Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Συνελήφθη 52χρονη που αποτελούσε σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μαζί με δύο άμεσους συνεργούς της

 


Συνελήφθη 52χρονη που αποτελούσε σημαντικό στέλεχος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μαζί με δύο άμεσους συνεργούς της

Έπειτα από έρευνα σε οικία στην περιοχή του Δενδροποτάμου κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης

Στη σύλληψη σημαντικού στελέχους κυκλώματος διακίνησης 

ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο άμεσων συνεργών του, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της ίδιας Υποδιεύθυνσης καθώς και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων.

Πρόκειται για τρεις (3) ημεδαπούς ηλικίας 52 (σημαντικό στέλεχος), 30 και 58 ετών (2 γυναίκες – 1 άντρας αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι προαναφερόμενοι, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (08-10-2020), στην περιοχή του Δενδροποτάμου, καθώς έπειτα από έρευνα σε οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (3) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (1) κιλού και (504) γραμμαρίων,
  • (4) δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (1) κιλού και (218) γραμμαρίων,
  • Χρηματικό ποσό (110) ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • (3) κινητά τηλέφωνα, (3) πακέτα σύνδεσης και (1) κάρτα sim , που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους,
  • ενώ σε κατάστημα της ίδιας περιοχής με προσωρινά υπεύθυνο τον 58χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) κινητό τηλέφωνο και (2) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Tα πειστήρια.

 



 

ΘΑΣΟΣ:ΣΥΛΛΗΨΗ 45ΧΡΟΝΟΥ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Στη σύλληψη ενός 45χρονου ημεδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Καβάλας για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, στο λιμένα Θάσου Καβάλας, όπου με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΔΙΑΣ'', Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
-μια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 18,4gr.,
-μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα  ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 35,0gr.,
-ένα πλαστικό κουτί με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 25,4gr.,
-ένα γυάλινο βάζο με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 580,0gr.,
-ένα πλαστικό κουτί που περιείχε κλώνους με ανθούς ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1.930,0gr.,
-μία σακούλα που περιείχε κλώνους με ανθούς ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 6.205,0gr.,
-μία νάιλον σακούλα που περιείχε κλώνους με ανθούς ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 250,0gr.,
-δύο (02) νάιλον συσκευασίες με κλώνους ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 380,0gr.,
-τρεις (03) νάιλον συσκευασίες με παραισθησιογόνα μανιτάρια μικτού βάρους 8,7-17,5-12,4gr. Αντίστοιχα,
-δώδεκα (12) δισκία βρωμαζεπάμης των 3mg,
-τρεις (03) λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας,
-ένας μεταλλικός τρίφτης  κάνναβης
-μια γυάλινη πίπα χρήσης ακατέργαστης κάνναβης,
-είκοσι ένα (21)πλαστικά φιαλίδια βελτιωτικών χώματος,
-ένας μετρητής PH χώματος,
-δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
-το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ογδόντα πέντε ευρώ (685,00€).
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ:Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα

 


 Στη σύλληψη ενός 52χρονου ημεδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Καβάλας για παράβαση του νόμου 4139/13 ''περί εξαρτησιογόνων ουσιών''.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, στο λιμένα Θάσου Καβάλας, όπου με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ''ΔΙΑΣ'', Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης εντοπίστηκαν εντός της αποθήκης και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:
-μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 131,5gr.,
-μια λειτουργική ζυγαριά ακριβείας,
-μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας,
-δύο (02) σημειωματάρια και
-το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων ευρώ (1.400€)
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.
 

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα και εντοπισμός της σορού του στη Νεάπολη Βοιών

 


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λ/Σ

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών για περιστατικό αγνοούμενου 71χρονου ημεδαπού υποβρύχιου αλιέα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ'' Λακωνίας. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το ιδιωτικό σκάφος ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ'' Τ.Λ. 468 και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Ο 71χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή ιδιωτών στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, σε δύσβατη βραχώδη ακτή. 
Ο ανωτέρω αφού ανασύρθηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή στελεχών του τοπικού κλιμακίου Πυροσβεστικής, μελών του ΕΚΑΒ και ιδιωτών,  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μολάων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών.

ΛΑΚΩΝΙΑ:ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

 VIDEO ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Ο αφοπλισμός στα Κύθηρα

 


Ένα από τα πιο αγαπημένα σπορ των Κυθηρίων μονίμων και παρεπιδημούντων ήταν κατά παράδοσιν το κυνήγι.

Το σπορ αυτό ήταν και για την αριστοκρατία, η οποία χρησιμοποιούσε ακριβά αξεσουάρ, αλλά και για τον αγρότη που με πρωτόγονα όπλα εξασφάλιζε ένα μέρος της διατροφής της οικογενείας του. Τα παλαιότερα όπλα ήταν εμπροσθογεμή μονόκαννα και δίκαννα. Τα πιο εξελιγμένα ήταν οπισθογεμή μονόκαννα και δίκαννα. Στα μονόκαννα οπισθογεμή ανήκαν οι καραμπίνες αυτόματες και επαναληπτικές.

Στην αρχή της Κατοχής οι κατακτητές μαζέψανε τα όπλα από τους πολίτες. Όσοι Κυθήριοι κυνηγοί είχαν το κουράγιο, κρύψανε τα καλά τους τουφέκια στα έγκατα της γης, ή όπου μπορούσαν, ακόμα και σε πηγάδια με κίνδυνο της ζωής τους και παραδώσανε στους κατακτητές τα πιο άχρηστα, τα πιο σκουριασμένα, τις «φυσούρες»

‘Όταν χτύπησαν οι καμπάνες της Απελευθέρωσης, οι Τσιριγώτες κυνηγοί μέσα στη χαρά της Απελευθέρωσης, τρέξανε και ξεθάψανε τα όπλα τους και άρχισαν να πυροβολούν για να χαιρετήσουν τους συμμάχους αλεξιπτωτιστές.

Όμως λίγο κράτησε η χαρά τους και με τον Εμφύλιο που ακολούθησε, τους πήρανε τα κυνηγετικά όπλα που γλύτωσαν από τους ξένους κατακτητές.

Έτσι ολοκληρώθηκε ο αφοπλισμός στα Κύθηρα.

 eleniharou.gr


 

Νεκρός 72χρονος ψαροντουφεκάς στον Αρχάγγελο Λακωνίας

 

ΛΑΚΩΝΙΑ. Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας 72χρονος υποβρύχιος αλιέας στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αρχαγγέλου στη Λακωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετά από εκτεταμένες έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν χθες. Οι αρχές είχαν λάβει σήμα χθες και ξεκίνησαν έρευνες με δυο σκάφη, ενώ πλέον ερευνούν την αιτία που έχασε τη ζωή του ο άτυχος άντρας.

 notospress.gr