Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΤΑ:ΣΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΣΕ ΔΙΑΜΟΡΦΟΜΕΝΕΣ ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗ ΣΕ¨ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ¨

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός στην Άρτα, κατηγορούμενος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια, ποσότητες κάνναβης και ελαίου κάνναβης καθώς και ειδικός εξοπλισμός

Συνελήφθη, προχθές (05-10-2020) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο προχθές το βράδυ στην πόλη της Άρτας και τον συνέλαβαν διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας πραγματοποιήθηκε έρευνα χθες το πρωί στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου διαπιστώθηκε η υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, σε χώρο της κατοικίας του.

Συγκεκριμένα στο χώρο του υπνοδωματίου βρέθηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένες ντουλάπες, με κατάλληλο εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας, εκ των οποίων στη μία καλλιεργούνταν δύο δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ενώ επιπρόσθετα βρέθηκε ειδικός χώρος φυτωρίου εντός του οποίου υπήρχε ένα δενδρύλλιο κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 74 και 65 εκατοστών, καθώς και ένα δενδρύλλιο σε πρώιμη ανάπτυξη,
  • δύο γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (34,10) γραμμαρίων,
  • τέσσερα πλαστικά μπουκάλια με έλαιο κάνναβης, συνολικού βάρους (53,54) γραμμαρίων,
  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (θερμόμετρο, υγρασιόμετρο, σύστημα εξαερισμού και φωτισμού),
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • τρίφτης και εργαλείο κλαδέματος με υπολείμματα κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας 



 

ΙΚΑΡΙΑ:Συνελήφθη ημεδαπός στην Ικαρία για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ημεδαπός στην Ικαρία για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, δενδρύλλιο κάνναβης και -40,7- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (χασίς)

Συνελήφθη, χθες (06-10-2020) στην Ικαρία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του συλληφθέντα στην παραπάνω περιοχή, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν σε χώρους αυτής και κατασχέθηκαν, δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,40 μέτρα και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), βάρους -40,7- γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου. 


 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Μερικές σκέψεις για τη δίκη της ΧΑ

 


Μερικές σκέψεις για τη δίκη της ΧΑ

Από το 2014 που ανέλαβα Δήμαρχος και μέχρι τον οριστικό εξοβελισμό των ναζιστών της ΧΑ από τη Βουλή το 2019, αρνήθηκα συστηματικά να συνεργαστώ με τους χρυσαυγίτες Βουλευτές και όλο τους το σύστημα. Και το έκανα επίσημα, θεσμικά, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Σε όλα τα έγγραφα που απέστειλα προς τους Βουλευτές και τα Κόμματα για διάφορα θέματα του νησιού και του Δήμου έγραφα συνειδητά πάνω σε αυτά «πλην Χ.Α.». Ενοχλήθηκαν τα απόπαιδα του Χίτλερ και απείλησαν. Αλλά καμία απειλή δεν μπορεί να τρομάξει τη Δημοκρατία. Καμία!

Σήμερα η ΧΑ είναι και με τη βούλα της Δικαιοσύνης εγκληματική οργάνωση κατά την έννοια του άρθρου 187ΠΚ. Με αφορμή, όμως, όσα έχουν γραφτεί και γράφονται για το καυτό αυτό ζήτημα εδώ και μέρες, θέλω να εκφράσω μερικές σκέψεις:

1. Η ΧΑ δεν καταδικάστηκε για τις πολιτικές της ιδέες, αλλά για τις ποινικά κολάσιμες εγκληματικές της πράξεις, με τις οποίες επιχείρησε να επιβάλει τις πολιτικές της ιδέες. Εάν η ΧΑ συνέχισε να πρεσβεύει τις ιδέες της (με τις οποίες ο οποιοσδήποτε μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί) και δεν διέπραττε σωρεία ποινικών αδικημάτων, δεν θα καταδικαζόταν. Η πολιτική καταδίκη της ΧΑ έγινε από τον Ελληνικό Λαό. Οι ίδιοι που την έστειλαν στη Βουλή, οι ίδιοι της έδειξαν την έξοδο. Ωστόσο η ΧΑ δεν δικάστηκε για την ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού-χιτλερισμού, αλλά γιατί μετέτρεψε αυτή την ιδεολογία σε ειδεχθή εγκλήματα, σε δολοφονίες, σε προπηλακισμούς και τρομοκρατία. Η διαφορά της πολιτικής από την ποινική καταδίκη είναι τεράστια και αλίμονο αν τις συγχέουμε.

2. Τα δικαστήρια εξετάζουν τις αντικειμενικά τελεσθείσες πράξεις, τα γεγονότα, το αποδεικτικό υλικό με βάση τη δικογραφία. Και φυσικά ΔΕΝ αποφασίζουν με βάση το τί θέλει ο μέσος πολίτης, αλλά με βάση την δικονομία. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν μπορεί να υπερκαλύψει τα αντικειμενικά γεγονότα και τα στοιχεία της δικογραφίας. Αυτό εκφράστηκε από εκπροσώπους σχεδόν όλων των δημοκρατικών κομμάτων και είναι ουσιώδες για το νομικό μας πολιτισμό. Δεν δικάζουν οι πλατείες, οι διαδηλώσεις και οι πολιτικοί αρχηγοί. Δικάζουν οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί μία από τις 3 διακριτές και ανεξάρτητες εξουσίες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία δίκη, όσο κομβική και αν είναι, να μας οδηγήσει στο να ξεχάσουμε βασικές αρχές του νομικού μας πολιτισμού.

3. Η συγκέντρωση σήμερα στην Αλεξάνδρας 20.000 ανθρώπων δε με βρίσκει σύμφωνο. Για την ακρίβεια διαφωνώ κάθετα. Εν μέσω μιας φρικτής και θανατηφόρας πανδημίας, είναι αδιανόητο αυτό που έγινε σήμερα. Ελπίζω σε 14 μέρες να μην έχουμε 2.000 κρούσματα στην Αθήνα γιατί τότε ούτε ο Χαρδαλιάς θα φταίει ούτε ο Τσιόδρας, αλλά το ξερό μας το κεφάλι.

4. Θεωρώ δεδομένο ότι όσοι σήμερα καταδίκασαν τον ακροδεξιό φασισμό της ΧΑ θα πράξουν ακριβώς το ίδιο και για τον φασισμό που έχει άλλης προέλευσης ιδεολογικό πρόσημο. Διότι είναι σαφές ότι ο φασισμός δεν είναι μόνο ακροδεξιός. Οι νεκροί του φασισμού, της τρομοκρατίας, του ολοκληρωτισμού δεν μπαίνουν σε ζυγαριά. Ο πόνος για το θάνατο του Φύσσα δεν επιτρέπεται να είναι διαφορετικός ή μικρότερος για τους νεκρούς της Marfin, για τον 25χρονο χρυσοχόο στη Θεσσαλονίκη που τον σκότωσε μπροστά στη μάνα του αυτός που αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου, για τους Ζητάδες στου Ρέντη, για τα δύο παιδιά της ΧΑ που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, για όλους όσοι σκοτώθηκαν στο όνομα οποιασδήποτε ιδεολογίας. Αλλιώς ο πόνος είναι δηθενιά, είναι ψεύτικος, έχει ιδεολογικό προκάλυμμα και δεν είναι αληθής, είναι ταγμένος σε ιδεολογία και αυτό γεννά τον ολοκληρωτισμό. Το να διαδηλώνεις μόνο για τους νεκρούς της ακροδεξιάς και να το βουλώνεις για τους «άλλους» είναι απλά υποκρισία. Τελεία και παύλα.

5. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν αποτελεί προνόμιο κανενός πολιτικού χώρου. Όπως ο πατριωτισμός δεν αποτελεί προνόμιο των δεξιών έτσι και ο αγώνας κατά του ολοκληρωτισμού δεν αποτελεί προνόμιο των αριστερών. Η προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως τους ιδεολογικούς καθοδηγητές της καταδίκης της ΧΑ δεν πείθει. ΟΛΑ τα δημοκρατικά κόμματα συνέβαλαν στην πολιτική της απαξίωση, ώστε να τεθεί εκτός Βουλής και ΟΛΑ τα δημοκρατικά κόμματα ανακουφίζονται από το αποτέλεσμα της σημερινής δίκης. Οι δημοκρατικές ευαισθησίες δεν ανήκουν σε έναν μόνο ιδεολογικό χώρο. Αγώνες κατά του φασισμού έχουν δώσει και δίνουν και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι.

Ας μην κοροιδευόμαστε. Ακόμα και όλοι οι κατηγορούμενοι αυτής της δίκης να σαπίσουν στη φυλακή, οι φασίστες θα συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας, όπως οι χουντικοί που συνέχισαν να υπάρχουν και μετά την φυλάκιση των πρωταιτίων της Χούντας. Ο αγώνας κατά του φασισμού και του ολοκληρωτισμού οποιασδήποτε προέλευσης πρέπει να είναι καθημερινός και διαρκής. Αλλιώς πάντα θα υπάρχουν «Ρουπακιάδες» και «Μιχαλολιάκοι».

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ:Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση WE DIVE WE CLEAN – PROJECT ELAFONISOS

 


Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» βρέθηκε για 2η φορά στο Λιμάνι της Ελαφονήσου στις 27/09/2020 όπου με την βοήθεια του Δήμου Ελαφονήσου και τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, έγινε υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού και απομακρύνθηκαν περίπου 500 κιλά απορριμμάτων.

Ο Δήμος Ελαφονήσου ευχαριστεί θερμά τα μέλη της ομάδας εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» για τη πρωτοβουλία και τη δράση τους !

 elafonisos.gov.gr


ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ο πρώτος μετεωρολογικός σταθμός στα Κύθηρα

 


Κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου στήθηκε ο πρώτος Μετεωρολογικός Σταθμός στα Κύθηρα. Στεγάστηκε στο Κάστρο, στο παρατηρητήριο πάνω στην ακρόπολη του φρουρίου, στο πιο επίκαιρο σημείο λόγω της θέσεως και της ορατότητας, το οποίο ανέκαθεν θεωρείται ένα από τα στρατηγικότερα σημεία του νοτίου Αιγαίου.

Το 1930 0 Επιθεωρητής των Μετεωρολογικών Σταθμών Κων/νος Πηλείδης, τον ανακαίνισε πλήρως και τον εμπλούτισε με καινούργια όργανα. Οι παρατηρήσεις μεταδίδονταν καθημερινά με τον ασύρματο στην Αθήνα.

Από τους τελευταίους, αν όχι ο τελευταίος που μετέδιδε καθημερινά τις παρατηρήσεις του Σταθμού ήταν ο Θεόδωρος Αρώνης, υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Στη δεκαετία του ’50 είχε εγκαταλειφθεί και χτίστηκε στη Χώρα το μεγάλο κτίριο του Μετεωρολογικού Σταθμού.

Μέχρι τα τελευταία χρόνια φαίνονταν στους τοίχους του παρατηρητηρίου ίχνη από την τοποθέτηση των οργάνων του Σταθμού.

Σήμερα σώζεται ερειπωμένο.

ΠΗΓΗ  eleniharou.gr


Φωτό Ρενάτα Πανταζίδου







Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη:Σήμερα έκλεισε ένα μαύρο κεφάλαιο για την δημοκρατία μας.

 


Σήμερα έκλεισε ένα μαύρο κεφάλαιο για την δημοκρατία μας.
Ο φασισμός που πλήγωσε την κοινωνία μας, που σκότωσε, που ταλαιπώρησε και έθεσε σε κίνδυνο την ζωή πολλών ανθρώπων είναι στην φυλακή .
Όλοι θα πρέπει να αναλύσουμε τα γεγονότα που προκαλούν τον φασισμό, να αναδείξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα ώστε να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις και να μην χάσουν την ζωή τους αθώοι άνθρωποι .


 

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:KOKA ΣΙΔΕΡΟΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΜΕΔΑΠΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη ένα άτομο για τα ναρκωτικά στην Κορινθία

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από -100- γραμμάρια κοκαΐνης, σιδερογροθιά και χρήματα


Συνελήφθη, χθες (6.10.2020) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, χθες (6.10.2020) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του, στην Αθήνα Αττικής, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

• ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους -142,9- γραμμαρίων,
• ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -6,72- γραμμαρίων,
• σιδερογροθιά,
• ζυγαριά ακριβείας και
• το χρηματικό ποσό των -18.500- ευρώ, ως προερχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

 

Τρομοκράτες και Δημοκρατία

 


Τρομοκράτες και Δημοκρατία

Αθήνα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 1989, ώρα 07.58....

Στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι, ένα μαύρο αυτοκίνητο σταματά στον αριθμό 35. Από μέσα βγαίνει ένας άνδρας μέσης ηλικίας και με γοργά βήματα κατευθύνεται στην είσοδο του κτιρίου. Κοντοστέκεται, βλέποντας δυο κυρίες να μπαίνουν στο ασανσέρ. Μόλις η πόρτα του ασανσέρ κλείνει, από τις σκάλες και από πίσω, πετάγονται τρεις άντρες και, σχεδόν εξ επαφής, τον πυροβολούν τέσσερις φορές . Λίγες ώρες μετά, ο βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. Παύλος Μπακογιάννης, θα αφήσει τη τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό, χτυπημένος άνανδρα από τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη .

Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν γιος ιερέα από το Καρπενήσι. Απόφοιτος της Παντείου και του Πανεπιστήμιου του Μονάχου, με ειδίκευση στις Πολιτικές Επιστήμες, εργάστηκε ως δημοσιογράφος και διευθυντής του ελληνικού προγράμματος, στη Deutsche Welle. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία. Ανέπτυξε πλούσια πολιτικοκοινωνική και αντιδικτατορική δράση, αποτελώντας σημαντικό πυρήνα αντίστασης στο εξωτερικό, κατά του χουντικού καθεστώτος.

Το 1974 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο Βήμα, μέχρι την είσοδο του στη πολιτική το 1985 και την εκλογή του ως βουλευτή Ευρυτανίας το 1989. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, συναινετικός, οπαδός της εθνικής συμφιλίωσης, έχαιρε εκτίμησης και στον χώρο της αριστεράς και ήταν από τους πρωτεργάτες του σχηματισμού της κυβέρνησης του 1989.

Η 17 Νοέμβρη, από την άλλη, ήταν μια τρομοκρατική οργάνωση που, ενώ επικαλούνταν την ακραία αριστερή ιδεολογία, επι της ουσίας ήταν μια εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας, από το 1975, ζούσαν από ληστείες και εκτελούσαν όσους οι ίδιοι θεωρούσαν ενόχους για «εγκλήματα κατά του λαού».

Η προσφορά τους στην κοινωνία; Βομβιστικές επιθέσεις, ληστείες τραπεζών και 23 δολοφονίες !

Αλήθεια, στο όνομα ποιας ιδεολογίας κόβει κανείς το νήμα της ανθρώπινης ζωής; Γιατί να έχουν δίκιο οι μεν και όχι οι δε; Με ποιο κριτήριο και υπό ποία ιδιότητα επιλέγει κανείς ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει; Τί έχουν να πουν στη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν, της «παράπλευρης απώλειας» της εγκληματικής τους δράσης ;

Οι αστυφύλακες, που εκτελούσαν υπηρεσία, ήσαν εχθροί του λαϊκού κινήματος;

Ή, μήπως, ήταν εχθρός του λαού ο Παύλος Μπακογιάννης, επειδή είχε την αντίληψη ότι η Ελλάδα, για να πάει μπροστά, έπρεπε να αφήσει πίσω τις τυφλες και αδιεξοδες ιδεολογικές συγκρουσεις και διαφορές του παρελθόντος και να πορευθεί με ενότητα και σταθερότητα στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου; Και αυτό το «έγκλημά» του ήταν τόσο μεγάλο, ώστε να αξίζει να στερηθούν τα παιδιά του, στην πιο ευαίσθητη ηλικία, τον πατέρα τους;

Η δολοφονία του Μπακογιάννη ήταν και το μοιραίο τους λάθος. Διότι η κατακραυγή της άδικης εκτέλεσης, έστρεψε εναντίον τους την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τα μέλη της 17 Νοέμβρη συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη. Καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν.

Σε πολλές περιπτώσεις, έχω αναρωτηθεί αν η ισόβια κάθειρξη, που, στην πράξη, μετατρέπεται σε πολυετή φυλάκιση, είναι η ποινή, που αρμόζει ως δίκαιη τιμωρία, σε ιδιαζόντως ειδεχθείς πράξεις. Πολύ περισσότερο, όταν αυτές τελούνται από στυγνούς εγκληματίες, με πλήρη συνείδηση των πραττομένων τους, χωρίς την παραμικρή πρόθεση μετανοίας και, συνεπώς, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα σωφρονισμού και επανένταξής τους ως υγιών στοιχείων στο κοινωνικό σύνολο.

Το τραγικό είναι ότι όταν, στην πορεία των πραγμάτων, κακή τη τύχη, έρχεται στην εξουσία ένα αριστερό κόμμα, σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δει κανείς, τον κατά συρροή και αμετανόητο δολοφόνο Κουφοντίνα, να κόβει βόλτες στο Μοναστηράκι, στα μέρη όπου, για χάρη της «λαϊκής του επανάστασης», θέριζε τις ζωές ανθρώπων, χλευάζοντας τη μεγαλόθυμη δικαιοσύνη της δημοκρατίας, που δεν αναγνωρίζει, ή να κάνει το ΄΄αγροτικό

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ

  Ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 από τις 9:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.,  σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, την Γ΄Μ/Γυναικολογική κλινική του Π.Ν. "ΑΤΤΙΚΟΝ", το Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου, το Κ.Υ. Βλαχιώτη, τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας και τον Κοινωφελή φορέα "Νέοι Ορίζοντες".

  Πρόκειται για δωρεάν προληπτικό έλεγχο,  που καλύπτει μεγάλο φάσμα παθήσεων και συγκεκριμένα:

 - Καρδιολογικός Έλεγχος: μη τη χρήση φορητού Υπερηχογράφου και Καρδιογράφου

- Ενδοκρινολογική κλινική εξέταση: με τη χρήση φορητού Υπερηχογράφου

- Μ/Γυναικολογική κλινική εξέταση: Pap test - διακολπικός υπέρηχος

- Οφθαλμολογικός έλεγχος

  Η ιατρική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

  Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Υγείας στα τηλέφωνα 27350 41240 & 27350 41666, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Διευκρινίζεται ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας, καθώς και ο αριθμός Α.Μ.Κ.Α.

 Ο κος Παναγιώτης Λυμπέρης, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Ευρώτα "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ" καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στον ως άνω έλεγχο προληπτικής ιατρικής, ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια, που ο Δήμος Ευρώτα καταβάλλει τα τελευταία δέκα συναπτά χρόνια, στο πλαίσιο στήριξης και προαγωγής της υγείας.

  Υπογραμμίζει δε, ότι ο τομέας της υγείας θα πρέπει ν' αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, μεσούσης ιδίως της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας, που η χώρα μας διέρχεται.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ.