Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

ΛΑΜΙΑ:Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί σε περιοχή της Λαμίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

 


Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί σε περιοχή της Λαμίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία δράσης τους, εμπότιζαν φυτικά αποσπάσματα με χημικές ουσίες, υπαγόμενες στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, τα οποία διέθεταν προς χρήση

Κατασχέθηκαν εμποτισμένα φυτικά αποσπάσματα, πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, αεροβόλο όπλο, μεταλλικό ξίφος, χρηματικά ποσά, (3) οχήματα κ.α.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, χθες (08-10-2020) το μεσημέρι σε περιοχή της Λαμίας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που είχε ως αποτέλεσμα να διακριβωθεί η μεθοδολογία δράσης των συλληφθέντων, σύμφωνα με την οποία προέβαιναν στον εμποτισμό φυτικών αποσπασμάτων με χημικές ουσίες, υπαγόμενες στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, τα οποία ακολούθως διέθεταν προς χρήση.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, εντοπίστηκε αρχικά ένας εκ των συλληφθέντων, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, απέρριψε σε αναμμένο τζάκι του σπιτιού, ποσότητα εμποτισμένων φυτικών αποσπασμάτων και ένα μπουκάλι που περιείχε υγρό εμποτισμού, ενώ ακολούθως επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει.

Από το αναμμένο τζάκι, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περισυλλέξουν μέρος της απορριφθείσας ποσότητας των φυτικών αποσπασμάτων, καθώς και το ανωτέρω καμένο μπουκάλι με το υγρό, τα οποία κατασχέθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • αυτοσχέδιο τσιγάρο, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα εμποτισμένα με χημικές ουσίες που υπάγονται στην νομοθεσία περί ναρκωτικών, αναμεμιγμένα με καπνό,
  • (2) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα, συνολικού μεικτού βάρους (148) γραμμαρίων,
  • πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορα για τη συσκευασία των ναρκωτικών,
  • πλαστικό μπουκάλι με υγρό εμποτισμού, μεικτού βάρους (418) γραμμαρίων,
  • μεταλλικός τρίφτης κάνναβης,
  • ηλεκτρικό μίξερ, με υπολείμματα φυτικών αποσπασμάτων,
  • αεροβόλο όπλο (τυφέκιο),
  • μεταλλικό ξίφος, συνολικού μήκους (55) εκατοστών,
  • το χρηματικό ποσό των (190,50) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο δεύτερος συλληφθείς εντοπίστηκε, λίγη ώρα αργότερα πλησίον της οικίας, να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στη κατοχή του και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν επιπλέον το ανωτέρω όχημα, καθώς και (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες από την οικία τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας και επιτήρησης της περιοχής, πλησίον της οικίας τους, χρησιμοποιώντας τα προαναφερόμενα οχήματα, με σκοπό να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους από τις Διωκτικές Αρχές.

Γίνεται μνεία ότι ένας εκ των συλληφθέντων, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών .

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. 


 

ΦΛΩΡΙΝΑ:Συνελήφθησαν δύο άτομα στη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών


 

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Φλώρινα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν χθες (09-10-2020) το απόγευμα στη Φλώρινα , από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, δύο ημεδαποί, ένας 50χρονος και μία 43χρονη, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων και έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των ανωτέρω στη Φλώρινα, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

  •  τμήμα αποξηραμένου δενδρυλλίου κάνναβης, μήκους 77 εκατοστών,
  •  10 γραμμάρια κλώνων κάνναβης,
  •  3,3 γραμμάρια σπόρων κάνναβης,
  •  11 δισκία και 3 τμήματα δισκίων χαπιών, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, την κατοχή των οποίων δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν,
  •  1 ζυγαριά ακριβείας και
  • 1 μεταλλικός τρίφτης .

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Ξεκινάει η νέα γέφυρα στο «Μάκρωνα»

 


Υπεγράφη η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Ανακατασκευή Γέφυρας Μάκρωνα και Παράλληλες Οδικές Εργασίες Νήσου Κυθήρων» μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας Alpha Delta Constructions κ. Γιώργου Ανδριανόπουλου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. και εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη με το Δήμο Κυθήρων το 2018. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.000€ με το ΦΠΑ και μετά την σημαντική έκπτωση που επιτεύχθηκε στη δημοπράτηση, το τελικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 1.178.439,82€ με το Φ.Π.Α.

Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας όχι μόνο για την Τ.Κ. Μητάτων, αλλά για όλο το νησί, αφού με την κατασκευή της καινούργιας προεντεταμένης γέφυρας στη θέση «Μάκρωνας», ενισχύεται η οδική ασφάλεια και διευκολύνεται η πρόσβαση από και προς τις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, που σήμερα είναι δυσχερής κυρίως για μεγάλα οχήματα και τουριστικά λεωφορεία (από το συγκεκριμένο σημείο).

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου εγκρίθηκε στις 15/7/2008 από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Αττικής. Η έγκριση της οριστικής μελέτης του έργου έγινε με την απόφαση 61/2009 της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών της Νομαρχίας Πειραιά. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με την 387/2011 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την πρόταση ένταξης του έργου στο Π.Ε.Π. Αττικής (ΕΣΠΑ), στη Θεματική Προτεραιότητα «Περιφερειακές – Τοπικές Οδοί».

Το έργο θα είχε εκτελεστεί από το 2012, αλλά η τότε Δημοτική Αρχή απέρριψε την σχετική πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Κατσικάρη με αποτέλεσμα να χαθεί για το νησί μια μεγάλη χρηματοδότηση και να μην εκτελεστεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που η τοπική κοινωνία και οι κάτοικοι των Μητάτων ζητούν επί πολλά χρόνια. Σημειώνεται ότι στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα, τόσο λόγω της σημερινής λανθασμένης και επικίνδυνης χάραξης του γεφυριού (σχήματος S) όσο και λόγω της στενότητας του εύρους του, ενώ η συγκεκριμένη οδός ως ο κύριος δρόμος που οδηγεί στις τουριστικές περιοχές της Παλαιοπόλεως και του Αβλέμωνα, επιβαρύνεται πάρα πολύ τη θερινή περίοδο με αποτέλεσμα η αναγκαιότητα του έργου να είναι δεδομένη.

Η Δημοτική Αρχή Χαρχαλάκη, ήδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου το 2014, ζήτησε την ένταξη του έργου στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες (σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης κ.λπ.) και έτσι σήμερα δικαιώνεται απόλυτα καθώς η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκινάει άμεσα, επιλύοντας έτσι ένα χρόνιο πρόβλημα οδικής ασφάλειας στο νησί μας. Υλοποιείται έτσι στο ακέραιο ακόμα μία από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου μας προς την τοπική κοινωνία.