 και τη Δευτέρα 29/6 τα υπόλοιπα έξι αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν την 1η Ιουλίου σε πτήσεις εξωτερικού και δη της Αράξου, του Ακτίου, της Αγχιάλου, της Μυκόνου, της Πάρου και της Σαντορίνης για τον ίδιο σκοπό. 
 capital.gr

Συμπόρευση ΕΕΤΑΑ – Γ.Γ. Ιθαγένειας ΔΤ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπόρευση ΕΕΤΑΑ – Γ.Γ. Ιθαγένειας
Αθήνα, 24/6/2020 

Συνάντηση Εργασίας στα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ, στην Αθήνα, είχαν το πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Ηλίας Γιάτσιος και Σπύρος Σπυρίδων, αντίστοιχα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, το νέο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και την Προγραμματική Σύμβαση που πρόκειται να συνάψει η ΕΕΤΑΑ με τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας.
Όσον αφορά στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», υπενθυμίζουμε ότι, έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δις ευρώ και περιλαμβάνει περί τα 5.000 έργα από την εκτέλεση των οποίων εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 40.000 θέσεις εργασίας.
Αναφορικά με την Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην ΕΕΤΑΑ και τη Γ.Γ. Ιθαγένειας, διευκρινίστηκε ότι αυτή γίνεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν, μεταξύ άλλων :
· οι επιτακτικές και επείγουσες ανάγκες αναδιάρθρωσης της λειτουργίας και της αξιοποίησης των δεδομένων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας, προς την κατεύθυνση της ψηφιοποίησης των αρχείων των Περιφερειακών Δ/νσεων Ιθαγένειας Αθηνών και Κεντρικού Τομέα Δυτικής Αττικής,
Ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ είναι να παράσχει, με το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, μέσω κατάλληλων ενεργειών την αντίστοιχη επιστημονική, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη σε φορείς του δημόσιου τομέα.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΡΩΝΑ»

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ «ΜΑΚΡΩΝΑ»
Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανακατασκευή Γέφυρας Μάκρωνα και Παράλληλες Οδικές Εργασίες Νήσου Κυθήρων» μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Alpha Delta Constructions κ. Γιώργου Ανδριανόπουλου.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη με το Δήμο Κυθήρων το 2018. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.000€ με το ΦΠΑ και μετά την σημαντική έκπτωση που επιτεύχθηκε στη δημοπράτηση, το τελικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 1.178.439,82€ με το Φ.Π.Α.
Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την Τ.Κ. Μητάτων, αλλά για όλο το νησί, αφού με την κατασκευή της καινούργιας προεντεταμένης γέφυρας στη θέση «Μάκρωνας», ενισχύεται η οδική ασφάλεια και διευκολύνεται η πρόσβαση από και προς τις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, που σήμερα είναι δυσχερής κυρίως για μεγάλα οχήματα και τουριστικά λεωφορεία (από το συγκεκριμένο σημείο).
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου εγκρίθηκε στις 15/7/2008 από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής. Η έγκριση της οριστικής μελέτης του έργου έγινε με την απόφαση 61/2009 της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών της Νομαρχίας Πειραιά. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με την 387/2011 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την πρόταση ένταξης του έργου στο Π.Ε.Π. Αττικής (ΕΣΠΑ), στη Θεματική Προτεραιότητα «Περιφερειακές – Τοπικές Οδοί».
Το έργο θα είχε εκτελεστεί από το 2012, αλλά η τότε Δημοτική Αρχή απέρριψε την σχετική πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη με αποτέλεσμα να χαθεί για το νησί μια μεγάλη χρηματοδότηση και να μην εκτελεστεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που η τοπική κοινωνία και οι κάτοικοι των Μητάτων ζητούν επί πολλά χρόνια. Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα, τόσο λόγω της σημερινής λανθασμένης και επικίνδυνης χάραξης του γεφυριού (σχήματος S) όσο και λόγω της στενότητας του εύρους του, ενώ η συγκεκριμένη οδός ως ο κύριος δρόμος που οδηγεί στις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, επιβαρύνεται πάρα πολύ τη θερινή περίοδο με αποτέλεσμα η αναγκαιότητα του έργου να είναι δεδομένη.
Η Δημοτική Αρχή Χαρχαλάκη, ήδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου το 2014, ζήτησε την ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες (σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης κ.λπ.) και έτσι σήμερα δικαιώνεται απόλυτα καθώς η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκινάει άμεσα, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα οδικής ασφάλειας στο νησί μας. Υλοποιείται έτσι στο ακέραιο ακόμα μία από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου μας προς την τοπική κοινωνία.