Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

«πρώτα ο άνθρωπος»Δελτίο τύπου




Δελτίο τύπου του Δημοτικού Συνδυασμού «πρώτα ο άνθρωπος»
Μετά από 4 μήνες συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο δια ζώσης ΔΣ χωρίς όμως την παρουσία του Δημάρχου.
Το γεγονός της απουσίας του προκάλεσε αλγεινή εντύπωση διότι καταδεικνύει την απαξίωση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αντιλαμβανόμαστε τα προγραμματισμένα ραντεβού του Δημάρχου στην Αθήνα, διερωτώμεθα όμως γιατί δεν ορίστηκε η συνεδρίαση σε ημερομηνία που θα ήταν δυνατή η παρουσία του Δημάρχου, εφόσον τα θέματα που συζητήθηκαν δεν ήταν επείγοντα.
Είναι βέβαιο ότι με την απουσία του απέφυγε τις απαντήσεις στο πλήθος των ερωτημάτων που τέθηκαν από την μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση.
Ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο και τα οποία θα θέσουμε αναλυτικά σε επόμενο δελτίο τύπου.

Κύθηρα 20/07/2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Έχω ήδη ενημερώσει τους νομικούς συμβούλους και θα προκαλέσει νομικό σεισμό αυτά που θα αποκαλυφθούν.


«Έχω ήδη ενημερώσει τους νομικούς συμβούλους και θα προκαλέσει νομικό σεισμό αυτά που θα αποκαλυφθούν. Τρια χρόνια μετά δεν με έχει καλέσει ούτε ένας αστυφύλακας να δώσω μια κατάθεση. Έχω ζητήσει από την Πυροσβεστική πόρισμα δεν μου έχουν απαντήσει. Μέχρι σήμερα δεν με έχουν καλέσει για κατάθεση ούτε εμένα ούτε τον αντιδήμαρχο πολιτικής Προστασίας. Αυτό και μόνο δηλώνει πρόθεση συγκάλυψης. Με καλούν για μια φωτιά που έκαψε 150 τ.μ. να δώσω κατάθεση και για χιλιάδες στρέμματα δεν μου έχουν ζητήσει καμία κατάθεση» κατέληξε ο δήμαρχος Κυθήρων.

Οργή από τον δήμαρχο Κυθήρων στον ΣΚΑΙ.«Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις»



Οργή από τον δήμαρχο Κυθήρων: «Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις»

Κάθε νομικό περιθώριο σκοπεύει να εξαντλήσει ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά του 2017 στο νησί, μετά τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που ήρθαν στη δημοσιότητα για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι.

«Θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι οι νομικές υπηρεσίες εξετάζουν τα νομικά περιθώρια για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις μεγάλες καταστροφές στα Κύθηρα.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρές αυτές οι αποκαλύψεις και δεν αρμόζουν σε χώρα της ΕΕ και της δύσης. Αυτά δε συμβαίνουν ούτε στην Ουγκάντα είναι λυπηρό πραγματικά», τόνισε ο κ. Χαρχαλάκης.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι πήγαινε το μυαλό του ότι κάτι δεν πάει καλά με την διαχείριση της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή.

«Το Σάββατο το πρωί 5 Αυγούστου (του 2017), έλαβα εγώ προσωπικά τη διαβεβαίωση ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Ο υπαρχηγός όμως τότε, ο κ. Βασιλειάδης που ήταν παρών δεν είχε την ίδια άποψη, ζητούσε εναέρια μέσα για να έρθουν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις αυτό δεν έγινε, τα αποτελέσματα είναι τα γνωστά, κάηκαν περίπου 32.000 στρέμματα», είπε ο κ. Χαρχαλάκης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι ερωτηματικά του προκάλεσε και το ότι τα αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις πήγαιναν για ανεφοδιασμό στην Ανδραβίδα και όχι σε κοντινότερες περιοχές όπως στην Καλαμάτα ή τη Σούδα.

 Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα στα Κύθηρα

Περισσότερα από 20.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης κάηκαν από την πυρκαγιά στα Κύθηρα το 2017.

Οι εικόνες που είχαν κάνει τότε το γύρο του διαδικτύου από τα σημεία που πέρασαν οι φλόγες είναι ενδεικτικές της καταστροφής που προκάλεσαν σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του νησιού. 

 parapolitika.gr

Καπέλιος στο Open: «Δεν άφησα τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν - Κάνω μήνυση στον Ματθαιόπουλο»


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open ΤV, ο κ. Καπελιός ισχυρίζεται ότι αυτό το κάνει σε αυτή τη φάση ο κ. Ματθαιόπουλος για να πιέσει ή να εκβιάσει ακόμη περισσότερο τον πραγματογνώμονα και για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επικαλέστηκε τα όσα έγιναν το 2017 στη Μάνη και στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Ματθαιόπουλος στον πραγματογνώμονα, τότε δεν εστάλησαν πολλά εναέρια μέσα, καθώς ήθελε να τιμωρήσει ο ένας αξιωματικός τον άλλο και στη συνέχεια της συνομιλίας ο κ. Ματθαιόπουλος λέει στον πραγματογνώμονα ότι αν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του, μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί στη Σάμο, ίσως εκεί να προκύψει κάποια πυρκαγιά, να μην του στείλουν εναέρια μέσα, να καεί και ο ίδιος και το νησί, όπως είχε γίνει το 2017 με τον Καπέλιο και τον Βασιλειάδη, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καπέλιος μιλώντας στο Open, όχι μόνο αρνείται τα παραπάνω, αλλά ισχυρίζεται και ότι θα κινηθεί δικαστικά, αφού όπως αναφέρει υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα λέει ότι ο ίδιος είχε στη διάθεσή του μόνο τρία βαρέου τύπου αεροσκάφη που μπορούσε να στείλει γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και έπειτα. Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου. «Μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν είναι δυνατόν, να βάλω εγω κριτήριο, ολόκληρος Αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω και να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη και τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα, είναι τερατώδη», είπε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ  .ethnos.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ.Κάψατε και τη ΜΑΝΗ και τα ΚΥΘΗΡΑ.....


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑ και ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ όλες οι ενέργειές μου για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ όταν έγκαιρα είπα ότι «δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί»...
Κάψατε και τη ΜΑΝΗ και τα ΚΥΘΗΡΑ δολοφόνοι...




ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ:Οι επίορκοι πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.


Η αποκάλυψη για την απόπειρα συγκάλυψης των ευθυνών για την πολύνεκρη καταστροφή στο Μάτι και για τις άθλιες σκοπιμότητες που απέτρεψαν τη χρήση εναέριων μέσων για την κατάσβεση των πυρκαγιών στα Κύθηρα και στη Μάνη, το καλοκαίρι του 2017, προκαλούν αποτροπιασμό. Οι επίορκοι πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη
 

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
          Τό βράδυ τῆς ἐρχόμενης Πέμπτης (23 Ἰουλίου 2020) καί ὥρα 9 μ.μ. θά τελεσθῆ Ἀγρυπνία στό Μοναστῆρι τῆς Παναγίας μας τῆς Μυρτιδιώτισσας μέχρι τήν 1 μετά τά μεσάνυκτα.
          Ἡ Ἀκολουθία αὐτή τῆς Ἀγρυπνίας, πού θά περιλαμβάνει καί τόν Ἀκάθιστο Ὕμνο καί τήν νέαν Ἀκολουθίαν τῶν Ἀνωνύμων Μαρτύρων τῆς Ἁλώσεως τῆς Κων/πόλεως, οἱ ὁποῖοι ἐσφάγησαν κατά τήν ἀποφράδα ἡμέραν τῆς Ἁλώσεως (29 Μαΐου 1453) ἐντός τοῦ πανιέρου Ναοῦ τῆς Ἁγίας Σοφίας, θά ἀφιερωθῆ στή «Μεγάλη Ἐκκλησία» τοῦ Ὀρθοδόξου Γένους μας, τήν ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Κωνσταντινουπόλεως, τήν ὁποία οἱ Ἀγαρηνοί - Ὀθωμανοί ἀπεφάσισαν νά τήν μετατρέψουν σέ μουσουλμανικό τέμενος (τζαμί) ἀπό τήν προσεχῆ Παρασκευή (24 Ἰουλίου 2020).
          Διαμαρτυρόμενοι ἐντόνως πρός πᾶσαν κατεύθυνσιν θά ἀγρυπνήσωμε μέ τήν βοήθεια τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ καί τῆς Μυρτιδιώτισσάς μας (καί μαζί μας ὅλος ὁ εὐσεβής Ἑλληνικός λαός, ἀφοῦ κατά τόπους προγραμματίζονται πολλές Ἀγρυπνίες ἐκείνη τήν νύκτα).
          Καί τήν ἄλλη ἡμέρα (Παρασκευή 24 Ἰουλίου καί ὥρα 11 π.μ. ἐ.ἔ.), ἄν τελικά πραγματοποιηθῆ ἡ βεβήλωσις τῆς «Μεγάλης Ἐκκλησίας» ἀπό τούς ἀλλόθρησκους αὐτούς, θά ἠχήσουν πένθιμα οἱ καμπάνες τοῦ νησιοῦ μας.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Τραγωδία στο Μάτι: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις - Διατάχθηκε έρευνα


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής» για τις προσπάθειες συγκάλυψης των βαρύτατων ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς.
 Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιεχόμενο του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος, που προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη και ξεσήκωσε πολιτική θύελλα.

Παράλληλα, ο καταγγέλων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία αναφέροντας λεπτομερώς τις πιέσεις που δέχθηκε για να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, περιγράφοντας ως διαπραχθέντα αδικήματα την απόπειρα παράνομης βίας και την παράβαση καθήκοντος.
Η μήνυσή του που θα αποτελέσει τη βάση της εισαγγελικής έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.
Στο μεταξύ, ο ανακριτής που χειρίζεται το φάκελο για τους χειρισμούς των υπευθύνων της φονικής πυρκαγιάς (αυτοδιοικητικούς παράγοντες και στελέχη τότε της Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας κλπ) έχει ολοκληρώσει την ανάκριση και έχει αποστείλει τις πρώτες κλήσεις για απολογία στους εμπλεκόμενους, ξεκινώντας από τον τότε δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δικαιοσύνη μετά από δύο χρόνια από την εθνική τραγωδία μόλις τώρα έφθασε στην ολοκλήρωση της ανάκρισης, ενώ η προσπάθεια που είχε εκδηλωθεί σε υψηλό δικαστικό επίπεδο για σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών και ανάθεση των ερευνών σε εφέτη ανακριτή λόγω της βαρύτητας της υπόθεσης, έπεσε στο κενό, καθώς το σχετικό αίτημα απορρίφθηκε.
Τότε, πριν από οκτώ μήνες, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε διαβεβαιώσει πως ολοκλήρωνε την ανάκριση, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε αποστείλει αίτημα για συμπληρωματική άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά χαμηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής για "έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο" το οποίο όμως απορρίφθηκε από την Εισαγγελία, καθώς δεν προέκυπτε δόλος των πυροσβεστών.
 newsbomb.gr

ΚΥΘΗΡΑ:Eγκατάσταση και λειτουργία ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ λειτουργίας Real Time PCR για την ταχεία ανίχνευση του νέου Κορωνοϊού SARS COV 2.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 



Ο Διοικητής και το Δ.Σ του ΓΝ-ΚΥ Κυθήρων ¨Τριφύλλειο¨, σας ανακοινώνουν την εγκατάσταση και λειτουργία ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ λειτουργίας Real Time PCR για την ταχεία ανίχνευση του νέου Κορωνοϊού SARS COV 2.
Ο Αναλυτής έχει τη δυνατότητα εκτός του συγκεκριμένου ιού, να ανιχνεύει διάφορες ιογενείς αναπνευστικές λοιμώξεις και άτυπες πνευμονίες, σε διάστημα περίπου μιας ώρας από τη λήψη δείγματος.
Η εκτέλεση μοριακών ελέγχων για την ανίχνευση του Κορωνοϊού στο Νοσοκομείο μας, εκτός από τις πραγματικές ιατρικές ανάγκες σε οξέα περιστατικά με συμπτώματα λοίμωξης COVID-19, θα εμπνεύσει το αίσθημα ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους των Κυθήρων αλλά και στους επισκέπτες, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την αύξηση και ομαλή τουριστική κίνηση την περίοδο αυτή στο νησί μας.

Ο εξοπλισμός παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Υγείας. Αποτελεί μια ενέργεια που θωρακίζει το Νοσοκομείο Κυθήρων και μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και γρήγορα τα όποια περιστατικά και να συνεχίσουμε την πολύ σοβαρή προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα μένοντας ασφαλείς. 



Με τιμή
Ο Διοικητής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΙΤΣΙΝΑΔΕΣ ΚΥΘΗΡΩΝ..Η ΕΓΚΥΡΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

 
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


¨Η έγκυρη επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων απέτρεψε τα χειρότερα¨ 


Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία στο χωριό Πιτσινάδες κοντά στο νοσοκομείο το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιουλίου.
Η επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με 3 οχήματα με τα πληρώματα τους καθώς και το υδροφόρο όχημα του δήμου Κυθήρων  ήταν άμεση με αποτέλεσμα την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 3 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης.
Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το κλιμάκιο Κυθήρων

Σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη  πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας για το νησί μας σήμερα 20/07/2020 είναι μέση (2)
Με ανέμους  1 εως 2  μποφόρ σύμφωνα με το meteo.gr
 ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Αναγνώστρια.τα ξερά κλαδιά στην άκρη του δρόμου από Ποταμό προς Αγία πελαγία,γιατί βρίσκονται εκεί μέσα Ιουλίου?


Πριν κρεμάσουμε κανέναν, τα ξερά κλαδιά στην άκρη του δρόμου από  Ποταμό  προς Αγία πελαγία που κατά την πυροσβεστική υπηρεσία  είναι υποχρέωση του Δήμου, γιατί βρίσκονται εκεί μέσα Ιολίου? 

Αναρωτιέμαι αν θα ψάχνουμε πάλι για ευθύνες κατόπιν εορτής

 Areti Gousdouva

¨ΒΟΜΒΑ¨ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΡΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΑΡΔΟ.ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΟΥ 2017


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας.


Άκουσα όλο το διάλογο. Μου προκαλεί εμετό.
"Έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα. Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη άφησε τα Κύθηρα χωρίς εναέρια".
Κυνική ομολογία αίσχους, ντροπής, αηδίας, ανηθικότητας, βρωμιάς, προμελετημένου εγκλήματος, σύστασης συμμορίας.
Ο πρώην Α/ΠΣ Ματθαιόπουλος, που δυστυχώς πριν κάποιους μήνες είχα συναντήσει και κατ΄ ιδίαν, σε ένα ρεσιτάλ αίσχους και βούρκου δυνάμει προσωπικής εντολής της τότε Υπουργού Γεροβασίλη κατά ομολογία του ιδίου, επιβεβαιώνει τα όσα λέγαμε το 2017 για το μπάχαλο και την έλλειψη εναέριων μέσων για να δεχθούμε τότε (εγώ προσωπικά) τις αήθεις επιθέσεις του ανεπαρκέστατου Τόσκα (σκετό, χωρίς "κ"). Τώρα ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης των όσων λέγαμε.
Θα εξαντλήσω κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου. Θα μπουν στο κάδρο των ευθυνών πρώην Υπουργοί, Αρχηγοί, Επιτελάρχες, αυτοί που κατά το νόμο είναι υπεύθυνοι γιατί το παραμύθι των Αυτοδιοικητικών-πυροσβεστών πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Θα κινητοποιήσω ΟΛΟΥΣ τους Κυθήριους νομικούς και δεν θα αφήσω άψαχτο ούτε καπάκι από στυλό.
Θα πάει κόσμος φυλακή. Τελεία και παύλα. Για τα 32.000 στρέμματα που κάηκαν στο νησί. Για τους απλούς πυροσβέστες και εθελοντές που έλιωσαν οι μπότες τους. Για τους Τσιριγώτες που χτυποκαρδούσαν. Για τους εφιάλτες και τα ψυχολογικά που μας άφησαν αυτές οι ημέρες του 2017. Για τα πεύκα που φύτεψαν οι μικροί Κυθήριοι το 1970 και έγιναν στάχτη σε λίγα λεπτά. Για να μην ξαναγίνει ποτέ αυτό που ζήσαμε. Για τα εκατομμύρια που ξόδεψε το Ελληνικό Κράτος για να σβήνει επί 1 βδομάδα μια φωτιά που θα μπορούσε να έχει σβηστεί μέσα σε 2 ώρες, στερώντας αυτά τα λεφτά από φτωχούς, άστεγους, μονογονεϊκές οικογένειες, ανέργους και πραγματικούς πρόσφυγες. Για την Ελλάδα που ΔΕΝ είναι αυτή που νομίζει ο Ματθαιόπουλος, είναι ΑΛΛΗ... Αυτή που θέλουμε εμείς!

Stratos Charchalakis

Θανάσης Μαυρίδης.Θέλουν κρέμασμα! Και καλά θα κάνει σήμερα κιόλας ο δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης να κάνει αυτό που πρέπει. Γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει.

Θέλουν κρέμασμα!

Ήμουν στα Κύθηρα στη μεγάλη πυρκαγιά. Είδαμε τα αεροπλάνα να φεύγουν και το νησί να παραδίδεται στις φλόγες. Διαμαρτυρήθηκε ο δήμαρχος και του είπαν ότι εκφράζει την… ΝΔ! Κρέμασμα θέλουν! Σήμερα αποδεικνύεται ότι κάψανε το νησί επειδή είχαν «εσωτερικές κόντρες». Ήταν έγκλημα εκ προθέσεως. Βάλανε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για να αποκτήσουν και τους… αρμούς της εξουσίας.
Θυμάμαι με έκπληξη τα αεροπλάνα να φεύγουν και να μην επιστρέφουν. Αναρωτιόμασταν γιατί. Η φωτιά δέσποζε στην κορυφή του βουνού και μας έδειχνε απειλητικά τα δόντια της. Ήταν πραγματικά τρομαχτικό. Κοιτάζαμε στον ουρανό, αλλά άφαντα τα αεροπλάνα. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαν να εκτελέσουν άλλες αποστολές λόγω ανωτέρας βίας. Πέρασαν έτσι δύο ή τρεις ώρες. Μας φάνηκαν αιώνες. Σαν να περιμένεις τον δικαστή να σου ανακοινώσει την ποινή. Και ξαφνικά έγινε το κακό. Μέσα σε δέκα λεπτά, ίσως και νωρίτερα, η φωτιά είχε διανύσει περισσότερα από δύο χιλιόμετρα και νιώθαμε πλέον την καυτή της ανάσα. Ήταν παντού γύρω μας. Στις αυλές των σπιτιών, στον δρόμο, μπροστά και πίσω μας. Αν δεν το ζήσει κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει. 
Σωθήκαμε γιατί εκείνη ακριβώς την ώρα περνούσαν από μπροστά μας δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα. Αλλού πηγαίνανε και η μοίρα το έφερε έτσι που την ώρα της επέλασης της φωτιάς τα πυροσβεστικά περνούσαν μέσα από τον οικισμό. Άγιο είχαμε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής που αναφέρεται στις επεμβάσεις του κρατικού μηχανισμού προς τον πραγματογνώμονα που ερευνούσε την τραγωδία στο Μάτι και με σκοπό να τον αποτρέψει από το να κάνει την δουλειά του, υπάρχει και μία σημαντική αναφορά στην πυρκαγιά των Κυθήρων του 2017. Λέει λοιπόν ο τότε αρχηγός του σώματος προς τον πραγματογνώμονα: «Έτσι γίνονται τα παιγνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιγνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στην Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιγνίδι».
Αυτά λέγανε οι αλήτες! Και καλά θα κάνει σήμερα κιόλας ο δήμαρχος των Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης να κάνει αυτό που πρέπει. Γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει. Ποιος άλλος αν όχι ο εκπρόσωπος των κατοίκων ενός νησιού που κάηκε για να κάνουν κάποιοι τα… παιγνιδάκια τους;
Να πούμε για τις επιστολές που έστελνε ο δήμαρχος επί τρία χρόνια, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο; Για τις καταγγελίες που έκανε ότι οι πυροσβέστες δεν έσβηναν την φωτιά επειδή δεν είχαν εντολή ; Ποιος τον πίστευε τότε. Να που ο άνθρωπος έλεγε την αλήθεια. Μέχρι σήμερα ένας εισαγγελέας δεν τον έχει καλέσει να καταθέσει. Μήπως έφτασε η ώρα.
Την επομένη της φωτιάς έγραφα στο liberal: «Ένα πρόβλημα συντονισμού υπήρχε. Ήταν φανερό σε όλες τις ενέργειες. Όλες οι δυνάμεις ήσαν πάντα ένα βήμα πίσω από τα γεγονότα, τα κυνηγούσαν. Οι εθελοντές ήταν εκεί. Υδροφόρες υπήρχαν. Συντονισμός δεν υπήρχε καλός. Επίσης δεν υπήρχαν αεροπλάνα! Εμφανίστηκαν προς το βράδυ της πρώτης ημέρας. Την δεύτερη εξαφανίστηκαν και έγινε ό,τι έγινε. Κάνανε λάθος. Εγκληματικό λάθος».
Πού να φανταστούμε τότε ότι δεν ήταν λάθος. Ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα. Για να «φάει» ένας αξιωματικός τον άλλον. Γι' αυτό και ασχολούμαστε σήμερα με την “ξεχασμένη” πυρκαγιά στα Κύθηρα και όχι με το Μάτι το οποίο ήταν και το αντικείμενο της έρευνας. Επειδή για να φτάσουμε στο Μάτι προηγήθηκαν η Μάνη, τα Κήθυρα και ποιος ξέρει πόσες άλλες πυρκαγιές. Κρέμασμα !
 .liberal.gr