Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ:Ο μπάρμπα Αντώνης "Καλόγερος" από την Αγία Πελαγία!!!!

 Ο μπάρμπα Αντώνης "Καλόγερος" από την Αγία Πελαγία!!!!


 ΠΗΓΗ
Παναγιωτης Κυθηρα Κατσελακη Ανθουλα

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ:ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΚΑΡΗΔΕΣ

 


ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΚΑΡΗΔΕΣ

Τα χρόνια εκείνα σάλπαρε βαπόρι απ’ τον Πειραία
Τετάρτη δέκα το πρωί, να κάμψει τον Μαλέα
να δέσει στη Νεάπολη, να πιάσει Ελαφοννήσι
και τ’ άγρια μεσάνυχτα την πλώρη να γυρίσει
για το Τσιρίγο τ’ άγονο, την Άγια Πελαγία
σ’ αραξοβόλι απόμακρο από την παραλία
Δυο φώτα αχνοφέγγιζαν στα μαυρισμένα ξάρτια
κι αυτός που τα πρωτόβλεπε, που ‘χε αετίσια μάτια
«βαπόοορι» βροντοφώναζε κι οι άλλοι προσπαθούσαν
να βρουν στα νυχτοσκόταδα εκείνο που ακούσαν
Μα κι όσοι ταξιδεύανε γυρεύαν στα σκοτάδια
να αντικρίσουν φωτεινά και στεριανά σημάδια
«Λουξ» λάμπες τις ελέγανε κι ολόγυρα φωτούσαν
σαν πάνω απ’ τ’ ανώφλια των μαγαζιών κρεμούσαν
Μια ήτανε του «Κάπονα», η άλλη του «Καλέρη»
και ο «Καψάνης» άναβε, αν άφηνε τ’ αγέρι
Μα και στου μόλου το κορμί σπιθοβολούσε φάρος
που μες τη νύχτα έστελνε του καπετάνιου θάρρος
Σαν φύσα Γρέγος ή Γαρμπής, για φρέσκια Τραμουντάνα
και στο γιαλό ανέμενε μοναχογιό μια μάνα
καημός γυρόφερνε τον νου, σαν φίδι να φωλιάσει:
αν το βαπόρι θα ‘πιανε… για δεν μπορεί να πιάσει
Βαρκάρηδες λεοντόκαρδοι κι ο πράκτορας στην πλώρη
τις βάρκες τους φορτώνανε να πάνε στο βαπόρι
να γαντζωθούν στις σκάλες του και με σαράντα μάτια
ν’ αφήσουν και να πάρουνε ανθρώπους κι αμανάτια
Μπουνάτσα, φουσκοθαλασσιά, χαράματα, λιοπύρι
αγιάζι κι αστραπόβροχο, για λίγο ψωμοτύρι
πιστοί σαν τους καλόγερους, θαλασσομάχοι πρώτοι…
τα χρόνια εκείνα κράτησαν ορθό τον Τσιριγώτη

(Από τις "μικρές αλήθειες").

 








ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Οι ευεργέτες του Γυμνασίου Κυθήρων

 


Το 1951 η Σχολική Εφορεία του Γυμνασίου Κυθήρων αποφάσισε να εντοιχίσει μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματα των μεγάλων Κυθηρίων, χάρη στους οποίους το Γυμνάσιό μας ιδρύθηκε, οργανώθηκε, στεγάστηκε, εξοπλίστηκε, επεκτάθηκε, αποκαταστάθηκε μετά τον πόλεμο, με μύριες θυσίες.

Στον Υπουργό Σπύρο Στάη από τη Χώρα οφείλομε την ίδρυσή του.

Ο Σπύρος Στάθης από τη Χώρα ήταν ο πρώτος Γυμνασιάρχης με σπουδαίο διδακτικό έργο και ο πρωτεργάτης για τη δημιουργία του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Ο Ευστάθιος Δηλαβέρης από τον Καραβά, ο ιδρυτής της γνωστής κεραμοποιίας στον Πειραιά διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο Μιχαήλ Σεμιτέκολος από το Κατούνι, μεγαλοεπιχειρηματίας στην Αμερική, με τη γενναία χορηγία του αποκατέστησε το κτίριο μετά το βομβαρδισμό του στον πόλεμο.

Τα Κυθηραϊκά Σωματεία εντός και εκτός Ελλάδος έδωσαν από το περίσσευμα και από το υστέρημα για να δημιουργηθεί ανώτερο πνευματικό ίδρυμα στην ιδιαίτερη πατρίδα.


Ο Γεώργιος Αλβανάκης από τη Χώρα έδωσε το οικόπεδό του για τη δημιουργία του προαυλίου.

Οι αδελφοί Στρατηγού από το Μυλοπόταμο και ο Ι. Ωραιόπουλος από τον Πειραιά εξασφάλισαν τη θέρμανση του Γυμνασίου γύρω στα 1980 και τα ονόματά τους προστέθηκαν εκ των υστέρων.

Ο φιλόλογος καθηγητής του Γυμνασίου, Θεμιστοκλής Πετρόχειλος, το 1951 παρήγγειλε τη μαρμάρινη πλάκα στο μαρμαρογλυφείο του Κυθήριου Ιωάννου Φυρού στον Πειραιά.

Τα ονόματα εγράφησαν με χρυσά γράμματα και η πλάκα βρίσκεται στην είσοδο του Γυμνασίου μας.

Μάλιστα ο κατασκευαστής δώρισε και μια μικρή πλάκα που γράφει «ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΚΥΘΗΡΩΝ».

eleniharou.gr

Το... βαπόρι από την Αλβανία με χασίς πιάστηκε στη Μάνη

 


Μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντόπισε το Λιμενικό σε ακτή της περιοχής - Τι καταγράφει το ρεπορτάζ του «Λακωνικού Τύπου» για την επιχείρηση των αρχών

Μπλόκο σε μεγάλο φορτίο κάνναβης έβαλε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, στην περιοχή της Μάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το πρωί της Δευτέρας (12/10), στελέχη του Λιμενικού πραγματοποίησαν έφοδο σε πλοίο που είχε αγκυροβολήσει στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρίου Αν. Μάνης. Μετά από έρευνα υπηρεσιών του Λιμενικού από την Πελοπόννησο, βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης που ξεπερνούν τον έναν τόνο, και ήταν «καβατζωμένες» σε βραχώδες σημείο της θαλάσσιας περιοχής. Οι μεταφορείς των ναρκωτικών φαίνεται πως περίμεναν την κατάλληλη στιγμή, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, για τη εξαγωγή του παράνομου φορτίου στη στεριά και από εκεί την παραλαβή του από χερσαία μέσα.

Οι Λιμενικοί προχώρησαν στη σύλληψη του αλλοδαπού κυβερνήτη του πλοίου, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος κατάφεραν -άγνωστο πως- να διαφύγουν, πριν από το «ντου» των αρχών.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση και την ακριβή  καταγραφή της ποσότητας των ναρκωτικών, ενώ αναμένεται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στο ναρκοπλοίο, για τον πιθανό εντοπισμό περαιτέρω ευρημάτων. Το κόστος της ποσότητας που κατασχέθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο σκάφος φαίνεται πως είχε φορτωθεί με τα ναρκωτικά στις ακτές της Αλβανίας, απ’ όπου είχε ξεκινήσει το δρομολόγιο του με άγνωστο προορισμό. Ωστόσο, φαίνεται πως πληροφορίες για το ένοχο «μυστικό» του είχαν περιέλθει στις Αρχές και το πλοίο είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση εδώ και αρκετές ημέρες από το Λιμενικό. Οι Αρχές τηρούσαν στάση αναμονής για να εξαπολύσουν την επιχείρηση στο παράκτιο νότιο τμήμα της Μάνης.

φωτο αρχείου

 lakonikos.gr

ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΔΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 


Τα θέματα που θίγονται κατά τη διάρκεια αυτής της εκπομπής, είναι ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για το Νησί μας.

Τονίζουμε ότι ο Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος, κάνει ιδιαίτερη μνεία στο Πρόγραμμα για την Πρόληψη των Πυρκαγιών που υλοποιεί η Εταιρία μας, με την επιστημονική ευθύνη του Ινστιτούτου και την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, Πρόγραμμα στο οποίο έχουν συμμετάσχει εθελοντικές ομάδες κατοίκων, εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων και στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, του Δασονομείου κ.α.

 Σας ενημερώνουμε ότι η εν λόγω εκπομπή θα προβληθεί (ως  επανάληψη) την Τετάρτη 14-10-20 στις 10 το βράδυ από το κανάλι της Βουλής.

Επίσης μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=bT0nACqogdI&list=PLlLw1tG9H3CVLBv4JzyU59xEWrhjTKAGk&index=1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΜΔΟΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ συστήνουν το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ,  

ένα από τα αρχαιότερα, αλλά και πιο άγνωστα ερευνητικά ινστιτούτα της χώρας.

 

Η Ματρώνη Δικαιάκου συνομιλεί με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου κα Κωνσταντίνα Τσαγκάρη, για τα 91 χρόνια που πέρασαν από την ίδρυσή του, την ενασχόλησή του με ζωτικούς τομείς έρευνας και διαχείρισης που αποσκοπούν στην διατήρηση των με πολλούς τρόπους πολύτιμων δασικών συστημάτων. Κορυφαίοι ερευνητές του Ινστιτούτου μιλούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές εκδηλώνονται στα χρόνια της κλιματικής αλλαγής, για την αποκατάσταση των δασών ύστερα από πυρκαγιές, και άλλων τόπων της υπαίθρου μετά τη χρήση τους ως λατομικές και μεταλλευτικές εκμεταλλεύσεις, για τα προγράμματα προστασίας των μελισσών και κατάρτισης των μελισσουργών, καθώς και για την αντιμετώπιση της ασθένειας των πλατανιών, που πρώτο το Ινστιτούτο εντόπισε και αντιμετώπισε. 

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Αλέξια Νικηφοράκη

Αντιπρόεδρος ΔΣ

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Νίκης 20, 105 57 Αθήνα

Τ:   210-3224944

Email: info@eepf.gr
Web:  http://www.eepf.gr/el

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε Θεσπρωτία και Παξούς για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών 


Κατασχέθηκαν (17) δενδρύλλια κάνναβης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
Συνελήφθησαν χθες (11-10-2020) σε περιοχές της Θεσπρωτίας και των Παξών Κέρκυρας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Παξών, αντίστοιχα, δύο ημεδαποί που κατηγορούνται –κατά περίπτωση- για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνέλαβαν ημεδαπό οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -7,7- γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών είχε προμηθευτεί από έτερο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας στους Παξούς από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παξών και από τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του κατασχέθηκαν (17) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -80- εκατοστά έως -2- μέτρα.  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.  


 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ:Συνελήφθη ημεδαπός Κατασχέθηκαν (29) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης

 


Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Κατασχέθηκαν (29) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης ύψους από -30- εκατοστά έως -1- μέτρο

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 2-10-2020 στο Περιστέρι, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε και του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, 37χρονος ημεδαπός για παράβαση της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών για καλλιεργητή δενδρυλλίων κάνναβης (τύπου skunk ) που προμηθεύει διακινητές που δραστηριοποιούνται στις Πλατείες Αμερικής και Βικτωρίας, εντοπίσθηκε ο ανωτέρω, ο χώρος καλλιέργειας και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οίκημα στη Μεταμόρφωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  (29) γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -30- εκατοστά έως -1- μέτρο
  •  εξοπλισμό καλλιέργειας εσωτερικού χώρου (λάμπες, ανεμιστήρα, θερμόμετρα, μετασχηματιστές ρεύματος κλπ)

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στο Περιστέρι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  πιστόλι τύπου ρέπλικα
  •  ποσότητα κάνναβης βάρους -1,8- γραμμ.
  •  ζυγαριά ακριβείας
  •  -2- θραύστες κάνναβης
  •  το χρηματικό ποσό των -952,50- ευρώ

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εμφάνιση κρουσμάτων Καταρροϊκού πυρετού στην Π.Ε. Λακωνίας

 


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι εμφανίστηκε βεβαιωμένο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην περιοχή Συκιά του Δήμου Μονεμβασίας.

Για ενημέρωση των κτηνοτρόφων αναφέρονται τα παρακάτω:

  • Πρόκειται για νόσο που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Προσβάλλονται κυρίως τα πρόβατα και σπανιότερα οι αίγες και τα βοοειδή.
  • Η μετάδοση στα ζώα γίνεται με τα έντομα (κουνούπια).
  • Τα συμπτώματα είναι:
  • Υψηλός πυρετός
  • Σιαλόρροια με υπεραιμία του στοματικού και ρινικού βλεννογόνου και βλεννοπυώδες ρινικό έκκριμα που φράζει τους μυκτήρες
  • Έλκη στο στοματικό βλεννογόνο και την γλώσσα
  • Οίδημα των χειλέων, της γλώσσας ή/και ολόκληρου του προσώπου
  • Επιπεφυκίτιδα
  • Αδυναμία στήριξης
  • Θάνατος

Η νόσος προκαλεί μεγάλες απώλειες και μείωση της παραγωγής.

Το κρέας και το γάλα από υγιή ζώα μπορούν να καταναλωθούν.

Η Κτηνιατρική υπηρεσία της ΠΕ Λακωνίας σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και περιοριστικά μέτρα που αφορούν στην μετάδοση της νόσου στα ευπαθή είδη.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι που παρατηρούν τα παραπάνω συμπτώματα να απευθύνονται άμεσα στο Τμήμα Κτηνιατρικής στην Σπάρτη στα τηλέφωνα: 2731363300 – 302 – 303 – 307 και στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων στο τηλέφωνο 27320 22264.

Πρέπει να αποφεύγουν οι κτηνοτρόφοι την κυκλοφορία των ζώων τους μετά την δύση του ηλίου (αυξημένη δραστηριότητα των εντόμων – φορέων) και να χρησιμοποιούν τακτικά εντομοαπωθητικά για την προστασία τους.

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά αιγοπροβάτων και βοοειδών εκτός των σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κτηνιατρική υπηρεσία.

Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική


 

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων με τίτλο «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020».

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και συγκεκριμένα του Άξονα 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», Θεματικό Στόχο 3 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων και αυτών του γεωργικού τομέα (για το ΕΓΤΑΑ) και του τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας (για το ΕΤΘΑ)», Επενδυτική προτεραιότητα: 3c «Στήριξη της δημιουργίας και της επέκτασης προηγμένων ικανοτήτων για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών».
Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης της Δράσης ανέρχεται στο ποσό των 200.000.000€.
Η Δράση χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 του ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα συγχρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Αρχεία

 

Προκήρυξη ανοικτής διαδικασίας έργου «Επισκευή βλαβών σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων»

 


Ο Δήμος Κυθήρων προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης εργασιών του έργου με τίτλο «Επισκευή βλαβών σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων», εκτιμώμενης συνολικής αξίας σύμβασης 193.548,38 χωρίς Φ.Π.Α., με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).
Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης κατά ομάδες τιμών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2(α) του Ν.4412/2016, με έλεγχο ομαλότητας των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης.

Αναθέτουσα αρχή: ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Τηλ. : 27360 31755
Fax : 27360 31919
E-mail : ty@kythira.gr

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στο επισυναπτόμενο έγγραφο

Αρχεία

ΗΜΑΘΙΑ:ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΑΝ ΤΑ (21) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ

 


Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν δύο άτομα στην Ημαθία για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης

Σε αγροτική περιοχή και στην αυλή της οικίας τους καλλιεργούσαν συνολικά 21 δενδρύλλια κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο ημεδαποί άνδρες για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, χθες (9 Οκτωβρίου 2020) το απόγευμα σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, εντοπίσθηκαν να καλλιεργούν 18 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία τους στην ίδια περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 398 γραμμαρίων και 3 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν στην αυλή της οικίας. Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 345 ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.


 

ΡΟΔΟΠΗ:ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕ ΤΟ Ι.Χ.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ

 


Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για εισαγωγή και καλλιέργεια ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν 176,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

11 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και 4 φυτά κάνναβης

Συνελήφθη χθες (10-10-2020) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να πραγματοποιεί είσοδο στη Χώρα μας από τη Βουλγαρία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Νυμφαίας, μεταφέροντας ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να εισάγει τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 91,5 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, τις οποίες και κατέσχεσαν.

Ακολούθως, στην οικία του δράστη βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

  • 4 φυτά κάνναβης, ύψους από 20 εκατοστά έως 1 μέτρο
  • 1 νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 11 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 85 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 8 κενές νάιλον συσκευασίες

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

¨ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ¨ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 1/11/20 -11/1/21


 

Σε ισχύ από αύριο ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Αναλυτικά τα μέτρα ανά επίπεδο

 


Ο χάρτης αποτελείται από 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων - Καμία περιοχή της χώρας δεν βρίσκεται στο κόκκινο

Σε ισχύ τίθεται τη Δευτέρα ο διαδραστικός Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας από τον κορωνοϊό που αποτελείται από 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης. Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό (στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr) όπως προαναφέρθηκε περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας:

Επίπεδο 1: ετοιμότητας
Επίπεδο 2: επιτήρησης
Επίπεδο 3: αυξημένης επιτήρησης
Επίπεδο 4: αυξημένου κινδύνου

Στις Πράσινες περιοχές (επίπεδο 1) ανήκουν οι εξής περιοχές:
Ανδρος Αρκαδία Αρτα Δράμα Εβρος Ευρυτανία Ηλεία Θάσος Θεσπρωτία Ιθάκη Ικαρία Καβάλα Κάλυμνος Κάρπαθος-Κάσος Κεφαλληνία Λασίθι Λευκάδα Λήμνος Μεσσηνία Μήλος Ρέθυμνο Σέρρες Σποράδες Σύρος Τήνος Φωκίδα Χανιά

Στις Κίτρινες περιοχές (επίπεδο 2) ανήκουν οι εξής περιοχές:
Αιτωλοακαρνανία Αργολίδα Βοιωτία Γρεβενά Εύβοια Ημαθία Θεσσαλονίκη Κέρκυρα Κιλκίς Κορινθία Κως Λακωνία Μαγνησία Νάξος Ξάνθη Πάρος Πιερία Πρέβεζα Ροδόπη Ρόδος Φθιώτιδα Φλώρινα Χαλκιδική Χίος

Στις Πορτοκαλί περιοχές (επίπεδο 3) ανήκουν οι εξής περιοχές:
Ανατολική Αττική Αχαϊα Βόρειος Τομέας Αθηνών Δυτική Αττική Δυτικός Τομέας Αθηνών Ζάκυνθος Ηράκλειο Θήρα Ιωάννινα Καρδίτσα Καστοριά Κέα-Κύθνος Κεντρικός Τομέας Αθηνών Κοζάνη Λέσβος Μύκονος Νήσων Αττικής Νότιος Τομέας Αθηνών Πειραιάς Πέλλα Σάμος Τρίκαλα

Σε κόκκινη περιοχή ( επίπεδο 4) δεν βρίσκεται καμία περιφέρεια της χώρας

Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη στην ιστοσελίδα.

Αναλυτικά οι περιοχές ανά επίπεδο και τα μέτρα που αντιστοιχούν:

perioxes-1
perioxes-2


Όπως αναφέρεται στη σελίδα, ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Δείτε παρακάτω τα μέτρα που ισχύουν για καθένα από τα τέσσερα επίπεδα:

Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας


Metra-1
metra-1-2

metra-1-3
metra-1-4
Επίπεδο 2 - Επιτήρησης

metra-2
metra-2-2
metra-2-3
metra-2-4




Επίπεδο 3 - Αυξημένης επιτήρησης

metra-3
metra-3-1
metra-3-2
metra-3-3



Επίπεδο 4 - Αυξημένου κινδύνου

metra-4
metra-4-1




protothema.gr/