Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ανακοίνωση
Αύριο Παρασκευή, 14 Αυγούστου, στη Μυρτιδιώτισσα του Κάστρου θα ψαλομε τον εσπερινό και τον Επιτάφιο της Κοιμήσεως κατά τα ειωθοτα ώρα 9-11 το βράδυ.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ


 

Συσκέψεις στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ και ΜΟΛΑΩΝ, Κ.Υ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ και Δημαρχείο ΕΥΡΩΤΑ.

Συσκέψεις στα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΠΑΡΤΗΣ και ΜΟΛΑΩΝ, Κ.Υ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ και Δημαρχείο ΕΥΡΩΤΑ. 

Ευχαριστίες στην οικογένεια ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΑΛΙΩΤΗ.
Συναντήσεις και συσκέψεις με τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Ευάγγελο Τρουγκάκο (Σπάρτη), τον Υποδιοικητή κ. Κων. Κορωνιό (Μολάοι), τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Δαβανέλο Χριστόφορο, τον κ. Μυλωνάκο Γεώργιο πρόεδρο φίλων νοσηλευτικής μονάδας Μολάων, την κ. Λουκία Μυλωνά Διευθύντρια Κ.Υ. Βλαχιώτη, το Δήμαρχο Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο, τους αντιδημάρχους κ. Μπόλα Βασίλη και Γεωργοστάθη Νικόλαο, καθώς και με συναδέλφους μου, Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Γιατροί, προσωπικό και Διοίκηση σε όλες τις βαθμίδες του Γεν. Νοσοκομείου Λακωνίας, έχουν αποδείξει πως είναι πραγματικοί λειτουργοί της Υγείας, κάνουν αρίστη δουλειά, αλλά και δεν εφησυχάζουν. Εμείς οι πολίτες από τη μεριά μας, τηρούμε με ευλάβεια όλα τα αναγκαία μέτρα, γιατί εκτός από τη συλλογική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική, που σε μερικές περιπτώσεις έχει μεγαλύτερη σημασία.
Για την κυβέρνηση προέχει η διασφάλιση της ΥΓΕΙΑΣ μας. Παρακολουθούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα κάθε φορά είναι αναγκαία, για την υγεία του πληθυσμού, είτε πανελλήνια είτε κατά τόπους.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω δημόσια τον συμπατριώτη μας ομογενή κ. Ευστάθιο Βαλιώτη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα, για την δωρεά στο Νοσοκομείο Σπάρτης, ενός μηχανήματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης του Covid19 (PCR test), αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι απολύτως αναγκαίο και ωφέλιμο για το νομό μας και θα βοηθήσει σημαντικά. Είναι η πολλοστή φορά που ο κ. Βαλιώτης αποδεικνύει την αγάπη του για τον τόπο μας.
Επι τη ευκαιρία συνεχάρην τον κ. Κων. Κορωνιό, για την εγκατάσταση στο Νοσοκομείο Μολάων, ενός νέας τεχνολογίας μηχανήματος-σταθμού Υγιεινής και Απολύμανσης, τον οποίο και χρησιμοποίησα προσωπικά.
Συγχρόνως, ενημέρωσα για τους φακέλους που έχω καταθέσει στα αρμόδια υπουργεία, τις σχετικές ερωτήσεις αλλά και τις προσωπικές επαφές μου, ενέργειες που έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους, τόσο για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της μονάδας αιμοκάθαρσης της Ν.Μ. Μολάων, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να ενταχθεί διεθνώς στον Ιατρικό Τουρισμό, όσο και για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Ημέρας για τους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ και γενικώς Άνοια και άλλες αντίστοιχες διαταραχές.
Στα πλαίσια της συνεχούς επαφής και αλληλοενημέρωσης, αλλά και στήριξης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και για να έχουμε τη δυνατότητα αυτές τις δύσκολες ημέρες, να παρεμβαίνουμε άμεσα, συνεχίζω τις επαφές με τα Κ.Υ, Γυθείου, Αερόπολης και Νεάπολης, πάντα με προσοχή και ακολουθώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. .
Στο θέμα του Covid19 ακούμε τους ειδικούς, προσέχουμε, μένουμε υγιείς, μένουμε ασφαλείς.

 Νεοκλής Κρητικός




Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας


Από το ΥΠ.Α.Α.Τ. – Τμήμα Αλιείας ανακοινώνεται ότι θεσπίστηκε καθεστώς για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στους παράκτιους αλιείς όλης της χώρας λόγω της σοβαρότατης μείωσης των αλιευτικών δραστηριοτήτων τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Δικαιούχοι: είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών εφ’ όσον τα σκάφη διαθέτουν άδεια αλιείας εν ισχύ το 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία πλην των σκαφών που φέρουν εργαλεία τράτα βυθού με πόρτες «μηχανότρατα» ή/και γρι-γρι.
Ύψος ενίσχυσης: το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από το γινόμενο του ποσοστού ιδιοκτησίας κάθε ιδιοκτήτη επί το ποσό που προβλέπεται για το σκάφος ανάλογα με το ολικό μήκος αυτού όπως ακολουθεί:
Κατ’ αποκοπή ποσό:
Ολικό μήκος ≤ 5,99 μ.: 800 €
6.00 μ. ≤ Ολικό μήκος ≤ 11,99 μ.: 1.200 €
12 μ. ≤ Ολικό μήκος ≤ 14,99 μ.: 3.500 €
Ολικό μήκος ≥ 15,00 μ.: 4.000 €

Διαδικασία: Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω ψηφιακής εφαρμογής με χρήση αποκλειστικά των προσωπικών κωδικών εισόδου στις εφαρμογές του ΟΣΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing
Απαιτούμενα στοιχεία πλοιοκτήτη: Ονοματεπώνυμο ή επωνυμία, ΑΦΜ, ποσοστό ιδιοκτησίας
Απαιτούμενα στοιχεία σκάφους: ΑΜΑΣ, Όνομα Σκάφους, Ολικό μήκος, ημερομηνία λήξης αλιευτικής άδειας, εργαλεία.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το υπ’ αριθμ. 239/186476/9-7-2020 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ, Γενική Διεύθυνσης Αλιείας με θέμα «Χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας ή να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Λακωνίας και στα τηλέφωνα 2731363323, 2731363319.

Κατάθεση δικαιολογητικών στο Δήμο Μονεμβασίας των περιλαμβανόμενων στους οριστικούς πίνακες κατάταξης ανέργων της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ (Κοινωφελής Εργασία)



Σχετικά με την κατάθεση των δικαιολογητικών στο Δήμο Μονεμβασίας από τους ωφελούμενους οι οποίοι περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα κατάταξης ανέργων της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 (Κοινωφελής Εργασία), γίνεται γνωστό ότι οι επιτυχόντες μετά την επικοινωνία τους με το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και αφού παραλάβουν το συστατικό σημείωμα θα καταθέτουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση bkolliakou@monemvasia.gr τα κάτωθι δικαιολογητικά υπογεγραμμένα και σκαναρισμένα:
  1. Αίτηση συμμετοχής.
  2. Ευκρινές φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
    Τελευταίο Εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογικής δήλωσης 2019 ή 2018
    Αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
    Αριθμός Μητρώου e- ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ/ΕΤΑΜ)
  3. Φωτοτυπία τραπεζικού λογαριασμού με ΙΒΑΝ, όπου ο ωφελούμενος θα εμφανίζεται υποχρεωτικά ως πρώτος δικαιούχος
  4. Τίτλοι σπουδών και δικαιολογητικά πρόσθετων προσόντων θέσης (βλέπε προσοντολόγιο).
  5. Ενεργό Δελτίο Ανεργίας (Κάρτα Ανεργίας ή ηλεκτρονική βεβαίωση ) στην οποία θα εμφανίζεται ο αριθμός κάρτας ανεργίας  του ωφελουμένου.
  6. Συστατικό σημείωμα υπογεγραμμένο από τον ωφελούμενο – δίδεται από το ΚΠΑ2
  7. Υπεύθυνη δήλωση ωφελουμένων άνω των 55 ετών ότι θα παρακολουθήσουν ή δεν θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης- συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση (υπεύθυνη δήλωση 3).
  8. Υπεύθυνη δήλωση για το ωράριο απασχόλησης του ωφελούμενου στο Δήμο- συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση (υπεύθυνη δήλωση 1).
  9. Απογραφικό Δελτίο εισόδου (microdata) – συνημμένο στην παρούσα ανακοίνωση
  10. Υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986 περί μη καταδίκης – συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση (υπεύθυνη δήλωση 2).
  11. Έγγραφη γνωστοποίηση (οικονομικά στοιχεία και οικογενειακά στοιχεία) αν ο ωφελούμενος είναι παλαιός ή νέος ασφαλισμένος, αν εργάζεται για πρώτη φορά και αν λαμβάνει επίδομα ανεργίας- συνημμένη στην παρούσα ανακοίνωση.
Επισημαίνουμε και πάλι ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει αφού πρώτα οι ωφελούμενοι λάβουν το συστατικό σημείωμα τοποθέτησης από το αρμόδιο ΚΠΑ2.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Ιουλίου 2020


Από το τμήμα Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου του Δήμου ανακοινώνεται η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων για το χρονικό διάστημα από 1-1-2020 έως 31-07-2020, με βάση την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014.
Αρχείο εκτέλεσης Εσόδων – Δαπανών

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Έως την 14η Αυγούστου η υποβολή αιτήματος επιχορήγησης από τα αθλητικά σωματεία


ΤΟ Δήμος Μονεμβασίας καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους που έχουν την έδρα τους εντός των  διοικητικών ορίων του Δήμου και επιθυμούν την παροχή χρηματικής επιχορήγησης από το Δήμο  για το οικονομικό έτος 2020, να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Δήμο, μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020.
Για να είναι επιτρεπτή η επιχορήγηση σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 1 του ΚΔΚ (Ν. 3463/2006), πρέπει ο αποδέκτης αυτής να εμπίπτει σε κάποιον από τους περιοριστικά απαριθμούμενους στις διατάξεις αυτές φορείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα αθλητικά σωματεία, ενώσεις προσώπων δηλαδή που έχουν συσταθεί για την επιδίωξη αθλητικού σκοπού και έχουν αποκτήσει νομική προσωπικότητα με την έγγραφή τους στο τηρούμενο στο Πρωτοδικείο της έδρας τους ειδικό δημόσιο βιβλίο (άρθρα 61, 78 και 83 του Αστικού Κώδικα).
Η επιχορήγηση αφορά σε δαπάνες για έξοδα διαιτησίας και παρατηρητών αγώνων, αγορά αθλητικού υλικού, έξοδα φαγητού και διανυκτερεύσεων των αθλητών, καθώς και για κάλυψη ιατροφαρμακευτικού υλικού κ.λ.π.
Για την διαδικασία και τα δικαιολογητικά που προβλέπονται αναγνώσατε την σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Ανακοίνωση Τριχείλη για τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Μολάων


Ανακοίνωση Τριχείλη για τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Μολάων
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ διαγνώσθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.Δύο από τα δείγματα ελήφθησαν στο Νοσοκομείο Μολάων από το οποίο εστάλησαν για έλεγχο. Αυτό δεν σημαίνει ότι προέρχονται από το Δήμο Μονεμβασίας, όπου χωροθετείται το Νοσοκομείο. Για τους διαγνωσθέντες δεν απαιτείται νοσηλεία και εφαρμόζεται η απαραίτητη ιχνηλάτηση επαφών από τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.Τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.Εμείς συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και καλούμε τους δημότες και τουςεπισκέπτες να κάνουν το ίδιο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ.Amir Alis. Σήμερα μεταφερόμαστε στην Ισπανία με γεύσεις και μουσικες! Σας περιμένουμε...

Hoy viajamos a españa atraves de musica
y sabores de la tierra iberica!

Os esperamos...

Σήμερα μεταφερόμαστε στην Ισπανία με γεύσεις και μουσικες!
Σας περιμένουμε...

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ (ΤΡΑΚΤΕΡ) & ΘΕΡΙΖΩΑΛΩΝΙΣΤΙΚΕΣ.
✔️ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ 27360 33476

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων



Από την έναρξη της πανδημίας στη Χώρα μας (Μάρτιος 2020) μέχρι και σήμερα, η Κυβέρνηση έχει προβεί στη λήψη αποφάσεων για μια σειρά ζητημάτων της καθημερινότητας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του θανατηφόρου ιού. Ορισμένα από αυτά τα μέτρα ήταν πρωτόγνωρα αλλά άκρως απαραίτητα από υγειονομικής άποψης. Ένα από αυτά τα μέτρα αφορά και στον τρόπο συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων των Δήμων και των Περιφερειών (Περιφερειακά Συμβούλια, Δημοτικά Συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή, Διοικήσεις ΝΠΔΔ κ.λπ.). Ο Νομοθέτης επικαιροποιώντας και επεκτείνοντας ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, όρισε ότι: «τα συλλογικά όργανα δύνανται να συνεδριάζουν είτε διά ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) είτε με τηλεδιάσκεψη (με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο) είτε διά περιφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας». Οι τρόποι αυτοί συνεδρίασης των συλλογικών οργάνων ερείδονται στο άρθρο 10 της από 11-03-2020 ΠΝΠ όπως κυρώθηκε με το Νόμο 4682/2020 και εξακολουθεί να ισχύει (σχετ. και η από 29-05-2020 εγκύκλιος ΥΠΕΣ). Όπως εξάλλου επισημαίνεται στην εν λόγω εγκύκλιο το πότε και πώς ακριβώς θα αρθούν αυτές οι ειδικές διατάξεις αποτελεί αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Ο τρόπος της συνεδρίασης ενός συλλογικού οργάνου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου του.
Στα συλλογικά όργανα του Δήμου συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και αιρετοί που είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να προστατευθούν από την διασπορά του ιού, είτε δεν είναι εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τεχνολογία. Ουδείς μπορεί να υποχρεώσει τους συναδέλφους αυτούς να μάθουν να χειρίζονται εξοπλισμό τηλεδιάσκεψης ή να προβούν σε σχετικές δαπάνες προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Εξ αυτού του λόγου ο Νομοθέτης επιτρέπει τις «διά περιφοράς» συνεδριάσεις που είναι απόλυτα νόμιμες, στις οποίες ο κάθε αιρετός μπορεί να ψηφίσει είτε με email είτε τηλεφωνικά προς τον πρόεδρο του οργάνου είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Επισημαίνεται ότι στις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις ο κάθε αιρετός έχει δικαίωμα να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη, γνώμη και κρίση επί ενός εκάστου εκ των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως και αυτό να καταγραφεί επίσημα στα πρακτικά, όπως εξάλλου γίνεται. Συνεπώς ούτε η Δημοκρατία βάλλεται από αυτόν τον τρόπο λήψης αποφάσεων, ούτε φυσικά η γνώμη και άποψη των αιρετών περιορίζεται.
Η προστασία της δημόσιας υγείας τίθεται ως κορωνίδα κάθε είδους δημόσιας πολιτικής και απόφασης, ειδικά μέσα στην κρίση της πανδημίας, που τις τελευταίες ημέρες δυστυχώς γιγαντώνεται. Δεν έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα, ο κορωνοϊός είναι εδώ και είναι θανατηφόρος. Το να επιλέγουν ορισμένοι να αντιπολιτεύονται σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο αναφορικά με το αν οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη ή «δια περιφοράς» είναι τουλάχιστον ανεύθυνο, τη στιγμή μάλιστα που παρατηρούμε μια εκκωφαντική σιωπή για όλες τις αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου (έργα, δημοπρασίες, επιχειρησιακοί σχεδιασμοί κ.λπ.)
Θυμίζουμε τέλος, ότι όλοι οι αιρετοί έχουν υποχρέωση να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων (για τα οποία ζήτησαν την ψήφο των πολιτών), ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο αυτές διεξάγονται και ότι η επαναλαμβανόμενη μη συμμετοχή των αιρετών στα συλλογικά όργανα συνεπάγεται πειθαρχικές κυρώσεις.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ταινία-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Διδυμιώτη «Παραθεριστές της Ιστορίας», παραγωγής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, απέσπασε το 1ο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στην κατηγορία «ντοκιμαντέρ μικρού μήκους» στο 7ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & AWARDS που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα Κρήτης μεταξύ 1-10 Αυγούστου 2020. (https://www.festivalierapetra.gr/index.php/el/vraveia-2020.html)
Το πρόσφατο 1ο βραβείο προστίθεται στην σειρά των διακρίσεων που κατέκτησε η ταινία σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από την πρεμιέρα της τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα. Η ταινία μετά από αίτημα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης παραχωρήθηκε και προβλήθηκε στην ΕΡΤ2 και παράλληλα προβάλλεται μέσω web tv streaming και catch up χωρίς γεωγραφικό περιορισμό.
Περίληψη
Με αφορμή την επιστροφή των κυθηραϊκών αρχαιοτήτων από τον Πειραιά στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, η ταινία μας καλεί σε ένα άλλο ταξίδι, στοχαστικό, γεμάτο ωστόσο απορίες και μόνο σκιές απαντήσεων: γιατί σκαλίζουμε το παρελθόν, τι προσδοκούμε να βρούμε, τι μπορούμε να μάθουμε και –εν τέλει– ποιοι είμαστε μέσα στο μεταβαλλόμενο ιστορικό πλαίσιο…
Link για Trailer: https://vimeo.com/274588788