Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λακωνίας

 


Έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ Λακωνίας συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτηςσήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 πμ, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη.

Η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κρίθηκε επιβεβλημένη, μετά τουκατεπείγοντος χαρακτήρα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων» με το οποίο υπήρξε ενημέρωση για πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων ισχυρών βροχών, καταιγίδων και πολύ θυελλωδών ανέμων με ισχύ από το απόγευμα της Πέμπτης 17/09/2020 μέχρι και το Σάββατο 19/09/2020.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός και η ενδυνάμωση του μηχανισμού πρόληψης και καταστολήςπιθανών προκαλούμενων από το φαινόμενο καταστροφών για τη διασφάλιση της ζωής των πολιτών και της περιουσίας αυτών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτέθηκαν και συζητήθηκαν απόψεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και έγιναν γνωστά σε όλους το ανθρώπινο και υλικό δυναμικό έκαστου φορέα.

Αφού διαπιστώθηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης του πιθανού ακραίου φαινομένου, οι φορείςσε επιφυλακή παρακολουθούν την εξέλιξή του για  πιθανή επέμβαση σε περίπτωση ανάγκης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχηςγια Εγγειοβελτιωτικά θέματαΝίκωναςΤζινιέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πουλοκέφαλος -και ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης-, ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία αντιδήμαρχος Σπάρτης Θανάσης Καρλαύτης, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λακωνίας πύραρχος Γιώργος Αλικάκος, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου,η εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΛακωνίαςΑριστέα Μαρούλη, ο Λιμενάρχης Γυθείου αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουράκος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Νεάποληςανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Βασιλειάδης, οιπροϊστάμενοι της Διεύθυνσης Δασών Λακωνίας Ηλίας Κοντάκος, της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου ΜονεμβασίαςΙωάννης Λάγγης, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Κουλογεωργίου, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης Μιχαήλ Αναστασιάδης, ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Ευάγγελος Τρουγκάκος,οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Πολυτίμη Σταθάκου, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών νομού Λακωνίας Δημήτρης Λαγός, Νικόλαος Χαραλαμπάκος και του ΕτοιμοκλήΓεώργιοςΚορτζής.

 dimotikiagoratislakonias.gr

ΒΑΤΙΚΑ:Ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού στη Νεάπολη (ΦΩΤΟ)

 


Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού εντόπισε η Αστυνομία στη Νεάπολη και σε άλλη περιοχή των Βοιών, προχωρώντας στη σύλληψη συνολικά οκτώ ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης 16/9, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και των Αστυνομικών Τμημάτων Βοιών και Γυθείου πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες στις παραπάνω περιοχές, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 395 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 10 συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους 50 γραμμαρίων έκαστη, πολεμικό τυφέκιο παλαιού τύπου κι ένα πιστόλι απομίμησης (replica).

Για τα παραπάνω ευρήματα, η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη έξι Ελλήνων, ηλικίας από 41 έως 66 ετών κι ενός 52χρονου αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Περιστερίου Αττικής, συνέλαβαν κι έναν 45χρονο Έλληνα σε περιοχή της πρωτεύουσας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

 lakonikos.gr

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ:(28) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΣΕ ΦΥΤΕΙΑ-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία

Κατασχέθηκαν -28- δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών της

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (16.9.2020) το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούσαν -28- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως -2,50- μέτρων περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία. 

Τα ντοκουμέντα,



 ______________________________________________________



ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Μεσογειακός Κυκλώνας “Ιανός” – Ισχυρή πιθανότητα ακραίων καιρικών φαινομένων

 

Ιστοσελίδες παρακολούθησης του φαινομένου:


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται να επικρατήσει στην κεντρική και νότια Ελλάδα από το απόγευμα της Πέμπτης (17-09-2020) που θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17-09-2020) από το απόγευμα, στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18-09-2020) στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι Δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19-09-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ανατολική Πελοπόννησο και την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο Δήμος Μονεμβασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

    1. Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
    2. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
    3. Αποφύγετε τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
    4. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο, πεζοί ή με όχημα, σημεία αγροτικών δρόμων που διέρχονται ρέματα ή χείμαρροι, ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει. Για κανένα λόγο!
    5. Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
    6. Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
    7. Προφυλαχθείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Καταφύγετε  σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
    8. Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών.

Η υπηρεσίες του Δήμου Μονεμβασίας βρίσκονται σε ετοιμότητα ενεργοποιώντας τα μέσα (μηχανήματα έργου), το προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων). Έχουν επίσης εξασφαλίσει, μεγάλη διαθεσιμότητα μηχανημάτων ιδιωτών σε περίπτωση ανάγκης σε κάθε σημείο της επικράτειάς τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 


ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή μας, καλούμε όλους τους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων να ακολουθήσουν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

Παρακαλούμε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και να μην γίνεται διέλευση ποταμών ή χειμάρρων.

Για κάθε πρόβλημα επικοινωνείτε με το ΠΚ Κυθήρων ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/kakokairia-ianos-3-vasikes-odigies-prostasias?fbclid=IwAR2L2zZ6_hoe_AY7ZUvrY3Aj5rk7LKP8YLtidQWW8Z9Q3SvH_HQr2IUoeos 

ΚΑΡΑΒΑΣ:¨AMIRALIS¨Μέτα από ένα έντονο και δύσκολο καλοκαίρι, με φθινοπωρινή διάθεση πια ήρθε η στιγμή να κλείσουμε διακόπτες.

 


Αυτό ήταν λοιπόν!

Μέτα από ένα έντονο και δύσκολο καλοκαίρι, με φθινοπωρινή διάθεση πια ήρθε η στιγμή να κλείσουμε διακόπτες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους δούλεψαν πλάι μας, όλους όσους μας στήριξαν τόσο πρακτικά όσο και ηθικά,
όλους εσάς που μας επιλέξατε,
μας εμπιστευτήκατε και γεμίσατε με στιγμές το μαγαζί μας.

Θα μάθετε σύντομα νέα μας κι αυτό είναι υπόσχεση..εις το επανιδείν 😎

ΜΗΤΑΤΑ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΤΑΤΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

 







Φωτιά στο Οίτυλο Λακωνίας

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Οίτυλο, της Λακωνίας.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

 flynews.gr/