Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ποταμού Κυθήρων.ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ:Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Νικολινάκου


Σχετικά με την ανάρτηση του κ. Νικολινάκου για την φιλοξενία από το Δήμο σε καραντίνα , του αλλοδαπού εργάτη γης , ο οποίος διέμεινε το χρονικό διάστημα που απαιτείτο μέχρι να γίνουν τα δυο ιατρικά τέστ σε κοντέινερ , τύπου τροχοβίλα , διαστάσεων 10 μέτρα επι 10 μέτρα , με δυο μεγάλα δωμάτια και τουαλέτα , το οποίο συνδέθηκε με παροχή νερού και ηλεκτρικό ρεύμα .

Σημειώνουμε ότι το κοντέινερ έχει χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα διδασκαλίας σε σχολείο του Δήμου . Όσον αφορά την διαμονή του ο Δήμος του εξασφάλισε διατροφή από ομοεθνή του μάγειρα αφού ο εργάτης αρνήθηκε επανειλημμένα την διατροφή του με φαγητά της περιοχής μας .

Ο αλλοδαπός εργάτης έμεινε όσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε ώσπου να γίνει το δεύτερο τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό οπότε πήγε για εργασία σε ιδιώτες .

Ο ανωτέρω εργάτης δεν ήταν φορέας του ιού αλλά είχε συνταξιδέψει σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με φορέα του ιού και έπρεπε να τεθεί σε καραντίνα για ορισμένο χρονικό διάστημα .

Ενότητα - Δημιουργία, συνδυασμός υποψ. δημ. Ηρακλή Τριχείλη
 
 


ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΤΡΙΠΤYΧΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παναγιώτης Νικολινάκος

Ο δήμαρχος, όπως σε κάθε πτυχή της πολιτικής του δραστηριότητας, συνεπής με τον εαυτό του, επέλεξε και τούτη τη δύσκολη ώρα και στον τομέα της δημόσιας υγείας, να διαχειριστεί επικοινωνιακά και μόνο το θέμα, με αλλοπρόσαλλες ανακοινώσεις του ιδίου και των παπαγαλακίων του περιβάλλοντός του.

Αυτό σε συνδυασμό με την παντελή αδιαφορία του για την ουσία του πράγματος και τη γνωστή ανικανότητά τους κάνει το πράγμα από ανησυχητικό μέχρι επικίνδυνο.



1) Στην ανακοίνωσή του που διοχέτευσε σε όλα τα μέσα, μετά τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην περιοχή της Σκάλας, με το γνωστό του ύφος, διατάσει τους προέδρους των Κοινοτήτων να απογράψουν όλους του αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους πολίτες να μην νοικιάζουν τα σπίτια τους και να μη παίρνουν αυτούς του εργάτες στη δουλειά, όπως διατάσει και την αστυνομία να ελέγχει την κατάσταση. Τον ρωτάμε ευθέως λοιπόν, έστειλε κάποια εντολή στην αστυνομία ή κάποιο έγγραφο ή μας κοροϊδεύει; Γιατί όπως γνωρίζουμε η αστυνομία παίρνει εντολές μόνο από τη διοίκηση και το Υπουργείο. Μόνο «συνεργασία» θα μπορούσε να έχει με το αστυνομικό τμήμα, λέξη που φυσικά ο κύριος δήμαρχος αγνοεί. Βέβαια δεν αναφέρει καμία πρωτοβουλία που προτίθεται να πάρει ο Δήμος και ο ίδιος.

2) Στη συνέχεια τόσο εκείνος όσο και κάποιοι παρατρεχάμενοί του, αυτοαποθεώνονται με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διότι «κοπίασαν» αφού έκαναν όπως λένε μια επιστολή και πήραν ένα τηλέφωνο τους αρμοδίους στην πολιτική προστασία και «κατόπιν ενεργειών τους» έγιναν έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας σε αρκετούς εργάτες γης που έρχονται για το μάζεμα των ελιών.
Σας ενημερώνω σχετικά λοιπόν, αφού γνωρίζω από πρώτο χέρι, υπηρετώντας και στο νοσοκομείο Μολάων, ότι εάν η διοίκηση του νοσοκομείου Μολάων δεν είχε τόσο καίρια, επίμονη και εν τέλει αποτελεσματική διαχείριση των δύο πρώτων θετικών κρουσμάτων (επί 36 ώρες προσπαθούσε να κινητοποιήσει τον ΕΟΔΥ για την υγειονομική βόμβα στην περιοχή και τελικά τα κατάφερε), η διασπορά της νόσου θα έπαιρνε ασύλληπτα μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή.

Όμως δημιουργούνται και πάρα πολλά ερωτήματα:
- Γιατί ο δήμαρχος, όπως και κανείς από το Δήμο δεν πήγε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γλυκόβρυση για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία ήταν παρούσα όλη η ηγεσία του Υπουργείου και των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, ενώ την επόμενη ημέρα τόσο ο ίδιος όσο και οι ακόλουθοί του αποθέωναν τον εαυτό τους διότι πήραν τηλέφωνο και έκαναν μια επιστολή;

- Γιατί τόσο καιρό δεν έχει συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο της πολιτικής προστασίας του Δήμου για να εισηγηθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης;

- Γιατί δεν έχει συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για το κορυφαίο αυτό ζήτημα της δημόσιας υγείας;

- Γιατί ενώ αρχικά έσπευσε ο δήμαρχος να ανακοινώσει ότι στους πρώτους ελέγχους δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα, στην συνέχεια και με την ύπαρξη κάποιων κρουσμάτων, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση εκ μέρους του Δήμου, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας;

- Γιατί παρά τις εισηγήσεις που δεχόταν τόσο καιρό ο δήμαρχος, δεν φρόντισε να έχει διαμορφώσει κατάλληλο χώρο για την υποδοχή και τη φιλοξενία με ανθρώπινες συνθήκες, τυχόν κρουσμάτων;

- Γιατί ο δήμαρχος είχε επί πέντε ημέρες «φυλακισμένο» έναν αλλοδαπό σε ένα καλύβι, που δεν είχε σκεπή, ούτε νερό, ούτε τουαλέτα, σε συνθήκες που δεν επιτρέπονται ούτε για τα ζώα; Φυσικά είμαστε υποχρεωμένοι αυτό να το καταγγείλουμε αρμοδίως. Δε γνωρίζουμε εάν αληθεύει η πληροφορία ότι ο άνθρωπος αυτός έφυγε κάποια στιγμή από το χώρο που ήταν περιορισμένος και επισκέφθηκε το νοσοκομείο.!!!!

- Με εντολή τίνος, βάσει ποιων αποφάσεων και για ποιο λόγο στήθηκε από το Δήμο στα κρυφά, ένα κοντέινερ στον κάμπο και για ποιο σκοπό;

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την απανθρωπιά τους και την ανησυχία μας για την ανευθυνότητα και την ανικανότητά τους…

 Gianna Douka-Nikolinakou


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ 13/10/2020

- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ -

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης βρέθηκε στις 11 και 12/10 στα Αντικύθηρα όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γεώργιο Χαρχαλάκη ενόψει της σύνταξης του νέου προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2021. Παράλληλα επισκέφθηκε το εργοτάξιο του περιφερειακού δρόμου Ποταμού που διαπλατύνεται και θα τσιμεντοστρωθεί με δαπάνες της Περιφέρειας καθώς και το κλιμάκιο του ΓΕΕΘΑ/ΜΟΜΚΑ που εκτελεί το έργο της διάνοιξης οδού πρόσβασης προς τον ιστορικό Φάρο Απολυτάρας.

Τα Αντικύθηρα και οι ανάγκες τους βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής, που τα τελευταία χρόνια εκτελεί σημαντικά έργα στο νησί με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ακριτών κατοίκων του αλλά και τη δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών αναφορικά με την δημιουργία στο νησί του «ΠΑΓΓΑΙΑ», του εμβληματικού επιστημονικού παρατηρητηρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που αλλάζει ριζικά την πορεία του νησιού δημιουργώντας συνθήκες ανάσχεσης της πληθυσμιακής του ερήμωσης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.






 

ΜΕΓΑΛΟ ¨ΧΤΥΠΗΜΑ¨ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ .Περισσότερα από (102) κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στην Αθήνα

 


Περισσότερα από (102) κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στην Αθήνα

Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί με βραχυπρόθεσμη μίσθωση

Η ηρωίνη προορίζονταν για περαιτέρω διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, που προορίζονταν για περαιτέρω διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για περισσότερα από (102) κιλά ηρωίνης, τα οποία εντοπίστηκαν εντός διαμερίσματος, πλησίον του σταθμού Λαρίσης, στην Αθήνα, το οποίο είχε νοικιαστεί με βραχυπρόθεσμη μίσθωση, από 24 Σεπτεμβρίου.

Η κατάσχεση των ναρκωτικών έγινε στο πλαίσιο έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια της οποίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε και τέθηκε υπό επιτήρηση το διαμέρισμα.

Σε έρευνα που επακολούθησε πρωινές ώρες προχθές (Κυριακή 11 Οκτώβριου) βρέθηκαν εντός του διαμερίσματος (208) συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους (102) κιλών και (685) γραμμ. ηρωίνης, μέσα σε (4) σάκους.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

 

ΘΗΡΑ:KOKAINH KANNABH ΟΠΛΟ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΥΝΕΛΗΥΘΗΣΑΝ (3) ΑΤΟΜΑ

 


Συνελήφθησαν στη Θήρα τρία άτομα για εμπλοκή τους σε υπόθεση διακίνησης σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, κατοχή πυροβόλου όπλου και αυτοσχέδιων βεγγαλικών

Κατασχέθηκαν -512- γραμμ. κοκαΐνη, -5- κιλά & 886 γραμμ. κάνναβη, πιστόλι, -26- φυσίγγια, -2- ζυγαριές, -8- αυτοσχέδια βεγγαλικά και -8- κινητά τηλέφωνα

Συνελήφθησαν χθες (10 Οκτωβρίου 2020) στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με τη συνδρομή της Λιμενικής Αρχής Θήρας, δυο αλλοδαποί (άνδρας και γυναίκα) και ένας ημεδαπός κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή, αγορά, πώληση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι απότοκος ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί που διερευνούσαν υπόθεση ναρκωτικών εντόπισαν τους δυο άνδρες, επ’ αυτοφώρω, τη στιγμή που προέβαιναν σε μεταξύ τους αγοραπωλησία και τους ακινητοποίησαν.

Κατά τον επιτόπιο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του ημεδαπού 33,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο «φιξάκια» κοκαΐνης, τα οποία μόλις είχε προμηθευτεί από τον αλλοδαπό έναντι του χρηματικού ποσού των 515 ευρώ.

Ταυτόχρονα στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκαν 2,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα «φιξάκι» κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες όπου,παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:

Α) Στην κατοικία που διέμενε ο ημεδαπός με την αλλοδαπή γυναικά 42,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 8 αυτοσχέδια βεγγαλικά.

Β) Στην κατοικία που διέμενε ο αλλοδαπός:

  • Κοκαΐνη βάρους 510 γραμμαρίων
  • Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 5 κιλών και 808 γραμμαρίων
  • Πιστόλι και 26 φυσίγγια πυροβόλου όπλου
  • 2 ζυγαριές ακριβείας

Σημειώνεται ότι, ο αλλοδαπός δράστης προκειμένου να παραπλανήσει τις έρευνες υπέδειξε στους αστυνομικούς δύο διαφορετικά σπίτια από αυτό στο οποίο διέμενε και χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών.

Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια μαζί με 8 κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.


βεβαιωμένο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην περιοχή Συκιά του Δήμου Μονεμβασίας.

 


Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι εμφανίστηκε βεβαιωμένο κρούσμα καταρροϊκού πυρετού του προβάτου στην περιοχή Συκιά του Δήμου Μονεμβασίας.

Για ενημέρωση των κτηνοτρόφων αναφέρονται τα παρακάτω:

  • Πρόκειται για νόσο που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Προσβάλλονται κυρίως τα πρόβατα και σπανιότερα οι αίγες και τα βοοειδή.
  • Η μετάδοση στα ζώα γίνεται με τα έντομα (κουνούπια).
  • Τα συμπτώματα είναι:
  • Υψηλός πυρετός
  • Σιαλόρροια με υπεραιμία του στοματικού και ρινικού βλεννογόνου και βλεννοπυώδες ρινικό έκκριμα που φράζει τους μυκτήρες
  • Έλκη στο στοματικό βλεννογόνο και την γλώσσα
  • Οίδημα των χειλέων, της γλώσσας ή/και ολόκληρου του προσώπου
  • Επιπεφυκίτιδα
  • Αδυναμία στήριξης
  • Θάνατος

Η νόσος προκαλεί μεγάλες απώλειες και μείωση της παραγωγής.

Το κρέας και το γάλα από υγιή ζώα μπορούν να καταναλωθούν.

Η Κτηνιατρική υπηρεσία της ΠΕ Λακωνίας σε συνεργασία με την αντίστοιχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά και περιοριστικά μέτρα που αφορούν στην μετάδοση της νόσου στα ευπαθή είδη.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι που παρατηρούν τα παραπάνω συμπτώματα να απευθύνονται άμεσα στο Τμήμα Κτηνιατρικής στην Σπάρτη στα τηλέφωνα: 2731363300 – 302 – 303 – 307 και στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων στο τηλέφωνο 27320 22264.

Πρέπει να αποφεύγουν οι κτηνοτρόφοι την κυκλοφορία των ζώων τους μετά την δύση του ηλίου (αυξημένη δραστηριότητα των εντόμων – φορέων) και να χρησιμοποιούν τακτικά εντομοαπωθητικά για την προστασία τους.

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά αιγοπροβάτων και βοοειδών εκτός των σταυλικών εγκαταστάσεων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την κτηνιατρική υπηρεσία.

¨REMETZO¨ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΣΕΖΟΝ

 


 Ένα δύσκολο καλοκαίρι λόγω κορονοιού και μια ακόμα σεζόν τελείωσε...

Σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε για άλλη μια χρονιά.

Ραντεβού και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι ανανεωμένοι και γεμάτοι αισιοδοξία !

Καλό χειμώνα.


ΗΡΑΚΛΕΙΟ:(17) ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΥΔΡΟΠΟΝΙΑΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ

 


Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, στο Ηράκλειο

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της οικίας του βρέθηκε εγκατεστημένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Κατασχέθηκαν 1 κιλό και 550 γραμμάρια κάνναβης

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 δενδρύλλια κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (12.10.2020) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς ημεδαπός σε βάρος των οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του ημεδαπού όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 κιλό και 550 γραμμάρια κάνναβης
  • 11 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,
  • 6 φυτώρια δενδρύλλια
  • 4 τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης
  • εξοπλισμός που χρησιμοποιείτο για την υδροπονική καλλιέργεια (ανεμιστήρες, ηλεκτρική συσκευή εξαερισμού, 22 λαμπτήρες πυρακτώσεως, ηλεκτρικό θερμόμετρο, προβολέας, λαμπτήρας, χρονοδιακόπτης, φλόγιστρο, λιπάσματα, δοσομετρητής κ.α.) και
  • κινητό τηλέφωνο

Η προανάκριση διενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου ενώ ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΛΕΣΒΟΣ:Συνελήφθη ημεδαπός Κατασχέθηκαν, -65- μίσχοι δενδρυλλίων κάνναβης

 


Συνελήφθη ημεδαπός στη Λέσβο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, -65- μίσχοι δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, προχθές (10-10-2020) σε περιοχή της νότιας Λέσβου, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, ημεδαπός, με τις κατηγορίες της καλλιέργειας και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οίκημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, -65- μίσχοι δενδρυλλίων κάνναβης, μήκους από -30- έως -90- εκατοστά.

Από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι μίσχοι προέρχονταν από δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ο δράστης είχε εκριζώσει πρόσφατα με σκοπό την αποξήρανση και τη συγκομιδή ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.