Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Μένουμε Εδώ, για τα γεγονότα στα Αντικύθηρα.



Η παράταξη μας καλεί όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν θέση για τη στάση του Δημάρχου σε σχέση με τα γεγονότα στα Αντικύθηρα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο θέλει να το παρουσιάζει ο δήμαρχος Κυθήρων, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει την κουβέντα αλλάζοντας την ατζέντα. Πριν λίγες μέρες, ο Δήμαρχος Κυθήρων μας ενημέρωσε ότι τρώει και πίνει με πλούσιους κυρίους. Εκτός αυτού, απλά και κυνικά, μας είπε ότι όποιος κάνει δωρεές και μοιράζει χρήμα δεξιά και αριστερά, έχει δικαίωμα να βάζει το χέρι του, να παίρνει ότι θέλει, και να το φορτώνει στα καράβια του. Ο κ. Δήμαρχος κάνει τον άγριο, κουνάει το δάχτυλο, φωνάζει και απειλεί τους μικρούς και ασήμαντους για αυτόν ψηφοφόρους, παίζοντας τον αδέκαστο σε ο,τι αφορά τους νόμους. Δίπλα στους πλούσιους και τους ισχυρούς όμως, γίνεται γνήσιος δούλος που χαμηλώνει το κεφάλι και κάνει τα στραβά μάτια στα ατοπήματα. Όταν όλος ο κόσμος μένει έκπληκτος με το θράσος του πλούσιου κυρίου που κάνει το χόμπι του με κανόνια και άγκυρες από τη θάλασσα των Αντικυθήρων, έρχεται ο Δήμαρχος Χαρχαλάκης δήθεν να τον ξεπλύνει, και να πει ότι “το ήξερε και αυτό είναι αρκετό”. Όχι κύριε Χαρχαλάκη, δεν είναι αρκετό να σας στέλνουν μηνύματα οι φίλοι σας για να κάνουν ό,τι θέλουν σε έναν τόπο. Ακόμα και αν, όπως λες, είναι ευεργέτες, θα έπρεπε εσύ να τους προστατέψεις από τέτοιο ατόπημα αλλά κυρίως, όφειλες να προστατεύεις τα αρχαία του τόπου μας. 

Τέλος, οι απόψεις της Δέσποινας Κουτσούμπα, Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και σημειώνουμε τα παρακάτω από τη επιστολή της: “Στην περιοχή του Δήμου σας τελέστηκε μια παράνομη πράξη. Ο μόνος που γνώριζε την πράξη ΠΡΙΝ τελεστεί, κατά δήλωσή σας, ήσασταν εσείς.”

Απάντηση στη μείζονα μειοψηφία

 
Με ένα μακροσκελές Δελτίο Τύπου η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Προσπαθεί μέσα από διασταλτικές ερμηνείες κατά το δοκούν, να δώσει μια κάποιου τύπου απάντηση στους ψηφοφόρους της, που την ψήφισαν για να είναι παρούσα σε όλα τα συλλογικά όργανα  του Δήμου και όχι να απέχει με αστείες δικαιολογίες, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει δυσμενέστατα σχόλια στην τοπική κοινωνία. Ας αναζητήσει αποφάσεις στελέχωσης Σχολικών Επιτροπών σε άλλους Δήμους, που έγιναν ακριβώς με την ίδια διαδικασία. Θα δει ότι οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης δεν απείχαν, δεν απεμπόλησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, αλλά συμμετείχαν κανονικά. Ίσως η παράταξη του κ. Παναγόπουλου να είναι η μοναδική ή από τις ελάχιστες πανελλαδικά που δεν θα έχει κανέναν εκπρόσωπο στις Σχολικές Επιτροπές και στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου μέχρι το τέλος του 2023, επειδή η ίδια το επέλεξε και όχι επειδή κάποιος αόρατος εχθρός ήθελε να την αποκλείσει. Αλήθεια, όμως, γιατί όρισε εκπροσώπους στο Λιμενικό Ταμείο; Η ίδια ακριβώς διαδικασία ισχύει και εκεί. Εκεί δεν την ενοχλούσαν οι Νόμοι της Κυβέρνησης; Γιατί εκεί συμμετέχει κανονικά; Το Λιμενικό Ταμείο βέβαια, μετά την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων από τη Δημοτική Αρχή και την αύξηση του Προϋπολογισμού του, παρέχει αντιμισθία τόσο στον Πρόεδρο όσο και στον Αντιπρόεδρό του.  
Εμείς προτρέπουμε την μείζονα μειοψηφία να μην επενδύει στο ψέμα και στην παραπλάνηση. Και επειδή αναφέρεται σε αιτήσεις που έχει υποβάλει και δήθεν δεν έχουν απαντηθεί, την ενημερώνουμε ότι οι δύο (2) αιτήσεις του κ. Παναγόπουλου στις οποίες αναφέρεται απαντήθηκαν από το Δήμαρχο στις 18 Μαρτίου, δηλαδή 20 ημέρες μετά την υποβολή τους. Εμείς δημοσιεύουμε την απάντηση, την οποία προφανώς ο κ. Παναγόπουλος απώλεσε, ίσως τελικά να μην τον ενδιέφερε και τόσο.
Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι οι συνάδελφοι της μείζονος αντιπολίτευσης επιμένουν στο να είναι απόντες. Ενώ γνωρίζουν ότι μπορούν να συμμετέχουν κανονικά σε όλες τις διαδικασίες, να εκφράζουν ακώλυτα κάθε άποψη, θέση, πρόταση για οποιοδήποτε θέμα και αυτό να καταγράφεται στα πρακτικά που αναρτώνται στη Διαύγεια ώστε ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται τόσο για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής, όσο και για τυχόν υπάρχουσες εναλλακτικές προτάσεις από πλευράς της Αντιπολίτευσης. Η αποχή παραμένει αποκλειστικά δική τους επιλογή, ακριβώς όπως έγινε και στο debate των περσινών Δημοτικών Εκλογών. Οι δημότες, όμως, επιβραβεύουν τους παρόντες.
δείτε το έγγραφο εδώ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για τον Αθλητισμό κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πάγιο αίτημα του Δήμου μας προς το υφυπουργείο Αθλητισμού για την εκπόνηση των μελετών ενός Κλειστού Γυμναστηρίου – Προπονητηρίου στα Κύθηρα.
Ο κ. Αυγενάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις και η σχετική συζήτηση θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ (ΑΝ)ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΓΚΕΣ(!!!!!!!) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΟΙ ΤΡΕΙΣ (ΑΝ)ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΓΚΕΣ(!!!!!!!) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

(Αν)Αλήθεια πρώτη, αντιγραφή από την ανακοίνωση του κου Χαρχαλάκη.
Ο Νομοθέτης επικαιροποιώντας και επεκτείνοντας ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις, όρισε ότι: «τα συλλογικά όργανα δύνανται να συνεδριάζουν είτε διά ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) είτε με τηλεδιάσκεψη (με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο) είτε διά περιφοράς καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας».
Εδώ είναι η ένσταση μας και εμμένουμε στην συνεδρίαση με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ. 

Ουδέποτε δε, ισχυριστήκαμε ότι οι δια περιφοράς συνεδριάσεις είναι διαδικασία που δεν προβλέπεται από την νομοθεσία. Απλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι η τακτική αυτή δεν είναι δυνατόν να εφαρμόζεται μέχρι το πέρας της πανδημίας, που δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά θα πάει. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό σας βολεύει, καθότι σας απαλλάσσει από τη βάσανο της διαδικασίας ενημέρωσης και των ερωτήσεων που σας υποβάλλουμε, στις οποίες είστε υποχρεωμένοι να απαντάτε.
Δεν είναι όμως, όπως ισχυρίζεστε η μοναδική διαφορά μεταξύ των δια ζώσης συνεδριάσεων και αυτών δια περιφοράς η φυσική παρουσία, αλλά δυστυχώς για εσάς, ο ενώπιος ενωπίω έλεγχος των πεπραγμένων σας, τον οποίο εσείς φοβάστε και εξορκίζετε.
Η εμμονή σας οι συνεδριάσεις να γίνονται δια περιφοράς κε Χαρχαλάκη δεν είναι «σκουπίστε, ψηφίστε, τελειώσατε».
Σε τελική ανάλυση, αυτό που ζητούμε δεν είναι να καταστρατηγήσουμε τις ειδικές διατάξεις του νόμου που αφορούν τη δημόσια υγεία, αλλά να εφαρμόσουμε την επίσης ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΩΝ. Θεωρούμε ότι ο νομοθέτης προέβλεψε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις, ώστε να δοθεί στις υπηρεσίες ο απαραίτητος χρόνος να οργανώσουν τις τηλεδιασκέψεις. Δυστυχώς εσείς αρνείστε πεισματικά να το κάνετε για το λόγο που παραπάνω σας αναφέρουμε.
Κύριε Δήμαρχε εσείς που υπεραμύνεσθε, και έτσι θα πρέπει να είναι, του σεβασμού της ψήφου του εκλογικού σώματος που μας εμπιστεύτηκε, γιατί δε σέβεστε το αίτημα σύσσωμης της
αντιπολίτευσης για τηλεδιασκέψεις? Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι εκπρόσωποι του εκλογικού σώματος που το ζητούν αντιπροσωπεύουν αθροιστικά μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό με το οποίο η παράταξή σας έχει εκλεγεί; Και κάτι ακόμη: Γιατί οι συνεδριάσεις της ολιγομελούς οικονομικής επιτροπής δεν γίνονται δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία λόγω του μεγέθους της και του μικρού αριθμού των μελών της, μπορούν να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας; Εκτός και σας είναι δύσκολο να μεταβείτε σε αυτή και επιμένετε να συνεδριάζει στον περιορισμένο χώρο του γραφείου σας, παρά το γεγονός ότι οι προσκλήσεις που μας στέλνατε, ανέφεραν ως χώρο διεξαγωγής των συνεδριάσεων την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτό το θέμα δεν θα επανέλθουμε γιατί όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και καταντάει κουραστικό να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια. Θέλουμε όμως να σας κάνουμε γνωστό, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη συνέχιση αυτής της τακτικής και σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου οι συνεδριάσεις να γίνονται με τηλεδιασκέψεις, όπως εξάλλου γίνονται σχεδόν σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

(Αν)Αλήθεια δεύτερη, αντιγραφή από την ανακοίνωση του κου Χαρχαλάκη.
Η Δημοτική Αρχή δεν φοβάται το διάλογο. Ο σημερινός Δήμαρχος το έχει αποδείξει στην πράξη καθώς σε όλες τις συνεδριάσεις των ΔΣ της προηγούμενης θητείας αλλά και σε όσες έγιναν διά ζώσης στην τρέχουσα, απαντούσε και απαντά σε όλα τα ερωτήματα και σε όλες τις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης, με στοιχεία και τεκμήρια.
Τώρα να κλάψουμε ή να γελάσουμε? Που ήσασταν στην πρώτη(μετά από 5 μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου? 

ΑΠΩΝ ήσασταν κε Χαρχαλάκη
Ως προς το αν η Δημοτική Αρχή φοβάται ή όχι το διάλογο, νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε. Ασφαλώς και τον φοβάται και για το λόγο αυτό έχει επιλέξει το μουγκό τρόπο των δια περιφοράς συνεδριάσεων. Πρέπει να κατανοήσετε κύριοι
της Δημοτικής Αρχής, ότι έχετε καταργήσει ένα από τα βασικά και κυρίαρχα χαρακτηριστικά της δημοκρατίας, που είναι ο διάλογος ενώ η τεχνολογία σας παρέχει τη δυνατότητα να μη συμβαίνει αυτό.
Στη συνέχεια γράφει ο κος Χαρχαλάκης
….γιατί είναι γνωστό πως η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος απαντούν ευθέως, με στοιχεία, τεκμήρια και ντοκουμέντα, σε κάθε είδους ερώτημα, μομφή ή κατηγορία που υποβάλλεται είτε γραπτώς είτε διά ζώσης,….
Ένα μεγάλο ψέμα…… τέλη Φεβρουαρίου 2020 ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κατέθεσε 2 αιτήματα ( ένα για τα 149 κυβικά που «πέσανε» στο Καψάλι και ένα για το έργο του Κούκου )τα οποία μετά από 6 μήνες δεν έχουν απαντηθεί!!!!!!!!Για ποιες απαντήσεις μιλάτε κε Χαρχαλάκη? για ποια ντοκουμέντα?(επίκαιρη λέξη)για ποια τεκμήρια? τα τεκμήρια της αναλήθειας?
Η απαξίωση σας στο πρόσωπο του επικεφαλής του συνδυασμού μας, τα λέει όλα.
Ένα είναι σίγουρο, ότι δεν θέλετε τον διάλογο διότι σας φοβίζει η παράθεση τεκμηριωμένων στοιχείων από την αντιπολίτευση.
Μην κουράζεσθε λοιπόν, γράφοντας εκθέσεις ιδεών, να μας πείσετε ότι δεν έχετε άλλη επιλογή από αυτή των δια περιφοράς συνεδριάσεων. Αυτές αποτελούν συνειδητή σας επιλογή, προκειμένου όλοι εμείς της αντιπολίτευσης να μην έχουμε ενεργό ρόλο. 


Απόσπασμα από την (Αν)αλήθεια νούμερο δυο.
Όσο και αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. ως μια ευκαιρία να «ανακρίνουν» (αρκετές φορές με τρόπο απρεπή και ειρωνικό) τη Δημοτική Αρχή, η δική μας απάντηση θα είναι η περιφρούρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στο Νόμο, μία εκ των οποίων (όπως αναλύθηκε παραπάνω) είναι και οι εξ αποστάσεως συνεδριάσεις με ηλεκτρονικά μέσα.
Ανάκριση είναι η αναζήτηση παράθεσης στοιχείων εκ μέρους των Δημοτικών συμβούλων για κάποιο θέμα που η γνώμη τους είναι διαφορετική από την δικιά σας?
Ειρωνεία? πότε κε Χαρχαλάκη σας ειρωνεύτηκε κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος μας εν ώρα Δημοτικού Συμβουλίου? Όσον αφορά τον συνδυασμό μας ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.
Αλλά πάντα αυτό κάνετε «την μπάλα στην εξέδρα». Προσφιλής σας τακτική.
Ο έχων μάτια βλέπει και ο έχων ώτα ακούει.

ΑΝαλήθεια Τρίτη αντιγραφή από τις δηλώσεις του κου Χαρχαλάκη
Φυσικά, είναι αδύνατον να μη σχολιάσουμε την φράση της μείζονος μειοψηφίας ότι η Δημοτική Αρχή «φοβάται τη συμμετοχή μελών από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης». Η ποσόστωση κύριε Παναγόπουλε ορίζεται ξεκάθαρα από τη νομοθεσία και δεν έχει δικαίωμα ο κάθε Δήμαρχος να την αλλάζει κατά το δοκούν.
Αντιγραφή από την εισήγηση σας: Η υπόδειξη των µελών του ∆Σ κατά τα 3/5 από τον δήμαρχο είναι δεσμευτική για το συμβούλιο. Για την πλήρωση της ποσοστιαίας αναλογίας των τριών πέμπτων δύναται να υποδειχθούν µέλη (τακτικά και αναπληρωτές) και από άλλες παρατάξεις, εφόσον η διάταξη δεν θέτει περιορισμούς.
Και σεις που μιλάτε για συνέργεια και συνεργασία τι κάνατε?
Απλά υποδείξατε 6 δικά σας άτομα. 

Και θέλατε να συμμετάσχουμε? ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ? ε όχι λοιπόν.
Αν λαμβάναμε μέρος θα κοροϊδεύαμε τους δημότες που μας εμπιστευθήκαν με την ψήφο τους.
Αυτή είναι η δημοκρατία που ονειρεύεστε κε Χαρχαλάκη? εμείς σίγουρα ΟΧΙ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΟΧΙ κ. Βαξεβάνη, ΔΕΝ απειλώ κανέναν αρχαιολόγο!



ΟΧΙ κ. Βαξεβάνη, ΔΕΝ απειλώ κανέναν αρχαιολόγο!

Στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας «DOCUMENTO» ο κ. Βαξεβάνης μου κάνει την τιμή να ασχοληθεί με το πρόσωπό μου αναφορικά με το γνωστό και πολυπαιγμένο (μόνο από συγκεκριμένου ιδεολογικού προσήμου ΜΜΕ, γιατί άραγε;) θέμα με την ανέλκυση του κανονιού στα Αντικύθηρα από τον κ. Πάνο Λασκαρίδη. Στο άθλιο αυτό δημοσίευμα, ο συντάκτης επιχειρεί να με παρουσιάσει λίγο πολύ ως γκάνγκστερ! Γιατί; Γιατί πολύ απλά «τόλμησα» να ζητήσω από την πρόεδρο του ΣΕΑ να σταματήσει να διασπείρει εις βάρος μου ψευδείς, αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου και φυσικά παραποιούν τρομακτικά την αλήθεια και τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Ενημερώνω λοιπόν την εν λόγω εφημερίδα ότι όταν ένας πολίτης προειδοποιεί έναν άλλον πολίτη ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αυτό ΔΕΝ είναι απειλή, αλλά νόμιμη άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων! Αυτό το γνωρίζει και πρωτοετής φοιτητής της Νομικής! Πώς γίνεται να μην το γνωρίζει το DOCUMENTO με τις τόσες δικαστικές διενέξεις ένθεν κακείθεν; Η πρόεδρος του ΣΕΑ, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ούτε λίγο ούτε πολύ με κατηγορεί για «συνέργεια σε απόπειρα αρχαιοκαπηλίας» χωρίς να το λέει με τις συγκεκριμένες λέξεις, αλλά ουσιαστικά αυτό αφήνει να εννοηθεί! Και ενώ για το περιστατικό έχω ήδη δημοσιεύσει τις πραγματικές του διαστάσεις (που η κα. Κουτσούμπα και όλοι οι αυτόκλητοι κατήγοροί μου αγνοούν γιατί ΔΕΝ ήταν παρόντες), ορισμένοι εξακολουθούν να πωλούν το αφήγημα ότι «ο Δήμαρχος έδωσε άδεια στο Λασκαρίδη για παράνομη ανέλκυση αρχαιοτήτων»!!! Ντροπή τους! Επειδή όμως το «ντροπή» δεν τους αγγίζει, θα κληθούν να ανακαλέσουν διά της νομίμου οδού, και αυτό ΔΕΝ είναι απειλή αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου να υπερασπιστώ το όνομά μου και την αλήθεια! Μάθετε λοιπόν τί σημαίνει απειλή, καλό θα σας κάνει.
Πάμε παρακάτω όμως.
Πριν ο συντάκτης του εν λόγω άρθρου προβεί τόσο άκριτα σε αυτούς τους ανεπέριστους και συκοφαντικούς πηχυαίους τίτλους «Ο Δήμαρχος Κυθήρων απειλεί το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων» κ.λπ. όφειλε (αν ήθελε να τηρήσει τη δημοσιογραφική δεοντολογία και όχι να εξυπηρετήσει πιθανούς άλλους σκοπούς) να ελέγξει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων και περαιτέρω να ρωτήσει να μάθει για την πραγματική σχέση του Δημάρχου Κυθήρων με την αρχαιολογική υπηρεσία.
Να ρωτήσει π.χ. για την προσωπική μου συμβολή στις έρευνες του Ναυαγίου των Αντικυθήρων ήδη από το 2012 όταν ήμουν Αντιπρόεδρος (και μετέπειτα Πρόεδρος) στην Εγχώριο Περιουσία, για την υποδειγματική για δημόσιο φορέα σχέση και συνεργασία του Δήμου μου και εμού προσωπικώς με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς που έχουν εξάρει δημόσια μέχρι και οι Υπουργοί Πολιτισμού, για την μεγάλη μάχη που έδωσα μαζί με άλλους ανθρώπους προκειμένου να απαλλαγεί η έρευνα στα Αντικύθηρα από αλήστου μνήμης «λεβεντόπαιδα» που έβαζαν ανθρώπους τους να παίρνουν τηλέφωνα σε κρατικές υπηρεσίες για να μάθουν αν διώκομαι για ο,τιδήποτε προκειμένου μετά να με απειλούν (το παρακράτος στο απόγειό του…), για το ότι τα οικογενειακά κειμήλια μου από την Ύδρα τα έχω δηλώσει προ εικοσαετίας στην Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών γιατί θέλω να είμαι νομιμότατος, για το ότι το 2000 οι χερσαίες αρχαιολογικές ανασκαφές στα Αντικύθηρα ξεκίνησαν μετά από δικό μου προσωπικό αγώνα κόντρα σε όλους και όλα και συνεχίστηκαν για 18 ολόκληρα χρόνια (έχουν διακοπεί προσωρινά λόγω μη ύπαρξης χώρου φιλοξενίας της ομάδας, αλλά θα συνεχιστούν), για τα έργα πολιτισμού που ο Δήμος Κυθήρων επί θητείας μου έχει κατορθώσει να χρηματοδοτηθούν στα Κύθηρα και Αντικύθηρα κ.λπ. Όλα αυτά ΔΕΝ φρόντισε ο συντάκτης του άρθρου αυτού να τα πληροφορηθεί γιατί προφανώς δεν τον ένοιαζε. Εκτός αν το συγκεκριμένο δημοσίευμα εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.
Αυτά ως μια αρχική απάντηση στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη, που έτσι και αλλιώς, στα σοβαρά προβλήματα των νησιών μας ήταν απούσα όπως απόντα ήταν και τα συγκεκριμένα ΜΜΕ που τώρα χύνουν τόνους μελάνι για τον Δήμαρχο Κυθήρων: δεν είδα ποτέ να ιδρώσει το αυτί τους όταν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ π.χ. ζητούσα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο νησί ή ενίσχυση του Δήμου σε προσωπικό ή μειωμένο ΦΠΑ για τους νησιώτες ή όταν έστελνα επιστολές στον τότε Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα για τα σοβαρά προβλήματα των νησιωτικών Δήμων που ουδέποτε απαντήθηκαν ή όταν διαμαρτυρόμουν επειδή χρειάζονται 6 χρόνια για να μας δώσουν εγκρίσεις να στρώσουμε τσιμέντο σε ένα δρόμο στα Αντικύθηρα των 25 κατοίκων κ.λπ.. Εξάλλου αυτά δεν είναι Λασκαρίδης και δεν πουλάνε…
Τα συμπεράσματα δικά σας!
__________________________________________________________________________________
Πηγή documentonews.gr

Επίθεση δημάρχου Κυθήρων στους αρχαιολόγους - Στο Documento όλες οι λεπτομέρειες της παράνομης ανέλκυσης στα Αντικύθηρα

 

Mε ευθείες απειλές και αβάσιμες κατηγορίες περί προσβλητικών χαρακτηρισμών που υποτίθεται του απέδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) Δέσποινα Κουτσούμπα, επιχειρεί να απαντήσει ο δήμαρχος Κυθήρων, μετά το σάλο που έχει προκληθεί για τη στάση που κράτησε απέναντι στον εφοπλιστή Λασκαρίδη ο οποίος ανέλκυσε από το βυθό των Αντικυθήρων αρχαιότητες. Κι όλα αυτά, επειδή ο ΣΕΑ είχε την παρρησία να μιλήσει για παράνομη πράξη και να αφήσει αιχμές για τη στάση τόσο του δημάρχου όσο και της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη. 
Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης με μακροσκελή ανάρτησή του στο facebook δηλώνει "επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργειά μου, σας καλώ δια της παρούσης να απόσχετε από κάθε συκοφαντική και προσβλητική για το πρόσωπό μου αναφορά και τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δημόσιο μέσο".
Στο Documento της Κυριακής η εφημερίδα θα προβεί σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο της υπόθεσης και το ρόλο του δημάρχου. 
Ακολουθεί το κείμενο του δημάρχου Κυθήρων προς την πρόεδρο του ΣΕΑ Δέσποινα Κουτσούμπα: 
Σήμερα απέστειλα (διά της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων) το παρακάτω κείμενο στην πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και υπάλληλο της ΕΕΑ κα. Δέσποινα Κουτσούμπα:
Σε πρόσφατη ανάρτησή σας, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεστε στο πρόσωπό μου κατά τρόπο προδήλως μειωτικό που αναμφίβολα θίγει την τιμή, την υπόληψη και κυρίως το ήθος μου. Τούτο δε, διότι, στοχευμένα ή στην καλύτερη περίπτωση άκριτα, υιοθετείτε, αναπαράγετε και ακολούθως διατυπώνετε θέσεις, επί περιστατικών, που όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά αντιθέτως συνιστούν προκλητική παραποίηση αυτής.
Πράγματι έγινα δέκτης μηνύματος από τον κ. Πάνο Λασκαρίδη στο κινητό μου τηλέφωνο (γεγονός που δημοσιοποίησα πρώτος εγώ ο ίδιος), περί του ότι βρέθηκε ένα μικρό κανόνι στην είσοδο του καταφυγίου, το οποίο θα προσπαθούσαν να ανελκύσουν και να το παραδώσουν στην Υπηρεσία Σας (Εναλίων Αρχαιοτήτων), να το εξετάσει και να δώσει περαιτέρω οδηγίες («να μας πει τι θα κάνουμε»).
Τούτο προφανώς δεν συνιστά, ούτε ισοδυναμεί με χορήγηση άδειας εκ μέρους μου, ούτε σφετερισμό των προφανέστατων αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας σας, περί του οποίου καταφέρεστε, με τρόπο συκοφαντικό, εις βάρος μου.
Η αλήθεια που κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο προκύπτει από το τηλεφωνικό γραπτό μήνυμα του κ. Λασκαρίδη συνοψίζεται στα ακόλουθα:
(α) Ο ίδιος δεν υποβάλει προς εμένα κάποιο αίτημα χορήγησης αδείας, ούτε ζητάει οιαδήποτε έγκριση. Σκοπός του μηνύματός του είναι να με ενημερώσει σχετικά, ώστε να μην αιφνιδιαστώ μαθαίνοντας το περιστατικό από τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι προφανώς ήταν παρόντες.
(β) Αδιαμφισβήτητα επρόκειτο για μία ενέργεια που δεν έγινε εν κρυπτώ, αφού όπως προαναφέρεται και επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων, έλαβε χώρα υπό το φως της ημέρας και μάλιστα παρουσία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού στο κεντρικότερο σημείο των Αντικυθήρων (λιμάνι).
(γ) Ευθέως και με απόλυτη σαφήνεια δηλώνεται στο άνω μήνυμα ότι οι τυχόν ενέργειές του κ. Λασκαρίδη θα αναφερθούν στην Υπηρεσία σας από τον ίδιο, από την οποία και θα δοθούν οι σχετικές οδηγίες.
Αναρωτιέμαι και προφανώς το ίδιο ερώτημα θα πρέπει να απασχολεί κάθε αντικειμενικό δέκτη της άνω πληροφορίας, πως από το ανωτέρω περιεχόμενο του μηνύματος του κ. Λασκαρίδη στο τηλέφωνό μου, προκύπτει αυτό που συκοφαντικά ισχυρίζεστε σε βάρος μου, ότι δηλαδή αναρμοδίως, ενεργώντας αυθαίρετα, χορήγησα οιαδήποτε άδεια και περαιτέρω, πως από το ίδιο ως άνω τηλεφωνικό μήνυμα, προκύπτει, για εμένα που έγινα δέκτης αυτού, ότι ο κ. Λασκαρίδης δεν είχε ήδη απευθυνθεί στην Υπηρεσία σας, ή ότι δεν θα ενεργούσε σχετικά.
Από τα ανωτέρω καθίσταται αυταπόδεικτο ότι κάθε παρουσίαση των συγκεκριμένων πραγματικών περιστατικών, κατά τρόπο διαφορετικό από την αλήθεια που αποτυπώνεται παραπάνω, είναι καταφανώς ψευδής, προσβλητική και συκοφαντική για το πρόσωπό μου και μάλιστα, είτε τίθεται εντός, είτε εκτός εισαγωγικών, αναφερόμενος ειδικότερα στα γραφόμενά σας περί δήθεν χορήγησης «άδειας» - «αδειοδότησης», περί «αναρμοδιότητας», περί «καλύψεως» παράνομων ενεργειών κλπ., επισημαίνοντάς σας παράλληλα ότι με το να τοποθετείτε τις συγκεκριμένες φράσεις σας εντός εισαγωγικών, ουδόλως απαλλάσσεστε από την ευθύνη των λεγομένων σας, καθώς και πάλι αποδέχεστε και αναπαράγετε και μάλιστα υπό το βάρος της ιδιότητας και της θέσης σας τα αυτά αναληθή προσβλητικά και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου γεγονότα.
Επιφυλασσόμενος για κάθε νόμιμη ενέργειά μου, σας καλώ δια της παρούσης να απόσχετε από κάθε συκοφαντική και προσβλητική για το πρόσωπό μου αναφορά και τοποθέτηση σε οποιοδήποτε δημόσιο μέσο.

ΔΤ_Συνάνταση Κατσαφάδου με κ. Θεοχάρη, κ. Βεσυρόπουλο και Προέδρους Εμπορικών Συλλόγων Πόρου - Τροιζηνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας,  Κώστας Κατσαφάδος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη στήριξη των επαγγελματιών και των εργαζομένων του Πόρου και του Δημοτικού Διαμερίσματος Γαλατά –Τροιζηνίας, που δοκιμάστηκαν από τις επιπτώσεις των έκτακτων μέτρων προστασίας των πολιτών από τον κορονοϊό, πραγματοποίησε χθες μια σειρά από συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατσαφάδος, μαζί με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων των δυο περιοχών, συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησαν όλοι μαζί τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Πολιτεία για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων ώστε να μπορέσει άμεσα να λειτουργήσει η αγορά και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος τόνισε ότι:
«Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο Υπουργούς, γιατί έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν άμεσα και με συγκεκριμένα μέτρα, και μάλιστα οριζόντια, τους συνανθρώπους μας από τον Πόρο και τον Γαλατά, που δοκιμάστηκαν ακόμη περισσότερο από τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν από την  Πολιτεία. Πολλά από αυτά που συζήτησα μαζί τους ήδη δρομολογούνται και θα υλοποιηθούν άμεσα. Κοινός μας στόχος είναι να παραμείνει ζωντανή η τοπική οικονομία και κοινωνία. Να στηριχθούν θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις. Να  είμαστε έτοιμοι ώστε την επόμενη ημέρα της πανδημίας, να πάρει μπροστά η οικονομία».




ΟΧΙ δεν είναι ενα ¨γκράφιτι¨που μπορεί να το μουτζουρώνη ο κάθε ανθέλληνας είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ





Μπράβο παλικάρια: Η τεράστια ελληνική σημαία που ζωγράφισαν σε βράχο στο Καστελόριζο!

  

....Και δεκάδες  ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΧΙ δεν είναι ένα απλό ¨γκράφιτι¨ που μπορεί ο κάθε ανθέλληνας αναρχοάπλυτος από αντίδραση να το βρομίζει με μαύρη μπογιά,είναι το ΙΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ !!! 

Η θέση της Σελίδας μας και του Σταθμού μας για το ΙΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

ADELIN 107,3 FM

 Η τιμή προς τη Σημαία και τα Εθνικά Σύμβολα είναι θεμελιώδης ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των Ελλήνων και επί αυτού δεν μπορεί να γίνει ούτε συζήτηση ούτε διαπραγμάτευση. Έθνος που δεν σέβεται και δεν τιμά τα Εθνικά Σύμβολά του, είναι καταδικασμένο στον αφανισμό.

Πηγή φωτογραφιών google.com

Μια γιγάντια ελληνική σημαία φιγουράρει πλέον στα βράχια της Καλύμνου. Δεν πρόκειται για σημαία από ύφασμα, αλλά για μια γαλανόλευκη… ζωγραφιστή, που καλύπτει έκταση 375 τετραγωνικών μέτρων στα βόρεια υψώματα του νησιού.
Στα βοτσαλάκια ή μάλλον στα βράχια της Αγ. Κυριακής Τρικέρων ένας καλλιτέχνης φιλοτέχνησε την ελληνική σημαία.  Πάνω στον βράχο η σημαία δέχεται το νερό της θάλασσας και γυαλίζει στον ήλιο. Δεν κυματίζει, γυαλίζει…
ΑΡΓΟΛΙΔΑ.Μια ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στον κατακόρυφο βράχο στην παραλία του Αγίου Νικολάου
 .


Η σημαία στο τούνελ των Βρασνών


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!

Μονοπάτια βορείου Ολύμπου

ΡΟΔΟΣ