Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Πυρκαγιές σε Κύθηρα και Μάνη: Ανασύρονται από το αρχείο οι δικογραφίες μετά τις αποκαλύψεις Λιότσιου

 

Εισαγγελικές παραγγελίες για επανεξέταση των δικογραφιών μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Δημήτρη Λιότσιου - Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος είχε μιλήσει για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στη διαχείριση των δύο πυρκαγιών το 2017

Ανασύρονται από το αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για τις πυρκαγιές στα Κύθηρα και στη Μάνη, το 2017, μετά τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Λιότσιος, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018 που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 102 συνανθρώπων μας.

Ειδικότερα, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις συνομιλίες του κ. Λιότσιου και του πρώην αρχηγού του ΠΣ Βασίλη Ματθαιόπουλου, για τις φωτιές στα Κύθηρα και την Μάνη, οι κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες του Πειραιά και της Καλαμάτας έδωσαν σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξεταστούν οι υποθέσεις και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες κάτω από τα νέα δεδομένα των αποκαλύψεων του πραγματογνώμονα του ΠΣ.

Στις ηχογραφημένες αυτές συνομιλίες, πλέων των άλλων, ο πρώην αρχηγός του ΠΣ Βασίλης Ματθαιόπουλος κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες και το ίδιο το περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, αναφέρει τα εξής:

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ.: πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ.: πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων του ΠΣ). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

 Την ίδια στιγμή, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του πραγματογνώμονα κ. Λιότσιου και του κ. Ματθαιόπουλου.
ΠΗΓΗ  protothema.gr

Συνάντηση του Δημάρχου με την Υφυπουργό Παιδείας

 

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, συνοδευόμενος από το Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Αντώνη Σεμιτέκολο, συνάντησε την Υφυπουργό Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση της δυνατότητας συγχώνευσης των 2 Δημοτικών Σχολείων των Κυθήρων (που σήμερα στεγάζονται σε 3 κτίρια) σε ένα πολυδύναμο Δημοτικό Σχολείο στη μέση του νησιού, με σύγχρονο βιοκλιματικό σχεδιασμό, που θα διαθέτει κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο, αίθουσες εκδηλώσεων και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Πρόκειται για ένα οραματικό σχέδιο, καθώς όπως είναι γνωστό τα από 25ετίας σχέδια για την κατασκευή δύο εξαθέσιων Δημοτικών Σχολείων στο νησί είναι αδύνατον να υλοποιηθούν για σειρά τεχνικών και νομικών λόγων. Η Υφυπουργός έδωσε σχετικές κατευθύνσεις στους συνεργάτες της, δηλώνοντας την υποστήριξή της σε αυτό το σχέδιο, που θα αναβαθμίσει ριζικά τις υποδομές παιδείας στο νησί μας.
Επιπλέον συζητήθηκε το ζήτημα της λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Αντικυθήρων, το οποίο επαναλειτούργησε πρόπερσι μετά από σχεδόν 25 χρόνια και η Υφυπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται προκειμένου να μην αναγκαστεί η μοναδική οικογένεια με παιδιά στο νησί να μεταφερθεί στην Αθήνα ή τα Κύθηρα, καθώς το ένα εκ των τριών παιδιών της οικογένειας εγγράφεται πλέον στο Γυμνάσιο.

ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ 4ΗΜΕΡΟ !!!


Για σένα που σου αρέσουν οι καλοκαιρινές εκπλήξεις,για σένα που αγαπάς την ανανέωση,και για σένα που ψωνίζεις μόνο στα Α.Β.
Σε περιμένουμε στο κατάστημα Α.Β.που πάντα ήξερες ανανεωμένο για νέες εμπειρίες !!!

Έλα στο Α.Β.στην περιοχή Τσικαλαρία στις 23 Ιουλίου για να ξεκινήσουμε μαζί ένα εορταστικό 4ήμερο με 10% φθηνότερα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΟΥ !!!

Έλα στο Α.Β ΣΟΥ 
Ανανεώθηκε !

Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
 Για ότι θέλεις να είσαι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ .«Η Τουρκία έχει κάνει σημεία και τέρατα»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πειραιάς, 22/07/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Τουρκία έχει κάνει σημεία και τέρατα»

Στην αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Σήμερα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε δίπλα μας ένα θηρίο που συνεχώς μεγαλώνει».

O Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ, τόνισε πως πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας που δεν πρέπει να κινούνται εκτός της εθνικής μας γραμμής, της αποφασιστικότητας και της ομοψυχίας, διότι η Τουρκία παρακολουθεί τα πάντα και τα εκλαμβάνει ως αδυναμία.

Σχολιάζοντας την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων μας, ο Αντιστράτηγος και Βουλευτής σημείωσε πως «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η τελευταία μας ελπίδα όταν η διπλωματία αποτυγχάνει» ενώ, σημείωσε πως «παρόλο που στη δεκαετή κρίση, οι Κυβερνήσεις δεν έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις αυτό που έπρεπε και άξιζαν, κατάφεραν να διατηρήσουν το επίπεδο τους υψηλό, λόγω του πατριωτικού φρονήματος του προσωπικού».

Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει κάνει σημεία και τέρατα με την ανοχή των διεθνών παραγόντων ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα ευρωπαϊκή που, διαθέτει ισχυρές και οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις, και όποιος δεν μας υπολογίζει θα το πληρώσει».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ 23/07 ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ¨SOUVLIKE¨ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ O ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΓΛΕΤΟΣ LIVE


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΠΕΙΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ Π.Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ¨SOUVLIKE¨ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ O ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ LIVE


Η χασισοφυτεία του 1.000.000 ευρώ στον Ταΰγετο…σε εικόνες

Η χασισοφυτεία του 1.000.000 ευρώ στον Ταΰγετο…σε εικόνες

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθησαν, σήμερα (21-7-2020), νωρίς το πρωί, σε δύσβατη δασική περιοχή, στον Ταΰγετο, εντός οργανωμένης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, δύο αλλοδαποί άνδρες.
Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν, σε δύσβατη δασική περιοχή του Ταϋγέτου, οργανωμένη φυτεία, όπου οι δύο δράστες καλλιεργούσαν συνολικά (640) δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφθανε τα δύο μέτρα.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, ο ένας από τους δράστες, λίγο πριν την σύλληψή του, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς, οι οποίοι διακομίσθηκαν με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β., σε νοσοκομείο της Σπάρτης.
Οι αστυνομικοί αφόπλισαν τον δράστη και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, μια γεμιστήρα καθώς και (13) φυσίγγια των 9mm.
Ακόμα δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στα άκρα (όχι από πυροβολισμούς) και μεταφέρθηκαν ομοίως στο προαναφερόμενο νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, με μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα, που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι.
Επιπλέον, οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει μέσα στην φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ κατείχαν και τρόφιμα, που τους επέτρεπαν μακρά παραμονή τους στο χώρο.
Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, (604) γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.
 
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι ανέρχεται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ περίπου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και βιαιοπραγία κατά υπαλλήλων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.
Την προανάκριση ενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
ΠΗΓΗ  flynews.gr



ΚΥΘΗΡΑ.ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Κακή Λαγκάδα. Ξεκινάει το Μελιδόνι και αμέσως μετά οι δρόμοι προς Διακοπουλιάνικα/Προγκί και Αγ.Αναστασία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.
Δημοπρατούμε σύντομα τους δρόμους σε Χαλκό και Φυρή Άμμο (ΠΔΕ) και ετοιμάζουμε τη μελέτη για τους Φούρνους.
Όλοι οι δρόμοι θα διαθέτουν διαγράμμιση και μπάρες ασφαλείας όπου απαιτείται.
Για να γίνουν αυτά τα έργα χρειάστηκαν μελέτες, άδειες, συσκέψεις, δουλειά ετών! Χρειάστηκαν ταξίδια στην Αθήνα για την επίλυση τεχνικών και άλλων ζητημάτων, για την χρηματοδότηση των έργων. Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι δικαιώνει τους κόπους μας.
Με έργα ουσίας συνεχίζουμε γιατί αυτές είναι οι σοβαρές υποδομές που έχει ανάγκη το νησί μας και αναβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν!