Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-7 -2020 ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΕΑΠΟΛΗ!



ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-7 -2020 ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΝΕΑΠΟΛΗ!
.Μια ειρηνική φιλική πορεία διαμαρτυρία, του τύπου "είμαστε και εμείς εδώ, με σεβασμό στην διαφορετικότητα των απόψεων, αλλά με προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών"
με αφορμή το θέμα του κλεισίματος της παραλίας (διακοπής της κυκλοφορίας μετά τις 9μμ), να βρεθεί άμεσα νόμιμη λύση, κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών...
Αύριο Παρασκευή 17, 9:00μμ (βράδυ) ανεξάρτητα αν έχει γίνει η διακοπή! στην γέφυρα. Με παιδιά, ποδήλατα, καροτσάκια πατίνια κτλ...
Διάδωσε το...
Ούτε υπέρ ούτε κατά... Αλλά παρόν ενεργοί πολίτες που τους ενδιαφέρει το μέλλον και η εικόνα του τόπου και η ασφάλεια των παιδιών του!
Με όχι μεσοβεζικες λύσεις αλλά βιώσιμες και λογικές...
Ενημέρωσε και φέρε όποιον μπορείς...

"Θεμελίωση του ΕΣΥ εκ του μηδενός"



 
του Λεωνίδα Γρηγοράκου*

Η πανδημία αναμφίβολα προκάλεσε ισχυρό σοκ στην ανθρωπότητα, αλλά και στην ελληνική κοινωνία. Η μάχη κατά του κορωνοϊoύ δεν κρίθηκε ακόμη. Όμως, οι καταστροφικές του συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή μοιάζουν ανυπολόγιστες.

Το βέβαιο είναι πως χρειάζονται δυσθεώρητα χρηματικά ποσά. Το εμβόλιο και τα φάρμακα ανεβάζουν το κόστος στα ύψη. Κανείς δεν γίνεται να προβλέψει το ακριβές μέγεθος. Πολύ περισσότερο τον χρόνο που απαιτείται για την καταπολέμησή του.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια σκληρή και άνιση αναμέτρηση. Το αποτύπωμά της θα μείνει ανεξίτηλο σε ολόκληρο τον κόσμο - ανεπτυγμένο και μη. Η απώλεια χρημάτων θα είναι τεράστια. Το σημαντικότερο, θα υποσκάψει τους ρυθμούς ανάπτυξης. Θα διευρύνει τις ανισότητες. Θα αποδυναμώσει περαιτέρω τις κοινωνικές δομές κάθε χώρας.

Ωστόσο, επιβάλλεται να προτάξουμε την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ελέγξουμε τις παρενέργειές της στην οικονομία και στην εργασία. Όπλο μας είναι η επιστήμη. Προσβλέποντας σ’ αυτή, δημιουργούμε ασπίδα προστασίας για τη ζωή μας.

Η επένδυση στην έρευνα είναι μονόδρομος. Η ιατρική, η μοριακή βιολογία, η αποκρυπτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, μάς παρέχουν ευκαιρίες. Αυτές οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, προκειμένου να αποτρέψουμε τους θανάσιμους κινδύνους για τους ανθρώπους.

Η καταστροφή της φύσης, η κλιματική αλλαγή, οι πολλαπλοί ιοί, συνιστούν πραγματική απειλή για την ύπαρξή μας. Οι επιπτώσεις τους δεν αντιμετωπίζονται με συνωμοσιολογίες ή άλλες «ψεκασμένες» θεωρίες.  Ούτε με την υποταγή μας στον πανικό.

Με πυξίδα μας τις ιατρικές υποδείξεις, μπορούμε να περιορίσουμε τους υπαρκτούς κινδύνους. Η πιστή τήρηση των συστάσεων των γιατρών τούς ελαχιστοποιεί. Και τούτο διότι, παρά τα όσα υποστηρίζουν ορισμένοι, ο κορωνοϊός δεν παύει να είναι ταξικός. Όσοι ζουν στις φαβέλες ή δεν έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη είναι πολλαπλά εκτεθειμένοι. Με την έννοια αυτή η πανδημία προσβάλλει περισσότερο τους μη έχοντες.

Η εμπειρία που συλλέξαμε αποδεικνύεται διδακτική. Πέρα από την αμεριμνησία, την οποία πρέπει να αποβάλουμε, επιβάλλεται να δούμε με ποιο τρόπο θα ακολουθήσουμε πολιτικές πραγματισμού και ορθολογισμού. 

Μυθοποιώντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καλλιεργούμε ψευδείς συνειδήσεις. Η αλήθεια είναι  αμείλικτη. Ωραιοποιώντας τη ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία στρουθοκαμηλίζουμε. Όποιος χρειάστηκε να καταφύγει εκεί βίωσε στο πετσί του τα φλέγοντα προβλήματά τους.

Οι αυταρέσκειες μάς στερούν τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας. Την ώρα που οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έσωσαν πάνω από διακόσιους συμπολίτες μας, σημαντικός ήταν ο αριθμός των ανθρώπων, που στερήθηκαν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες, λόγω της έκτακτης κατάστασης.

Η δημόσια υγεία χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγές. Με μερεμέτια και μικροδιευθετήσεις δεν επιλύονται τα συσσωρευμένα αδιέξοδα. Αν δεν εγκαταλείψουμε τις απλοϊκές και απλουστευτικές αντιλήψεις δεν πρόκειται κανένα Εθνικό Σύστημα Υγείας να αναζωογονηθεί.

Τούτο προϋποθέτει να τραβήξουμε διαχωριστική γραμμή απέναντι σε εκείνους που είναι εμποτισμένοι με ιδεοληπτικές εμμονές, παραμένοντας θιασώτες ανώφελων και απαρχαιωμένων απόψεων. Αλλά και σε αυτούς που επιζητούν τη χειραγώγηση της δημόσιας υγείας από τους αδυσώπητους κανόνες της αγοράς.

Με δοσολογίες κρατισμού και λαϊκισμού, με κοντόφθαλμες πολιτικές και πελατειακές λογικές, το μόνο που διασφαλίζουμε είναι η στασιμότητα και η περαιτέρω απαξίωσή του. Το χειρότερο, αφήνουμε την υγεία των πολιτών εκτεθειμένη σε πολλαπλούς κινδύνους. Η σύζευξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπήρξε εμβληματικό έργο του ΠΑΣΟΚ. Η αναγέννησή του είναι συνυφασμένη με τη θεμελίωσή του «εκ του μηδενός» - για να παραφράσουμε τη ρήση του γνωστού τραγουδοποιού Δ. Σαββόπουλου για την παράδοση. 
 
* Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ κα ΒΑΣΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΓΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Ιουλίου θα επισκεφτεί το Νησί μας η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗ


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και αρμόδιος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης παρέδωσε την Τετάρτη 15/7/2020 στον Πρόεδρο της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Γεώργιο Χαρχάλακη ένα όχημα δασοπυρόσβεσης τύπου Unimog, πλήρως λειτουργικό και ανακατασκευασμένο, χωρητικότητας 1.300 λίτρων. Το όχημα δωρήθηκε στον Δήμο από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και με δαπάνες του Δήμου ανακατασκευάστηκε πλήρως, ενώ για να καταστεί λειτουργικό ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσανεβάκης προσέφερε πολύμηνη προσωπική εργασία.
Το όχημα μεταφέρθηκε αδαπάνως με το πλοίο AQUA JEWEL. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία SEAJETS για την προσφορά της.
 Stratos Charchalakis

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Πρέβεζας, της Άρτας και της Αττικής, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 3.400 δενδρύλλια κάνναβης




Θεσσαλονίκη, 16 Ιουλίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 3.400 δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθησαν 8 μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω
διακίνηση τους
Καθοριστικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών πέτυχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, εξαρθρώνοντας έπειτα από πολύμηνη και εντατική έρευνα, πολυμελή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.
Συγκεκριμένα, από αστυνομικούς των παραπάνω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Πρέβεζας και της Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, της Υποδιεύθυνσης Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και του Τμήματος Συνοδών Σκύλων της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικών συνοδών σκύλων PATROL των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Ιωαννίνων και του Γραφείου D . E . A . Αθηνών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (6 αλλοδαποί και 2 ημεδαποί ηλικίας 24 έως 59 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παράβασης του Νόμου περί αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της ανωτέρω αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, οικίες και αυτοκίνητα, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
  • (3.445) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκριζώθηκαν,
  • Δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (4) κιλών και (552) γραμμαρίων,
  • Το συνολικό χρηματικό ποσό των (30.865) ευρώ,
  • (17) κινητά τηλέφωνα, (9) πακέτα σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και (6) κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,
  • (1) μηχανική ζυγαριά ακριβείας,
  • (44) σακούλες τροφίμων και (1) κολλητική ταινία που χρησιμοποιούσαν για τη συσκευασία – τυποποίηση των ναρκωτικών ουσιών,
  • (25) φυσίγγια,
  • (1) μαχαίρι,
  • (1) βενζινοκίνητη εξωλέμβια μηχανή,
  • Πλήθος γεωργικών εργαλείων,
  • (6) αντλίες νερού,
  • Πλαστικοί σωλήνες άρδευσης,
  • (1) ηλιακό πάνελ που χρησιμοποιούταν για την καλλιέργεια – ανάπτυξη των δενδρυλλίων,
  • Σημειωματάρια με ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης και
  • (5) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 





ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ¨Ο ΜΑΝΩΛΗΣ¨ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Kυριακη 19/7 βράδυ δίπλα στο κύμα στον Διακόφτι θα διασκεδασουμε Κρητικά στην ταβέρνα Μανώλης!

11η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Ημερομηνία Διεξαγωγής20/07/2020
Σύμφωνα με: : α) το άρθρο 184 Ν.4365/2019, β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ
55/Α/11-03-2020), γ) την με αρ. 18318/13-03-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους της Χώρας, δ) το
άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020), ε) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ
40/20930/31-03-2020, στ) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 163/29-05-2020,

Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε
σε τακτική διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει στις 20/07/2020, ημέρα
Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ. στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Φρατσίων με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση της 94/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού
2020 λόγω κορωνοϊού (εισηγητής: Δήμαρχος).
2. Έγκριση της 45/2020 απόφασης Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων περί τοποθέτησης
μονάδων αφαλάτωσης (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).
3. Αποδοχή μεταφοράς του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού αυτόματου ελέγχου
των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης του Δήμου Κυθήρων» από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο Πρόγραμμα
«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).
4. Έγκριση της 95/2020 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί υποβολής αίτησης συμμετοχής του Δήμου Κυθήρων
στο πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
(εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).


ΠΡΟΣΟΧΗ: η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Η ατομική μάσκα προστασίας είναι υποχρεωτική για κάθε συμμετέχοντα.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 2020



Σύμφωνα με την 87/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ειδικά για το έτος 2020, παρέχεται η δυνατότητα χρήσης επιπλέον τετραγωνικών μέτρων σε καταστήματα και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους. Για τη χρήση των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων δεν θα υπάρχει χρέωση. Τα ΚΥΕ και οι επαγγελματίες που επιθυμούν να τους παραχωρηθούν επιπλέον τετραγωνικά μέτρα εν σχέσει με τα όσα δικαιούνται από την άδεια λειτουργίας τους παρακαλούνται να υποβάλουν άμεσα σχετική αίτηση στο Δήμο καθώς εντός των επομένων ημερών θα αρχίσει η διενέργεια ελέγχων.
Στα ΚΥΕ που δεν θα παραχωρηθεί επιπλέον κοινόχρηστος χώρος, ειδικά για το έτος 2020, θα χρεωθεί το ήμισυ (50%) των αναλογούντων τελών χρήσης των κοινοχρήστων χώρων που προβλέπονται στην εν ισχύ άδεια τους. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να υποβάλλουν στο Δήμο:
α) Αίτηση,
β) Υπεύθυνη Δήλωση περί μη χρήσης επιπλέον κοινόχρηστου χώρου για το 2020 και
γ) Βεβαίωση περί μη υπέρβασης του δικαιούμενου κοινόχρηστου χώρου με βάση την άδεια λειτουργίας τους (εκδίδεται από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου).

ΚΥΕ που διατηρούν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο από οποιαδήποτε αιτία και οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε εξυπηρετούμενη ρύθμιση, εξαιρούνται της παρούσας διάταξης.
Αρμόδια υπάλληλος: κα. Άννα Μπουρνά / 27360 31755

Αρχεία

Dynamo - Discussing Sustainable Infrastructures for Kythira‎Σχεδιασμός πανό | Αγ. Πελαγία 17/07



Η ομάδα Dynamo - Discussing Sustainable Infrastructures for Kythira, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας, για να δημιουργήσουμε μαζί πανό και μπάνερ με ενα κοινό μήνυμα. tosesoses
Γιατι το πλάνο τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Κύθηρα μας αφορά όλους.

Σας περιμένουμε!

ΛΑΚΩΝΙΑ:Νέα επιτυχία του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα κατά των Νρκωτικών


Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -101- ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους πάνω από -170- γραμμάρια  

Συνελήφθησαν, την 15.7.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 19, 22, 28 και 38 ετών, αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, (14.7.2020) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί, εντόπισαν 19χρονο αλλοδαπό να έχει στην κατοχή του δύο (2) μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν και συνελήφθη.
Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία των ανωτέρω, σε αύλειο χώρο αυτής, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες, -99- ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -175,3- γραμμαρίων και αμέσως αυτή τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. 
Στις (15.7.2020) το πρωί, εξήλθαν από την οικία τους, ο 22χρονος, ο 28χρονος και ο  38χρονος προσεγγίζοντας και ερευνώντας το ανωτέρω σημείο, διαδοχικά, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -6- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -505- ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

ΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Κ.ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Β.ΚΙΚΙΛΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κώστας Κατσαφάδος, Bουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, για να τον ενημερώσει για ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου, αλλά και για να τον  ευχαριστήσει γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημα που του είχε κάνει ώστε, να εγκατασταθεί Μοριακός Αναλυτής ταχείας ανίχνευσης του νέου κορονοϊού στο νοσοκομείο των Κυθήρων. Όπως είναι γνωστό το νησί αποτελεί πόλο τουριστικής έλξης, επομένως είναι καθοριστικό να μπορεί να ανιχνεύεται άμεσα ο ιός Sars COVID 2 και να απομονώνεται ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του.

Σε δήλωσή του ο κ. Κατσαφάδος τόνισε: «Ήθελα να ευχαριστήσω τον Βασίλη Κικίλια, γιατί έδειξε ανακλαστικά, όταν του έθεσα το ζήτημα να τοποθετηθεί Μοριακός Αναλυτής ανίχνευσης κορονοϊού στα Κύθηρα, καθώς θα έπρεπε να προφυλάξουμε κατοίκους και επισκέπτες σε περίπτωση που υπήρχε κάποιο κρούσμα. Όπως με διαβεβαίωσε ο Υπουργός άμεσα θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο Κυθήρων, ώστε να είναι ασφαλής προορισμός και διαμονής για όλους. Αυτό θα συμβάλλει τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί ομαλά η τουριστική περίοδος. Για άλλη μια φορά θέλω να υπενθυμίσω σε όλους ότι ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ. Πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα.»
Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 


Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Κουντουριώτου 138-140, Πειραιάς. 2ος Όροφος. ΤΚ.18532.
Τηλέφωνο: 210-4221037 , Φαξ: 210-4100328.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 



Ανακοινώνουμε, τις προσλήψεις δύο νέων Ιατρών στο Νοσοκομείο Κυθήρων.
Η ιατρική Υπηρεσία ενισχύεται με την πρόσληψη νέας Παθολόγου της κας Μαρίας Κόλλια με θητεία στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και νέας Χειρουργού της κας Παναγιώτας Γράλιστα.
Ως αποτέλεσμα του σωστού σχεδιασμού και των αποφάσεών μας, αλλά και με την καθοριστικής σημασίας στήριξη του Υπουργού Υγείας κου Βασίλη Κικίλια, το ΓΝ-Κ.Υ Κυθήρων ενδυναμώνεται σε όλα τα επίπεδα, εμπνέοντας έτσι αίσθημα ασφάλειας τόσο στους επισκέπτες όσο και στους κατοίκους των Κυθήρων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, σας διαβεβαιώνουμε ότι όλο το προσωπικό μας, Ιατρικό , Νοσηλευτικό αλλά και το Διοικητικό, δίνει έναν καθημερινό αγώνα, συχνά υπερβαίνοντας εαυτό, ώστε να διασφαλίσει το αναφαίρετο και υπέρτατο αγαθό της υγείας, προσφέροντας αξιόπιστη και αποτελεσματική Νοσοκομειακή περίθαλψη στους ασθενείς μας.





Με τιμή 
Ο Διοικητής
του ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ:«Η Τουρκία δείχνει τα δόντια της στην Δύση»


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πειραιάς, 15/07/2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η Τουρκία δείχνει τα δόντια της στην Δύση»



Στη ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην «αποστασιοποίηση» της Τουρκίας από το Δυτικό κόσμο, που σηματοδοτεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Τούρκου Προέδρου με αφορμή την επικείμενη λειτουργία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ, τόνισε πως «ο Ερντογάν, κλείνει το μάτι στους ακραίους ισλαμιστές, επαναφέροντας στο μυαλό όλων, τους θρησκευτικούς πολέμους».

«Οι Ευρωπαίοι βλέπουν πλέον τι έχουν δίπλα τους», σημείωσε ο κ.Μανωλάκος, επισημαίνοντας πως κατά τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, η Τουρκία επιδεικτικά, καταργεί και παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, σε ένα θέατρο επιχειρήσεων, που εκτείνεται από τη Συρία και το Ιράκ, έως την Κύπρο και πρόσφατα τη Λιβύη.

Ο Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ και νυν Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ., επέρριψε την απόλυτη ευθύνη των εξελίξεων στην προκλητικότητα της Τουρκίας, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για την ανάγκη προετοιμασίας του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινής γνώμη για μια πιθανή εμπλοκή.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες…Η ελληνική κοινωνία πρέπει να προετοιμάζεται. Έχουμε μία Τουρκία που κάνει σημεία και τέρατα εδώ και 15 μήνες…Εμείς οι στρατιωτικοί είμαστε οι ολιγώτερο πολεμοχαρείς, γιατί γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου» υπογράμμισε ο κ.Μανωλάκος, επαναλαμβάνοντας πως η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές -τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ευρώπη- ότι δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την προσβολή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ...Για πολλοστή φορά κάποιος-κάποιοι αμαυρώνουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο βράχο του Διακοφτίου επί του κεντρικού δρόμου

Για πολλοστή φορά κάποιος-κάποιοι αμαυρώνουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο βράχο του Διακοφτίου επί του κεντρικού δρόμου ΝΤΡΟΠΗ...._________________________________________________________________________________
Μιχαλης Μπακοπουλος εξοργισμένος στην πόλη Διακόφτι Κυθήρων.
19 λ.
ΑΣΧΟΣ ...
Οτι και να κάνετε και να γράφετε δεν μας αλλάζετε με τίποτα τα ιδανικά μας,
ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ . 🇬🇷❤️🇬🇷❤️🇬🇷 !!!
Καλημερα σε ολους τους απανταχού Έλληνες !!!

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού για το μήνα Ιούλιο


Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας ανακοινώνει την πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού έως έξι (6) ατόμων για το μήνα Ιούλιο στη Δημοτική Ενότητα Μονεμβασίας ως εργατοτεχνικό προσωπικό.

Η απασχόληση αφορά έως πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο κατά τον αναφερόμενο μήνα προκειμένου να καλυφθούν πρόσκαιρες και κατεπείγουσες ανάγκες των υπηρεσιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Μονεμβασίας στην υπάλληλο Κολλιάκου Παναγιώτα έως την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020.

Περισσότερη πληροφόρηση στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.