Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Στην μνήμη του Γεωργίου Καρύδη:Εκπομπή (αρχείου) 12-08-2009 Ο Γεώργιος Καρύδης στον ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ

 


Στην μνήμη του Γεωργίου Καρύδη....

Από το πολύτιμο Αρχείο του ραδιοφωνικού μας Σταθμού ADELIN 107,3 FM.

Εκπομπή (αρχείου) ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨12-08-2009 Ο Πρόεδρος του Κυθηραικού Συνδέσμου Αθηνών Γεώργιος Καρύδης στο studio μαζί του και ο Αντιπρόεδρος κύριος Γιάννης Ζερβός.

Ακούστε την αρχειακή εκπομπή πατώντας το παρακάτω ling:

 

ΦΛΩΡΙΝΑ:Είχε εγκαταστήσει εντός της οικίας του πλήρως διαμορφωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

 


Κοζάνη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 32χρονος στην Φλώρινα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Είχε εγκαταστήσει εντός της οικίας του πλήρως διαμορφωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (22-09-2020) το βράδυ στην Φλώρινα , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Προληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 32χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στην οικία του 32χρονου στην Φλώρινα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκαταστήσει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύστημα δημιουργίας κατάλληλων περιβαλλοντολογικών συνθηκών (υγρασίας - φωτισμού - θερμότητας) για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -3- δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως -60- εκατοστών, τα οποία καλλιεργούσε με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας,
  • πλήρως διαμορφωμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρες φωτός, θερμότητας, ανεμιστήρες, ηλεκτρολογικός εξοπλισμός κλπ),
  • φύλλα κάνναβης, βάρους -123- γραμμαρίων,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά και
  • -2- σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας , ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας. 

Tα ντοκουμέντα .



 

Εξαπλώνεται ο κορονοϊός στην Πελοπόννησο: 10 νέα κρούσματα τα 2 στη Λακωνία!

 


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές. Στην Πελοπόννησος για μια ακόμα φορά ο αριθμός είναι διψήφιος και μάλιστα στον χάρτη και η Λακωνία.

  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα είναι 16.286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

 notospress.gr

Αποκαταστάθηκε η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ από τις ¨μουτζούρες¨στον βράχο του Διακοφτίου

 

Αποκαταστάθηκε η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ από τις ¨μουτζούρες¨στον βράχο του Διακοφτίου

 


Αποκαταστάθηκε η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ από τις ¨μουτζούρες¨στον βράχο του Διακοφτίου.

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ και πάλι για την προσπάθεια σας !!!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ αμαυρώθηκε στις 27 Αυγούστου δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ:https://adelinfm.blogspot.com/2020/08/blog-post_303.html


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΟΧΙ δεν είναι ενα ¨γκράφιτι¨που μπορεί να το μουτζουρώνη ο κάθε ανθέλληνας είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ



Μπράβο παλικάρια: Η τεράστια ελληνική σημαία που ζωγράφισαν σε βράχο στο Καστελόριζο!

  

....Και δεκάδες  ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΧΙ δεν είναι ένα απλό ¨γκράφιτι¨ που μπορεί ο κάθε ανθέλληνας αναρχοάπλυτος από αντίδραση να το βρομίζει με μαύρη μπογιά,είναι το ΙΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ !!! 

Η θέση της Σελίδας μας και του Σταθμού μας για το ΙΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ

ADELIN 107,3 FM

 Η τιμή προς τη Σημαία και τα Εθνικά Σύμβολα είναι θεμελιώδης ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλων των Ελλήνων και επί αυτού δεν μπορεί να γίνει ούτε συζήτηση ούτε διαπραγμάτευση. Έθνος που δεν σέβεται και δεν τιμά τα Εθνικά Σύμβολά του, είναι καταδικασμένο στον αφανισμό.

Πηγή φωτογραφιών google.com

Μια γιγάντια ελληνική σημαία φιγουράρει πλέον στα βράχια της Καλύμνου. Δεν πρόκειται για σημαία από ύφασμα, αλλά για μια γαλανόλευκη… ζωγραφιστή, που καλύπτει έκταση 375 τετραγωνικών μέτρων στα βόρεια υψώματα του νησιού.
Στα βοτσαλάκια ή μάλλον στα βράχια της Αγ. Κυριακής Τρικέρων ένας καλλιτέχνης φιλοτέχνησε την ελληνική σημαία.  Πάνω στον βράχο η σημαία δέχεται το νερό της θάλασσας και γυαλίζει στον ήλιο. Δεν κυματίζει, γυαλίζει…
ΑΡΓΟΛΙΔΑ.Μια ελληνική σημαία ζωγραφισμένη στον κατακόρυφο βράχο στην παραλία του Αγίου Νικολάου
 .


Η σημαία στο τούνελ των Βρασνών


ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!

Μονοπάτια βορείου Ολύμπου

ΡΟΔΟΣ

ΝΕΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

 


ΝΕΟΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Εταιρική Ανακοίνωση

Οι εταιρείες τεχνολογίας Αστρολάβος και Kappagram ανακοινώνουν ότι σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2020 εγκαθίσταται νέος Μετεωρολογικός Σταθμός στα Κύθηρα. Ύστερα από συνεργασία των εταιρειών με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Δήμο Κυθήρων, επιτυγχάνεται η λειτουργία μετεωρολογικού σταθμού στα Φράτσια των Κυθήρων ο οποίος εντάσσεται στο δίκτυο αυτόματων σταθμών του meteo.gr.

Ο νέος Μετεωρολογικός Σταθμός ο οποίος μετρά όλες τις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους, δηλαδή πίεση, θερμοκρασία, υγρασία, βροχόπτωση, διεύθυνση και ένταση του ανέμου θα μεταδίδει συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο τις μετρήσεις μέσω του meteo.gr. Η ιστοσελίδα του σταθμού θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το κόστος προμήθειας καλύφθηκε από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η φιλοξενία του σταθμού βαρύνει το Δήμο Κυθήρων ενώ η εγκατάσταση, επίβλεψη και συντήρηση γίνεται με την αφιλοκερδή προσφορά των εταιρειών Αστρολάβος και Kappagram.

Οφείλουμε ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη δράση.

Για τον Αστρολάβο:
Σταύρος Χάρος

Για την Kappagram:
Ιππόλυτος Πρέκκας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΟΣΟΚ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

2η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

Πληρ. : Φρόσω Κασιμάτη Τηλ. : 2736320005

E-mail. :noskithi@otenet.gr

                             Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Γ.Ν-Κ.Υ ΚΥΘΗΡΩΝ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κ.Υ Κυθήρων, σας ενημερώνει για την προκήρυξη μιας θέσης ειδικότητας Μαιευτικής -Γυναικολογίας, στο βαθμό του Επιμ. Α ́, που θα καλύψει τις ανάγκες της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κυθήρων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr , αρχίζει στις 23/09/2020 ώρα 12:00 και λήγει στις 07/10/2020 ώρα 12:00.

Η απόφαση προκήρυξης έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3861/2010, με ΑΔΑ: 6ΓΓΡ46904Ι-Δ3Ζ

Ο Διοικητής

του Γ.Ν-Κ.Υ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

Ζωντανή Ραδιοφωνική Μετάδοση από τον ADELIN 107,3 FM ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας


Ζωντανή Ραδιοφωνική Μετάδοση από την συχνότητα του σταθμού μας ADELIN 107,3 FM και μέσο διαδικτύου ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Μυρτιδιώτισσας αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 07:00

Συντονιστείτε στα fm 107,3 

και μέσο διαδικτύου στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=2565 

ΛΑΚΩΝΙΑ:Το 2ο Νηπιαγωγείο Μολάων καλωσόρισε τους μαθητές, στο νέο του κτίριο

 


Ένα νέο σχολικό κτίριο δόθηκε σε χρήση με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το 2ο Νηπιαγωγείο Μολάων εμβαδού 420 τ.μ. προϋπολογισμού 900.000,00 €, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αρχή της πανδημίας και δεν κατέστη δυνατός λόγω των μέτρων προστασίας, ο επίσημος εγκαινιασμός του.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα που εκτός από τις δύο μεγάλες αίθουσες δραστηριοτήτων, διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα υποδοχής των νηπίων και των συνοδών τους γραφεία νηπιαγωγών, αίθουσα ανάπαυσης, αίθουσα μαγειρείου και τραπεζαρίας, τουαλέτες και λουτρά νηπίων, WC ΑΜΕΑ και χώρους υγιεινής  ενηλίκων.

Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης







 

Ιός της της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας (Tomato Brown Rugose Fruit Virus – ToBRFV)

 


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Λακωνίας με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την πρώτη εμφάνιση του ιού της της καστανής ρυτίδωσης των καρπών τομάτας (Tomato Brown Rugose Fruit Virus – ToBRFV) σε καλλιέργειες νωπής τομάτας υπό κάλυψη και υπαίθριας. Η παρουσία του ιού διαπιστώθηκε μετά από θετική απάντηση δειγμάτων φυτών τομάτας από το επίσημο εργαστήριο, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τα οποία είχαν ληφθεί από την Υπηρεσία μας κατά την εφαρμογή του επίσημου προγράμματος επισκοπήσεων του τρέχοντος έτους.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο δελτίο τύπου, πρόκειται για νεοφανή και αναδυόμενο επιβλαβή οργανισμό καραντίνας εξαιρετικής επικινδυνότητας για τις καλλιέργειες της τομάτας και της πιπεριάς.

Ο ιός αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 2014 στο Ισραήλ σε καλλιέργειες τομάτας. Από τότε εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε πολλές χώρες της Ασίας, Αμερικής και Ευρώπης, ενώ πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Κρήτη. Στη χώρα μας ο ιός έχει επίσης εντοπιστεί στους νομούς Μεσσηνίας, Λασιθίου, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Δράμας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αττικής και Αργολίδας.

Η επικινδυνότητα του ιού βασίζεται στην ικανότητα του να υπερνικά την ανθεκτικότητα των χρησιμοποιούμενων υβριδίων τομάτας, να μεταδίδεται με το σπόρο και με μεγάλη ευκολία μηχανικά με την επαφή μεταξύ των φυτών και με τις καλλιεργητικές φροντίδες.

Επισημαίνεται ότι θεραπευτικά μέτρα για τον ιό δεν υπάρχουν. Η αντιμετώπιση του βασίζεται αποκλειστικά σε αυστηρά μέτρα πρόληψης και υγιεινής της καλλιέργειας.

Τα συμπτώματα του ιού στους καρπούς περιλαμβάνουν κίτρινους ή καστανούς δακτυλίους, καστανές περιοχές και ρυτίδωση, παραμορφώσεις και ανομοιόμορφη ωρίμανση.


Τα φύλλα  εμφανίζουν χλώρωση, μωσαϊκό, ποικιλόχρωση, κατσάρωμα, παραμόρφωση του ελάσματος και στενώσεις.



Οι καρποί καθίστανται μη εμπορεύσιμοι, ενώ τα ασθενή φυτά  μπορούν να εμφανίσουν μείωση της παραγωγής μέχρι και 70 %.

Η κοινοτική φυτοϋγειονομική νομοθεσία που διέπει τον επιβλαβή οργανισμό είναι ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2020/1191. Σύμφωνα με τον Κανονισμό τα φυτά προς φύτευση και οι σπόροι τομάτας και πιπεριάς που εισέρχονται στην Κοινότητα θα πρέπει να συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας και τα καταγόμενα από την ΕΕ που διακινούνται εντός αυτής θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί και να φέρουν φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.

Για την πληρέστερη ενημέρωση σας επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο του ΥΠΑΑΤ:

http://www.minagric.gov.gr/index.php/el/for-farmer-2/crop-production/fytoprostasiamenu/fytoygeia

 





Δημοσίευση πρόθεσης δημοπράτησης του έργου με τίτλο «Ανέγερση διώροφου κτιρίου Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών (1ος Ειδικός Προϋπολογισμός)» συνολικού προϋπολογισμού 179.784,75€


 

Ο Δήμος Μονεμβάσιας προτίθεται να προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Ανέγερση διώροφου κτιρίου Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών (1ος Ειδικός Προϋπολογισμός)», προϋπολογισμού 179.784,75 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ.

Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Λειτουργία δημοτικής βιβλιοθήκης Κυθήρων



Σας ανακοινώνουμε ότι από αύριο 23/09/2020 θα λειτουργήσει η δημοτικής βιβλιοθήκης  Κυθήρων στα Κοντολιάνικα.

Ώρες λειτουργίας :
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΕΩΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   09.00-15.00, ΣΑΒΒΑΤΟ   11.00-19.00

Υπεύθυνη βιβλιοθήκης Ελένη Φιλίππου, μαθηματικός.
Τηλ. Επικοινωνίας  27360 38220

Ειδικά μέτρα για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Κυθήρων

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4019/Β/20-9/2020, άρθρο 8, παρ.3, ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 21/9 και μέχρι 4/10, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες  του Δήμου Κυθήρων θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Οι πολίτες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση πιστοποιητικών, ληξιαρχικών πράξεων και πάσης φύσεως διοικητικών εγγράφων, θα υποβάλλουν την αίτησή τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με email ή φαξ και ΟΧΙ με αυτοπρόσωπη παρουσία. Δεκτές θα γίνονται και τηλεφωνικές αιτήσεις προς τους αρμοδίους υπαλλήλους, μόνο σε περίπτωση που ο αιτών έχει αδυναμία πρόσβασης σε email ή φαξ. Γενικό email επικοινωνίας: kythira@otenet.gr

Οι πολίτες προτρέπονται να καταβάλλουν τις οφειλές τους προς το Δήμο αποκλειστικά μέσω τράπεζας (κατάθεση/e–banking) καθώς οι λογαριασμοί ύδρευσης διαθέτουν κωδικό διατραπεζικής πληρωμής. Για την πληρωμή των υπολοίπων οφειλών (πλην τελών ύδρευσης) οι δημότες θα πρέπει να επικοινωνούν  με τον αρμόδιο υπάλληλο (κ. Θεόδωρο Δαπόντε) και να ΜΗΝ προσέρχονται στο Δημαρχείο χωρίς πρότερη ενημέρωση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση,

ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Συνελήφθησαν δύο άτομα στην για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

 


Κοζάνη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Καστοριά για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (22-09-2020) το απόγευμα στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς δύο 51χρονοι ημεδαποί και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους ανωτέρω στην Καστοριά, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι κατείχαν από κοινού ποσότητα ηρωίνης, βάρους -12,3- γραμμαρίων και -7- δισκία χαπιών που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν. Ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης και δισκία χαπιών κατασχέθηκαν.

Ακολούθως, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου, καλλιεργούμενο σε γλάστρα,
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • 5,5 δισκία και 2 τμήματα δισκίων χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν,
  • 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα ηρωίνης,
  • 1 τρίφτης κάνναβης και
  • 1 πίπα καπνίσματος με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Σε οχήματα που χρησιμοποιούσε απέκρυπτε περισσότερα από 3 κιλά κάνναβης και μικροποσότητες κοκαΐνης

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ένα άτομο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σε οχήματα που χρησιμοποιούσε απέκρυπτε περισσότερα από 3 κιλά κάνναβης
και μικροποσότητες κοκαΐνης


Συνελήφθη χθες (22 Σεπτεμβρίου 2020) το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 1 συσκευασία με κάνναβη βάρους 3 κιλών και 2 γραμμαρίων και
• 2 συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 2,3 γραμμαρίων.

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• 2 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 49 γραμμαρίων,
• 2 φιαλίδια με χασισέλαιο συνολικού βάρους 144,7 γραμμαρίων,
• ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους 16,5 γραμμαρίων, καθώς και 
• 1 κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Κατασχέθηκαν τα δύο παραπάνω οχήματα και ακόμα ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του. Επίσης από την κατοχή του κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


 

ΛΑΚΩΝΙΑ:Νέα γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα

 


Στην κατασκευή νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα, η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά σιδερένια, θα προχωρήσει σύντομα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τη μελέτη για την εν λόγω κατασκευή -που θα συνδέει μεταξύ τους δύο περιοχές της Σκάλας- εκπονεί ήδη, δωρεάν, ο μελετητής που έχει αναλάβει το έργο της παράκαμψης Βλαχιώτη.

Σε τρεις μήνες αναμένεται να παραδοθεί η μελέτη, προκειμένου η Περιφέρεια να προβεί άμεσα στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η υφιστάμενη, παλαιά, σιδερένια γέφυρα της Σκάλας, θα συντηρηθεί και θα παραμείνει ως μνημείο, με χρήση αποκλειστικά για πεζούς και ποδηλάτες.

Η υφιστάμενη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα άρχισε να υλοποιείται το έτος 1896 από Γερμανούς  σχεδιαστές και Ιταλούς κατασκευαστές. Με υπουργική απόφαση του 2011, η γέφυρα χαρακτηρίστηκε ως μνημείο.

 lakonikos.gr

Στα Κύθηρα σήμερα και αύριο 23&24 Σεπτεμβρίου ο κύριος Νικόλαος Μανωλάκος Βουλευτής Α Πειραιώς&Νήσων Ν.Δ.

 

Στα Κύθηρα σήμερα και αύριο 23&24 Σεπτεμβρίου ο κύριος Νικόλαος Μανωλάκος Βουλευτής Α Πειραιώς&Νήσων Ν.Δ.

Θα παραστεί στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις  επί τι μεγάλη Θεομητορική Εορτή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ

Στα Κύθηρα αύριο 24 Σεπτεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου μπόγρη.Θα

 


Στα Κύθηρα αύριο 24 Σεπτεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου μπόγρη.Θα παραστεί στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις  επί τι μεγάλη Θεομητορική Εορτή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ