Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Ρ/Σ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το RADIO ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ το πρώτο ραδιόφωνο των Κυθήρων ΔΕΝ είναι στην λίστα Πέτσα ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!

Ο Ρ/Σ από την ίδρυση λειτουργίας του έως τώρα εδώ και 33 χρόνια δεν έχει πάρει ΠΟΤΈ χρήματα από κυβερνήσεις που θέλουν να κατευθύνουν το κοινό.
Το θεωρούμε  ΤΙΜΉ μας και προσθέτουμε  ένα ακόμα παράσημο για την ελευθερία του λόγου και την Δημοκρατία...

Για την Ιστορία...
Ο ADELIN FM 107,3 FM adelinfm.blogspot.com από τις 16 Μαρτίου 2020 και για όλη την διάρκεια του ¨λοκ- ντάουν¨μετέδιδε σε καθημερινή βάση ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ σποτ της καμπάνιας για τον κορονοιό  ενημέρωνε ως ώφειλε,και συνεχίζει να ενημερώνει το κοινό του μέσα από τις  καθημερινές του εκπομπές.
_____________________________________________________
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ-Μ.Μ.Ε.-ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ -COVID-19.
Πατήστε στον παρακάτω σήνδεσμο
  https://www.protagon.gr/wp-content/uploads
Δείτε τη λίστα εδώ Πηγή: Protagon.gr
Δείτε τη λίστα εδώ Πηγή: Protagon.gr

James Prineas Αγαπητοί φίλοι των Κυθήρων μπορείτε να βοηθήσετε



Αγαπητοί φίλοι των Κυθήρων,
Πιθανότατα όλοι έχετε ακούσει για τις προτεινόμενες 100 + αιολικές γεννήτριες μαμούθ που σχεδιάζονται για τα Κύθηρα. Ετοίμασα ένα άρθρο στα ελληνικά και αγγλικά για να βγω στον ελληνικό Τύπο σε όλο τον κόσμο και καλό θα ήταν να έχετε μια ένδειξη υποστήριξης από εσάς που ανησυχείτε και για το ότι το νησί μας μετατρέπεται σε βιομηχανικό αιολικό πάρκο. Η ενέργεια που δημιουργήθηκε θα τροφοδοτήσει την Πελοπόννησο - οι προτεινόμενες γεννήτριες θα παράγουν περισσότερη από 30 φορές περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιεί ποτέ το νησί.

Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να υπογράψετε την αναφορά και, από ότι βλέπω, η ιστοσελίδα δεν θα σας στείλει ανεπιθύμητα μηνύματα αν αποεπιλέξετε το κατάλληλο κουτί πριν υπογράψετε.
Ελπίζω να μπορείς να βοηθήσεις! James Prineas

https://www.ipetitions.com/petition/save-kytheras-pristine-skyline-stop-industrial?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=email_welcome_to_ipetitions&quote_id=quote5&title_id=title2&recruiter=15971547&loc=thank-you-page 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ Π.Κ.ΚΥΘΗΡΩΝ


Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυθηρα που βοήθησε να σωθεί το μικρό αγριοκάτσικο σφηνωμένο κάτω από την καντίνα στο Μελιδονη.

We thank the island Firebrigade for helping rescue this little wild goat stuck under a truck in Melidoni.


Katherine Stathatos

Νέα Ιστοσελίδα του ΚΙΠΑ



Νέα Ιστοσελίδα του ΚΙΠΑ

Το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι έχει δημιουργήσει νέα ιστοσελίδα (https://kipa-foundation.org/) με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για τη λειτουργία και το έργο του Ιδρύματος.
Η νέα ιστοσελίδα είναι πιο σύγχρονη, πιο φιλική προς το χρήστη, πιο εύκολη στην πρόσβαση πληροφοριών και παρέχει αρκετούς τρόπους επικοινωνίας. Παράλληλα, επεκτείνεται η δράση του ΚΙΠΑ στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με νέα σελίδα στο Instagram.
Η αναβάθμιση της διαδικτυακής παρουσίας του Ιδρύματος αποτελεί σημαντικό βήμα για να τονωθεί η διάδραση με την απανταχού κυθηραϊκή κοινωνία. Το ΚΙΠΑ θέλει να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει, να πραγματοποιήσει και να καλλιεργήσει συνεργασίες. Να γίνει, όπως έχει γράψει και ο Ιδρυτής του, Γιώργος Ι. Κασιμάτης, μια «πραγματική κυψέλη σκέψης, σχεδιασμού και δράσης για την ποιοτική ανάπτυξη των Κυθήρων και των Αντικυθήρων».
Σας καλούμε, λοιπόν, να επισκεφθείτε τη νέα μας ιστοσελίδα και τις σελίδες μας στα κοινωνικά δίκτυα, να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα προγράμματά μας και να επικοινωνήσετε μαζί μας. Link του άρθρου στην ιστοσελίδα του ΚΙΠΑ:  https://kipa-foundation.org/deltio-typoy-nea-istoselida-toy-kipa/?fbclid=IwAR3eMjCI22PWamJgJW9SR990X6yoRhhQpMZJzZFOhd579nLyitOrzDBNZcc

More Info & Links
Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ): Από το 2006, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα αναδεικνύει την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των Κυθήρων, συμβάλλοντας παράλληλα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινωνίας με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια αλλά και με την αποκατάσταση των παραδοσιακών μονοπατιών, μεταξύ άλλων. Για περισσότερες πληροφορίες: Ιστοσελίδα / Facebook / Instagram
Kytherian Foundation for Culture and Development (KIPA): Since 2006, the Kytherian Foundation has championed the conservation of Kythera Island’s cultural and natural heritage, while contributing to sustainable development and the quality of life of the local community through educational activities, events, scientific conferences and the restoration of traditional trails among others. For more information visit Web / Facebook / Instagram

https://kipa-foundation.org/deltio-typoy-nea-istoselida-toy-kipa/?fbclid=IwAR3eMjCI22PWamJgJW9SR990X6yoRhhQpMZJzZFOhd579nLyitOrzDBNZc

«Μελέτη για την επέκταση του δικτύου μονοπατιών των Κυθήρων»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07/07/2020

«Μελέτη για την επέκταση του δικτύου μονοπατιών των Κυθήρων»
Αναζήτηση χρηματοδοτικών συμπράξεων.

Για ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας των Κυθήρων είναι πλέον αποδεκτό ότι τα μονοπάτια του νησιού προσφέρουν πολλαπλά, τόσο στον εμπλουτισμό του τοπικού τουριστικού προϊόντος, όσο και στην υγεία και ευεξία του τοπικού πληθυσμού που τα τελευταία χρόνια περπατάει όλο και περισσότερο σε αυτά. Μόλις πρόσφατα, το οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων έφτασε τα, περίπου, 100 χλμ σε 11 διαδρομές και έγινε ένα από τα καλύτερα μελετημένα δίκτυα μονοπατιών στην Ελλάδα. Το παραπάνω συνέβη όχι μόνο με μεθοδική δουλειά, αλλά και την αγαστή συνεργασία των φορέων που στηρίζουν το πρόγραμμα Kythera Trails. Έτσι, με τη συμμαχία του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού & Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ) ως διαχειριστή του προγράμματος, του Δήμου Κυθήρων, της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων και του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), το πρόγραμμα των μονοπατιών των Κυθήρων μπορεί να υπερηφανεύεται για όλα όσα έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

Και ενώ ακόμα το χρώμα της σήμανσης των τελευταίων διαδρομών είναι φρεσκοστρωμένο, το MedINA χρηματοδότησε την εκπόνηση της μελέτης και την αδειοδότηση για την επέκταση του δικτύου, η οποία προσθέτει 7 νέες διαδρομές συνολικού μήκους 68 χιλιομέτρων. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται κυκλική διαδρομή στα Μητάτα και Βιαράδικα, οι πρώτες μεγάλου μήκους γραμμικές διαδρομές αλλά και οι τρεις πρώτες διαδρομές στα Αντικύθηρα. Με τις προσθήκες αυτές, το Kythera Trails θα γίνει το πρώτο ενιαίο δίκτυο μονοπατιών που θα εκτείνεται σε δύο νησιά. Η μελέτη αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά το εξαιρετικό δυναμικό σε παραδοσιακά μονοπάτια και τον πολιτιστικό πλούτο των Κυθήρων.
Ένας επιμέρους σκοπός της μελέτης, και άκρως σημαντικός, είναι η συνολική ανάπτυξη και προβολή του δικτύου μονοπατιών στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, με κριτήριο τις βέλτιστες εθνικές και διεθνείς πρακτικές πεζοπορίας. Με τον τρόπο αυτό, προσβλέπουμε στο να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών – πεζοπόρων με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της προστασίας και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο νησιών.
Η μελέτη παραδόθηκε προσφάτως από το MedINA σε όλους τους εταίρους, με τους οποίους βρισκόμαστε στην από κοινού διαδικασία αναζήτησης χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της. Σαν συνδρομητής στην προσπάθεια αυτή, ο Δήμος Κυθήρων έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση της μελέτης.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιπλέον πληροφορίες και υλικό:
Το Kythera Trails είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, με κορμό ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μονοπατιών, που βασίζεται στα παλιά
παραδοσιακά μονοπάτια των Κυθήρων. Εν αντιθέσει με τη συμβατική τουριστική ανάπτυξη, το δίκτυο μονοπατιών ενισχύει την ταυτότητα των Κυθήρων και αναδεικνύει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά μας. Επισκεφτείτε μας: Facebook / Instagram / Web
Το MedINA (Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο) ιδρύθηκε το 2003 για να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας αρμονικής σχέσης μεταξύ ανθρώπου και φύσης για την ευημερία όλων. Το MedINA δραστηριοποιείται σε πολλές νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε άλλες χώρες της Μεσογείου. Προωθεί ενεργά την ολοκληρωμένη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της έρευνας, της ενδυνάμωσης των τοπικών κοινοτήτων, της ανταλλαγής γνώσεων και της δικτύωσης στην περιοχή της Μεσογείου αλλά και διεθνώς προς μια αρμονική και αειφόρο ανάπτυξη. Επισκεφτείτε μας: Web / Facebook / Instagram

Πατρίκιος Σχολή Καραβά ¨ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ¨


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Πατρίκια Σχολή Καραβά με χαρά σας προσκαλεί σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα.
Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση - συζήτηση για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου: «Καινοτόμα Δράση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στα Κύθηρα, με την κινητοποίηση και σε συνεργασία με τον πληθυσμό, πιλοτικά σε τρείς οικισμούς», που χρηματοδοτείται από το Πράσινο ταμείο του ΥΠΕΝ.
Η παρουσία όλων όσων συμμετείχαν και στην πρώτη συνάντηση είναι κρίνεται σημαντική.
Για την Πατρίκια Σχολή,
Ο Πρόεδρος
Χάρης Τζωρτζόπουλος

Δ/Τ.ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΝ ΚΡΗΜΝΩ SAINT JOHN ON THE CLIFF ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΝ ΚΡΗΜΝΩSAINT JOHN ON THE CLIFFΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ


Από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη εν κρημνό και θα είναι επισκέψιμος από σήμερα 07/07/2020 κατά τις ώρες 08:30 έως 14:30 καθημερινά, και την Κυριακή μόνο απόγευμα 17:30 έως 20:30. 
Tο Σάββατο θα παραμένει κλειστός
Παράλληλα ολοκληρώθηκε η επισκευή του χωματόδρομου από το Δήμο Κυθήρων και είναι βατός μέχρι το παρκινγκ στην είσοδο του μνημείου.Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώνουν τους πελάτες τους για το μοναδικό αυτό ιστορικό θρησκευτικό μνημείο.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΡΟΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΒΕΝΑΡΔΟΣ

ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ: Χάθηκαν οι αρχές που επαγγέλλεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Εντύπωση έκανε μια ανάρτηση της Φεβρωνίας Πατριανάκου στο Twitter που όχι μόνο απλά σχολιάζει αλλά κατακεραυνώνει  την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Μιλά ότι αυτά που επαγγέλλεται ο Μητσοτάκης ένα χρόνο τώρα δηλ. αξιοκρατία , διαφάνεια , αμεροληψία , ίση μεταχείριση , θεσμική διακυβέρνηση , ψηφιακή διακυβέρνηση , εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου τομέα , για νέα πολιτικά ήθη.
Μετά την λίστα ΠΕΤΣΑ , Δημητριάδη , Γεραπετρίτη , Σκέρτσου , ξανά από την αρχή.
Και τελειώνει
Με αρχές ...  
patrianakoy.jpg

ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ | Δελτίο Τύπου για έκτακτο δρομολόγιο στις 12/07/2020