Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΜΒΑΣΙΑΣ:Πρόσληψη Συνοδών Επισκεπτών από την Κ.Ε.Π.ΠΕ.Δ.Μ.

 


Η Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (http://www.keppedm.gr), ανακοινώνει την πρόσληψh με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών.

Η πρόσληψη αφορά ειδικότητα ΔΕ Συνοδού Επισκεπτών και η σύμβαση εργασίας έχει χρονική διάρκεια οκτώ (8) μηνών.

Αναλυτικότερη πληροφόρηση για τα απαιτούμενα προσόντα, τον τρόπο βαθμολόγησης των κριτηρίων, τα απαραίτητα δικαιολογητικά κλπ αναζητήστε στη σχετική ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2020 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασιάς.

Για τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και πρόσθετη πληροφόρηση επικοινωνείτε στο 2734360115 κ. Κωστάκο Θεόδωρο.

 monemvasia.gov.g

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μολάοι 19 Οκτωβρίου 2020
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ.

Η ενημερωτική συνάντηση για την COVID-19 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/10/2020 στην Σκάλα με συμμετοχή εκτός των άλλων, των Βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων των Δομών Υγείας, των αρμόδιων κρατικών φορέων και της Αστυνομίας.
Απαντήθηκαν οι ερωτήσεις που θέσαμε. Ο Δήμος δεν είναι εκ της νομοθεσίας υπεύθυνος για τη διαχείριση της πορείας της πανδημίας, όμως οφείλει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα πολλών κρουσμάτων, διότι είναι πολύ δύσκολο ΕΟΔΥ, Πολιτική Προστασία και Δημόσια Υγεία να συνδράμουν στη διαχείριση των κρουσμάτων.
Μας ζητήθηκε ως το πλέον απαραίτητο, να βρεθούν χώροι για την απομόνωση και τη σίτιση, για να αντιμετωπισθεί η περίπτωση που υπάρξουν πολλά κρούσματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Δήμο Ευρώτα, όπου τοποθέτησαν 50 φορείς σε παλαιό σχολείο, εκ των οποίων οι 41 έχουν επιστρέψει υγιείς στις δουλειές τους, οι υπόλοιποι 9 θα φύγουν σήμερα και το μέρος θα απολυμανθεί και θα κλείσει.
Ζητήσαμε να γίνουν πολλά γρήγορα τεστ, όμως δεν δεσμεύθηκαν για το χρόνο διεξαγωγής τους και επίσης να εκδώσουν ενημερωτικά φυλλάδια σε πολλές γλώσσες, ώστε να τα διανείμουμε.
Επίσης προτείναμε, στην περίπτωση που χρειαστεί συνδρομή η Αστυνομία λόγω λιγοστού προσωπικού, να μπορεί ο Δήμος να προσλάβει άτομα για παρακολούθηση των χώρων καραντίνας.
Εν κατακλείδι, ο Δήμος οφείλει να προετοιμαστεί να αντιμετωπίσει πιθανές δύσκολες καταστάσεις, διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε να το πράξει το κεντρικό κράτος.
Ο Δήμος αύριο θα παραλάβει, εκτός απροόπτου, τα γρήγορα τεστ και θα τα διανείμει στο Νοσοκομείο Μολάων και στο Κ.Υ. Νεάπολης.
Όσο για το αν ο εργοδότης μπορεί να είναι υπεύθυνος για τα άτομα που απασχολεί, αυτό μπορεί να γίνει εφόσον έχουν χαρτιά, άρα μπορούν να ταυτοποιηθούν, για τους υπόλοιπους είναι αδύνατον γιατί μπορεί να αλλάξουν περιοχή, ειδικά αν νοσήσουν όπου εκεί δεν μπορεί να αναγνωρισθούν ή να ταυτοποιηθούν και θα είναι κινητές βόμβες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

ΜΑΝΗ:Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στο Γύθειο

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 17/10/2020, η Λιμενική Αρχή Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι ιστιοφόρο σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή 14 ν.μ. δυτικά του Ακρωτηρίου “ΤΑΙΝΑΡΟ” Δήμου Ανατολικής Μάνης.
 
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι ανωτέρω περισυνελέγησαν, καλά στην υγεία τους, από το Φ/Γ “NURI SONAY” σημαίας Παναμά και με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν στο λιμένα Γυθείου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια συνολικά σαράντα (40) αλλοδαποί, τριάντα οκτώ (38) εκ των οποίων στερούνταν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
 
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των διασωθέντων αλλοδαπών, ως διακινητές τους, ηλικίας 37 και 43 ετών.

 

ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΑΕΙ...!!.....ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

 


ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΑΕΙ...!!.....ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ...ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ....ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ....!!!!

.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα,
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τ.Κ.: 117 43 Αθήνα
Τηλ.: 213 20 63 538, 776, 822
ΠΡΟΣ:
Τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Π.Α.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Γραφείο Περιφερειάρχη
2. Αντιπεριφερειάρχες
3. Εκτελεστικό Γραμματέα
4. Γραφεία Παρατάξεων
5. Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας
6. Τμήμα Συλλογικών Οργάνων & Επιτροπών
7. Νομικό Γραφείο Περιφερειάρχη
8. Νομική Υπηρεσία
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 67η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει την Τρίτη 20/10/2020 και ώρα 11:00 π.μ., με τη
διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, σε εφαρμογή της από 11/03/2020 Π.Ν.Π. (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11-3-20),
με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
53. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας
Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την υλοποίηση του έργου- προμήθειας με τίτλο:
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΓΙΑ
ΠΕΛΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΦΤΙ» από το Δήμο Κυθήρων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
συνολικού προϋπολογισμού 1.720.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). 62 .έγκριση χορήγησης παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΧΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΥ) ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ
ΜΙΚΡΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ», αναδόχου ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ

 ΠΗΓΗ

Diakofti.gr

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ...ΚΑΨΑΛΙ????


 

ΑΠΟ

Diakofti.gr

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ...ΚΑΨΑΛΙ????
Η Ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και.... Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "Αqua Jewel"….
Είναι αλήθεια ότι αρχίζουν και πληθαίνουν τα περιστατικά που μας κάνουν καχύποπτους και υποψιασμένους για την λειτουργία του συγκεκριμένου Καραβιού στις γραμμές που εξυπηρετούν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και μπορούμε να έχουμε άμεση αντίληψη των γεγονότων. Και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ ..
Για την συγκεκριμένη περίπτωση της αλλαγής... απροειδοποίητα του Λιμένα Αποβίβασης από το Διακόφτι στην Αγία Πελαγία ,αν και το καράβι κατευθύνθηκε απευθείας προς εκεί… ,αν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που πιστοποιούν την ανάγκη αλλαγής εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών , θέματα Ασφαλείας και ενημέρωση των Αρμοδίων Αρχών π.χ του Λιμεναρχείου ,δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πολλά!! Δεν είμαστε ειδικοί ..ούτε πουλάμε γνώσεις που δεν έχουμε..!! Μπορούμε όμως εξ αιτίας του συγκεκριμένου γεγονότος να θυμηθούμε μερικά άλλα..παρόμοια...που αν δεν τα πούμε θα τα βρούμε μπροστά μας...οσονούπω..!! .

Αρχικά δεν θυμάμαι ποτέ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχουν συμβεί τόσες αναβολές και πολύωρες καθυστερήσεις δρομολογίων με την επίκληση κακών καιρικών συνθηκών ,που όχι μόνο δεν υπήρχαν δια γυμνού οφθαλμού αλλά δεν προέκυπταν και από επίσημα Μετεωρολογικά Δελτία( στη χειρότερη περίπτωση έδιναν 5-6 μποφώρ!!).Αυτό βέβαια δεν ήταν χωρίς επιπτώσεις για τους επιβάτες σε χρόνο ,χρήμα σωματική και ψυχική ταλαιπωρία ... Την 1η Ιουλίου-εν μέσω της Πανδημίας του Κορονοιού συνταξιδεύαμε με φιλική οικογένεια από το Γύθειο στο Διακόφτι . Το καράβι που βρίσκονταν ήδη στο Λιμάνι , αφού είχε έρθει κανονικά από τα Κύθηρα, θα έφευγε στις 3 το απόγευμα . Μέχρι τότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ώσπου μας ενημέρωσαν ότι " λόγω καιρικών συνθηκών" θα έφευγε στις 3...το πρωί (μαύρα μεσάνυχτα δηλ.) για Κύθηρα ..Αρκετός εκνευρισμός και ακυρώσεις κρατήσεων στο νησί (περισσότερο για την κοροϊδία όπως έλεγαν!! )...αφού δεν υπήρχε ούτε κύμα στον ορίζοντα . Όσοι είχαν μικρά παιδιά-και επέμειναν να συνεχίσουν- έτρεξαν να νοικιάσουν δωμάτια για να ξυπνήσουν στις 2 !!!! τα ξημερώματα να πάνε στο Καράβι . Οι υπόλοιποι "βολευτήκαμε" στα καθίσματα ....με την Καντίνα του Πλοίου ΚΛΕΙΣΤΗ !!!Αφού διαμαρτυρηθήκαμε μας έδωσαν από ένα μικρό μπουκαλάκι νερό.!!! 

Άλλο περιστατικό τις πρώτες ημέρες των δρομολογίων.... Δεν υπήρχε κάτω (στο πρώτο επίπεδο) κατάλληλος χώρος για τις αποσκευές …τις ανεβάζαμε λοιπόν επάνω με τις κυλιόμενες σκάλες οι οποίες όμως δεν ήταν ....κυλιόμενες προς τα κάτω !!!...συνεπώς τα γνωστά "υποζύγια" έπρεπε να κουβαλάνε τις βαλίτσες τους αγόγγυστα με τα χέρια στις σκάλες..Ευτυχώς αυτό μετά από πολλές διαμαρτυρίες διορθώθηκε.. . Προσωπικά δεν παραξενεύομαι καθόλου για την ...εναλλαγή λιμανιών ....αφού στον Πειραιά πρέπει να ρίξεις τα χαρτιά για να ξέρεις σε ποια Πύλη θα κατέβεις 3...η 9..??.9 η 3..??
Φεύγεις από την 9....αφήνεις το αυτοκίνητο σου...κάνεις τον Προγραμματισμό σου, αλλά μπορεί και να γυρίσεις στην 3 αρκετές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά στην άλλη πλευρά του Λιμανιού. .Πάλι από προσωπική εμπειρία.. 

Στις..6.Οκτωβρίου περίμενα δυο ηλικιωμένα συγγενικά μου πρόσωπα στο Λιμάνι του Πειραιά ,φυσικά στην Πύλη 9 από εκεί που τους έβαλα στο Καράβι να πάνε Κύθηρα. Ήταν αρκετοί άνθρωποι εκεί που περίμεναν το Καράβι.. τρείς (3) για να παραλάβουν δέματα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων για να παραλάβουν τα εγγόνια τους..ένας (1) κύριος για να παραλάβει δύο (2) ασυνόδευτα αυτοκίνητα και δύο αλλοδαποί ..Το Καράβι ήρθε με μια ώρα ,περίπου, καθυστέρηση αλλά προς έκπληξή μας το είδαμε να κατευθύνεται στην Πύλη 3 ..Μερικοί άρχισαν να τρέχουν ...άλλοι να βαδίζουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ..οι αλλοδαποί να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει !!!! εγώ να προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο τρέχοντας για να μην ανησυχήσουν οι συγγενείς μου και όλοι μαζί να βρίζουν την τύχη τους που μπλέξανε με τα Κύθηρα...!!!.
Αυτό με εκνεύρισε και την άλλη ημέρα το πρωί μπήκα στο site της Ναυτιλιακής Εταιρείας για να δω μήπως υπάρχει κάποια ενημερωτική ανακοίνωση για τις Πύλες των Αφίξεων..Τι το ήθελα ???έπεσα απάνω σε ανακοίνωση- απάντηση της Εταιρείας σε κατηγορίες για την μη διακομιδή κάποιου ασθενή από ένα νησί ..Το δικό μας είναι πταίσμα σκέφτηκα...πάμε παρακάτω ... αλλά τότε θυμήθηκα το τελευταίο… αυτό που δείχνει και το πνεύμα του σεβασμού προς τους επιβάτες χωρίς υπόγεια ...κύματα και άλλους εξωγενείς παράγοντες..Η καντίνα του καραβιού κλείνει περίπου στις 2 -2.30 το μεσημέρι -εν πλω και με επιβάτες- ..ούτε μπουκαλάκι νερό ...άσε που είναι η ώρα να πεινάς και να θέλεις καφέ ..Αυτό το έχω βιώσει επανειλημμένα και πολλοί επιβάτες όταν ακούνε το «κλείσαμε» …άλλοι σταυροκοπιούνται ,άλλοι απορούνε και άλλοι βρίζουν..!!! Αλλοίμονο μόνο αν πνιγείς η σου κολλήσει ο λαιμός..!!!
ΑΝ όλα αυτά λέγονται εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού και αξιόπιστο μεταφορικό έργο..νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τις βασικές έννοιες που γνωρίζουμε..
…Πάντως σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι το επιβατικό κοινό δεν θα αισθανόταν ότι αγνοείται και υποβαθμίζεται αν υπήρχε περισσότερη και έγκαιρη ενημέρωση !!!!

ΠΗΓΗ

Diakofti.gr

 


Ο ΜΑΣΤΡΟ-ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!!

 


Άγγελος Γ. Πλουμίδης. 

Ο Άγγελος Γ. Πλουμίδης, γεννήθηκε στο Ελληνικό Μονεμβασίας το έτος 1909. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις γεωργικές εργασίες της οικογένειάς του ή και αλλού. 

Το ξέσπασμα του Ελληνο'ι'ταλικού πολέμου, τον βρίσκει στην πρώτη γραμμή καθώς αγωνίζεται στα βουνά της Αλβανίας για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας. Αργότερα διώκεται και για τις πολιτικές του πεποιθήσεις καθώς υπέστη ανηλεής ξυλοδαρμούς, καθώς και αντίποινα τόσο εκείνος όσο και η ευρύτερη οικογένειά του. 

Το 1947 , παντρεύεται την Ελένη Αρώνη από την Ελαφόνησο και κάνουν τρια παιδιά. Τον Γιώργο, την Ματούλα και την Κατερίνα. Η έλλειψη όμως εργασίας αλλά και η επιθυμία του να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά του, τον οδήγησε στην "εσωτερική μετανάστευση". 

Ο τόπος που υποδέχθηκε εκείνον και την οικογένειά του, ήταν τα Κύθηρα. Εκεί, με την βοήθεια και την ηθική υποστήριξη του αείμνηστου προέδρου της κοινότητας Ποταμίων, Μιχαήλ Μεγαλοκονόμου καθώς και της συζύγου του Μαρίας, ξεκινά τη ζωή του σ΄ένα νέο τόπο, ανοίγει το τσαγκάρικό του, και πια γίνεται γνωστός με το όνομα μπάρμπα-Αγγελής ή μαστρ-Αγγελής. 

Στην πορεία, γεννήθηκε άλλο ένα παιδί, η Μαίρη. Συνέχισε να εργάζεται ως τσαγκάρης για πολλά χρόνια ακόμα, έως ότου έφυγε πια από τα Κύθηρα θέλοντας να ζήσει με τα παιδιά του που ήδη ζούσαν στον Πειραιά.

 Έφυγε πλήρης ημερών το 1996 έχοντας πιεί βέβαια το πικρό ποτήρι της απώλειας του γιού του, αλλά και έχοντας ευτυχήσει να δει επτά εγγόνια και τρία δισέγγονα.

ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Προεκλογικός πυρετός στα Κύθηρα το 1895

Το Μάρτιο του 1895 κατέπλευσε στο Καψάλι το ατμόπλοιο « ΙΩΝΙΑ» με τους Κυθήριους υποψήφιους βουλευτές της Τριπλής Τρικουπικής Συμμαχίας, Εμμανουήλ Χρυσούλη και Δημήτριο Σοφίο από τον Ποταμό και Σπύρο Στάη από τη Χώρα.

Ο υποψήφιος βουλευτής το 1895 Σπύρος Στάης

 

Από τις 6 το πρωί άρχισε η προσέλευση από τα διάφορα χωριά των Κυθήρων στη Χώρα. Πρώτοι 80 Μητατιώτες με ζητωκραυγές. Κατόπιν οι Λειβαδίτες με λευκή σημαία, στην οποία έγραψαν με χρυσά γράμματα «ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» αναστατώσανε την πόλη.

Κατόπιν Γερακιάνοι, Κλαράδες, Κομηνιάνοι, Καλησπεριάνοι, Δρυμωνιάτες, Καλοκαιρνιάτες, Πιτσινιάνοι, Κεραμουτιανοί, Καρβουναδιώτες, Σταθιάνοι, Δοκανιώτες.

Κατόπιν εισήλθε στη Χώρα μια πομπή με την Ελληνική σημαία. 5 νεαροί προπορεύονταν και τοποθέτησαν μάσκουλα στην είσοδο της Χώρας.

Κατόπιν μπήκαν οι Φρατσιώτες, οι Βιαράδες, οι Μυλοποταμίτες, Αρεϊτες, με όργανα, με σημαίες και πυροβολισμούς. Μέγας συνωστισμός!!

Κατόπιν κατέφθασαν Αρωνιάδες, Αλοϊζιάνοι, Φριλιγκιάνοι, Καστρισιάνοι, Λογοθετιάνοι, Ποταμίτες, έφιπποι και πεζοί. Όλος αυτός ο κόσμος περίμενε το ατμόπλοιο.

Στις 10.30 το πρωί κατέφθασε το ατμόπλοιο και όλοι κατεβήκανε στο Καψάλι με σημαίες και όργανα και περιμένανε ζητωκραυγάζοντας γύρω από το φανάρι και την αποβάθρα. Τα κανόνια του Κάστρου βροντούσαν από τους μπομπαρδιέρηδες της εποχής εκείνης. Κατόπιν όλη η πομπή ανέβηκε στη Χώρα. Από τα μπαλκόνια ρίχνανε ροδοπέταλα και αρώματα. Όλη η πομπή ανέβηκε στο Κάστρο και σκόρπισε στις πλατείες του.

Ο Στάης κέρασε όλο τον κόσμο και όλοι οι υποψήφιοι μίλησαν στο πλήθος. Βγαίνοντας από την πύλη του Κάστρου εμετρήθησαν 1300 άτομα.

 eleniharou.gr

 

Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με το θέμα της κράτησης του 14χρονου συλληφθέντα ανήλικου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής του 14χρονου και της οικογένειας του, η Γ.Α.Δ.Α. δεν αναφέρθηκε νωρίτερα στο θέμα της κράτησής του. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την σημερινή απόφαση της Ανακρίτριας, με την οποία αφέθη ελεύθερος με περιοριστικό όρο, διευκρινίζονται ότι:

  • Κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας σε βάρος του, τηρήθηκαν οι διατάξεις του Ν. 4689/2020. Ενημερώθηκε αμέσως για τα δικαιώματά του, τόσο ο ίδιος όσο και η ασκούσα την επιμέλεια μητέρα του, παρουσία της οποίας πραγματοποιήθηκαν όλες οι νόμιμες ανακριτικές πράξεις και συντάχθηκαν οι απαιτούμενες ανακριτικές εκθέσεις (σύλληψης και εξέτασης κατηγορουμένου).
  • Η κράτησή του στις 16/10/2020 έγινε με απόφαση της 1ης Ανακρίτριας του Τμήματος Ανηλίκων, η οποία διέταξε και την επαναπροσαγωγή του ενώπιον της σήμερα 19/10/2020.
  • Κατά την κράτησή του στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους κράτησης ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης ανηλίκων, δέχθηκε τρία επισκεπτήρια:
    • την 12:00 ώρα της 17/10/2020 από τον συνήγορό του
    • την 12:35 ώρα της 17/10/2020 από την μητέρα του
    • την 14:00 ώρα της 18/10/2020 από την μητέρα του.

Δεν υπήρξε κανένας περιορισμός για τον αριθμό και τη διάρκεια των επισκεπτηρίων, καθώς και την εν γένει επικοινωνία του.

ΛΑΚΩΝΙΑ:RAPID-TEST ΓΙΑ ΤΟΝ COVIT-19 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΙ


 

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 20/10 ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥΝΙ ΓΕΡΑΚΑΡΙ ΠΡΟΓΚΙ ΑΠΟ ΩΡΑ 08:00-13:00

 


Από την ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνετε ότι για αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου θα γίνει διακοπή ρεύματος από ώρα 08:00 έως 13:00 λόγω εργασιών στο δίκτυο,στα χωριά: Πετρούνι,Γερακάρι,Προγκί.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ:Περί Ελληνοτουρκικών, Αιγαίου και... συμφωνίας των Πρεσπών.

 


Περί Ελληνοτουρκικών, Αιγαίου και... συμφωνίας των Πρεσπών.

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλυνε ένα χρονίζων πρόβλημα στα βόρεια σύνορα μας ακολουθώντας την εθνική γραμμή και απομάκρυνε τους Τούρκους να μετατρέψουν σε προτεκτοράτο το γειτονικό μας κράτος της Βόρειας Μακεδονίας, κάποιοι είχαν ενδυθεί την χλαμύδα και ωρύονταν!
Σήμερα με το Oruc Reis στο Αιγαίο εδώ και σχεδόν 3 μήνες έτοιμο να σπάσει τα 12 ναυτικά μίλια, τους Τούρκους να νομοθετούν Έρευνα και Διάσωση στο μισό Αιγαίο, την Κρήτη ως την Κύπρο και την κυβέρνηση της ΝΔ να στέλνει sms (μηνύματα τα λέει...) όλοι αυτοί οι τύποι ακόμα δεν κατάλαβαν ότι τους χρησιμοποίησαν;
Ούτε ένα συγνώμη;
Αλλά, όπως λέει ο Πλάτων: Φαίνεται πως η υπερβολική ελευθερία μετατρέπεται σε υπερβολική υποδούλωση.

ΚΥΘΗΡΑ:ΠΩΛΕΙΤΑΙ KYMCO 150 cc ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Πωλείται στα Κύθηρα μοτοσυκλέτα (γουρούνα) KYMCO 150 CC τετράχρονη σε άριστη κατάσταση.

Πωλείται μαζί με καινούργια καρότσα και δώρο άλλη μία καρότσα μεταχειρισμένη. 

Τιμή 1500 ευρώ μαζί με την μεταβίβαση.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6909 960923


ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 


Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Επειδή, λόγω της εφαρμογής μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του COVID-19, ματαιώθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσης της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, που είχε οριστεί για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 5.30 μ.μ., καθώς και η Α΄ Επαναληπτική Συνέλευση, που είχε οριστεί για την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 5.30 μ.μ, ορίζουμε νέα ημερομηνία σύγκλισης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.00 στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Τριφυλλείου Ιδρύματος (Θεμιστοκλέους 5, 8ος όροφος).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

2. Απολογισμός δράσης Δ.Σ. του έτους 2019 και διενέργεια ψηφοφορίας για την έγκριση ή μη έγκριση αυτού.

3. Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής και διενέργεια ψηφοφορίας σχετικά με την απαλλαγή ή μη των μελών του Δ.Σ. από την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών της Εταιρείας του έτους 2019.

4. Διανομή προϋπολογισμού του Δ.Σ. για το έτος 2020, συζήτηση επ’ αυτού και ψηφοφορία για την έγκριση του.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία, κατά την ως άνω ημερομηνία και ώρα, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, οπότε θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα προσέλθουν σ’ αυτήν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΙΤΗ ΑΡΩΝΗ – ΤΣΙΧΛΗ               Γ.Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ


                                                                                         



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Πρόγραμμα μαζικού αθλητισμού περιόδου 2020-2021

 


Ο Δήμος Κυθήρων  ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους του νησιού  ότι  από αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν ολιγομελή τμήματα ομαδικών  προγραμμάτων  άθλησης  με στόχο την υγεία και ευεξία των αθλούμενων, εφόσον υπάρξει ικανοποιητική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Τα ομαδικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται στον ΚΥΘΗΡΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (ΧΩΡΑ)  κατά τις  απογευματινές ώρες και θα έχουν ως αντικείμενο ασκησιολογίου με βαράκια, λάστιχα αντίστασης, μπάλες και ring για pilates, σκάλα αερόβιας προσαρμογής και stretching σε στρώματα pilates.

Η χρονική διάρκεια των ομαδικών  προγραμμάτων θα είναι 50 λεπτών  και αριθμός των αθλούμενων θα είναι 6-8 ανά τμήμα*.
* Ο αριθμός  τμημάτων και ασκούμενων, όπως και τα ωράρια,  θα διαμορφωθούν αναλογικά με τον αριθμό των αιτήσεων καθώς και με το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω covid-19.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΠΕΡΙΟΔΟΥ  2020-2021  EIΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει από  την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, αυτοπροσώπως, στο κτήριο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κυθήρων, καθημερινά από τις 09:00 – 14:30.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον δημιουργηθούν τα τμήματα, είναι τα εξής:
1). Ιατρική βεβαίωση , αποκλειστικά και μόνο από Καρδιολόγο (λόγω covid-19).
2). Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας (δύο όψεις)

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ (προσαρμοσμένοι λόγω μέτρων covid-19):

  1. Οι ασκούμενοι υποχρεώνονται να εισέρχονται ατομικά στην αίθουσα άθλησης και όχι μαζικά.
  2. Προσέλευση με αθλητική ένδυση και υπόδηση ( σε άλλη περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτοί στην αίθουσα άσκησης), καθώς και με προσωπική πετσέτα και ατομικό μπουκάλι νερού.
  3. καθώς και με προσωπική πετσέτα και ατομικό μπουκάλι νερού.
  4. Θα υπογράφουν σε παρουσιολόγιο κατά την είσοδο και την έξοδο του κτηρίου που διεκπεραιώνονται τα προγράμματα άθλησης.
  5. Μέτρα προσωπικής( ατομικής) προστασίας και υγιεινής  κατά την είσοδο και έξοδο του κτηρίου, υπό τις οδηγίες και επίβλεψη του υπεύθυνου προγράμματος.
  6. Ενημέρωση του υπεύθυνου προγράμματος, σε περιπτώσεις προβλημάτων υγείας και σοβαρού προσωπικού κωλύματος.
  7. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των ανωτέρω κανόνων , ο υπεύθυνος προγράμματος δύναται να προβεί στην απαγόρευση του εκάστοτε ασκούμενου από την αίθουσα ή και συνολικά από το πρόγραμμα άθλησης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :    ΙΩΑΝΝΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ   (πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης  Φυσικής Αγωγής &  Αθλητισμού).
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :  2736031213,  εσωτερικό: 152, ή απευθείας: 2736320152  (09:00 – 14:00).