Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Κοινή επιστολή Δημάρχων Νήσων Αττικής.Κατηγοριοποίηση Π.Ε. Νήσων στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίαςαπό τον κορωνοϊό covid-19.





 

Η προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨aqua jewel¨ στο λιμάνι της Αγίας Πελαγάς απόψε! (Φωτο)

ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ







 ___________________________________________________________________________________

 Στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων λόγω καιρικών συνθηκών έδεσε απόψε το Ε/Γ-Ο-Γ πλοίο «Aqua Jewel» ερχόμενο από τον Πειραιά.


Στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας λόγω καιρικών συνθηκών έδεσε απόψε το Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Jewel»


Στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων λόγω καιρικών συνθηκών έδεσε απόψε το Ε/Γ-Ο-Γ πλοίο «Aqua Jewel» ερχόμενο από τον Πειραιά.

Ηλιας Παναγιωτακακος:Δυσδιάκριτες προτάσεις με θολό περιεχόμενο για τις αξίες του 1821

 


- Η κυρία Πρόεδρος του 1821 είχε ως πρόεδρος του 2004 την δυνατότητα να προβάλλει την λάμψη της Σπάρτης ως Πόλη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ τιμώντας τον ΛΥΚΟΥΡΓΟ ως εμπνευστή της ιδέας (πρόταση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λακωνίας). ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ
Απέναντι στην απειλή της Εθνικής Κυριαρχίας και της Εδαφικής Ακεραιότητας από την Τουρκία υπάρχει μια παντελής αδιαφορία της Ε.Ε και των Η.Π.Α (Οι λεκτικές καταδίκες δεν αρκούν)
- Προέχει λοιπόν η διαμόρφωση της διεθνούς κοινής γνώμης υπέρ των Εθνικών μας δικαίων, ως μοχλό πίεσης στις Κυβερνήσεις τους.
Πρόταση μου αντί εκδηλώσεων διεθνών ‘’διαδηλώσεων’’ όπως:
Στρατηγικό Σχέδιο για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης μέσω των δημοκρατικών θεσμών όπως:
1. Δήμοι, ΠΕΔ, ΚΕΔΕ με παρέμβαση πρώτιστα στον θεσμό της Ευρώπης των Πόλεων και των Περιφερειών.
2. Η Ακαδημαϊκή και Πανεπιστημιακή Κοινότητα
3. Ο κόσμος της Τέχνης και του πολιτισμού
Με ψηφίσματα, αρθρογραφία στα διεθνή ΜΜΕ και κάθε πρόσφορο να συνεγείρει τις Κοινωνίες των Εθνών ως μοχλό πίεσης στις Κυβερνήσεις τους υπέρ των Εθνικών μας δικαίων δηλαδή της Συνθήκης της Λωζάνης και του δικαίου της Θάλασσας
Με εκδηλώσεις δεν διασφαλίζεται η εθνική κυριαρχία όταν τα ερευνητικά τούρκικα πλοία βρίσκονται εντός της υφαλοκριπίδας σε Ελλάδα και Κύπρο.
******
Σημειώνω λοιπόν
Χωρίς να αμφισβητούνται οι καλές προθέσεις των θεσμικών εκπροσώπων της Λακωνίας για την κατάθεση των εκπρόθεσμων (!) προτάσεων κατά δήλωση της κυρίας Προέδρου, με αφορμή την επέτειο εορτασμού των 200 χρόνων από την επίσημη έναρξη της Επανάστασης της Ανεξαρτησίας του Γένους το 1821.
Στις 1800 προτάσεις των 300 δήμων και των 13 Περιφερειών θα προστεθούν περίπου εκπρόθεσμες (!) 10 και πλέον προτάσεις των πέντε δήμων της Λακωνίας.
Με ένα πρόχειρο υπολογισμό το κόστος κυμαίνεται στα 5 με 10 εκατ. ευρώ μόνο για την Λακωνία.
Αυτό λοιπόν που δεν έχει γίνει σαφές και οφείλει να το πράξει αυτή η Επιτροπή του 1821 είναι:
α) Ποιός είναι ο συνολικός προϋπολογισμός των εορταστικών εκδηλώσεων και ποιον κωδ. του Κρατικού Προϋπολογισμού θα βαρύνει;
β) Πως και ποιός αξιολογεί τις προτάσεις &
γ) Ποια είναι η προστιθέμενη αξία των μετα – Επετειακών χρόνων.
Τόνισε η κυρία Πρόεδρος ότι πρέπει να αναδείξουμε την λαμπρή ιστορία της Σπάρτης.
Απαντώ:
Είχε την ευκαιρία και την δυνατότητα να αναδείξει την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ και του ΛΕΩΝΙΔΑ ως Πρόεδρος του 2004,όταν της υπεβλήθη του αίτημα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λακωνίας (δια των Νομαρχών Γρ.Αποστολάκου και Κ. Φούρκα) για Παγκόσμιο Συνέδριο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΊΑΣ προς τιμήν του εμπνευστή της ,Νομοθέτη Λυκούργο («Οι μεν γαρ Ιφίτω συνακμάσαι και συνδιαθείναι την ολυμπιακήν εκεχειρίαν λέγουσιν αυτόν, ων εστι και Αριστοτέλης ο φιλόσοφος, τεκμήριον προσφέρων του Ολυμπίασι δίσκον, ω τουνομα του Λυκούργου διασώζεται καταγεγραμμένον»).
Δεν το έπραξε και σ’ αυτό δεν είχε καμμιά απάντηση.
Είναι γεγονός ότι οι ‘’καπνοί’’ από το πολύ λιβάνισμα όσο αρωματικοί κι αν είναι θολώνουν το τοπίο της πραγματικότητας.
******
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική ,την βιώνει και την αντιλαμβάνεται η σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης.
Η Ελλάδα σ’ αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει μια τετραπλή αλληλοσυνδεόμενη κρίση κατ’ εξοχήν οικονομική και κλιματική με επικυρίαρχη την υγειονομική κρίση και την έμπρακτη αμφισβήτηση των συνόρων μας από την Τουρκία.
Η κρίση συνόρων είναι το πλέον επιτακτικό ζήτημα γιατί η προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας πρέπει να επικαθορίζει την στρατηγική και στους στόχους με ιεραρχημένες προτεραιότητες.
Η στρατηγική δεν χαράσσεται μόνο από τις Κυβερνήσεις των Κρατών, αλλά και από τις Κοινωνίες των Εθνών.
Σε μια αδιάφορη και άτολμη Ευρώπη λόγω ετερόκλητων συμφερόντων, απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας ποιος μπορεί να επιβάλει λύσεις σεβασμού των Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου;
Οι Οργανωμένες Κοινωνίες κυρίως του δυτικού κόσμου.
Ποιό είναι το χρέος λοιπόν των Αυτοδιοικητικών θεσμών, των Πανεπιστημίων των ανθρώπων του Πολιτισμού και την Τεχνών;
Συνολικό Στρατηγικό Σχέδιο για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Οικουμένης μέσω των δημοκρατικών θεσμών όπως:
1. Δήμοι, ΠΕΔ, ΚΕΔΕ με παρέμβαση πρώτιστα στον θεσμό της Ευρώπης των Πόλεων και των Περιφερειών.
2. Η Ακαδημαϊκή και Πανεπιστημιακή Κοινότητα
3. Ο κόσμος της Τέχνης και του πολιτισμού
Με ψηφίσματα, αρθρογραφία στα διεθνή ΜΜΕ και κάθε πρόσφορο να συνεγείρει τις Κοινωνίες των Εθνών ως μοχλό πίεσης στις Κυβερνήσεις τους υπέρ των Εθνικών μας δικαίων δηλαδή της Συνθήκης της Λωζάνης και του δικαίου της Θάλασσας.
Μήπως αυτό δεν έγινε από την προεπαναστατική περίοδο τον Θούριο του Ρήγα ,την Φιλική Εταιρεία, την επίσημη αναγνώριση τόσο της εξέγερσης των Ελλήνων από την Ευρώπη του Διαφωτισμού ως Επανάσταση Ανεξαρτησίας, όσο με την επίσημη αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830 και τiς μετέπειτα επεκτάσεις και του προσδιορισμού των συνόρων των χερσαίων εδαφών και της θάλασσας.
******
Αντί λοιπόν προτάσεων και εκδηλώσεων ατάκτως ειρημένων από το αρχαίο κλέος, τα περιπατητικά μονοπάτια των φαραγγιών, τις hi tec αναπαραστάσεις και ότι μεταμοντέρνο έχει προταθεί είναι έξω και πέρα από την πραγματική διάσταση των μηνυμάτων της Ελληνικής Επανάστασης.
Υπάρχουν οι πατριωτικές δυνάμεις της κοινωνίας σ’ όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα που διακριτικά απέχουν γιατί οι επέτειοι λειτουργούν ως οχληρή υπόμνηση αθετημένων υποσχέσεων.
Οι δυνάμεις του γνήσιου και υπό αναγέννηση Πατριωτισμού πιστεύουν ότι το έθνος δεν υπάρχει ούτε πριν ,ούτε και ανεξάρτητα από τη δημοκρατική διαδικασία που το φέρνει στον κόσμο, η οποία δεν είναι άλλη από αυτή που γεννά την ιδιότητα του πολίτη.
******
Ας έχουμε κατά νου τα πρώτα τρία επαναστατικά συντάγματα (της Επιδαύρου, του Άστρους και της Τροιζήνας) συνιστούν απόπειρα μετουσίωσης του φυσικού δικαίου σε θετικό και θέτουν στο επίκεντρο την κατεξοχήν έννοια των πολιτικών δικαιωμάτων.

Ο άνθρωπος αξίζει το όνομά του μόνο ως πολίτης. Η ζωή δεν ορίζεται ως το βιολογικό γεγονός της ύπαρξης, αλλά ως πολιτική ελευθερία. Βίος χωρίς πολιτικά δικαιώματα είναι βίος αβίωτος. Ζωή χωρίς ελευθερία ισοδυναμεί με θάνατο.
Γι’ αυτό λοιπόν εξέλειπαν οι λόγοι ύπαρξης μιας υπό αίρεση Επιτροπής για τους εορτασμούς των 200 χρόνων του ’21.
Άμεσα ο Πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλία κατάργησης της Επιτροπής και ανούσιων εκδηλώσεων χωρίς εθνική προστιθέμενη αξία τόνωσης της ομοψυχίας και της λαϊκής ενότητας του Έθνους.
Άλλωστε τον απαγορευτικό τόνο δίνει η συνεχιζόμενη παρουσία του Κορονοϊού με πολλαπλές επιπτώσεις.
Τα λεφτά όσα υπάρχουν να δοθούν άμεσα στην υγεία
16/10/2020

ΕΥΒΟΙΑ:ΗΡΩΙΝΗ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΒΡΑΧΟΥ ΚΑΙ ΧΑΠΙΑ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ (2) ΗΜΕΔΑΠΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Π.Κ.Ε.

 

 

Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, χθες (15-10-2020) νωρίς το πρωί σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από ασ τ υνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αυτοσχέδια συσκευασία, σε κρύπτη στο ταμπλό του οχήματος, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, μεικτού βάρους (11,55) γραμμάριων,
  • μέσα σε τσαντάκι μέσης, αυτοσχέδια συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, ομοίως σε μορφή βράχου, καθώς και (22) δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΠΕΖΟΙ ΣΕ ΣΑΚΟΥΣ (31) ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗ

 


Συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, -31- κιλά και -700- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2020) το βράδυ, σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί τρεις σάκους, που περιείχαν (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -31- κιλών και -700- γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

(97,5)ΚΙΛΑ ΚΗΑΤ ΣΕ (4) ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ¨ΣΤΗ ΦΑΚΑ (2) ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

 


Συνελήφθησαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών δύο (2) αλλοδαποί για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια

Κατασχέθηκε ποσότητα KHAT βάρους -97,5- κιλών

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τους ανωτέρω, οι οποίοι αφίχθησαν αεροπορικώς στη χώρα μας προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν να μεταφέρουν, μέσα σε (4) βαλίτσες, ποσότητα KHAT βάρους (97,5) κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 




 

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Εδώδιμα και αποικιακά στα Κύθηρα το 1897

Αποικιακά λέγαμε εκείνα τα προϊόντα που έρχονταν από τις αποικίες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ο καφές, το τσάι, τα μπαχαρικά κ.α.

 

Στα γραφικά παλαιά μπακάλικα των Κυθήρων, με τη σέσουλα και με την οκά σαν μονάδα μετρήσεως, πριν τα στραγγαλίσουν τα πολυκαταστήματα, έγραφαν στην είσοδο τον πομπώδη τίτλο της εποχής για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των πελατών «ΕΔΩΔΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ»

Ήταν δε τα εδώδιμα και αποικιακά που έρχονταν στα Κύθηρα με τα Αυστριακά καράβια κυρίως

Ζακχάρεις
Καφφέδες
Καρολίναι
Ορύζια Αγγλίας
Ορύζια Αμβούργου
Ορύζια Ιαπωνίας
Ορύζια Γένοβας
Βιτριόλι
Στύψις
Σόδα καλία
Βακαλάοι Γαλλίας
Ρέγγες
Σαρδέλλαι λύσσης
Σχοινιά
Λιβάνια
Μαυροπίπερα
Κανέλλαι
Γαρύφαλλα
Ατσάλια
Φασόλια Τεργέστης
Φασόλια Βάρνας
Ρεβίθια βραστερά
Ρεβίθια άβραστα
Κουκιά Τριπόλεως
Γλυκάνισα Ευρώπης
Γλυκάνισα εγχώρια
Αμύγδαλα σκληρά με φλοιόν
Αμύγδαλα ψύχα
Καρύδια
Φουντούκια
Σάπωνες Ζακύνθου
Σάπωνες Κερκύρας
Σάπων πράσινος

 

Πηγή: Εφημερίδα «Κυθηραϊκή Αυγή»

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10 ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΝΙ ΓΕΡΑΚΑΡΙ ΠΡΟΓΚΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 08:00-16:00

 


Από την ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνετε ότι για αύριο Σάββατο 17Οκτωβρίου θα γίνει διακοπή ρεύματος από ώρα 08:00 έως 16:00 λόγω εργασιών στο δίκτυο,στα χωριά: Πετρούνι,Γερακάρι,Προγκί.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στη Μυτιλήνη

 



Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών στη Μυτιλήνη
 
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν τα προαναφερόμενα στελέχη επί Φ/Γ οχήματος το οποίο αποβιβάστηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΚΥΜ'', εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, μετά την προσέλευση του ανωτέρω αλλοδαπού για την παραλαβή του εν λόγω δέματος, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι περιείχε έξι (06) συσκευασίες σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους πεντακοσίων είκοσι οκτώ γραμμαρίων και ενενήντα δεκάτων του γραμμαρίου (528,90 gr), χωρίς να αναγράφονται επί των συσκευασιών ημερομηνία παραγωγής, ημερομηνία λήξης καθώς και τα συστατικά του προιόντος. 
Μετά τη διενέργεια τεστ ναρκωτικών, τα ανωτέρω προϊόντα βρέθηκαν θετικά σε ένδειξη κάνναβης και εν συνεχεία, απεστάλησαν στη Χημική Υπηρεσία Μυτιλήνης, όπου σε εργαστηριακό έλεγχο υπήρξε θετική ένδειξη στην ουσία “ΤΕΤΡΑΫΔΡΟΚΑΝΝΑΒΙΔΟΛΗ” (κάνναβη).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.


 

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη διαχείριση απορριμμάτων του Δήμου Κυθήρων

 


Την Πέμπτη 15/10/2020 στα γραφεία της ΠΕ Νήσων στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Κυθήρων, μετά από αίτημα του Δημάρχου μας κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη και με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη κας. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. Συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Σούγιαννης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πειραιά και Νήσων κ. Στράτος Παγωτέλης, ο Προϊστάμενος του ΤΤΥΝΔ κ. Σταύρος Βεϊόγλου, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ κ. Διονύσης Ζαφειρόπουλος με στελέχη της Εταιρείας, ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Μπογιατζής και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων με βάση την μελέτη και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και της εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ, επισημάνθηκαν ζητήματα διαχείρισης των 2 ΧΥΤΥ (Κύθηρα και Αντικύθηρα) και προτάθηκαν συγκεκριμένες λύσεις.

Από όλους τους συμμετέχοντες εκφράστηκε απόλυτη ικανοποίηση αναφορικά με την μέχρι σήμερα εκτέλεση των εργασιών καθώς και η πεποίθηση ότι ο Δήμος Κυθήρων κατάφερε να επιλύσει ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της καθημερινότητας, αυτό της καθαριότητας και της διαχείρισης απορριμμάτων, που παραμένει άλυτο σε πολλές περιοχές της Χώρας. Η αποκατάσταση των 2 πρώην ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ σε Κύθηρα και Αντικύθηρα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς με αποτέλεσμα να έχει ήδη αρθεί το πρόστιμο ύψους 320.000€ το χρόνο που πλήρωνε η Χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το έργο που εκτελείται είναι υποδειγματικό σε πανελλαδικό επίπεδο και αποτελεί μια πολύτιμη κληρονομιά για τον τόπο μας καθώς μέσω αυτού εξασφαλίζεται η καθαριότητα σε όλο το νησί, που αντανακλά άμεσα και στην βιώσιμη τουριστική του ανάπτυξη.

Ο Δήμος μας προετοιμάζει αναλυτική πρόταση για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αναφορικά με την Β΄ φάση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει νέο εξοπλισμό, υπόγειους κάδους, διαλογή στην πηγή, διαχείριση ειδικού τύπου αποβλήτων και σύγχρονες τεχνολογίες.

Τέλος, επίκειται συνάντηση της κας. Αντιπεριφερειάρχη και του κ. Δημάρχου με τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ που θα είναι ο αρμόδιος φορέας λειτουργίας του ΧΥΤΥ μετά την πλήρη ολοκλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου και την δοκιμαστική του λειτουργία.








 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ Ε3 ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΙΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΛΟΙΟ «Aqua Jewel»

 


Ενημερώνουμε τους επιβάτες που ταξιδεύουν σήμερα Παρασκευή 16/10 από Πειραιά για Κύθηρα ότι το πλοίο «Aqua Jewel» θα αναχωρήσει από την Πύλη Ε3.

 We would like to inform passengers traveling today Friday 16/10 from Piraeus to Kýthira that the ferry boat «Aqua Jewel» will depart from Gate E3.

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων

 


 

Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο αναφορικά με τον βασανισμό ζώων.

Μετά τα αυξανόμενα κρούσματα κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αποφάσισε τη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού ζώων σε κακούργημα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό τα «περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων» αναφέρει το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Αποτρόπαια επίθεση στη Νίκαια

Σημειώνεται ότι το πιο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας, όπου το πρωί της Τρίτης ένας άνδρας μαχαίρωνε σκύλο, με τέτοιο μένος που του τρύπησε τον πνεύμονα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος γιατί είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε.

Ο δράστης συνελήφθη και δικάζεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η Χαρά Πετρακοπούλου, δικηγόρος για την υπόθεση κακοποίησης, σημείωσε ότι ο δράστης έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά του ιδιοκτήτη του σκύλου για σωματική βλάβη εξ' αμελείας.

Τον αποτροπιασμό της για το περιστατικό εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία».

 cnn.gr