Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Έργα ουσίας και στα Αντικύθηρα!

Έργα ουσίας και στα Αντικύθηρα!
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την διαπλάτυνση και τσιμεντόστρωση του περιφερειακού δρόμου Ποταμού Αντικυθήρων, μήκους περίπου 1.100 μέτρων. Είναι ένα έργο, που είχα ζητήσει να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής από το 2013, όταν ήμουν στην Εγχώριο Περιουσία! Το έργο εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το 2014, χρειαστήκαμε 5,5 χρόνια για να πάρουμε τις εγκρίσεις (επειδή το νησί ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000!) και το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020! Δηλαδή το έργο έτυχε διαχείρισης από 3 Περιφερειακές Αρχές (Σγουρός, Δούρου, Πατούλης!).
Με την ολοκλήρωση του έργου, ο κεντρικός οικισμός-λιμάνι του νησιού αποκτά έναν ασφαλή περιφερειακό δρόμο, άκρως απαραίτητο, ενώ πιστεύω ότι ο δρόμος θα σταθεί αφορμή και για την οικιστική του επέκταση και αξιοποίηση όλων των παρόδιων ιδιοκτησιών, καθώς επίκειται και η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Αντικυθήρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Πώς θα σωθούν τα Αντικύθηρα από την ερήμωση αν για την τσιμεντόστρωση ενός υπάρχοντος από 20ετίας δρόμου πρέπει να περιμένουμε 6 χρόνια? Ποίοι καρεκλοκένταυροι τα σκέφτηκαν όλα αυτά? Σε ποιόν ακριβώς κανονισμό της ΕΕ προβλέπεται ότι στις περιοχές NATURA ουσιαστικά "απαγορεύονται" τα δημόσια αναπτυξιακά έργα?
Ελλάς το μεγαλείο σου!
Stratos Charchalakis


ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ.Οι αλαταρές των Κυθήρων



Κάθε χρόνο το μήνα Μάιο, το Επιχώριον Συμβούλιον (νυν Εγχώριος Περιουσία) τα νοίκιαζε με δημοπρασία στους ενδιαφερομένους και τα έσοδα πήγαιναν στο Επιχώριον Ταμείον. Ανήκαν δηλαδή στη δημόσια (μη ιδιωτική) περιουσία των Κυθήρων. Το καθεστώς αυτό διατηρήθηκε και μετά την Ένωση και έτσι το αλάτι των Κυθήρων δεν ήταν είδος του Ελληνικού Μονοπωλίου όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν επιτρεπόταν όμως η εξαγωγή του εκτός Κυθήρων.
Οι ακτές των Κυθήρων γύρω γύρω μαζί με τις βραχονησίδες και τα Αντικύθηρα ήταν μοιρασμένες σε 30 περιφέρειες με φυσικές γούρνες «αυτοπήκτων αλάτων». Κάθε χρόνο το Μάιο δημοσιευόταν μια διακήρυξη και ακολουθούσε η δημοπρασία με το δημόσιο κήρυκα (ντελάλη) ο οποίος έδινε τον τόνο. «Άρχεται η δημοπρασία…»

Οι περιοχές που κατακυρώνονταν στους ενδιαφερόμενους πλειοδότες ήσαν οι εξής:

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ
1) Από Καψάλι μέχρι Φλάρι Τραχήλου
2) Από Φλάρι Τραχήλου μέχρι Λουλούδι Φελωτής
3) Από Λουλούδι Φελωτής μέχρι Σκυδία
4) Από Σκυδία μέχρι Βάνη
5) Από Βάνη μέχρι Μαύρο Βράχο
6) Από Μαύρο Βράχο μέχρι Λιμνάρια
7) Από Λιμνάρια μέχρι Αγία Πελαγία στα Φανοκοπεία
8) Από Σουρούμι μέχρι Άκρα Φοράδα
9) Από Άκρα Φοράδα μέχρι του Μοθωναίου
10) Από του Μοθωναίου μέχρι Άκρα Βολάδια
11) Από άκρα Βολάδια μέχρι Γέφυρα Αυλαίμονα (Ρωσία)
12) Από Ρωσία μέχρι Αυλάκι Βρομώντα (Καστέλι)
13) Από Καστέλι μέχρι Άκρα Κασέλες (Αλτόγουρνα)
14) Από Αλτόγουρνα μέχρι Σπιάτζα (Αμούτσι)
15) Από Αμούτσι μέχρι Λεπτό
16) Από Λεπτό μέχρι Χαλκό
17) Από Χαλκό μέχρι Σγουρίτσι
18) Από Σγουρίτσι μέχρι Λοιμοκαθαρτήριο Καψαλίου
19) Παραλία Αγίου Γεωργίου
20) Δραγονάρες
21) Ο Μεγάλος του Μυλοποτάμου
22) Οι Κορνάροι και τα Κοφινίδια
23) Οι Σκόπελοι των Μυρτιδίων
24) Τα Αντικύθηρα

ΔΗΜΟΥ ΠΟΤΑΜΙΩΝ
1) Από Φανοκοπεία μέχρι Άκρα Όχελες
2) Από Άκρα Όχελες μέχρι Άγιο Νικόλαο Μουδαρίου
3) Από Άγιο Νικόλαο μέχρι Αγία Πελαγία
4) Από Αγία Πελαγία μέχρι Σκαλοπάτια
5) Από Σκαλοπάτια μέχρι Άγιο Μηνά Διακοφτίου
6) Από Άγιο Μηνά μέχρι Σουρούμι και νησιά Διακοφτίο

Η διαδικασία της μίσθωσης γίνεται ακόμη και σήμερα, κάθε χρόνο, από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, με το σύστημα της ανοικτής δημόσιας δημοπρασίας.,

Τα Κύθηρα τιμούν τον Άγιο Άνθιμο

Τα Κύθηρα τιμούν τον Άγιο Άνθιμο
Στον ταπεινό ναό του Τιμίου Προδρόμου στις Αγριολίες (16ος αιών.)των Κυθήρων ψάλαμε απόψε τον Εσπερινό του Αγίου Ανθίμου του Κουρούκλη(1727-1782), του τυφλού Ιεραπόστολου του Αιγαίου, που η Εκκλησία μας τιμά αύριο.Τα Κύθηρα τιμούν παραδοσιακά τον Κεφαλλονίτη Άγιο στη διαλελυμένη Μονή του Γενεθλίου του Προδρόμου στις Αγριολίες, κοντά στο Λειβάδι των Κυθήρων, γιατί ο Άγιος ασκήτευσε εκεί για δύο περίπου έτη και πρόσθεσε μάλιστα Ιερό Βήμα αφιερωμένο στον Πολιούχο Άγιο της πατρίδας του, Άγιο Γεράσιμο.
Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν πλούσια γλυκίσματα από την κ. Ζωή Φατσέα.
Και του χρόνου!

Γιώργος Λουράντος


Υπουργείο Εσωτερικών: 663.500,00€ η χρηματοδότηση στο Δήμο Αν. Μάνης για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από την πυρκαγιά


Με το ποσό των 663.500,00€ χρηματοδοτείται ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά στις 22 Αυγούστου.
Αναλυτικά η απόφαση εδώ.
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%92%CE%9B746%CE%9C%CE%A4%CE%9B6-%CE%A53%CE%A5 
 githio-click.gr

Ο 1ος Σταθμός Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα Κύθηρα είναι γεγονός.



Ο 1ος Σταθμός Φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα Κύθηρα είναι γεγονός.
Κύθηρα 1-9-2020
Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα Κύθηρα ενεργοποιήθηκε, πριν μερικές μέρες, εντός ιδιόκτητου οικοπέδου στη Χώρα Κυθήρων , σε απόσταση 50 μέτρων από τον κεντρικό χώρο στάθμευσης.
Ο χώρος έχει ελεύθερη πρόσβαση για όποιον θέλει να φορτίσει το αυτοκίνητο του, δωρεάν !!!
Η τοποθεσία του σταθμού φόρτισης έχει ανέβει σε όλες τις πλατφόρμες που έχουν πρόσβαση ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, από τις οποίες ενημερώνονται για τα σημεία στα οποία μπορούν να επαναφορτίσουν τα οχήματα τους .
Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης στα Κύθηρα, το οποίο θα αποτελεί πόλο έλξης, όχι μόνο για κάποιον που έχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ψάχνει τον επόμενο προορισμό του για διακοπές, αλλά και για εκπομπές test drive ηλεκτρικών οχημάτων και παρουσιάσεις νέων μοντέλων από μεγάλες εταιρίες αυτοκινήτων.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 24 Αυγούστου έχει ανοίξει η πλατφόρμα https://kinoumeilektrika.gov.gr/ μέσα από την οποία κάποιος ιδιώτης μπορεί να επιδοτηθεί έως 6000€ για
την αγορά καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και 500€ για την αγορά φορτιστή .
Επαγγελματικά οχήματα και ταξί έχουν ακόμα περισσότερα οφέλη .
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων , το πώς μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σημείο φόρτισης αλλά και για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά παρακαλώ επικοινωνήστε :

Νίκος Καλλίγερος
Πώληση- Εγκατάσταση Φορτιστών Αυτοκινήτων 


Κιν. 6944682762 nikoskalligeros@yahoo.gr www.wallbox.com 


https://kinoumeilektrika.gov.gr/filehelp/%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CC%81%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CC%81%CF%82_%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%91%CE%99%20%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%91.pdf











 

ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ.ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 739 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΚΑΝΑΒΗΣ

¨Κατασχέθηκαν 793 δενδρύλλια κάνναβης
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της¨

 ΑΤΤΙΚΗ. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δυσπρόσιτη, δασώδη περιοχή της Αττικής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα ντοκουμέντα 

 Ειδικότερα, χθες Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεγάρων Αττικής, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και Κορινθίας, καθώς και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας και του αστυνομικού σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εξερευνήθηκε η ανωτέρω περιοχή, όπου εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 793 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 150 εκατοστών, περίπου τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν


Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία


ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Ορισμός Αντιδημάρχων – Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων


Με θητεία από 2 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, με την αριθμ. 274/2020 απόφασή του ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους ως Αντιδημάρχους και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:
1. Τον κ. Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα των Μολάων και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Διοικητικών Υπηρεσιών και των ΚΕΠ, β) Οικονομικών Υπηρεσιών, γ) Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δ) Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, ε) Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, στ) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων των ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Μολάων, ζ) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα, η)Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα, θ) Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.
2. Τον κ. Σταύρο Χριστάκο κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα της Μονεμβασίας και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Την παρακολούθηση και έλεγχο οικονομικών θεμάτων και ειδικότερα των Εσόδων του Δήμου, β) Διαχείρισης απορριμμάτων, γ) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων των ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Μονεμβασίας, δ)Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι
εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα, ε) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα, στ)Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.

3. Τον κ. Χαράλαμπο Μαρούση και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Διαχείρισης, κίνησης και συντήρησης οχημάτων, β) Καθαριότητας, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών Δ.Ε. Βοιών, γ) Ύδρευσης Δ.Ε. Βοιών, δ) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων των ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Βοιών,ε) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα αρμοδιότητας του, στ) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα αρμοδιότητας του, ζ) Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας
4. Τον κ. Παναγιώτη Τραϊφόρο κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα Ζάρακα και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Ζωικής Παραγωγής, β) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης των χώρων ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Ζάρακα, γ) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα, δ) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα, ε) Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.
5. Τον κ. Χαράλαμπο Κουτσονικολή κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα των Βοιών και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Αποχέτευσης, β) Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Αλιείας, γ) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα, δ) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
6. Τον κ. Ιωάννη Σουρλά κατά τόπον Αντιδήμαρχο για τη Δημοτική Ενότητα του Ασωπού και του μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες για τα θέματα: α) Πολιτικής Προστασίας, β) Καθαριότητας-Αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, γ) Ύδρευσης, δ) Αγροτικής Παραγωγής, ε) Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και φύλαξης χώρων ΧΑΔΑ της Δημοτικής Ενότητας Ασωπού, στ) Την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα. ζ) Την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα, η) Τη μέριμνα για τη διατήρηση του εξοπλισμού, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα, σε κατάσταση καλής λειτουργίας.
Β. Σε όλους τους κατά τόπον Αντιδημάρχους, μεταβιβάζει την αρμοδιότητα τέλεσης των πολιτικών γάμων.
Γ. Όλοι οι κατά τόπον Αντιδήμαρχοι προβαίνουν στη θεώρηση αντιγράφων των προσερχομένων στην αντίστοιχη Δημοτική Ενότητα, πολιτών. Εξουσιοδοτούνται να υπογράφουν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις Δημοτικές Υπηρεσίες – Ληξιαρχεία που λειτουργούν στα όρια της Δημοτικής Ενότητας.
Δ. Απαντούν εγγράφως ή προφορικώς, ως ορίζει το άρθρο 61 παρ. 3 του Ν.3852/2010 για θέματα αρμοδιοτήτων τους.
Ε. Στον Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Μαυρομιχάλη χορηγείται δικαίωμα υπογραφής ως ακολούθως:
• Να υπογράφει όλους τους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου.

ΣΤ. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιδημάρχου, τις αρμοδιότητες ασκεί ο κ. Δήμαρχος. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες:
• Του Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Μαυρομιχάλη όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο κ. Δήμαρχος, απόντος αυτού ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Χριστάκος.
• Του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Σουρλά όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο κ. Δήμαρχος, απόντος αυτού ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μαρούσης.
• Του Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Κουτσονικολή όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Μαρούσης.
• Του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Τραϊοφόρου όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης.
• Του Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Χριστάκου όταν απουσιάζει ή κωλύεται, ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης.

Ζ. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί:
• Από 02/09/2020 έως 30/09/2021 ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαυρομιχάλης.

 monemvasia.gov.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ:Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στο Γύθειο



Δελτίο Τύπου Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου
Συνελήφθη, (1.9.2020) το πρωί, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, 27χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -61,3- γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ


(7) ΦΥΤΕΙΕΣ ΧΑΣΙΣΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ-ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών, μετά τον εντοπισμό 429 δενδρυλλίων κάνναβης, σε συνολικά 7 φυτείες στο Ρέθυμνο.
Αναλυτικότερα, έπειτα από συντονισμένη Αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των δήμων Μυλοποτάμου και Ανωγείων, αστυνομικοί του Τμήματος δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ρεθύμνης, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τα εν λόγω δενδρύλλια, ύψους έως 3,5 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.



Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης, αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου και Αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ρεθύμνου, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση στους χώρους των φυτειών.



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης

 biskotto.gr

(300) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την σύλληψη των δραστών, μετά τον εντοπισμό 300 δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του Δήμου Σφακίων.
Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε ορεινή και δύσβατη έκταση του Δήμου Σφακίων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά τριακόσια (300) δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως και 1,2 μέτρων.
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων της φυτείας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.
 .biskotto.gr