ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΟΡΙΩΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2012

Την αναγνώριση των μορίων προϋπηρεσίας για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονταν την περίοδο 2010-2012 ζητεί με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονταν ως αναπληρωτές την περίοδο 2010-2012, δεν λαμβάνουν κανένα μόριο έστω και αν υπηρετούσαν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Όπως αναφέρει, οι πίνακες μοριοδότησης ίσχυαν μέχρι το 2010, όταν η τότε Υπουργός Παιδείας τους πάγωσε μέχρι τον Ιούνιο 2014 οπότε και επανεργοποιήθηκαν, αλλά με ισχύ για την περίοδο 2012-2014.

Τα Βάτικα ροδώνες των αγγέλων

Στις κόγχες των Βατίκων συνάζονται αρχαία πουλιά, στοχάζονται το μέλλον. Να γίνει η καταστροφή προσάναμμα ευτυχίας

ΑΓΙΑ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΕΛΕΣΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ἔλεος σὺ δέδοσαι παρὰ Κυρίου,
Τῇ σῇ μητρὶ παρθένε μάρτυς Ἐλέσα.
Η Αγία Ελέσα γεννήθηκε στην Πελοπόννησο. Ο πατέρας της ήταν ένας πλούσιος άρχοντας Έλληνας, αλλά ειδωλολάτρης και ονομαζόταν Ελλάδιος. Η μητέρα της όμως, Ευγενία, ήταν μια αγία γυναίκα με πολλές αρετές και πλούσια χαρίσματα. Δεν είχε παιδιά και γι’ αυτό παρακάλεσε τον Θεό να την λυπηθεί και να την αξιώσει να γεννήσει ένα παιδί. Μια μέρα ενώ βρισκόταν μόνη στο σπίτι και προσευχόταν, άκουσε μια φωνή από τον ουρανό που της έλεγε «Σε ελέησε ο Θεός σε ότι του ζήτησες, και σου έδωσε καρπόν κοιλίας». Όταν γεννήθηκε η Ελέσα (την ονόμασαν Ελέσα από τη φωνή που είχε ακούσει η μητέρα της «ἐλέησέ σε ὁ Θεός»), η μητέρα της την αφιέρωσε στον Κύριο και την βάπτισε χριστιανή, στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Όσο μεγάλωνε στην ηλικία, τόσο δυνάμωνε η πίστη της και η αγάπη της προς το Θεό. Μετά από την αγία κοίμηση της μητέρας της, ενώ η αγία ήταν 14 χρονών, σκέφτηκε ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει με τον ειδωλολάτρη πατέρα της ο οποίος ήθελε να την παντρέψει με έναν άρχοντα. Γι' αυτό μετά από πολλή προσευχή και όταν βρήκε κατάλληλη ευκαιρία, έφυγε αφού μοίρασε πολλές ελεημοσύνες σε φτωχούς και σε ορφανά, μαζί με δύο δούλες της και ασκήτευε σε ένα βουνό των Κυθήρων.
Όμως ο πατέρας της, έψαξε και την βρήκε και προσπάθησε να την γυρίσει πάλι πίσω στο σπίτι τους. Στην άρνηση όμως της Αγίας, ο πατέρας της εξοργισμένος την κατεδίωξε. Η Αγία διωκόμενη έφθασε στή ρίζα του βουνού που σήμερα ονομάζεται βουνό της Αγίας Ελέσας και παρεκάλεσε το Θεό λέγοντας «σκίσε γη και κρύψε με». Από τη σχισμή που ανοίχθηκε στο βουνό πέρασε η Αγία και έφθασε στην κορυφή, όπου κατέφθασε αλλόφρων ο πατέρας της και την αποκεφάλισε την 1η Αυγούστου 375 μ.Χ. Στον τόπο του μαρτυρίου της η υπηρέτριά της την έθαψε.
Οι πρώτοι χριστιανοί που ήλθαν στο νησί για να προσκυνήσουν τον τάφο της Αγίας, ανήγειραν μικρό ναΐσκο χωμένο κατά το πλείστον εντός του εδάφους, στον οποίο οι προσκυνητές κατέβαιναν με 5-6 σκαλοπάτια. Η Αγία Τράπεζα του ναΐσκου εστήθη πάνω από τον τάφο της Αγίας. Η παράδοση λέει ότι κατά τους παλαιοτάτους χρόνους έρχονταν προσκυνητές από τη Μάνη κατά την 1η Αυγούστου και τιμούσαν την μνήμη της Αγίας. Αυτός ο μικρός Ναός σωζόταν μέχρι το 1867 μ.Χ. ως ιδιόκτητος της οικογενείας Κασιμάτη - Γεράκα. Το 1871 μ.Χ. ανηγέρθη ο σημερινός ευρύχωρος Ναός με

ΔΕΚΑΕΤΗΡΙΔΑ σ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΥΘΗΡΩΝ

Επί τη δεκαετηρίδι της ποιμαντορίας του επισκόπου Κυθήρων και εκ των πρώτων υποστηρικτών της Βιβλιοθήκης, Σεραφείμ, αντιγράφουμε από το μνημειώδες έργο του «Οσμή Ευωδίας Πνευματικής», το οποίο αποτελεί όχι μόνον θεολογικό αποθησαύρισμα αλλά και πολύτιμη κιβωτό της νεοελληνικής μας φιλολογίας.
«Παρήγορον είναι ότι η Αγιωτάτη Εκκλησία παραμένει η εσχάτη έπαλξις, εις την οποίαν ζη, αναπνέει και κινείται η Ελληνική γλώσσα. Και αποτελεί χρέος ιερόν να εξακολουθήση παραμένουσα ως έπαλξις, αφ’ ης θα κηρύσσεται, θα γράφεται, θα ψάλλεται και θα διδάσκεται η μία και ενιαία Ελληνική γλώσσα. Τοιουτοτρόπως, εις τον χώρον της Εκκλησίας, θα είναι ελευθέρα η εθνική γλώσσα των Ελλήνων να γράφεται και να ακούεται υπό την λογίαν μορφήν της εις τα έγγραφα και εις τα περιοδικά της και υπό την λαλουμένην εις τα απ’ άμβωνος κηρύγματα και εις τα προς τον λαόν απευθυνόμενα φυλλάδια. Και θα αποτελέση συνέχειαν θαυμαστήν ο σύμπλους των δύο ρευμάτων, της τε λογίας και της δημοτικής, διά των οποίων θα αλληλοπεριχωρώνται τα χαρίσματα εκάστης αυτών προς την ετέραν.»
[Έγινε μεταγραφή του κειμένου σε μονοτονικό με διατήρηση της ορθογραφίας του πρωτοτύπου.]
Πηγή  Kythera Library facebook.com

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ "WITTENBERGEN" στις Δραγονάρες

ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΙΟΣ
Σύμφωνα με πλιροφορίες εως το μεσημέρι τις Παρασκευής 31/07 αναμένεται συνεργείο δυτών για να  ελέγξει τα στεγανά του πλοίου.Απο χθες το απόγευμα και για καθαρά λόγους ασφαλείας  έχουν πέσει πλωτά αντιρρυπαντικά φράγματα απο την Φ/Γ "ΨΑΡΟΜΜΑΤΗΣ Μ " ΝΝ07.Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως το φορτίο που βρίσκεται στα αμπάρια του πλοίου έιναι λαμαρίνες σε μορφή κυλίνδρων.Να σημειώσουμε πως κοντά στο "wittenbergen"βρίσκεται και το Ρυμουλκό Σκάφος < Alexander>