Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Δελτίο Τύπου: Νομοθετική πρωτοβουλία για οικοδομησιμότητα σε οικισμούς έως 2000 κατοίκους (Ερώτηση Νόνης Δούνια)

Πειραιάς, 12 Αυγούστου 2020

Νομοθετική πρωτοβουλία για οικοδομησιμότητα σε οικισμούς έως 2000 κατοίκους
Την ανάγκη άμεσης λήψης νομοθετικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με προσθήκη παραγράφων κατά παρέκκλιση αρτιότητας για τους οικισμούς, που υπήρχαν προ του ’23 και στάσιμους οικισμούς με ζώνη 800 μ., επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε η ακύρωση των πράξεων οριοθέτησης δυνάμει της 1268/2019 απόφασης του ΣτΕ και η συνακόλουθη ερμηνεία της από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς (εκτός σχεδίου, ζώνη 800 μ, οικισμοί προ ’23), μιας και χιλιάδες ιδιοκτησίες πολιτών κατέστησαν μη οικοδομήσιμες και ο μικρομεσαίος κατασκευαστικός κλάδος δέχτηκε ισχυρό πλήγμα.
                                                                              
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης και του Δελτίου Τύπου.



Υλοποίηση δρομολογημένων βελτιώσεων στο Αεροδρόμιο του νησιού μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων
«Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης» 

Υλοποίηση δρομολογημένων βελτιώσεων
στο Αεροδρόμιο του νησιού μας 


Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε με την υλοποίηση σειράς έργων που είχαν δρομολογηθεί από αρκετό καιρό. Τούτο συνέβη χάρις στην βοήθεια και το αμέριστο ενδιαφέρον του νέου Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γ. Δριτσάκου.

Σταδιακά άρχισαν να υλοποιούνται, έργα & εργασίες, αρχής γενομένης από την εγκατάσταση της νέας αντλίας θερμότητας, η οποία και σε συνδυασμό με την γενικότερη ανακατασκευή του κεντρικού κλιματισμού, απέδωσε απόλυτα ικανοποιητικά, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες στις αίθουσες του αεροσταθμού, κάτι που είχε να συμβεί στοιχειωδώς από το καλοκαίρι του 2018 (10-06-2018) οπότε τέθηκε οριστικά εκτός λειτουργίας ο προβληματικός κεντρικός κλιματισμός του αεροδρομίου. 





Σημαντικό ρόλο για την σωστή ενημέρωση των διερχομένων από τον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων, παίζουν τα Συστήματα Οπτικών Αγγελιών Πτήσεων (Σ.Ο.Α.Π.). Τα Σ.Ο.Α.Π. τα οποία διέθετε ο Αεροσταθμός, από το 2003 (έτος έναρξης λειτουργίας του) ήταν πλέον παρωχημένης τεχνολογίας και προβληματικά. Σε συνεργασία λοιπόν με το Κέντρο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών & Μείζονος Συντήρησης (Κ.Η.Ε.Μ.Σ.) της Υ.Π.Α. τοποθετήθηκαν έξι οθόνες νέας τεχνολογίας, με δυνατότητα εκτός των άλλων, προβολής των λογότυπων των αεροπορικών εταιρειών, καθώς και προβολής διαφημίσεων. Αναλυτικά τοποθετήθηκαν :

Δύο οθόνες στα σημεία ελέγχου 1 & 2 (check in counters)







Τρείς οθόνες πληροφοριών αναχωρήσεων, δύο στην κεντρική αίθουσα και μία στην αίθουσα αναχωρήσεων.






Μία οθόνη πληροφοριών αφίξεων, στην αίθουσα αφίξεων.







Ο χειρισμός τους γίνεται από το γραφείο ελέγχου (control room) της εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών Sky Serv.

Με τον κεντρικό σχεδιασμό και τον συντονισμό και εποπτεία από τον Γενικό Δ/ντή Αερομεταφορών της Υ.Π.Α., κ. Α. Κόκκινο, ελήφθη μέριμνα για την προστασία από την πανδημία του Covid 19, των υπαλλήλων που διενεργούν ελέγχους στους διερχόμενους επιβάτες στα Κρατικά Αεροδρόμια της Ελληνικής επικράτειας (αστυνομικών και υπαλλήλων εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών). Προς τούτο τοποθετήθηκαν προστατευτικά πετάσματα, από βραδύκαυστο πολυκαρβονικό διάφανο υλικό, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία των υπαλλήλων. Η κατασκευή τους είναι εργονομική και καλαίσθητη, έγινε δε με σχεδιασμό του κάθε αερολιμένα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Στο αεροδρόμιο μας η τοποθέτηση έγινε από τους υπαλλήλους της Υ.Π.Α.






Τέλος χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον του κ. Διοικητού Υ.Π.Α., τοποθετήθηκαν αντηλιακές μεμβράνες στους υαλοπίνακες του Πύργου Ελέγχου του Αεροδρομίου (Π.Ε.Α.), με αντικειμενικό σκοπό, την επιβαλλόμενη βελτίωση του κλιματισμού του (προστασία από την ζέστη 86%) και την ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας που ανέρχεται σε 935,74 € . Όμως οι μεμβράνες παρέχουν και άλλα ευεργετήματα όπως, απόσβεση της επένδυσης σε 27 μήνες, ετήσια μείωση εκπομπών CO2 2807 Kg, λιγότερη αντηλιά 82%. Επιπλέον προστατεύουν το προσωπικό του Π.Ε.Α., κατά 99% από την βλαπτική ακτινοβολία UVa & UVb. Είναι προϊόν Αμερικανικού οίκου, εκ των κορυφαίων κατασκευαστών στον κόσμο, καλαίσθητες και προσφέρουν εγγύηση 10 ετών. Εκκρεμεί για λίγο (μέχρι την ολοκλήρωση της προμήθειας της μονάδας) η τοποθέτηση, φιλικής για το περιβάλλον αντλίας θερμότητας 24.000 BTU, ώστε να εκσυγχρονιστεί απόλυτα ο κλιματισμός του Π.Ε.Α., ενός τόσο νευραλγικού χώρου για την λειτουργία του Αερολιμένα. 


Εντός των αρχών του Σεπτεμβρίου, αναμένεται η εγκατάσταση εργολαβίας, με πολλαπλά αντικείμενα :

1. Την διαμόρφωση αμαξοστασίου Πυροσβεστικών Οχημάτων, για την επιβεβλημένη προστασία τους, καθώς και την προστασία των δύο μεταφορικών ιμάντων στον διαχωρισμό αφικνούμενων και αναχωρουσών αποσκευών.
2. Την αντικατάσταση με συμπαγή διάφανα πολυκαρβονικά, των κατεστραμμένων και κακής ποιότητας πολυκαρβονικών, των οκτώ (8) πυραμίδων - φεγγιτών στην οροφή της κεντρικής αίθουσας, που τις βροχερές μέρες δημιουργούν την χειρίστη εντύπωση, με την συλλογή των εισερχομένων νερών της βροχής, εξ αιτίας τους, σε λεκάνες και κουβάδες στο δάπεδο.
3. Την ανακατασκευή του υποστέγου, προς την πλευρά του εσωτερικού του νησιού (land side) με τοποθέτηση κατάλληλης ψευδοροφής, με στεγανά φωτιστικά σώματα.
4. Την στεγανοποίηση του αρμού της ταράτσας του κτιρίου, που επιτρέπει την εισροή νερών της βροχής, στους χώρους των γραφείων της Υ.Π.Α. και της αίθουσας V.I.P.

Το Αεροδρόμιο παρά τις περιορισμένες πιστώσεις, εκσυγχρονίζεται, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Σταύρος Ι. Παϊζάνος
Α ε ρ ο λ ι μ ε ν ά ρ χ η ς

ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΩΝΑΣΗΣ»

Επίσκεψη Κώστα Κατσαφάδου στον Πόρο και στο Γαλατά Τροιζηνίας


Στον Πόρο και στον Γαλατά βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, για να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και στο Γαλατά μετά τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών από την επέκταση του COVID-19. Παράλληλα ο Βουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, κο Δημήτρη Συξέρη, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γαλατά, κο Βλάχο Δημήτρη όπως και με επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού και της εστίασης. Μαζί τους συζήτησε για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε  να μπορέσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να αντέξουν και να μην γονατίσουν οικονομικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας που χτύπησε το νησί μέσα στην τουριστική περίοδο.

Ο κ. Κατσαφάδος σε δηλώσεις του τόνισε: "Βρέθηκα σήμερα κοντά στους ανθρώπους που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Επιχειρηματίες και εργαζόμενους που έδωσαν την μάχη στο πρώτο κύμα της πανδημίας, και άνοιξαν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, για να στηρίξουν τις οικογένειές τους, την τοπική οικονομία και τον ελληνικό τουρισμό. Έδωσαν και δίνουν καθημερινά μάχη κόντρα σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις, που δημιούργησε η πανδημία. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία είναι να σταθεί δίπλα τους και να τους στηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα και σχέδιο. Δεσμεύτηκα να μεταφέρω τους προβληματισμούς, τις αγωνίες τους και τις προτάσεις τους στους αρμόδιους Υπουργούς. Ήδη κατέθεσα και σχετική επίκαιρη ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Η Πολιτεία θα πράξει το καθήκον της φτάνει να τηρηθούν όλα εκείνα τα μέτρα που οι ειδικοί πρότειναν. Με τη ζωή των πολιτών κανείς δεν μπορεί να παίζει. Τ ην επόμενη όμως μέρα πρέπει να μπορέσουμε να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και την κοινωνία. Για αυτό απαιτείται πρόγραμμα, σχεδιασμός και άμεσα μέτρα, που θα βοηθήσουν επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Και κυρίως και εδώ είναι ευθύνη όπλων να σταματήσει η στοχοποίηση του νησιού και των κατοίκων του."



Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

Στο πλευρό των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων η Περιφέρεια Αττικής για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Γραφείο Τύπου


11/08/2020 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλευρό των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων η Περιφέρεια Αττικής για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών
Γ. Πατούλης: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης, συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας και την ανακούφιση φορέων και πολιτών που πλήττονται»
Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, συνεχίζονται οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων και αρμόδιους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση που εκδηλώθηκε στο νησί του Πόρου, μετά την εμφάνιση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων COVID – 19.
Μετά τη διανομή υγειονομικού υλικού στους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Κυριακή συνεργεία της Περιφέρειας, προχώρησαν σε απολυμάνσεις δημοσίων κτιρίων στους δύο Δήμους.
Παράλληλα συνεχίζονται καθημερινά και με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι διατήρησης των μέτρων προφύλαξης από τον COVID – 19, από τα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας, που από την πρώτη στιγμή, όπως επισήμανε, με υψηλό αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέδραμαν με ζήλο στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων των ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, καθώς και τους υπαλλήλους του Απολυμαντηρίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους.
Σε δηλώσεις του επισήμανε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης, συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας και την ανακούφιση φορέων και πολιτών που πλήττονται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους έμπρακτα. Για εμάς η διασφάλιση της προάσπισης της υγείας των πολιτών, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα»