Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΤΤΙΚΗ:Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη εγκληματικής οργάνωσης για κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk )

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Ισπανία στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) καθώς επίσης τη μεταφορά, αποθήκευση και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνηση της στην εγχώρια παράνομη αγορά

Αναζητούνται τρία (3) ακόμα μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν -122- κιλά και -590- γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk )

Συνελήφθησαν, χθες (20-9-2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 63χρονος ημεδαπός και 29χρονος αλλοδαπός, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Ισπανία στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ), καθώς επίσης τη μεταφορά, αποθήκευση και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνηση της στην εγχώρια παράνομη αγορά. Αναζητούνται τρία (3) ακόμα μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα, η ανωτέρω Υπηρεσία, στο πλαίσιο της δράσης της για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και επισταμένης έρευνας, αποκάλυψε τη δράση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 63χρονος, ο οποίος ενεργούσε και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, εισήγαγε μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας με φορτηγό αυτοκίνητο, ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ) βάρους-122- κιλών και -590- γραμμάριων, με το προκάλυμμα της νόμιμης μεταφοράς φορτίου (μπισκότα και τσιπς). Την ανωτέρω ποσότητα είχε παραλάβει από την Ισπανία.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, μεσημβρινές ώρες της 20-9-2020, στην περιοχή του Μαραθώνα, κατελήφθησαν κατά τη στιγμή της παράδοσης, ο μεν 63χρονος να κατέχει εντός του φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους -68.090- γραμμαρίων, ο δε 29χρονος να κατέχει εντός έτερου φορτηγού ποσότητα κάνναβης βάρους -54.500- γραμμαρίων, την οποία μόλις είχε μεταφορτώσει.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • ποσότητα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας ( skunk ), βάρους-122- κιλών και -590- γραμμάριων.
  • Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των -970- ευρώ
  • (3) κινητά τηλέφωνα
  • συσκευή tablet

Σημειώνεται ότι, το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της ανωτέρω ποσότητας, υπερβαίνει τις -700.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 


 

ΚΥΘΗΡΑ:TO ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΛΑΔΙ .(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το Καλαδί βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, 10 χιλιόμετρα περίπου από το λιμάνι στο Διακοφτί. το δρομάκι που οδηγεί στην παραλία, αποτελείται από 120 πέτρινα σκαλιά.

Είναι μία από τις καλύτερες παραλίες των Κυθήρων πρόκειται για μια υπέροχη παραλία της οποίας σήμα κατατεθέν είναι ο μεγάλος βράχος που υπάρχει στην μέση της παραλίας.

Το περιβάλλον είναι ιδανικό καθώς διακρίνεται για τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, τα ποικιλόμορφα βότσαλα και την ηρεμία που προσφέρει. Το πιο γνωστό σημείο της παραλίας είναι το κεντρικό στο οποίο σε οδηγεί το μονοπάτι.

Αποτελείται από 3 τμήματα, όλα τους το ίδιο παραδεισένια και γαλήνια. Το τελευταίο τμήμα της είναι εντυπωσιακό καθώς καταλήγει σε μια μικρή σπηλιά η οποία σε οδηγεί σε μια πάρα πολύ μικρή παραλία.
VIDEO FOTO ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

















ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Λάκωνες μαθητές στο Γυμνάσιο Κυθήρων

 


Μέχρι το 1954 δεν υπήρχε Γυμνάσιο στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας και οι μαθητές της Νεαπόλεως και της ευρύτερης περιοχής φοιτούσαν στο Γυμνάσιο Κυθήρων από της ιδρύσεώς του το 1921, μέχρι την ίδρυση του Γυμνασίου Νεαπόλεως το 1954.

Φαίνεται ότι η θαλάσσια επικοινωνία με τα Κύθηρα τους εξυπηρετούσε καλύτερα από τη χερσαία επικοινωνία με άλλες μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του Γυμνασίου Κυθήρων το 1921 φοίτησαν οι εξής Λάκωνες μαθητές: Μιχαλέτος Γεώργιος Δημ. (Άγιος Νικόλαος) Μιχαλέτος Ιωάννης Αναστ. (Άγιος Νικόλαος) Αρίφης Θεόδωρος (Νεάπολις) Βαρβαρέσος Δημήτριος Γεω. (Νεάπολις) Τσαλαβούτας Σαράντος Ιω. (Καστανιά Βοιών) Μανάκος Θεόδωρος Ιω, (Καστανιά Βοιών).

Κατά τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των Λακώνων μαθητών κυμαινόταν από 7 μέχρι 15 που προέρχονταν εκτός των ανωτέρω περιοχών και από τα Κουλέντια, Ελίκα, Καστανιά, Δαιμονιά, Μαλτσίνα Μελιτίνης, Κάμπο, Φοινίκι, Κροκεές, Βάθεια, Νύφι και άλλα χωριά της περιφέρειας Γυθείου και Μονεμβασίας.

Κατά το σχολικό έτος 1952-53 η πρώτη τάξη του Γυμνασίου Κυθήρων (που τότε λεγόταν Τρίτη) αριθμούσε 60 μαθητές. Από αυτούς 40 ήταν Κυθήριοι και 20 από απέναντι, από Νεάπολη, Λάχι, Άγιο Νικόλαο, Ελαφόνησο, Πλύτρα, Παντάνασσα με τα επώνυμα Μανάκος, Αρώνης, Λεκάκη, Καραστατήρα, Κοντραφούρης, Λαλούσης, Σκαλκόγιαννης, Μέντης, Γιωργουδής, Κληρονόμος, Νικηφόρος.

Στον χορό των καταλήψεων 6 σχολεία της Λακωνίας

 


Αυξάνονται και πληθύνονται οι σχολικές μονάδες της Λακωνίας που επιλέγουν να προχωρήσουν σε κατάληψη. Προς το παρόν,  6 σχολεία ήδη συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα:

  • Το 1ο ΓΕΛ Σπάρτης
  • Το 2ο ΓΕΛ Σπάρτης
  • Το ΕΠΑΛ Σπάρτης
  • Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης
  • Το Γυμνάσιο Ξηροκαμπίου
  • Το ΓΕΛ Νεάπολης
  •  
  •  notospress.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ covid-19



 

Συλλυπητήριο μήνυμα Χορωδίας Κεύθος για τον εκλιπόντα Γ. Καρύδη



 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΗ


 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ (Κ.Ι.Π.Α.)ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΗ



 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΥΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΥΔΗ

 


ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΥΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΥΔΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Ι. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατο του αξέχαστου φίλου Γιώργου Καρύδη, του αγαπητού «Τζώρτζη».

Με τον Γιώργο Καρύδη είχα την καλή τύχη να μας συνδέει ειλικρινής φιλία και εκτίμηση από τα γυμνασιακά μας χρόνια στα Κύθηρα και από τα φοιτητικά του και μεταπτυχιακά μου χρόνια του Μονάχου. Συνδεθήκαμε, όμως, ακόμη πιο στενά κατά τη διάρκεια δεκαετιών που προσέφερε με προθυμία και αγάπη στα κοινά συμφέροντα των συμπατριωτών μας.

Ο Τζώρτζης δεν υπήρξε μόνο ένας πολύ αξιόλογος, με επιτυχή σταδιοδρομία επιστήμονας, από εκείνους που τιμούν τα Κύθηρα. Ήταν ένας ξεχωριστός και «φανατικός» Τσιριγώτης και, πάνω από όλα Άνθρωπος. Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα και για τον άνθρωπο ήταν τόσο ειλικρινής και βαθιά στην ψυχή του, που ξεχείλιζε μόνη της και ακτινοβολούσε τόσο έντονα, που χωρίς λόγια, κατακτούσε αμέσως κάθε Τσιριγώτη και κάθε άνθρωπο που τον γνώριζε από κοντά.

Με αυτό το σπάνιο χάρισμα και με τη μεγάλη προσφορά του έγραψε μια καθαρή και γνήσια σελίδα στην κυθηραϊκή ιστορία, που δε θα σβήσει ποτέ.

Με αυτά τα λόγια και, ανταποκρινόμενος στη βέβαιη επιθυμία του αξέχαστου συμπατριώτη μας, με μια μικρή συμβολική εισφορά στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών, εκφράζω από την καρδιά μου τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην Οικογένειά του.

Κύθηρα, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Γιώργος Ι. Κασιμάτης

Επ. Πρόεδρος του Κ.Ι.Π.Α. αι του Τριφυλλείου Ιδρύματος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Κάνναβη με το κιλό, χάπια και όπλα | συνελήφθη ο «επαγγελματίας» διακινητής

Στη σύλληψη ενός άνδρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Ηράκλειο, προχώρησαν χθες 21 Σεπτεμβρίου αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου.

 


Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στην οικία του ανωτέρω άνδρα και σε περιβάλλοντες χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 κιλό και 67 (1.067) γραμμάρια κάνναβης
  • 93 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ύψους έως 2 μέτρων
  • 3 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης
  • 17 κλαδιά κάνναβης
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 6,5 γραμμάρια σπόρων κάνναβης
  • Δύο τρίφτες κάνναβης
  • Κυνηγετικό όπλο
  • φυσίγγια
  • Αεροβόλο πιστόλι
  • Πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων
  • Δύο μαχαίρια
  • 150 ναρκωτικά δισκία, στερούμενος την απαιτούμενη από τον νόμο ιατρική συνταγή και
  • Κινητό τηλέφωνο

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.





 

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ:Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια (4) δενδρυλλίων κάνναβης

 


Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (21.09.2020) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε έρευνα σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του ανωτέρω ημεδαπού.

Κατά την διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΣΑΛΟΣ για το εξώφυλλο των θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου

 


Το ζήτημα των θρησκευτικών στο σχολείο ήταν, είναι και παραμένει πολύ ευαίσθητο για αρκετούς στην Ελλάδα.

Και το γεγονός ότι παραμένει τέτοιο, ευαίσθητο δηλαδή, αποδεικνύεται από το ότι έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις τις τελευταίες μέρες στα social media για το καινούριο βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο εξώφυλλο παρουσιάζεται η Εκκλησία του Αγίου Διονυσίου με ελικοειδείς απολήξεις, που παραπέμπουν σε καπνό και οι οποίες ξεκινούν από τις σκεπές του καμπαναριού και του ναού, και κατευθύνονται προς τον ουρανό. Απουσιάζει, ωστόσο, ο σταυρός, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς, ξεκινώντας, ως είθισται… πόλεμο αναρτήσεων κατά του υπουργείου και του καλλιτέχνη.

Ο καλλιτέχνης είναι ο ζωγράφος και αγιογράφος μάλιστα, Μπάμπης Πυλαρινός, ο οποίος απάντησε με συνέντευξή του στο ethnos.gr στους επικριτές του, που εστιάζουν στην απουσία του σταυρού.

«Μια τρυφερή προσέγγιση των παιδιών»

Αρχικά, δε, δηλώνει εντυπωσιασμένος που η αρμόδια επιτροπή επέλεξε κάποιο ζωγραφικό έργο αντί για αγιογραφία και τονίζει: «Το είδα σαν μια προσπάθεια τρυφερής προσέγγισης των παιδιών». 

 Όπως εξηγεί, στο εξώφυλλο του βιβλίου παρουσιάζεται μια αφαιρετική εικόνα της αγαπημένης του πατρίδας, «του «γλυκού Τζάντε»».

Και συμπληρώνει: «Για το συγκεκριμένο έργο εκφράστηκαν αντιρρήσεις σχετικά με τις ελικοειδείς απολήξεις που μοιάζουν με καπνό, που ξεκινούν από τις απολήξεις της σκεπής του καμπαναριού και του ναού, και κατευθύνονται προς τον ουρανό. Αυτή είναι μια σουρεαλιστική, ασυνείδητη, ζωγραφική κίνηση που έχει για μένα μεταφυσικό βάθος, σαν ένας τρόπος να επικοινωνήσεις με τον Θεό, κάτι σαν το θυμίαμα που ανεβαίνει στον ουρανό: «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου». Παρεξηγήθηκε και η αχνή παρουσία μιας μορφής που μπορεί να είναι μέρος του παραδείσου, αλλά μπορεί και να κρατάει μια απόσταση, να αισθάνεται αποκομμένη από τη «γιορτή»».

Να θυμίσουμε πως μετά από 20 χρόνια βρίσκεται στην τελική ευθεία η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορά στην εκπόνηση 123 νέων προγραμμάτων σπουδών και την επικαιροποίηση και ανανέωση 139 σχολικών βιβλίων όλων των γνωστικών αντικειμένων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου γενικής εκπαίδευσης.

 piraeuspress.gr