Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 23-8-2020
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ!!!!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΑΛΠΑΖΕΙ!!!. 
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ...ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΙΝΑΚΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ -ΣΤΑ ΤΟΣΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ- ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ -ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ-ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ???? 
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ !!! ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !!!
Η ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ??? 
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ !!!!!!

Τα άσφαιρα βλήματα ενός Κανονιού



Τα άσφαιρα βλήματα ενός Κανονιού
Στις 11/8 το απόγευμα πήγα με το Πορφυρούσα στα Αντικύθηρα. Μόλις έφτασα σπίτι, μου τηλεφώνησε ο κ. Πάνος Λασκαρίδης που μετά από λίγο έμπαινε με το σκάφος του "ΓΛΑΡΟΣ" στο λιμάνι του νησιού. Το ίδιο βράδυ κάτσαμε και τα είπαμε μαζί με την εκλεκτή παρέα του. Το επόμενο πρωί 12/8, με ενημέρωσε με sms στις 07:36 ότι θα προσπαθούσε να ανελκύσει ένα μικρό κανόνι που επί πολλά χρόνια βρισκόταν στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου του νησιού και ήταν γνωστό σε όλους. Προσωπικά το θυμάμαι εκεί από όταν ήμουν παιδί. Ο κ. Λασκαρίδης μου έγραψε στο μήνυμά του τα εξής: "Στράτο καλημέρα. Αν δεν σε δούμε και δεν μιλήσουμε πριν φύγουμε, να ξέρεις ότι βρήκαμε ένα μικρό παλιό κανόνι στην είσοδο του καταφυγίου. Στο λέω να το ξέρεις μην το μάθεις από τους κατοίκους πρώτα. Αν το σηκώσουμε, χλωμό το βλέπω, θα το δηλώσουμε στην Εναλίων φυσικά να το εξετάσει και να μας πει τι να το κάνουμε. Σε φιλώ. Πάνος". Στις 17/8 το βράδυ έλαβα ένα email από τον κ. Άρη Τσαραβόπουλο, ο οποίος ΠΡΙΝ διαπιστώσει τί ακριβώς είχε γίνει και χωρίς ο ίδιος να ευρίσκεται στα Αντικύθηρα ώστε να έχει ιδία εικόνα των γεγονότων, έκανε λόγο για "αρχαιοκαπηλίες" και "αρχαιοκάπηλους" από τον ιδιοκτήτη του σκάφους "GLAROS". Του απάντησα αμέσως και σε έντονο ύφος ότι αυτές οι μομφές είναι απαράδεκτες και του ζήτησα να ανακαλέσει καθώς ο κ. Λασκαρίδης είναι ένας εκ των μεγαλύτερων εθνικών ευεργετών (στον πολιτισμό, την άμυνα, την κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική κ.λπ.). Επί των ανωτέρω έχω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
1. Η απόδοση κατηγορίας για αρχαιοκαπηλία είναι πολύ σοβαρή για να διατυπώνεται τόσο εύκολα/αβίαστα και μάλιστα για ανθρώπους των οποίων η προσφορά στον πολιτισμό και τα γράμματα είναι τεράστια και την αναγνωρίζουν οι πάντες.
2. Εάν κάποιος ήθελε να "κλέψει" ένα κανόνι από το λιμάνι των Αντικυθήρων, θα το έκανε μέρα μεσημέρι και σε δημόσια θέα; Ένας άνθρωπος του βεληνεκούς και του κύρους του κ. Λασκαρίδη θα διακινδύνευε ποτέ το όνομα και την υπόστασή του με τέτοιο τρόπο; Κοινή λογική χρειάζεται!
3. Επί 20 χρόνια που ο κ. Τσαραβόπουλος ήταν ο υπεύθυνος αρχαιολόγος για τα Αντικύθηρα και βρισκόταν στο νησί επί 1,5 μήνα το χρόνο, σε τί ακριβώς ενέργειες προέβη για να διασώσει και να διαφυλάξει το κανόνι αυτό; Δεν γνώριζε ότι ευρισκόμενο επί τόσα χρόνια μέσα στο αλιευτικό καταφύγιο και σε βάθος μόλις 4-5 μέτρων, φθειρόταν διαρκώς από την αγκυροβόληση των σκαφών που ειδικά το καλοκαίρι γεμίζουν το μικρό αλιευτικό καταφύγιο (φουσκωτά, αλιευτικά κ.λπ.); ή μήπως αγνοούσε την ύπαρξή του;
4. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή τη σωρεία αναφορών και καταγγελιών (μεταξύ των οποίων δυστυχώς και κάτοικοι του νησιού και υπήκοοι χωρών της ΕΕ) δεν έπρεπε ΠΡΙΝ διασπείρουν κατηγορίες περί αρχαιοκαπηλίας να εξακριβώσουν τα πραγματικά γεγονότα; Με είδαν να βρίσκομαι στο σκάφος του κ. Λασκαρίδη το βράδυ της 11ης/8, γιατί δεν ήρθαν να με ρωτήσουν μήπως ήξερα κάτι; Μήπως ο στόχος τους δεν είναι το κανόνι, αλλά η εν γένει δημόσια και πολιτική τοποθέτηση του κ. Λασκαρίδη;
Ο κ. Λασκαρίδης έχει ευεργετήσει το νησί των Αντικυθήρων και ΔΕΝ είναι αρχαιοκάπηλος. Εάν ενήργησε από υπερβάλλοντα ζήλο και δεν τήρησε επακριβώς τις διαδικασίες, είναι ζήτημα που θα λύσει ο ίδιος με τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, των οποίων (και ειδικά της Εναλίων) είναι ένας εκ των μεγάλων χορηγών και ευεργετών και συνεπώς βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους. Το Ίδρυμα Λασκαρίδη και προσωπικά ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, είναι εκ των βασικών χορηγών της διεθνούς έρευνας στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, έχοντας μέχρι σήμερα δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για αυτήν. Πρόσφατα μας παρέδωσε τις μελέτες αποκατάστασης του ιστορικού Φάρου Απολυτάρας, που αν τις πληρώναμε από το Δήμο θα χρειαζόμασταν χιλιάδες Ευρώ. Στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Λασκαρίδη http://www.laskaridisfoundation.org/ αναφέρονται όλες οι πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας που χρηματοδοτεί ο κ. Λασκαρίδης, που κάποιοι βιάστηκαν να αποκαλέσουν "αρχαιοκάπηλο".
Εν τέλει, εκεί όπου το κανόνι παρέμενε εκτεθειμένο σε δεκάδες άγκυρες σκαφών και στη φθορά της θάλασσας και του χρόνου και φυσικά στις ορέξεις πραγματικών αρχαιοκάπηλων, σήμερα βρίσκεται στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (τα οποία έχει χρηματοδοτήσει ο κ. Λασκαρίδης!) όπου ο κ. Λασκαρίδης το παρέδωσε ευθύς μόλις έφτασε στην Αθήνα. Και μάλιστα, από τη συντήρησή του ίσως αποκομίσουμε σημαντικές πληροφορίες για μια περίοδο της ιστορίας των Αντικυθήρων για την οποία έχουμε ελάχιστη γνώση.
Κλείνω με την γνωστή αρχαία ελληνική ρήση που πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμη σε όλους τους κατηγόρους, ένθεν κακείθεν: "Μηδενί δίκην δικάσης πριν ΑΜΦΟΙΝ μύθον ακούσης".

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΕΚΔΗΗΛΩΣΗΣ


ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΕΚΔΗΗΛΩΣΗΣ
Ο Δήμος Κυθήρων ανακοινώνει ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο νησί μας, αναγκάζεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη για τις 2 Σεπτεμβρίου 2020 συναυλία του Γιώργου Κατσαρού, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Καψάλι με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.
Ευελπιστούμε η συναυλία του μεγάλου μας συνθέτη και μουσικού, στον οποίο οφείλουμε και την μοναδική σύνθεση "Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε", να πραγματοποιηθεί το 2021 χωρίς το άγχος και τον φόβο της πανδημίας.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Φθιώτιδας, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Φθιώτιδας, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών
Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της οικίας τους, εντοπίστηκε φυτεία με (45) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (1,90) μέτρων, εντός περιμετρικής φυσικής βλάστησης από πουρνάρια
Κατασχέθηκαν δεξαμενή νερού, μεγάλης χωρητικότητας, για το πότισμα των δενδρυλλίων, διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, καθώς και πλαστικό βαρέλι, θαμμένο στο έδαφος, πρόσφορο για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών
Επιπλέον κατασχέθηκαν πληθώρα λαμπτήρων, μετασχηματιστές, πολύμπριζα, ανακλαστικές επιφάνειες και άλλα υλικά, πρόσφορα για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης
Τέλος κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, χρηματικό ποσό, ζυγαριές ακριβείας και τρίφτες κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Φθιώτιδας, για κατοχή, διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών.
Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη ημεδαπός, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, απογευματινές ώρες της 21-08-2020, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον συλληφθέντα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
  •  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και
  •  το χρηματικό ποσό των (480) ευρώ.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε ακολούθως σε οικία, όπου διαμένουν οι ανωτέρω, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :
Στο εσωτερικό της οικίας και σε αποθήκη εντός αυτής:
  •  (4) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (59,1) γραμμαρίων,
  •  μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε σπόρους κάνναβης,
  •  αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
  •  (2) ζυγαριές ακριβείας, καθώς και
  •  (2) τρίφτες κάνναβης.
Στον αύλιο χώρο της οικίας:
  •  πλαστικό δοχείο (βαρέλι), θαμμένο στο έδαφος, πρόσφορο για την αποθήκευση – απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών, εντός του οποίου υπήρχε ζυγαριά ακριβείας.
Σε αποθηκευτικό χώρο, πλησίον της οικίας:
  •  πληθώρα λαμπτήρων, μετασχηματιστές, πολύμπριζα, ανακλαστικές επιφάνειες και άλλα υλικά, πρόσφορα για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.
Σε παρακείμενο ειδικά διαμορφωμένο και αποψιλωμένο χώρο, πλησίον της εξωτερικής περίφραξης της οικίας, εντός περιμετρικής φυσικής βλάστησης από πουρνάρια:
  •  (45) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (1,10) έως (1,90) μέτρων, εμφυτευμένα σε ισάριθμες γλάστρες,
  •  δεξαμενή νερού, μεγάλης χωρητικότητας, η οποία υδροδοτούνταν με χρήση ελαστικού σωλήνα ύδρευσης, από παροχή νερού εντός της οικίας, καθώς και
  •  συσκευασίες με χώμα και διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία (μαχαίρι, ψαλίδι κ.λ.π), πρόσφορα για την περιποίηση των δενδρυλλίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. 



Συγχαρητήρια Στρατηγέ !



Ο Αρχηγός ΠΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Στέφανος Κολοκούρης όπου και απεικονίζεται στην φωτογραφία επέλεξε αντί να κάτσει στο γραφείο του να πάει απτή πρώτη στιγμή στο μέτωπο να συντονισει την πυρκαγιά και να πολεμήσει μαζί με τους υπολοιπους Ηρωες.
Αυτό είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς όλους.
Συγχαρητήρια Στρατηγέ !

Από την πρώτη στιγμή στο Μέτωπο ο Στρατηγός Σ.Κολοκούρης

Η πυρκαγιά στην Μάνη σήμερα 23/08 είναι σε ύφεση , δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρα μόνο διάσπαρτες εστίες.
Ο Αρχηγός ΠΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Στέφανος Κολοκούρης όπου και απεικονίζεται στην φωτογραφία επέλεξε αντί να κάτσει στο γραφείο του να πάει απτή πρώτη στιγμή στο μέτωπο να συντονισει την πυρκαγιά και να πολεμήσει μαζί με τους υπολοιπους Ηρωες.
Αυτό είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια και σίγουρα αποτελεί παράδειγμα προς όλους καθώς πλέον αντιλαμβανόμαστε την διαφορά μεταξύ Αρχηγού και Ηγέτη.

 agropublic.gr