Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΖΑΝΗ:Συνελήφθη 55χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών



 

Συνελήφθη 55χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (27-09-2020) το πρωί σε περιοχή της Κοζάνης , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, 55χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης δράσης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς στην οικία του 55χρονου σε περιοχή της Κοζάνης, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  2 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου και 40 εκατοστών περίπου,
  •  ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -307- γραμμαρίων,
  •  φύλλα κάνναβης, βάρους -400- γραμμαρίων και
  •  1 ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αραχωβίτης για την παραλία Ξηφιά: «Μια περιοχή εξαφανίζεται!»

 

Αραχωβίτης για την παραλία Ξηφιά: «Μια περιοχή εξαφανίζεται!»

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα πολιτών, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Σταύρος Αραχωβίτης, είχε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, συνάντηση με κατοίκους του οικισμού «Ξιφιά» Μονεμβασίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επί τόπου αυτοψία και η ενημέρωση του κ. Αραχωβίτη, για το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης που αντιμετωπίζει η παραλία. Αυτό που διαπίστωσε, ήταν η τεράστια διάβρωση και η πλήρης αλλαγή του τοπίου, σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες!

Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι απαραίτητο να γίνει άμεσα, ειδική ακτομηχανική μελέτη και στη συνέχεια παρεμβάσεις, προκειμένου να σταματήσει η επέκταση της διάβρωσης και να μην εξαφανιστεί ολόκληρη η περιοχή. Το θέμα θα αναδειχθεί και θα σηκωθεί όσο πιο ψηλά γίνεται, γιατί αυτό που συντελείται εδώ, είναι απτό δείγμα της αλλαγής που συντελείται γύρω μας και με ταχύτατους ρυθμούς».

Διαβάστε παρακάτω το αίτημα της κίνησης πολιτών για το ανωτέρω θέμα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί και να γνωστοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματος, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να επισπεύσουν διαδικασίες και μέτρα, για άρση του φαινομένου και αποκατάστασης του αναγλύφου:

Η παραλία του Ξηφιά, είναι μια από τις λίγες  και πιο κοντινές στο Κάστρο και την Γέφυρα παραλίες της ανατολικής ακτής του Δήμου Μονεμβασίας, γνωστή για την φυσική της ομορφιά, όπου σε συνδυασμό με το όμορφο λιμανάκι και τους γύρωθεν τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Μονεμβασίας , αποτελεί επιλογή των επισκεπτών και λουομένων.

Σήμερα κατά μήκος της ακτής παρατηρούνται σημαντικά φαινόμενα διάβρωσης. Το εύρος του αιγιαλού έχει μηδενιστεί και η ήρεμη θάλασσα ταυτίζεται με την οριακή γραμμή αιγιαλού που ορίστηκε με ΦΕΚ το 1995, ενώ κανονικά εκεί θα έπρεπε να φτάνουν οριακά «οι μεγαλύτερες αναβάσεις των κυμάτων». Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο ανατολικά/ βόρεια, αρχίζοντας από το λιμανάκι και τον κοινοτικό δρόμο και  συνέχεια,  στις παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Η κατάσταση αυτή έγινε για πρώτη φορά απολύτως αντιληπτή από τους παραθεριστές και λουόμενους της παραλίας το καλοκαίρι 2017, όταν δεν υπήρχε παραλία και πρόσβαση σε αυτήν για μπάνιο, λόγω υψομετρικής διαφοράς. Αυτό ήταν συνέπεια της θεομηνίας του Δεκεμβρίου 2016. Η πρώτη αντίδραση της πλειονότητας των πολιτών ήταν η συλλογή υπογραφών με το αίτημα προς τον Δήμο Μονεμβασίας να αποκατασταθεί η παραλία.

Ακολούθησαν πολλές αυτοψίες από διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες του Ν. Λακωνίας από το 2017. Ενδεικτικό της ταχύτητας της εξέλιξης της διάβρωσης έκτοτε και μέχρι σήμερα είναι τα αποσπάσματα των εκθέσεων αυτοψίας των υπηρεσιών, σε συγκεκριμένα σημεία του μετώπου διάβρωσης

Προκειμένου να τεκμηριωθεί τεχνικά το πασιφανές φαινόμενο της εκτεταμένης διάβρωσης σε όλο το μέτωπο της ακτής της παραλίας του Ξηφιά, ανατέθηκε  σχετική μελέτη στο Αγρ. Τοπογράφο Μηχανικό ΕΜΠ Αθανάσιο Σολωμό. Η μελέτη συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και  ενδεικτικά στη σελ. 6 της μελέτης αναφέρεται: «Οπότε από 25 μέτρα πλάτος ακτής το 1945 έχουμε 10 μέτρα ακτής το 2007-2009, 5 μέτρα ακτής το 2015-2016 και μηδέν μέτρα πλάτος ακτής το 2018».

Και στα συμπεράσματα της μελέτης (σελ.11): «Οι διαβρώσεις που επέρχονται καθημερινά από τη θάλασσα στο γειτνιάζον με αυτήν περιβάλλον είναι τόσο σημαντικές, που ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για τους επισκέπτες του χώρου αλλά και για τις τεχνικές κατασκευές  που βρίσκονται πέριξ. Κρίνονται επείγουσες οι ενέργειες όλων των φορέων έτσι ώστε να συνταχθεί μια εδαφοτεχνική μελέτη για την ενίσχυση της ακτογραμμής στη συγκεκριμένη παραλία».

Ως επιτροπή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αποδίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε μελέτες και έργα που αφορούν την Αποκατάστασης της παραλίας του Ξηφιά και την Προστασίας της διαβρούμενης ακτής και αιτούμαστε, την εκπόνηση «Ακτομηχανικής μελέτης έργων προστασίας και ανάπλασης διαβρούμενης ακτής παραλίας Ξηφιά, Τ.Κ. Νομίων του Δήμου Μονεμβασίας», προκειμένου να προστατευθούν οι τεχνικές κατασκευές και υποδομές του οικισμού, οι μελλοντικές επενδύσεις αλλά και να ενισχυθεί η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Για την επιτροπή της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

  • ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ (Τηλ. 6974870402)
  • ΤΣΑΦΑΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ( Τηλ. 6974528247)
  • ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ (Τηλ. 6939139715 )

Πρώτα ο άνθρωπος Eνα ακόμη «μουγκό» Δημοτικό Συμβούλιο,ερωτήματα προς τον κ.Δήμαρχο

 


Δελτίο τύπου του Δημοτικού συνδυασμού «πρώτα ο άνθρωπος»

Κύθηρα 28/09/2020

Σήμερα 28/09/2020 ο κ. Δήμαρχος, είχε ορίσει ένα ακόμη «μουγκό» Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε, διαμαρτυρόμενη για τον ευτελισμό του δημοκρατικού διαλόγου που η δημοτική αρχή έχει θεσπίσει, επιλέγοντας την δια περιφοράς μέθοδο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου.
Η παράταξη μας, «πρώτα ο άνθρωπος», καλεί το Δήμαρχο να πάψει να «κρύβεται» πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού και να επαναφέρει την κανονικότητα στα Δημοτικά Συμβούλια, προχωρώντας σε τηλεδιασκέψεις, όπως ήδη κάνει η πλειονότητα των Δημάρχων που σέβονται το δημοκρατικό διάλογο
Και για να προλάβουμε πιθανά χαριτωμένα ευφυολογήματα του τύπου «Παρόντες στα συμβούλια απόντες στις αποφάσεις», καλούμε το Δήμαρχο, για δεύτερη φορά, να μας απαντήσει ευθέως και χωρίς περιστροφές: α) γιατί οι συνεδριάσεις της ολιγομελούς Οικ. Επιτροπής δεν γίνονται δια ζώσης στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου κεκλεισμένων των θυρών? και β) γιατί τα Δημ. Συμβούλια δεν πραγματοποιούνται με τη μέθοδο των τηλεδιασκέψεων?
Ο συνδυασμός μας θα εξακολουθήσει να απέχει ή να συμμετέχει όταν αυτό χρειάζεται, για όσο διάστημα η Δημοτική Aρχή επιλέγει oι συνεδριάσεις να γίνονται με την αποστολή e-mail.

Επιστολή Δημάρχου Μονεμβασίας στον Ε.Ο.Δ.Υ.


 

Ύστερα από τα πρόσφατα κρούσματα covid19 που διαγνώστηκαν στους εργάτες γης που διαμένουν στο Δήμο Ευρώτα, ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης με επιστολή του προς τον Ε.Ο.Δ.Υ. αναφέρει τα εξής:

“Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την άμεση αποστολή κινητής μονάδας ελέγχου του κορωνοϊού στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, λόγω του ότι μεγάλος αριθμός των διαμενόντων στις Κοινότητες του Δήμου Ευρώτα, που εκδηλώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, μετακινήθηκαν και μετακινούνται στην περιοχή της Δ.Ε. Βοιών, προκειμένου να απασχοληθούν με την ελαιοσυγκομιδή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει”

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ:Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σ. Τσιόδρα στον Δήμο Ευρώτα Επισημάνσεις – Προτάσεις

 


Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Σ. Τσιόδρα στον Δήμο Ευρώτα
Επισημάνσεις – Προτάσεις
*****
Η επίσκεψη του επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων κ. . Σωτήρη Τσιόδρα μαζί τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, κ. Παναγιώτη Πρεζεράκου αποδεικνύει την κρισιμότητα που υπάρχει στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα, ταυτόχρονα δημιουργεί και συνθήκες ηρεμίας ότι μπορεί να ελεγχθεί η πανδημία του Κορονοϊού αρκεί…..
*Πρέπει να γίνει σαφές στους πολίτες, ότι η παρέμβαση της επιστημονικής/ιατρικής κοινότητας μέσω των Rapid test είναι διαπιστωτική πράξη (διάγνωση) αποτύπωσης των θετικά νοσούντων από τον ιό covid 19 (υπερβαίνω το θέμα ότι η ιχνηλάτηση έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής αφροασιάτες αλλοδαποί, κοινότητα αθιγγάνων, βεβαρημένο ιατρικού ιστορικού λόγω ελονοσίας κλπ).
* Μετά την διαπιστωτική ιατρική πράξη (διάγνωση) και του αριθμού των νοσούντων (πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινες ψυχές πόνου) ακολουθούνται τα ενδεδειγμένα μέτρα με πρώτο την απομόνωση – καραντίνα (ακόμα δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος ,για την αποκοπή των νοσούντων αλλοδαπών από το συνωστισμό της διαμονής τους)
Ακολουθούν τα πρωτόκολλα υγείας τόσο των νοσούντων ,όσο και του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.
Άλλο μέτρο ,μέχρις της εύρεσης του εμβολίου δεν μπορεί μέχρι αυτή την στιγμή να προτείνει η υγειονομική – επιστημονική κοινότητα τους οποίους τιμούμε, σεβόμαστε και υποκλινόμαστε για την καθημερινή και ανύστακτη λειτουργίας τους.
*Είναι όμως η ώρα του οργανωμένου Κράτους να λειτουργήσει αποτελεσματικά εφαρμόζοντας πλήρως τους νόμους και τις υπάρχουσες υγειονομικές διατάξεις, αλλά εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες πολιτικές που έχει διατυπωθεί σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίηκη.
Εν προκειμένω υπάρχουν ευθύνες για την υφιστάμενη κατάσταση στην περιοχή που πρέπει να διερευνηθούν , γιατί κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα θέματα υγείας και όλοι μέχρι και ο τελευταίος πολίτης ‘’ανέμεναν’’ χρονικά την εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού , κυρίως λόγω του τρόπου διαβίωσης των αφροασιατων εργατών γης και των αθίγγανων.
Έστω και πίσω από τα γεγονότα τα συναρμόδια Υπουργεία πρέπει να δώσουν άμεσες και σαφείς εντολές εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων.
Στο ερώτημα ποιος θα ‘’μαζέψει την παραγωγή’’, η απάντηση είναι οι όποιας μορφής και εθνικότητας εργάτες γης αλλά με ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς και εργασία και να τελειώνει αν και όπου υπάρχει ανοχή ή ιδιότυπη ασυλία.
Συμμερίζομαι και κατανοώ την ανησυχία των πολιτών που καταφεύγουν στις αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή και τήρηση των νόμων.
Η ενεργοποίηση του συνόλου της Κοινωνίας των Πολιτών είναι ο βασικός παράγοντας προάσπισης της υγείας και της ευνομίας στην περιοχή μας.
^^^^^
Ταυτόχρονα τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να δουν με πολιτική υπευθυνότητα τις προτάσεις του Δήμου Ευρώτα που έχουν προταθεί (2011) και επιγραμματικά περιλαμβάνουν:
• Απογραφικό Δελτίο (ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΟΣ) όλων των ΜΗ νόμιμων αλλοδαπών, που θα περιλαμβάνει:
Το ονοματεπώνυμο και τη χώρα προέλευσης (κατά δήλωσή του).
Τον τόπο προσωρινής διαμονής – κατοικίας – χώρο εργασίας, κ.τ.λ.
• Προσωρινό Α.Φ.Μ. και υποβολή υποχρεωτικής δήλωσης στις εφορίες (πάταξη φοροδιαφυγής- φοροαποφυγής).
• Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις με εμβολιασμό των μεταναστών (κυρίως Ασιατικής και Αφρικανικής καταγωγής) με επιβολή τέλους υγείας.
• Συνθήκες Υγιεινής όλων των χώρων παραμονής των μεταναστών με επιβολή προστίμων στους παρανομούντες.
• Δημοτικό τέλος παραμονής ανάλογο των Δημοτικών Τελών.
• Επιδότηση εργοσήμου για τους Έλληνες εργάτες γης από τον ΟΑΕΔ, ώστε να υπάρξουν ελκυστικές πολιτικές απασχόλησης ανάλογες των επιχειρήσεων, των μεταποιητικών μονάδων, κ.λ.π. (Αφορά την τόνωση της απασχόλησης).
Πολιτική βούληση απαιτείται και πρέπει σε μια ώριμη πλέον τοπική κοινωνία να θεσμοθετηθεί.
Υ.Γ 1: Εξυπακούεται ότι η ενίσχυση του Κ.Υ Βλαχιώτη με προσωπικό και εξοπλισμό , λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής έπρεπε να είχε γίνει πράξη. Έστω και τώρα με πολιτική βούληση μπορεί να γίνει πράξη με προτεραιότητα το ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ του Κορονοϊού και άλλων μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η σημερινή κατάσταση παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού δεν τιμά κανέναν μας!
Υ.Γ 2: Σχετικά με κάποιες δηλώσεις και αναφοράς που έγιναν σήμερα, για την αποκατάσταση της αλήθειας ήταν συνεχιζόμενο πρόγραμμα από τον πρώην Δήμο Σκάλας (2009 - 2010 ) και συνεχίστηκε με ένταση από το 2011 στο νεοσύστατο Δήμο Ευρώτα με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη σε συνεργασία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη. Αυτό το συνεχιζόμενο πρόγραμμα εφαρμόζεται και σήμερα, όπως κατ' έτος . στα πλαίσια του πρωτοκόλλου της Ελονοσίας (οδηγός και της σημερινής φάσης) και χωρίς καμμία πίεση. Εφαρμογή δηλαδή και ορθά των πρωτοκόλλων Ελονοσίας και ΟΥΔΕΝ ΑΛΛΟ!!!

Η.Π 28/9/2020

ΚΙΠΑ: “Aποκατάσταση παραδοσιακών μικροφραγμάτων, κατά μήκος του μονοπατιού Μ49Α, για την αναζωογόνηση της ρεματιάς του Καραβά”

 


 “Aποκατάσταση παραδοσιακών μικροφραγμάτων, κατά μήκος του μονοπατιού Μ49Α, για την αναζωογόνηση της ρεματιάς του Καραβά”
Η αποκατάστασή αυτών των παραδοσιακών κατασκευών υπήρξε κοινό όραμα πολλών Κυθηρίων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ειδικά μετά την επίσκεψη του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου το 2000. Ο ίδιος είχε ήδη υλοποιήσει ένα επιτυχημένο και καινοτόμο πρόγραμμα αξιοποίησης του νερού με μικροφράγματα στην Απείρανθο Νάξου, όταν διετέλεσε Δήμαρχος της περιοχής, και είχε λάβει πολλές διακρίσεις (μεταξύ άλλων είχε αναγορευθεί επίτιμος καθηγητής στο ΑΠΘ και το ΕΜΠ). Τότε,  είχε εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που οι Καραβίτες είχαν οριοθετήσει με ξερολιθιά το ρέμα και τα χωράφια δεξιά και αριστερά της κοίτης και είχε προτείνει την αποκατάσταση των λίθινων φραγμάτων που είχαν φθαρεί με το πέρασμα των χρόνων

Κορονοϊός: Αυτοψία Τσιόδρα στη Λακωνία - Εξετάζεται το ενδεχόμενο lockdown

 

Στη Λακωνία βρέθηκε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής.

"Υπάρχει μια επιδημία στην περιοχή. Αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό μεταναστών. Ανιχνεύθηκε από ένα ήδη υπάρχον πρόγραμμα δράσης για την ανίχνευση ελονοσίας. Θα εφαρμοστούν τα κατάλληλα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην περιοχή" τόνισε ο κ. Τσιόδρας. "Αφορά έναν ευάλωτο πληθυσμό που δύσκολα ελέγχεται και πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις για διάγνωση, περαιτέρω ανίχνευση περιστατικών, απομόνωση των θετικών και καραντίνα των επαφών τους και βεβαίως περιορισμό της διασποράς στον γενικό πληθυσμό" συμπλήρωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Από την πλευρά του ο καθηγητής επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, είπε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι. "Έχουμε καλή συνεργασία με τον πληθυσμό αυτό των μεταναστών. Έχουν αποφασιστεί κάποια μέτρα και θα ανακοινωθούν" σημείωσε.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος. Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown. "Η δράση μας αφορά τρεις άξονες. Θα απομονωθούν σε συγκεκριμένο χώρο τα θετικά κρούσματα. Συνεχίζεται ο έλεγχος όλων των μεταναστών και όλης της κοινότητας. Θα συνεχίσουμε και την ιχνηλάτηση των στενών επαφών, θα δώσουμε κάποιες οδηγίες να αποφύγουν κάποιες μέρες να μεταβούν σε εργασίες" είπε. Ερωτηθείς εάν εξετάζεται τοπικό lockdown, απάντησε: " Εξετάζεται αλλά αυτή τη στιγμή δεν το κάνουμε. Εφόσον τελειώσουν τα τεστ στην κοινότητα μεταναστών, θα συνεχίσουμε σε στενές επαφές και άλλες επαφές". 

 enikos.gr

 

ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΕΖΕΡΑΚΟ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

 


Συνάντηση είχα πριν από λίγη ώρα στη Γλυκόβρυση με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, Βασ. Παπαγεωργίου, τον Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Παν. Πρεζεράκο, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και τον καθηγητή κ. Χατζηχριστοδούλου, τον Δήμαρχο Ευρώτα κ. Βέρδο και πολλούς ακόμη τοπικούς παράγοντες, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης, σε δύο χωριά του Δήμου Ευρώτα.

Ενημερώθηκα για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων, για την πορεία των ελέγχων και το επιχειρησιακό σχέδιο από εδώ και πέρα. Η αγωνία είναι μεγάλη για την έγκαιρη χαρτογράφηση και τον περιορισμό της διασποράς, δεδομένου ότι αρχίζει σύντομα η εποχή της ελαιοσυλλογής και έρχεται χειμώνας, που εκ των πραγμάτων δυσχεραίνει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων.

Εύχομαι καλό κουράγιο στο προσωπικό του Δήμου και των κινητών μονάδων Υγείας. Να γνωρίζουν ότι θα είμαστε στο πλάι τους για την εξασφάλιση υλικών προστασίας και επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού.



 

Κοινωνικό Παντοπωλείο Κυθήρων:ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/09


 

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:Ανακοίνωση για πρόσληψη δύο καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων

 


 

Ο Δήμος Μονεμβασίας θα προσλάβει δύο (2) ΥΕ Καθαριστές-στριες σχολικών μονάδων (Νηπιαγωγείο Παπαδιανίκων και το Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων), με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, μερικής απασχόλησης (3 ώρες/ημέρα) για το διδακτικό έτος 2020-2021.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν μόνο την συνημμένη αίτηση και να την υποβάλουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ηλεκτρονικά από  29 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου στην ακόλουθη διεύθυνση: bkolliakou@monemvasia.gr σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄αρ. ΣΟΧ3/2020/11372/28-9-2020 Ανακοίνωση.

 Ακολουθεί η ανακοίνωση,

η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση

και το παράρτημα της ανακοίνωσης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ανακοίνωση κλεισίματος δρόμου

 


Από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 8:00 πμ θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση Belvedere», σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο κ. Χρήστο Μαρασιώνη.
Κατόπιν αυτού και με δεδομένο ότι θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν σημαντικές εργασίες στο οδόστρωμα του δρόμου της περιοχής, το τμήμα της οδού από την πλατεία της Χώρας έως και το Λύκειο Κυθήρων θα παραμείνει κλειστό για χρονικό διάστημα 15 περίπου ημερών, τόσο για τη διέλευση οχημάτων όσο και για την στάθμευσή τους.
Ο δρόμος θα είναι κλειστός επί 24ώρου βάσεως για όλα τα οχήματα.
Η υλοποίηση του έργου αυτού ήταν απαίτηση χρόνων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παρακαλούνται να δείξουν ανοχή και κατανόηση στην ταλαιπωρία που θα υποστούν αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Κομηνό στο τηλέφωνο 6940538999.

Κορονοϊός: Στη Λακωνία ο Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

 


Στη Λακωνία μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων όπου θα έχουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης. Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

enikos.gr

Ηράκλειο: Εντοπισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης και συλλήψεις

 


Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 27 και 26 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών'', σε συνδυασμό με αρ. 45 Π.Κ. και νόμου 2168/93.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικεία του 26χρονου, όπου εντοπίστηκε εργαστήριο καλλιέργειας  κάνναβης, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-εννέα (09) δενδρύλλια, με ύψος από 0,80 μ. έως 1,00 μ.,

-σύστημα ηλεκτροδότησης, εξαερισμού και φωτισμού,

-διάφορες ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 1.366,7gr,

-μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ουσία, πιθανόν MDMA, μικτού βάρους 0,6gr,

-δεκαπέντε (15) συσκευασίες λιπασμάτων-ενισχυτικών καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και

-διάφορα εξαρτήματα για εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικεία του 27χρονου, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τα ανωτέρω στελέχη στην οικεία του προαναφερθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-διάφορες ανισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 282,6gr,

-μία συσκευασία που περιείχε ουσία, πιθανόν MDMA σε μορφή βράχου, μικτού βάρους 10,7gr,

-ένα δισκίο πιθανόν MDMA και

-διάφορα εξαρτήματα για εργαστήριο καλλιέργειας ινδικής κάνναβης.

Οι ανωτέρω έρευνες πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΜΑΣΚ''.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης, ένα Ι.Χ.Ε. όχημα, τρεις (03) συσκευασίες κινητής τηλεφωνίας, δύο (02) ηλεκτρονικές ζυγαριές, τρεις (03) τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης, καθώς και δύο (02) μαχαίρια.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020 – 2021

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020 – 2021

Νέα ευκαιρία για τις εργαζόμενες μητέρες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου το «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών για την Παροχή Φροντίδας και Φιλοξενίας σε παιδιά Προσχολικής Ηλικίας», με διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Συγκεκριμένα, μετά από ΚΥΑ του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεωδωρικάκου και της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, τα εισοδηματικά κριτήρια καθορίστηκαν ως εξής:

• Έως τριάντα έξι χιλιάδες (36.000,00 ) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά

• Έως τριάντα εννέα χιλιάδες (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά

• Έως σαράντα δύο χιλιάδες (42.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά και

• Έως σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) και άνω.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε όσες εργαζόμενες ή αυτοαπασχολούμενες μητέρες έκαναν αίτηση στο προηγούμενο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής» αλλά δεν είχε γίνει δεκτή για εισοδηματικούς ή άλλους λόγους.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (eetaa.gr/).

ΔΙΑΚΟΦΤΙ:ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ DROWN ΕΡΙΞΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΕΝΩ ΟΙ ¨ΤΟΥΡΚΟΙ¨ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΙΣΣΑ.

 


Αυτά τα τελευταία γεγονότα με την βεβήλωση της ζωγραφισμένης Ελληνικής Σημαίας ,πάνω σε βράχο στο Καστελόριζο, επαναφέρουν στη μνήμη μου το ανάλογο γεγονός στο βράχο του Διακοφτίου...Με τη διαφορά ότι το τούρκικο Drown έριξε λίγο ξεθωριασμένο κόκκινο χρώμα ενώ οι "Τούρκοι " των Κυθήρων έριξαν πίσσα ..!!!(προχωρημένα πράγματα ).Οι θλιβεροί όμως δεν είναι αυτοί ..αξιοθρήνητοι είναι εκείνοι που με διάφορες αστείες δικαιολογίες .προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα !!!..Κρίμα που δεν τους ρώτησε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ..για να αντλήσει επιχειρήματα!! στην... ανακοίνωσή του !!! για την άθλια αυτή ενέργεια .Και μην ακούσω επιχειρήματα του τύπου μα εκεί είναι τα σύνορα ..ενώ εδώ δεν τρέχει και τίποτα ..Όλα τα Εθνικά μας Σύμβολα και πρωτίστως η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ έχουν την ίδια σημασία σε κάθε σπιθαμή της Χώρας .και ουδείς έχει δικαίωμα να την προσβάλει και να την βεβηλώνει. Το χειρότερο όμως σας το φύλαξα για το τέλος. Πριν μερικές ημέρες σε μια ενημερωτική συνάντηση -όπως εξελίχθηκε η ..απόπειρα για Γενική Συνέλευση το Συλλόγου των Επαγγελματιών - επιχείρησα να θέσω προς έγκριση των παρευρισκομένων μια διαμαρτυρία -καταγγελία για το γεγονός του Διακοφτίου.. Ε λοιπόν τρία μέλη του Δ.Σ διεφώνησαν εξ αρχής και το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε !! Ο ένας αναφέρθηκε σε ...Ιατρικούς λόγους (πιθανόν να γνώριζε ...περισσότερα ) ...Ο δεύτερος είπε να μην εκδηλωθούμε για να μην στοχοποιηθεί ο ..οικισμός..και η τρίτη συμφώνησε με τους προλαλίσαντες ..(ως ήταν αναμενόμενο και για Ιδεολογικούς λόγους !!!) Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει ο Ερντογάν....!!!

ΑΠΟ  Diakofti.gr