Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ανάπλαση Belvedere:Διακοπή εργασιών προσωρινά.



Ανάπλαση Belvedere
Μετά από εντολή του Δημάρχου Στράτου Χαρχαλάκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Χαράλαμπου Σούγιαννη, οι εργασίες ανάπλασης του Belvedere στη Χώρα Κυθήρων θα διακοπούν προσωρινά προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω όχληση των κατοικιών και επιχειρήσεων της περιοχής μέσα στη σεζόν.
Οι βασικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί. Απομένει η διάστρωση των κυβολίθων και η μεταφορά της κολώνας της ΔΕΗ (υπογειοποίηση) που θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτέμβρη. Πιστεύω ότι τον Οκτώβριο θα εγκαινιάσουμε ένα υπέροχο έργο που αναμενόταν σχεδόν επί 20 χρόνια!

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΙΣ ¨ΚΑΡΥΔΙΕΣ¨ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗ(video)


Επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ.Yasuhiro Shimizu στο Δημαρχείο Κυθήρων-Συνάντηση με τον Δήμαρχο


                                    
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 15/07/2020 και ώρα 12η μεσημβρινή, θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Κυθήρων και θα συναντηθεί με το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasuhiro Shimizu.
Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. δύνανται να καλύψουν δημοσιογραφικά την επίσκεψη.
Εκ του Δήμου

Τέλειωσαν τα πανηγύρια



Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες αποφάσισε να εισηγηθεί στην κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πλευρά του ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι εντείνονται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα και την Κακαβιά. Σημειώνεται πως τα νέα αυτά μέτρα αναμένεται να περιληφθούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι το βράδυ.
Πιο αναλυτικά o κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε τα εξής: 
-Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλλονται κυρώσεις.
- Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF από 48 στις 24 ώρες πριν την άφιξή τους.
-Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.
- Ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.
-Ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον ανοίγουν οι απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020.
-Ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως, για παράδειγμα, οι ΗΠΑ, εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.
 zougla.gr

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΉΜΑ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ -ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ


Γενικό πρόβλημα και μεγάλη αγανάκτηση εδώ και αρκετή ώρα με τις συνδέσεις του ιντερνετ σε ολόκληρο το νησί των Κυθήρων. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης από τους τεχνικούς του ΟΤΕ σε καλώδιο οπτικών ινών  στην περιοχή των Βατίκων. Έχει τεθεί σε λειτουργία το εφεδρικό σύστημα ασύρματης ζεύξης  που διαθέτει το νησί.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ανακοίνωση για την πανδημία και τις εκδηλώσεις



Ο Δήμος Κυθήρων σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και μετά τα διαρκώς αυξανόμενα εγχώρια και εισαγόμενα κρούσματα στη Χώρα μας, ανακοινώνει ότι δεν θα χορηγήσει άδειες χρήσης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, δρόμοι κ.λπ.) σε φορείς ή ιδιώτες για την διοργάνωση των ετήσιων χορών και πανηγύρεων, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020, οπότε η σχετική απόφαση θα επανεξεταστεί υπό το πρίσμα των επιδημιολογικών δεδομένων που θα ισχύουν τότε.
Φορείς, σύλλογοι και ιδιώτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστους χώρους αποκλειστικά για την πραγματοποίηση ομιλιών, ημερίδων, παρουσιάσεων κ.λπ. παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου. Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση των εκδηλώσεων αυτών η τήρηση των αποστάσεων και των υγειονομικών μέτρων είναι υποχρεωτική και θα αποτελεί ευθύνη του διοργανωτή φορέα ή ιδιώτη.
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού αποτελεί υποχρέωση όλων των δημοσίων φορέων και αρχών, συνακόλουθα και του Δήμου μας, τίθεται δε ως απόλυτη προτεραιότητα έναντι κάθε άλλης εύλογης ανάγκης καθώς η πανδημία είναι παρούσα και δυστυχώς εξελίσσεται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων – Ανανέωση πιστοποιητικού


                  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης και πιστοποίησης 19 χρόνια έχουμε κατακτήσει 26 πανελλήνιες βραβεύσεις και 5 παγκόσμιες διακρίσεις.
Ανταποκριθήκαμε ξανά στο θετικό κάλεσμα των αγροτών για την ανανέωση των πιστοποιητικών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων.
Είμαστε κοντά σας όπως πριν 5 χρόνια στη Νεάπολη φέτος με την Συνεργάτιδα μας και Γεωπόνο Κανέλλη Δερμάτη για να σας εξυπηρετήσει στην ανανέωση των πιστοποιητικών.

                    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ.


Καλέστε μας στο 2734 300 409 η στο 6930 728237
Επισκεφτείτε μας στη Γρηγορίου Λαμπράκη 3 στη Νεάπολη στο πρώην 2ο Νηπιαγωγείο από τις 08:00 έως τις 14:00.

            ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
 
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης την οποία μπορείτε να μελετήσετε στο σύνδεσμο της επίσημης σελίδας, όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων έχουν την υποχρέωση κατά τη λήξη της ισχύος του πιστοποιητικού τους να προβούν σε ανανέωσή του μέσω εξετάσεων.
Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης, ως επισήμως αδειοδοτημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, τελεί χρέη εξεταστικού κέντρου που αφορούν την εξέταση που αποσκοπεί στην απόκτηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων.
Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία της εξέτασης σε ολόκληρη την Ελλάδα!
  • Σε εμάς θα πιστοποιηθείτε στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, ώστε να προμηθεύεστε από τον γεωπόνο σας τα γεωργικά φάρμακα που χρησιμοποιείτε. Η πιστοποίηση αυτή βάση νόμου ισχύει για πέντε έτη, ξεκινώντας από την ημερομηνία επιτυχούς απόκτησής του. Προσοχή πρέπει να δοθεί στο ανώτατο χρονικό όριο των έξι μηνών πριν την εκπνοή της ισχύος του κατά το οποίο ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να εξεταστεί εκ νέου.
  • Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που αγοράζετε γεωργικά φάρμακα είτε ως επαγγελματίες αγρότες, είτε για οικιακή χρήση ( για τον κήπο, το χωράφι ή το αμπέλι σας).
  • Σας επισημαίνουμε ότι χωρίς την πιστοποίηση, δε θα μπορείτε να προμηθευτείτε νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
  •  

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ - ΚΑΡΓΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ

    Διοσκούρων 35, Σπάρτη, 23100, ΛΑΚΩΝΙΑΣ

    https://yoursuccess.gr/ 

Καλαμάτα: 37χρονος καλλιεργούσε 29 δενδρύλλια κάνναβης σε σπίτι και αγρόκτημα



Άλλη μια φυτεία με χασισόδεντρα ανακάλυψε και κατέστρεψε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αυτή τη φορά σε περιοχή στον Πήδασο του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Στο πλαίσιο ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συνελήφθη ένας 37χρονος στον Πήδασο για ναρκωτικά.
Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί της Δίωξης πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 37χρονου, όπου βρήκαν να καλλιεργεί 7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 20 εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν. Τα δενδρύλλια ήταν τύπου «νανάκια» και βρίσκονταν στο στάδιο της πλήρους ωρίμανσης.
Ακολούθησε έρευνα σε αγρόκτημα του 37χρονου στην ίδια περιοχή και βρέθηκαν, μέσα σε αποθήκη σε πλαστικές σακούλες με χώμα, άλλα 22 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 60 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και χθες το βράδυ αναμενόταν να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Πηγή: tharrosnews.g