Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ολοκληρώθηκαν οι δρόμοι προς Μελιδόνι και Κακή Λαγκάδα


Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση των δρόμων προς τις παραλίες της Κακής Λαγκάδας και του Μελιδονιού, δύο από τις πλέον επισκέψιμες του νησιού μας, στο πλαίσιο του έργου «Επισκευή και Συντήρηση Δημοτικής Οδοποιίας Νήσου Κυθήρων», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Αττικής. Από την ίδια σύμβαση θα ασφαλτοστρωθούν και οι δρόμοι «Αγία Πελαγία – Αγία Αναστασία» και «Διακοπουλιάνικα – Προγκί – Άγιος Ιωάννης Γερακαρίου», που θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι μελέτες για τους δρόμους αυτούς εκπονήθηκαν και αδειοδοτήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας το 2015 με τη συμβολή του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και του τοπογράφου Γεωργίου Συρμαλή. Αρχικά, τα έργα αυτά είχαν υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΟΠΑΑΧ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το 2015, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανάπλαση των Μητάτων.
Το 2017 ζητήθηκε η χρηματοδότησή τους από την Περιφέρεια, η οποία αποφάσισε την χρηματοδότησή τους και η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου υπεγράφη στις 29/08/2018. Ο Δήμος διεκπεραίωσε την διαδικασία του δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού, του προσυμβατικού ελέγχου και όλων των πολύμηνων σχετικών διαδικασιών και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπεγράφη στις 25-10-2019.
Το έργο για την διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση των τεσσάρων αυτών οδών, συνολικού μήκους περίπου 10 χιλιομέτρων, έχει προϋπολογισμό 2.475.000€ και η σύμβαση μετά την έκπτωση ανέρχεται σε 1.369.000€. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «N. & K. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ». Πέραν των εργασιών διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης, προβλέπονται εργασίες αντιστήριξης, αντιπλημμυρικής προστασίας, διαγράμμισης και τοποθέτησης προστατευτικών στηθαίων.
Τα έργα αυτά συμβάλλουν ουσιαστικά και καθοριστικά στην αναβάθμιση των υποδομών του νησιού μας, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη. Ήδη τα σχόλια των επισκεπτών είναι εγκωμιαστικά και αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των πολυετών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για την χρηματοδότηση έργων ουσίας, έργων που αναμένονταν επί σειρά ετών.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΩΝ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πειραιάς, 7 Αυγούστου 2020

Ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, για την αναζήτηση τυχόν παραλείψεων και ευθυνών σχετικά με τη συχνότητα, ένταση και αποδοτικότητα των ελέγχων στον Πόρο για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί, ο κ. Μπουτσικάκης θέτει υπόψη των Υπουργών ότι ο Δήμαρχος Πόρου είχε κατ’ επανάληψη επισημάνει, με αλλεπάλληλη αλληλογραφία από τριμήνου προς το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, την ανάγκη διενέργειας των απαιτούμενων ελέγχων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ για την αποτροπή περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, κάνοντας συγχρόνως λόγο για χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων, παράλειψη ουσιαστικών ελέγχων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο Βουλευτής, σε αντίθεση με το Δήμο Πόρου, ο οποίος, μολονότι δεν διαθέτει Δημοτική Αστυνομία, άσκησε τους απαιτούμενους ελέγχους και επέβαλε κυρώσεις στο πλαίσιο των καθηκόντων του, οι όποιοι σποραδικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές περιορίστηκαν σε αγορανομικές και υγειονομικές παραβάσεις, παραλείποντας να γνωστοποιήσουν στο Δήμο τυχόν άλλες παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Για τους λόγους αυτούς, ο Βουλευτής ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι Αστυνομικές Αρχές ώστε να αποφευχθεί αυτή η αρνητική και ζημιογόνος εξέλιξη για την τοπική κοινωνία και, εφόσον διαπιστωθεί παράλειψη άσκησης των κατά νόμων αρμοδιοτήτων τους, να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ευθύνες.

Τέλος, ο Βουλευτής ζητεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή νέων κρουσμάτων στο νησί.

Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης

Αναστολή λιτανειών, εμποροπανηγύρεων και παράταση του μέτρου απαγόρευσης όρθιων σε καταστήματα


Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις
Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα  επεκτείνεται έως 31-08-2020

 civilprotection.gr

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ,Ο ΗΡΩΑΣ πυροσβέστης περικυκλωμένος από τις φλόγες δίνει τιτάνιο αγώνα να περιορίσει το μέτωπο.


VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Ο ΗΡΩΑΣ πυροσβέστης περικυκλωμένος από τις φλόγες δίνει τιτάνιο αγώνα να περιορίσει το μέτωπο κατά την έναρξη της χθεσινής πυρκαγιάς στην (Γάλανη) Αγία Πελαγία !!!

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΥΘΗΡΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ.ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΗΚΑΝ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ

Η φωτιά πέρασε από τις αυλές των σπιτιών στην περιοχή Φυρή Άμμος οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνιο αγώνα να ανακόψουν τις φλόγες.
 ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
Η πυρκαγιά έφτασε μέχρι την παραλία στην Φυρή Άμμο
Περιοχή Καλαμίτσι η πυρκαγιά έφτασε και εδώ μέχρι την παραλία
Περιοχή Καλαμίτσι το ελαιόφυτο κτήμα δεν το άγγιξε η φωτιά γιατί πολύ απλά ήταν καθαρό από τα ξερά χόρτα !
Η πυρκαγιά σύμφωνα με την πυροσβεστική έκαψε περίπου 250 στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης
Περιοχή Καλαμίτσι
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε πολύ δύσκολα επικίνδυνα και κακοτράχαλα σημεία
Πυροσβεστικά οχήματα από τα Κύθηρα και την Λακωνία ακροβολισμένα περιμετρικά της καμένης περιοχής
Οι πυροσβέστες για άλλη μια φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων άγρυπνοι και κουρασμένοι για πολλές ώρες επιτηρούν τις καμένες εκτάσεις και επεμβαίνουν όπου χρειαστεί
Εξαιρετικά δύσβατες περιοχές !
Η πολύ μεγάλη θερμοκρασία της φωτιάς έλιωσε την πινακίδα
Εκατοντάδες μέτρα πυροσβεστικές σωλήνες απλωμένες από τους πυροσβέστες μέχρι τα πιο απομακρυσμένα και δύσβατα σημεία
Ο παλιός σπαστήρας της Γάλανης πολύ κοντά από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά