Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ -ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Δημοσιεύουμε, όπως σας υποσχεθήκαμε, έγγραφο στο οποίο σας επισημαίνουμε σημαντικά σημεία από το (τεράστιο…) ΦΕΚ 3780/τΒ΄/08-09-2020 δ, που αφορούν, μεταξύ άλλων, στα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία των Γενικών Λυκείων (και επομένως και του δικού μας σχολείου) κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2020 - 2021

Δημήτρης Λεβέντης












 

¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ


 

Συνελήφθη ηγετικό μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ηγετικό μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, κεταμίνης, MDMA και ναρκωτικών δισκίων ECSTASY καθώς και το χρηματικό ποσό των (180.000) ευρώ περίπου

Στη σύλληψη ηγετικού μέλους οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στο νησί της Μυκόνου προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με λιμενικούς του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

Πρόκειται για 37χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη και 35χρονος ημεδαπός έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών με τον προαναφερόμενο άντρα.

Στην κατοχή του 37χρονου κι έπειτα από έρευνες σε όχημα που χρησιμοποιούσε και σε δύο οικίες του νησιού όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (585,22) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (432,24) γραμμάρια MDMA ,
  • 8 κιλά και (527,6) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 2 κιλά και (248,41) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
  • (166,06) γραμμάρια κεταμίνης,
  • (61,72) γραμμάρια TUCIBI ,
  • (1.394) ναρκωτ ικά δισκία ECSTASY ,
  • (62,1) γραμμάρια τρίμματος ναρκωτικού δισκίου,
  • Πιστόλι με αποξησμένο σειριακό αριθμό,
  • Γεμιστήρας με (7) φυσίγγια,
  • (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • (2) δοσομετρητές,
  • Σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις,
  • Νάιλον διαφάνειες για τυποποίηση και συσκευασία ναρκωτικών ουσιών
  • Ηλεκτρονικό μηχάνημα μέτρησης χαρτονομισμάτων και
  • (180.100) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσε ο 37χρονος ως μέσα απόκρυψης, αποθήκευσης και μεταφοράς ναρκωτικών ποσοτήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου. 

Τα ντοκουμέντα !





 

Αναβολή τελετής αδελφοποίησης των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων

 


Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για τις 21.9.2020 τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Αλίμου και Κυθήρων στον Ι.Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου αναβάλλεται προσωρινά λόγω της πανδημίας COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Θέλησή μας είναι η τελετή να μην γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» αλλά να είναι ανοιχτή στους πολίτες και ως εκ τούτου η απόφασή μας αυτή είναι μονόδρομος.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια Αλίμου και Κυθήρων έχουν αποφασίσει την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, ως επιστέγασμα της άρρηκτης σύνδεσης των δύο περιοχών εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι Δήμαρχοι Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, που συνεργάζονται στενά και ως μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, παραμένουν σε διαρκή συνεργασία για την εκ νέου διοργάνωση της τελετής αδελφοποίησης, με πιθανότερο χρόνο την Άνοιξη 2021 ή και νωρίτερα εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

ΑΔΜΗΕ: Ποντίζεται το καλώδιο που ενώνει Πελοπόννησο και Κρήτη

 


Τρία πολύ σημαντικά έργα του ΑΔΜΗΕ, αυτό του ποντισμού του καλωδίου που θα συνδέσει την Κρήτη με την Πελοπόννησο, καθώς και ο ηλεκτρισμός της Σύρου και της Νάξου, προχωρούν από τα μέσα του Σεπτέμβρη και τις αρχές του επόμενου σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com. Μάλιστα ο ποντισμός του μικρού καλωδίου που θα συνδέει την Κρήτη με το ηπειρωτικό σύστημα αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων 2 εβδομάδων, ενώ ο ηλεκτρισμός της Σύρου και της Νάξου έχει προγραμματιστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Προχωρά το «μικρό καλώδιο» στην Κρήτη, έως το 2023 η ολοκλήρωση του έργου

Η διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλεπίβολα έργα του ΑΔΜΗΕ. Η μόνη παράμετρος που μπορεί να καθυστερήσει την πόντιση «μικρού καλωδίου» είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, ωστόσο είμαστε πλέον στην τελική φάση του έργου.

Η διαδικασία της ποντισμού εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί εντός διμήνου, άρα μέχρι το τέλος  Φθινοπώρου και οπωσδήποτε φέτος. Συνολικά το έργο της διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2023 με τη σύνδεση της μεγαλονήσου με την Αττική, έργο το οποίο προσφάτως τέθηκε σε κατασκευή. Ο προϋπολογισμός αυτού του έργου, ξεπερνά τα 1,1 δισ.ευρώ και είναι σήμερα το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο της χώρας, μετά από την κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαϊδα.

 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με το μήκος του καλωδίου να υπολογίζεται στα 135 χιλιόμετρα ενώ το βάθος της πόντισης ανέρχεται στα 1000 μέτρα με αποτέλεσμα να αποτελεί τη μεγαλύτερη διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος σε όλο τον κόσμο.

Οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της σύνδεσης Πελοποννήσου και Κρήτης

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης της Κρήτης με την Πελοπόννησο, ένα πολύ σημαντικό έργο θα έχει συντελεστεί, το οποίο δεν ξεχωρίζει μόνο για την παγκόσμια κλίμακά του, αλλά και το «ξεφούσκωμα» των λογαριασμών κατά 400 εκατ. ευρώ ετησίως όσον αφορά τις χρεώσεις ΥΚΩ λόγω της μείωσης του κόστους παραγωγής ενέργειας και της απεξάρτησης από τις εφεδρικές Μονάδες.

Σε περιβαλλοντικό επίπεδο θα μειωθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση λόγω της απεξάρτησης της παραγωγής ενέργειας από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, της μείωσης των αερίων του Θερμοκηπίου και της γενικής πετρελαϊκής εξάρτησης της Ελλάδας. Επίσης, θα αυξηθεί το ποσοστό εκμετάλλευσης του ενεργειακού δυναμικού της Κρήτης, το οποίο θα προέρχεται από αιολικές, ηλιακές και άλλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ.

Η Σύρος και η Νάξος θα ηλεκτριστούν στις αρχές Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ύστερα από την πόντιση του δεύτερου καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, το οποίο ανέρχεται στα 107 χιλιόμετρα, ξεκινάει η διαδικασία ηλεκτρισμού του νησιού από τις αρχές Οκτωβρίου.

Με τη διασύνδεση αυτή και την -επι του πρακτέου- ολοκλήρωση της τρίτης φάσης τη διασύνδεσης των Κυκλάδων θα υπερδιπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα της Σύρου, ενώ η τροφοδοσία θα «θωρακιστεί» μέσω μίας γραμμής back up που θα λειτουργεί σε ενδεχόμενο βλάβης.

 

Την ίδια περίοδο (ή και λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν οι πηγές) αναμένεται να ηλεκτριστεί και το καλώδιο που συνδέει την Πάρο με τη Νάξο και τη Νάξο με τη Μύκονο, τα οποία είχαν ήδη ηλεκτριστεί προ μηνών. Η διαδικασία ποντισμού των υποβρύχιων καλωδίων που συνέδεαν τα εν λόγω νησιά είχε ολοκληρωθεί πριν 5 μήνες (Απρίλιος 2020) και η μόνη εκκρεμότητα ήταν η ολοκλήρωση της κατασκευής του υποσταθμού στη Νάξου. Πλέον τα πάντα είναι έτοιμα, ώστε το συγκεκριμένο καλώδιο να έχει ηλεκτριστεί έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Τα οικονομικά και οικονομικά οφέλη από την ολοκλήρωση της γ΄ φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων

Όσον αφορά την τσέπη των καταναλωτών η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των Κυκλάδων θα τους γλιτώσει 80 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, τα οποία καλούνταν να πληρώσουν μέσω χρεώσεων ΥΚΩ, ανεξάρτητα από τα περιβαλλοντικά οφέλη που θα προκύψουν από την παύση λειτουργίας των μονάδων πετρελαίου της ΔΕΗ, ενώ θα είναι δυνατή και η αξιοποίηση των αιολικών υποδομών.

 ypodomes.com

Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης (19) Δενδρύλλια σε (2) περιπτώσεις

 


Θεσσαλονίκη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συλλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (8 Σεπτεμβρίου 2020), στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, δύο άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη πρωινές ώρες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, μία ημεδαπή γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, για καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, αλλά και σε ρέμα κοντά στην παραπάνω οικία, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν συνολικά 10 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, καλλιεργούσε 9 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,8 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 95 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Συνελήφθη 51χρονος σε περιοχή για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 51χρονος σε περιοχή της Καστοριάς για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (08-09-2020) τις βραδινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στην οικία του 51χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -12- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρων και 70 εκατοστών περίπου, τα οποία ο ίδιος καλλιεργούσε σε θερμοκήπιο,
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 46,5 γραμμαρίων,
  • -2- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και
  • -3- βάζα με υπολείμματα κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. 



 

ΤΡΙΚΑΛΑ:(16) ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ-ΟΠΛΑ-ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ-ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ (2) ΑΤΟΜΑ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας δύο άτομα σε περιοχή του νομού Τρικάλων, κατηγορούμενα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (16) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, (1.706) γραμμάρια κλώνων και φύλλων κάνναβης, κυνηγετικό όπλο και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν, χθες (08-09-2020) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης από τους συλληφθέντες, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • (16) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3,4) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν,
  • (3) αποψιλωμένα δενδρύλλια κάνναβης,
  • κλώνοι και φύλλα κάνναβης, συνολικού βάρους (1) κιλού και (706) γραμμαρίων,
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους (685) γραμμαρίων, σε στάδιο αποξήρανσης,
  • πέντε συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (28,2) γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
  • μία νάιλον συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (12,1) γραμμαρίων,
  • δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα καπνού και κάνναβης,
  • ένας τρίφτης κάνναβης,
  • δύο ζυγαριές,
  • (577,5) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
  • μία σπάθα,
  • ένα μαχαίρι,
  • ένας σουγιάς,
  • ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια κατοχής,
  • (27) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
  • (5) αβολίδωτα φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
  • τμήμα ρέπλικας πιστολιού (κάννη, λαβή, γεμιστήρας),
  • μία κουκούλα, τύπου full face,
  • τρία κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των (220) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.