Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην Πλατεία Εξαρχείων και στους πέριξ δρόμους

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην Πλατεία Εξαρχείων και στους πέριξ δρόμους

Συνελήφθησαν (4) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -47.494- γραμμ., κατεργασμένης κάνναβης βάρους -1.406- γραμμ., κοκαΐνης βάρους -574- γραμμ., -2.000- δισκία ECSTASY , -88- φιαλίδια με έλαιο κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας οχήματα, χρηματικά ποσά κλπ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε στην Πλατεία Εξαρχείων και στους πέριξ δρόμους.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 22-9-2020 και πρωινές ώρες της 23-9-2020, μετά από επιχείρηση της ανωτέρω Υπηρεσίας, με την συνδρομή και Αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 32, 32 και 42 ετών και 33χρονη ημεδαπή, μέλη της οργάνωσης. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών στην Πλατεία Εξαρχείων, καθώς και στους πέριξ δρόμους, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος και πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση.

Επίσης, εξακριβώθηκαν οι χώροι που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση, επανατυποποίηση και ζύγιση των ναρκωτικών, καθώς και σημεία περαιτέρω διακίνησης τους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Από τις ενεργηθείσες έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -47.494- γραμμ.
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) βάρους -1.406- γραμμ.
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους -574- γραμμαρίων
  • -2.000- δισκία ECSTASY
  • -88- φιαλίδια με έλαιο κάνναβης
  • φιαλίδιο με MDMA
  • -11- ζυγαριές ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των -5.180- ευρώ
  • μαχαίρι
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • -14- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • -2- τρίφτες κάνναβης
  • διάφορα κλειδιά, έγγραφα και σημειώσεις
  • I.X.E. αυτοκίνητο
  • -3- μοτοσικλέτες

Το οικονομικό όφελος, που θα αποκόμιζε η οργάνωση από τη διάθεση των κατασχεθέντων, υπερβαίνει τις -500.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Τα πειστήρια.





 

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ:Συνιστάται ψυχραιμία και έγκυρη ενημέρωση μόνο από επίσημους φορείς. ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

 


Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε την ύπαρξη 2 θετικών κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Ευρώτα.

Ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία όλων των συμπολιτών μας. Για τον λόγο αυτό θα επαναληφθούν απολυμάνσεις  σε όλες τις σχολικές μονάδες, δημοτικά κτίρια καθώς επίσης και σε χώρους συνάθροισης εργατών γης.

Κύριο μέλημα μας είναι να αποτραπεί ενδεχόμενη εξάπλωση του ιού και καλούμε όλους τους δημότες μας να τηρούν αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη.

Συνιστάται ψυχραιμία και έγκυρη ενημέρωση μόνο από επίσημους φορείς.

ΣΚΑΛΑ 24/09/2020

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΔΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:14η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 


Σύμφωνα με: α) το άρθρο 184 Ν.4365/2019, β) το άρθρο 10 της από 11-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55/Α/11-03-2020), γ) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 18318/13-03-2020, δ) το άρθρο 43 παρ.1 της από 30-03-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 75/Α/30-03-2020), ε) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 40/20930/31-03-2020, στ) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 33282/29-05-2020, ζ) την εγκύκλιο ΥΠΕΣ 60249/22-09-2020 και η) το άρθρο 67 Ν. 3852/2010 προσαρμοσμένο στις προαναφερόμενες υπό στοιχεία α), β), γ), δ), ε), στ) και ζ) διατάξεις-εγκυκλίους καθώς και την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού Covid19,

Κ Α Λ Ε Ι Σ Θ Ε

σε τακτική διά περιφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κυθήρων, που θα γίνει στις 28/09/2020, ημέρα Δευτέρα με ώρα έναρξης την 10:00 π.μ. και ώρα λήξης την 11:00 π.μ. με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Κυθήρων σε Αναπτυξιακό Οργανισμό του Νόμου 4674/2020, έγκριση σχεδίου καταστατικού και παροχής εξουσιοδότησης προς το Δήμαρχο (εισηγητής: Δήμαρχος).
  2. Κατανομή κρατικής επιχορήγησης έτους 2020 για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων της Νήσου Κυθήρων (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Γ. Κομηνός).
  3. Κατανομή ετήσιας τακτικής επιχορήγησης στο ΝΠΔΔ «Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος).
  4. Έγκριση υποχρεωτικής αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού του Δήμου Κυθήρων έτους 2020 όπως καταρτίστηκε ως σχέδιο από την Οικονομική Επιτροπή (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
  5. Αποδοχή μελέτης και ορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Σύνδεση νέων γεωτρήσεων ύδρευσης – ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ)» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).
  6. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Πλακόστρωση οικισμού Σκλαβιάνικα Τοπικής Κοινότητας Μητάτων» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).  
  7. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΜΑΡΕΛΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ» (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).  
  8. Έγκριση τριμηνιαίου πίνακα εσόδων – εξόδων Α΄ τριμήνου 2019 (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
  9. Έγκριση τριμηνιαίου πίνακα εσόδων – εξόδων Β΄ τριμήνου 2019 (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
  10. Έγκριση τριμηνιαίου πίνακα εσόδων – εξόδων Γ΄ τριμήνου 2019 (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
  11. Έγκριση τριμηνιαίου πίνακα εσόδων – εξόδων Δ΄ τριμήνου 2019 (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
  12. Έγκριση τριμηνιαίου πίνακα εσόδων – εξόδων Α΄ τριμήνου 2020 (εισηγητής: Οικονομική Επιτροπή).
  13. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2020 (εισηγητής: Αντιδήμαρχος Χ. Σούγιαννης).
  14. Εκλογή Αντιπροέδρου Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (εισηγητής: Δήμαρχος).
  15. Εκλογή Αντιπροέδρου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (εισηγητής: Δήμαρχος).
  16. Εκλογή Αντιπροέδρου ΝΠΔΔ «Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο – Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Κυθήρων» (εισηγητής: Δήμαρχος).

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Π. ΣΤΑΘΗΣ

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Ο.Τ.Α.

 

  1. Για τη δια περιφοράς λήψη απόφασης απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 2/3 των μελών του συλλογικού οργάνου.
  2. Εκδίδεται η πρόσκληση συνεδρίασης με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται στα μέλη τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν την συνεδρίαση. Στην πρόσκληση αναγράφονται ημέρα και ώρα έναρξης και λήξης της συνεδρίασης, τα θέματα ημερήσιας διάταξης και ο τρόπος διεξαγωγής της.
  3. Μαζί με την πρόσκληση ή εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων για τα οποία θα ληφθεί απόφαση.
  4. Τα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη έχουν δικαίωμα να αποστείλουν με email την ψήφο τους επί κάθε θέματος που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, το αργότερο μέχρι δύο (2) ώρες μετά την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση. Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email του προέδρου του οργάνου με ταυτόχρονη κοινοποίηση και στο γενικό email του Δήμου (kythira@otenet.gr).
  5. Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, δηλαδή μέχρι την πάροδο δύο (2) ωρών από την ώρα σύγκλησης του συμβουλίου, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση κάθε συνεδρίασης. Τα μέλη που δεν θα αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντα).
  6. Μέλη που δεν διαθέτουν email ή διαθέτουν και δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό μπορούν, εντός του ίδιου ως άνω χρονικού διαστήματος, να ενημερώνουν για την ψήφο τους τηλεφωνικά τον πρόεδρο του οργάνου ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2736031919. Επιπλέον, οι επικεφαλής των παρατάξεων δύνανται να ενημερώνουν τον Πρόεδρο του οργάνου για τις ψήφους των μελών των παρατάξεών τους με τη ρητή αναφορά ότι έχουν αρμοδίως εξουσιοδοτηθεί προς τούτο από τα μέλη των παρατάξεών τους.
  7. Είναι προφανές ότι στις δια περιφοράς συνεδριάσεις, τα στάδια της συζήτησης, πρωτολογίας και δευτερολογίας παραλείπονται αφού η συνεδρίαση δεν γίνεται με τη συνήθη διαδικασία και δεν υπάρχει φυσική παρουσία.
  8. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
  9. Κάθε μέλος του συλλογικού οργάνου μπορεί να ζητά περαιτέρω στοιχεία επί των εισηγήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Για αμιγώς τεχνικά ζητήματα αρμόδιο είναι το ΤΤΥΝΔ ΠΕ Νήσων Αττικής που ενεργεί ως Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων (άρθρ. 52 Ν.3979/2011).

Συνελήφθη ένα άτομο για τα ναρκωτικά και τα όπλα στη Λακωνία

 


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, όπλο πολεμικών τεχνών, τύπου «νουντσάκου» και πιστόλι κρότου 

Συνελήφθη, χθες (23.9.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, 30χρονος ημεδαπός για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (23.9.2020) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία και σε αύλειο χώρο αυτής, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -70,3- γραμμαρίων,
  • μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας),
  • όπλο πολεμικών τεχνών, τύπου «νουντσάκου»,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, τύπου γκλοπ,
  • πιστόλι κρότου,
  • -3- τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και
  • -62- φυσίγγια κρότου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Θετικά κρούσματα σε ομάδα ποδοσφαίρου της Λακωνίας - Φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων στον Δήμο Ευρώτα


 

 Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στον Δήμο Ευρώτα

Σε λίγες ώρες θα ανακοινωθούν τα νέα θετικά κρούσματα στη χώρα μας από τον ΕΟΔΥ, όπως κάθε μέρα άλλωστε, και οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Λακωνία να «δώσει» ξανά θετικά κρούσματα (αν όχι σήμερα, τότε τις επόμενες ημέρες).

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με κινητή μονάδα έχει κατέβει στο νομό μας εδώ και 2-3 μέρες και έχει επικεντρωθεί στον Δήμο Ευρώτα, κάνοντας τεστ κυρίως σε αλλοδαπούς που απασχολούνται ως εργάτες γης.

Επίσης, άλλες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν τρία θετικά κρούσματα σε ομάδα ποδοσφαίρου της Λακωνίας. Όπως λένε οι πηγές μας, η διοίκηση της ομάδας έκανε τεστ σε όλους τους παίκτες και το διοικητικό προσωπικό και επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα τα οποία όμως είναι οριακά θετικά και θα γίνει επαναληπτική εξέταση τις επόμενες μέρες.

Τέλος, εκφράζονται φόβοι πως αν επαληθευτούν τα σενάρια για «έκρηξη» κρουσμάτων στους αλλοδαπούς εργάτες γης οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού στον Δήμο Ευρώτα, θα ακολουθήσουν μέτρα και ίσως ακόμα και τοπικά lockdown στις περιοχές που ενδεχομένως χαρακτηριστούν ως εστίες covid-19. Ας ελπίσουμε πως δεν θα επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.

ΠΗΓΗ  www.apela.gr

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

 

¨Μυρτιδιώτισσα Αγνή ευλογημένη,
των Κυθηρίων δόξα άμα και ωράισμα,
και πιστών της γης απάντων η προστασία συ υπάρχεις
των Παρθένων το αγλάισμα,
και μητέρων το υπόδειγμα και σέμνωμα.
Διό κράζομεν, σκέπε φρούρει ικέτας σου.

Σωτήρα η τέξασα και Θεόν,
παντοίων κινδύνων διασώζεις και συμφορών,
αιρέσεως πλάνης,
σχίσματος της μανίας,
εν τάχει απαλλάττεις,
Μυρτιδιώτισσα.¨

Με άστατο καιρό και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των μέτρων κατά του covid-19 με την χρήση μάσκας εντός και εκτός του Ιερού Ναού ο φετινός εορτασμός της Πολιούχου των Κυθήρων ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ.

Αρκετά μεγάλη ήταν η προσέλευση του κόσμου από τα Κύθηρα αλλά και από άλλα μέρη της πατρίδας μας,από τα χαράματα για να προσευχηθεί,η να εκπληρώσει κάποιο τάμα μπροστά στην Ιερή Εικόνα της ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ.

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή της Μυρτιδιωτίσσης  εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Αιτωλίας &Ακαρνανίας κ.Κοσμά μετά Θείου Κηρύγματος.

Το πρωί της Πέμπτης 24ης Σεπτεμβρίου κυριωνύμου ημέρας της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικόν  Συλλείτουργον,προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Μεσογαίας&Λαυρεωτικής κ.Νικολάου και ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ μέχρι του εξωτερικού περιβόλου της Ιεράς Μονής χωρίς την παρουσία της φιλαρμονικής Ποταμού.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κυθήρων με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας Ελληνική Αστυνομία,Λιμενικό Σώμα,Πυροσβεστικό Σώμα, o Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Ευάγγελος Κυριαζόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης κ.Κυριάκου Μητσοτάκη,οι Βουλευτές της Ν.Δ.Α Πειραά&Νήσων κυρία Νόνη Δούνια και κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος,Νικόλας Μανωλάκος,η αγαπητή Αντιπεριφερειάρχης νήσων κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη,ο κ.Σπύρος Σπυρίδων Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ,ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων&Αντικυθήρων κ.Ευάγγελος Βενάρδος,ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυθήρων κ.Γεώργιος Μεγαλοκονόμος και άλλοι επίσημοι.

Τον Όρθρο και την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετάδωσε ζωντανά ο Ρ/Σ ADELIN FM απο την συχνότητα 107,3 αλλά και μέσω διαδικτύου.

ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΙΤΗ

Φωτογραφικό υλικό θα ακολουθήσει και video: