Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ ΑΧΑ'Ι'ΑΣ ,ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM RADIO- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

 Η Κλειτορία (σπάνια αναφέρεται και ως Κάτω Κλειτορία), πιο γνωστή και ακόμα σε χρήση σήμερα με το όνομα Μαζέικα, είναι κωμόπολη της Αχαΐας στην περιοχή των Καλαβρύτων. Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Αχαΐας στη μέση του κάμπου της Κατσάνας ή Μαζέικου (σήμερα Αροάνιου) και περιβάλλεται από τον Χελμό. Απέχει 25 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα, 98 χιλιόμετρα από την Πάτρα, 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, και 60 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Το σημερινό της όνομα προέρχεται από τον αρχαίο Κλείτωρ. Η Κλειτορία είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μικρό ύψωμα στο σημείο που ο ποταμός Κλείτορας χύνεται στον Αροάνιο

Πριν την επανάσταση του 1821 στην περιοχή είχαν τους κήπους και τα χωράφια τους οι κάτοικοι του κοντινού χωριού Μάζι, κάποιοι είχαν και καλύβες, γι’ αυτό και ονόμαζαν την περιοχή "Μαζαίικα Καλύβια". Μετά την επανάσταση οι κάτοικοι του Μάζι μετοίκησαν στα Καλύβια χτίζοντας την σημερινή κωμόπολη με το όνομα Μαζαίικα. Πολύ γρήγορα από το 1830 έγινε σπουδαίο εμπορικό κέντρο της περιοχής και συγκοινωνιακός κόμβος. Από τα Μαζέικα ήταν ο κλέφτης Κωνσταντίνος Πανόπουλος.
Κατά την Γερμανική κατοχή και στις 14 Δεκεμβρίου 1943 ο γερμανικός στρατός λεηλάτησε και έκαψε το μεγαλύτερο τμήμα της κωμόπολης στα πλαίσια της επιχείρησης "Καλάβρυτα"

ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ ΤΟ 1951

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Τα Φράτσια είναι από τα παλαιότερα χωριά των Κυθήρων χρονολογούμενο από το 14ο αι. Άλλοτε ήταν και από τα πιο πολυάνθρωπα με πολλούς ολοζώντανους συνοικισμούς γύρω από την Τζιγγούρα, όπως τα Λενταρακιάνικα, τα Ραϊσιάνικα, τα Κεντρωτιάνικα, τα Πετροχειλιάνικα, τα Παντολιάνικα, τα Κασιματιάνικα. Από τα χρόνια της Αγγλοκρατίας ιδρύθηκε στην κεντρική πλατεία αλληλοδιδακτικό σχολείο, ενώ στις αρχές του 20ού αι. χτίστηκε δίπλα το νέο δημοτικό σχολείο, το οποίο λειτούργησε περίπου μέχρι το 1980. Η λέσχη του χωριού συγκέντρωνε πολύ κόσμο σε γλέντια, σε γάμους και χοροεσπερίδες, του αγίου Χαραλάμπους που γιόρταζε το χωριό, της Υπαπαντής, τις Απόκριες κ.α. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1951, φαίνονται κάποιοι χωριανοί μπροστά στη λέσχη, την ημέρα του αγίου Χαραλάμπους που μαζεύτηκαν για το καθιερωμένο γλέντι και για να αποχαιρετήσουν ένα χωριανό που θα έφευγε για την Αυστραλία. Η αιμορραγία της μετανάστευσης προς Αμερική και Αυστραλία, ιδίως κατά τον 20ό αι. έπληξε πολύ αυτό το ολοζώντανο χωριό, όπως και όλο το νησί. Αυτοί οι μετανάστες, από τα προοδευτικότερα στοιχεία των Κυθήρων, σήμερα δεύτερης και τρίτης γενεάς, τιμούν το Κυθηραϊκό όνομα, δεν ξέχασαν ποτέ τις ρίζες τους και δεν έπαψαν ποτέ να ευεργετούν ποικιλοτρόπως τα Κύθηρα. (φωτο Φατσέα)
Πηγή 
Eleni Harou

BATIKA.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΦΑΒΙΟΥ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ ΦΑΒΙΟΥ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΑΤΙΚΩΝ :: Ενημερώνουμε τους φίλους παραγωγούς ελαιολάδου ότι το ελαιοτριβείο μας διαθέτει πλέον τα πιο υπερσύγχρονα οικολογικά μηχανήματα 2 φάσεων, παραγωγής ελαιολάδου,Γερμανικής προέλευσης με όλες τις πιστοποιήσεις ,έτους κατασκευής 2015. Επίσης , φέτος για τους παραγωγούς που αναλαμβάνουν οι ίδιοι την μεταφορά ελαιοκάρπου και λαδιού το δικαίωμα του ελαιοτριβείου είναι 7% από 9% κατά δύο μονάδες πιο κάτω που ίσχυε την περσινή περίοδο . - Για τους παραγωγούς που αδυνατούν να κάνουν την μεταφορά ελαιοκάρπου και λαδιού , την αναλαμβάνουμε εμείς, με δικαίωμα ελαιοτριβείου 11% από 12% που ήταν την περσινή χρονιά, δηλαδή κατά μια μονάδα λιγότερο . Το ελαιοτριβείο μας σας εγγυάται την καλύτερη απόδοση με τα πιο υπερσύγχρονα μηχανήματα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ελαιοπαραγωγών.
THL.6974201345

ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΣΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

  Ως υδροστρόβιλους χαρακτηρίζουμε τις δίνες που σχηματίζονται μεταξύ ενός καταιγιδοφόρου νέφους και μιας επιφάνειας ύδατος, οι υδροστρόβιλοι αποτελούν μια “ένωση” του νέφους με το νερό από κάτω και συχνά δεν είναι κάθετοι αλλά παίρνουν πολύπλοκα σχήματα. Η στήλη που βλέπουμε δεν διαφέρει πολύ από τα υπόλοιπα νέφη που βλέπουμε και αποτελείται απλά από συμπυκνωμένους υδρατμούς, σπάνια όμως το νερό που ρουφούν φτάνει μέχρι το ύψος του νέφους και μπορεί να μετακινηθεί χιλιόμετρα μακριά.

Το εντυπωσιακό αυτό θέαμα αντίκρισαν οι Βελανιδιώτες λίγο πριν τις 09:00 το πρωί, οι υδροστρόβιλοι ήταν συνολικά τρεις σε μικρή απόσταση από το χωριό και αρκετοί ακόμα αρκετά μίλια μακριά.
Πηγή  http://velanidia-baladis.blogspot.gr

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ

Το ετήσιο μνημόσυνο για τον  Αείμνηστο Μαέστρο των Κυθήρων Ευστράτιο Θεοδωρακάκη θα τελεστεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης Ποταμού.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ! ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ.[ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ]

 Τα Καλάβρυτα είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένα στις πλαγιές των Αροανίων (Χελμός) σε υψόμετρο 735 μέτρων. Αποτελούν έδρα του ομώνυμου δήμου και ο πληθυσμός τους σύμφωνα με την ελληνική απογραφή του 2011 είναι 1.674 κάτοικοι.

Τα Καλάβρυτα είναι χτισμένα στην θέση της αρχαίας Αρκαδικής πόλης Κύναιθας ή Κυναίθης. Το όνομα Καλάβρυτα, που μάλλον σημαίνει καλές βρύσες, φαίνεται να το απέκτησαν την εποχή της Φραγκοκρατίας τον 13ο αιώνα μ.Χ. όταν αποτέλεσαν έδρα μιας από τις 12 Βαρωνίες του Πριγκιπάτου της Αχαΐας με πρώτο Βαρώνο τον Όθωνα ντε Τουρναί (Othon de Tournay) που έκτισε το κάστρο του πάνω στα ερείπια της ακρόπολης της αρχαίας Κύναιθας. Στη γαλλική παραλλαγή του Χρονικού του Μορέως αναφέρεται ως Calovrate.
Το 1430 τα Καλάβρυτα γίνονται έδρα μιας από τις τρεις ανεξάρτητες βυζαντινές ηγεμονίες (δεσποτάτα) στις οποίες είναι χωρισμένη πλέον η Πελοπόννησος, με πρώτο δεσπότη το Θωμά Παλαιολόγο. Δύο χρόνια αργότερα την δεσποτεία των Καλαβρύτων αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο οποίος διατηρεί τη θέση αυτή μέχρι το 1443.
Η περιοχή των Καλαβρύτων συμμετείχε τόσο στην επανάσταση του 1770 όσο και του 1821. Στην πρώτη περίπτωση ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Παρθένιος κήρυξε την τοπική εξέγερση ενώ το 1821 στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας των Καλαβρύτων κηρύχτηκε επίσης η επανάσταση από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους οπλαρχηγούς της Πελοποννήσου που είχαν συγκεντρωθεί εκεί (βλ. και Δοξολογία στην Αγία Λαύρα). Στα Καλάβρυτα οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Τούρκων που λαμβάνουν χώρα ήδη από τα μέσα Μαρτίου του 1821 κορυφώνονται με την κατάληψη της πόλης την 21 Μαρτίου 1821. Εξαιτίας του πρωταγωνιστικού τους ρόλου στην επανάσταση του 1821, τα Καλάβρυτα πυρπολήθηκαν δύο φορές από τα στρατεύματα Ιμπραήμ, το 1826 και το 1827. Αμερικανός προτεστάντης ιεραπόστολος που επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα το 1829 αναφέρει τις καταστροφές αλλά διαπιστώνει από τα εναπομείναντα σπίτια ότι η πόλη ήταν καλοχτισμένη. Επίσης αναφέρει ότι ήταν ήδη πεποίθηση ότι η σημαία της επανάστασης υψώθηκε πρώτα στα Καλάβρυτα από τον Γερμανό.
Στη διοικητική διαίρεση του 1836 τα Καλάβρυτα αναφέρονται με το όνομα Κυναίθη.

ΚΑΛΑΒΡΥTA ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ-ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN FM


Η κατασκευή του Οδοντωτού ήταν ιδέα του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει τοπικά δίκτυα με πλάτος γραμμής τα 75 εκατοστά, γιατί θεωρούσε ότι το μικρό τρένο είχε μεγαλύτερη ευελιξία. Έτσι τον Μάρτιο του 1889 αποφασίζεται  η κατασκευή της γραμμής Διακοφτό - Καλάβρυτα.
Η μελέτη έγινε από Γάλλους επιστήμονες και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι το έργο θα απαιτούσε 10 μήνες για να ολοκληρωθεί.
Το όραμα του Χαρίλαου Τρικούπη ήταν να φτάσει το τρένο μέχρι την Τρίπολη, αλλά η καθυστερήσεις στην κατασκευή της γραμμής Διακοφτο - Καλάβρυτα και οι υπερβάσεις στο κόστος ( σχεδόν τριπλασιάστηκε) ήταν η αιτία που η γραμμή δεν επεκτάθηκε ποτέ.
Για πέντε συνεχή χρόνια οι εργασίες προχωρούν με δυσκολίες, λόγω του δυσπρόσιτου εδάφους και των φτωχών τεχνικών μέσων της εποχής εκείνης, για να φτάσουμε το 1896 όταν ο ελληνικός Οδοντωτός σιδηρόδρομος πραγματοποιεί τα πρώτα του δρομολόγια.
Η πρώτη αναβάθμιση έγινε το 1959 με την παραλαβή 3 νέων αμαξοστοιχιών που είχαν την ικανότητα να αναπτύσσουν μεγαλύτερη ταχύτητα μειώνοντας το χρόνο της διαδρομής από δυόμιση ώρες σε 85 λεπτά. Αποτέλεσμα της αυξημένης ταχύτητας ήταν να πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Το 1967 το δίκτυο αποκτά 3 νέους συρμούς και ο χρόνος της διαδρομής μειώνεται στα 70 λεπτά και καταργείται η ατμήλατη έλξη και εισάγεται η ντιζελοκίνηση.
Από το 2003 μέχρι το 2009 έγινε ριζική ανακατασκευή της γραμμής, των γεφυρών, των τούνελ  και έγινε  παραλαβή καινούργιων υπερσύγχρονων αυτοκινηταμαξών.
Πηγή  .diakofto.gr

ΑΔΕΔΥ: Συνδικαλιστική στήριξη στη Φωτεινή Μανωλάκου

nosokomeio Molaon
Ανακοίνωση ενάντια στη στοχοποίηση, όπως καταγγέλλει, της Φωτεινής Μανωλάκου από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας εξέδωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία ζητά να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος της εργαζόμενης, αλλά και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάταξής της. Η ανακοίνωση καλεί επίσης την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Μολάων να στηρίξει τη διωκόμενη.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη συνδικαλιστική δίωξη της συναδέλφου Φωτεινής Μανωλάκου από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας.
Η Φωτεινή Μανωλάκου, εργαζόμενη στο νοσοκομείο Μολάων, μέσα από τους αγώνες της ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Μολάων, υπερασπιζόμενη τη δημόσια και δωρεάν περίθαλψη, στοχοποιήθηκε από τη διοίκηση, η οποία αποφάσισε να τη μετακινήσει αυθαίρετα και παράνομα από το νοσοκομείο Μολάων στο νοσοκομείο της Σπάρτης, 70 χλμ μακριά, ενώ είχε την ιδιότητα της αντιπροέδρου του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, προκειμένου να την απομονώσει και να την τρομοκρατήσει.
Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να ανακληθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις της διοίκησης και να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη σε βάρος της συναδέλφου, καθώς και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάταξης, η οποία έχει παγώσει λόγω της εκδικητικής και αυταρχικής τακτικής της διοίκησης.
Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, τέλος, απευθύνεται και στην πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Μολάων, το οποίο οφείλει να πράξει το καθήκον του, να στηρίξει, δηλαδή, τη διωκόμενη συνάδελφο και να σταματήσει ενέργειες όπως η αποστολή εξώδικου εναντίον των μελών του ΔΣ της μειοψηφούσας παράταξης, ενέργεια που στην ουσία λειτουργεί υπέρ της διοίκησης του νοσοκομείου.
Επίσης, αποφασίζει να επισκεφτεί κλιμάκιό της το νοσοκομείο για να στηρίξει τη διωκόμενη συνάδελφο”.

Ευχαριστίες Δήμου Ευρώτα για την αποκατάσταση των ζημιών…

5Ο Πρόεδρος και το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Ευρώτα, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται με αυταπάρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο, που έπληξε την περιοχή της Δ.Κ. Σκάλας και της Τ.Κ. Έλους του Δήμου μας, την 21/09/2015.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, τη ΔΕΗ και ιδιαίτερα το τοπικό γραφείο της ΔΕΗ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τους εργαζόμενους του Δήμου Ευρώτα και τους δεκάδες εθελοντές που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Στις κρίσιμες στιγμές που δοκιμάζονται οι αντοχές, οι ανοχές και η ανθρωπιά μας επέδειξαν όλοι μέγιστο βαθμό αλληλεγγύης και συνέβαλαν στην άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της ζωής στις πληγείσες περιοχές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Σωτήριος Χ. Μένεγας

πηγή  report24.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Έτοιμο το Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπάρτης

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης, πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Μουσείου της.
Πρόκειται για Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης και Βιβλιοθήκης της Μητρόπολης, που βρίσκεται στην Σπάρτη. Τα εγκαίνια του κτηρίου έγιναν με κάθε επισημότητα, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για ένα… όνειρο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη της περιοχής, το οποίο και πήρε τελικά… »σάρκα και οστά».
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

Τό Μήνυμα της Κυριακής 27-9-15 & Ποιμαντορική Εγκύκλιος

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) Από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΛΟΥΚΑ (27-9-2015)





ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΙΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016
(ὑπ' ἀριθ. 134/2015)
Πρός Τόν Ἱερόν Κλῆρον καί
τόν Χριστώνυμον Λαόν
τῆς καθ΄ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων

  «Ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος καί χαλάσατε τά δίκτυα  ὑμῶν πρός ἄγραν» (Λουκ.5,4)
Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί καί Συλλειτουργοί,
Ἀδελφοί μου Χριστιανοί, Τέκνα μου ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά!
  Ὁδεύουμε σύν Θεῷ πρός τό τέλος τοῦ πρώτου μήνα τοῦ νέου Ἐκκλησιαστικοῦ ἔτους 2015-2016.
Κατά τόν τρέχοντα μῆνα Σεπτέμβριον ἑωρτάσαμε, σύν τοῖς ἄλλοις, τόν νεώτερο Προστάτη τῆς νήσου τῶν Κυθήρων Ὅσιο Ἄνθιμο τόν νέο τόν ἐν Κεφαλληνίᾳ, πού ἐμόνασε ἐπί διετίαν στήν Μονή Προδρόμου (Ἀγριολίες) Κυθήρων τόν 18ον αἰῶνα, τό Γενέσιον τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τήν Ὕψωσιν τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, τήν ὁποία ἑορτάζει ἰδιαίτερα ὁ Μητροπολιτικός μας Ναός καί ἡ ἐνορία τῶν Πιτσινιανίκων καί ἀκόμη τήν κορυφαία Ἱερά Πανήγυρι τῶν Κυθήρων , τήν ἑορτή τῆς Παναγίας μας τῆς Μυρτιδιώτισσας.
Μαζί μέ τήν ἀνακύκλησι τῶν Δεσποτικῶν, Θεομητορικῶν καί τῶν ἑορτῶν τοῦ Ἁγιολογίου τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας, ἡ Τοπική μας Ἐκκλησία τῶν Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων ἐγκαινιάζει τήν νέα Κατηχητική καί Πνευματική περίοδο διά τήν ἀρξάμενη ἐκκλησιαστική χρονιά.
Ὁ λόγος τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ πρός τόν Ἀπόστολο Πέτρο καί τήν συνοδεία του, πού ἦσαν κατάκοποι ἀπό τό ὁλονύκτιο ἀνώφελο ψάρεμα καί ἡ προσταγή Του: «ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος καί χαλάσατε  τά δίκτυα ὑμῶν πρός ἄγραν», ἀπευθύνεται διαχρονικά πρός ὅλους τούς πνευματικούς Ποιμένας καί Κατηχητάς  τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἔργου.
       «Ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος» συμβουλεύει ὅλους μας ὁ Κύριος. Πρῶτα τούς Λειτουργούς τοῦ Ἁγίου Θυσιαστηρίου καί τούς Κήρυκας τοῦ Θείου  Λόγου καί ἔπειτα ὅλους τούς πιστούς Χριστιανούς: γονεῖς, ἀναδόχους, ἐκπαιδευτικούς κ.ἄ.
Ἡ προτροπή αὐτή τοῦ Σωτῆρος μας Ἰησοῦ  Χριστοῦ περιέχει ἕνα διπλό μήνυμα:Τήν ἐπιστροφή ὅλων μέ τήν μετάνοια καί τόν πνευματικό ἀγῶνα στό βάθος τῆς καρδίας μας καί τήν ἀδιάκοπη ἐπανάληψι τῶν προσπαθειῶν μας γιά τήν πνευματική καλλιέργεια τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἀγροῦ, πού μᾶς ἔχει ἀναθέσει τήν εὐθύνη ὁ «γεωργός τῶν καλῶν καί φυτουργός τῶν ἀγαθῶν» Κύριος καί Θεός μας καθώς καί τήν ἀνύστακτη φροντίδα γιά τήν ἐπιμέλεια καί πρόοδο τῆς οἰκογενείας μας καί τῶν παιδιῶν μας.
       «Ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος» μέ τόν τακτικό ἐκκλησιασμό καί τήν ἐνσυνείδητη συμμετοχή στή Θεία Λατρεία καί τά φερέσβια ἅγια Μυστήρια τῆς Μετανοίας καί Ἐξομολογήσεως καί τῆς Θείας Κοινωνίας.
       «Ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος». μέ τήν προσεκτική μελέτη τοῦ Ἱεροῦ Εὐαγγελίου καί γενικότερα τῆς Θεία Γραφῆς. Μέ τήν ἐπιμελῆ ἀκρόασι τῶν Θείων Κηρυγμάτων, τήν συμμετοχή στίς Ὁμάδες μελέτης τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τήν παρακολούθησι ἑσπερινῶν ὁμιλιῶν.
       «Ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος» μέ τήν συνετή καί ἀβίαστη χειραγώγησι τῶν παιδιῶν σου στή λειτουργική ζωή καί στό Κατηχητικό Σχολεῖο τῆς Ἐκκλησίας μας. Οἱ συνάξεις αὐτές, πού γίνονται ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι, εἰρηνεύουν καί ἀναπαύουν τήν παιδική καί νεανική ψυχή. Τροφοδοτοῦν καί δυναμώνουν πνευματικά τά σχολικά νιᾶτα μας καί μαζί μέ τήν ἀγωγή καί τήν ψυχαγωγία, πού χαρίζουν τά Πνευματικά μας Κέντρα, τά γήπεδα ἀθλητισμοῦ (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϋ καί τέννις), ἀναζωογονοῦνται καί σφυρηλατοῦν τό ἦθος καί τόν χαρακτῆρα τους.
       «Ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος» μέ τήν πρόθυμη συμμετοχή σου στίς μηνιαῖες Συνάξεις τῆς Σχολῆς Γονέων στά Πνευματικά Κέντρα τοῦ Κεραμωτοῦ καί τοῦ Ποταμοῦ, πού γιά δέκατη συνεχόμενη χρονιά γίνονται. Οἱ Γονεῖς, καί μάλιστα οἱ νέοι Γονεῖς  καί οἱ ὑποψήφιοι Γονεῖς ἠμποροῦν πολλά ἐφόδια νά πάρουν ἀπό αὐτές τίς συναθροίσεις. Ἀναπτύσσονται ἐνδιαφέροντα θέματα διά τήν οἰκογένεια, τήν ὁμαλή συμβίωσι τῶν ἀνδρογύνων καί τήν ὀρθή ἀνατροφή τῶν παιδιῶν καί γίνονται ἐποικοδομητικές συζητήσεις.
Ἅγιοι Πατέρες, ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,
Ἡ σύστασις τοῦ Κυρίου μας μέ τό Θεῖο Του πρόσταγμα «ἐπανάγαγε εἰς τό βάθος» ἄς ἀφυπνίση πνευματικά ὅλους μας στούς δύσκολους  καί δυσχείμερους καιρούς, πού διάγουμε, ἄς ἐνεργοποιήση τίς ψυχοσωματικές μας δυνάμεις καί ἄς μᾶς ἐμπνεύση σέ ἀγῶνες πνευματικούς, ἐκκλησιαστικούς, ἀγῶνες ὀρθοδόξου ζωῆς καί μαρτυρίας, ἀγῶνες ὑπέρ πίστεως, πατρίδος καί σωφροσύνης, ἀγῶνες γιά τή σωτηρία τῆς ψυχῆς μας καί τοῦ Ὀρθοδόξου Γένους μας.
Παρακαλῶ πολύ νά συμμετέχωμε, κατά τό δυνατόν, σέ ὅλες τίς προαναφερθεῖσες ποιμαντικές δραστηριότητες, καθώς ἐπίσης καί στίς προσπάθειες τῆς ἄτυπης Σχολῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς, οἱ ὁποῖες σύν Θεῷ θά συνεχισθοῦν, μετά τήν ἑπτάχρονη λειτουργία της στό Πνευματικό Κέντρο Ἁγίου Γεωργίου Λιβαδίου, γιά τήν ὁποία καί θά ἐνημερωθῆτε σύντομα, καθώς καί γιά τά χορευτικά τμήματα, πού λειτουργοῦν ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
Ἡ ἔναρξις τῶν μαθημάτων τῶν Κατηχητικῶν Σχολείων στήν Χώρα Κυθήρων, στό Λιβάδι, στό Κεραμωτό, στά Φράτσια, στόν Ποταμό, στόν Καραβᾶ καί τήν Ἁγία Πελαγία θά γίνη τό ἑπόμενο Σαββατοκύριακο (3-4 Ὀκτωβρίου). Ἡ πρώτη Σχολή Γονέων γιά τήν νέα χρονιά θά γίνῃ τό Σαββατοκύριακο 17-18 Ὀκτωβρίου, στόν Ποταμό καί τό Κεραμωτό, ἀντίστοιχα.
Εὐχόμενος ἀπό καρδίας καλή καί εὐλογημένη πνευματική σπορά κατά τό ἀρξάμενο ἐκκλησιαστικό ἔτος 2015-2016 καί πλούσια τήν Θεία εὐλογία εἰς ὅλους σας, καί ἰδιαίτερα στά προσφιλῆ μας παιδιά, διατελῶ
Μετ' εὐχῶν καί ἀγάπης
Ὁ Μητροπολίτης
†Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ
----------------------------------
Πηγή:  imkythiron.gr
---------------------------------- 

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στην περιοχή του Έβρου.



Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
κ. Τζανέτου Φιλιππάκου στην περιοχή του Έβρου

Επισκέφθηκε τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και το ΚΕ.Π.Υ. Φυλακίου και ενημερώθηκε για το έργο τους στην αντιμετώπιση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, ευχαριστώντας για την προσφορά τους

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε χθες (27-09-2015) την περιοχή του Έβρου, συνοδευόμενος από την Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχο Νικόλαο Μενεξίδη και συνάντησε τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, Αστυνομικούς Διευθυντές Παναγιώτη Κουτούζο και Πασχάλη Συριτούδη, στις έδρες τους αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Φιλιππάκος μετέβη αρχικά στο Δέλτα του ποταμού Έβρου, όπου επισκέφθηκε τις αστυνομικές Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, που περιπολούν κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Συγκεκριμένα, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην περιοχή από ειδικές αστυνομικές ομάδες περιπολίας και ειδικές ομάδες αστυνομικών πλωτών μέσων.

Οι ειδικές αυτές αστυνομικές ομάδες έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων μεταναστών σε όλο το μήκος της οριογραμμής του ποταμού Έβρου (από το Δέλτα του ποταμού ως το Τριεθνές).

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας μετέβη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας, στο Νέο Χειμώνιο, όπου ενημερώθηκε σχετικά με τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και τις δομές του Κέντρου.
Επιπλέον επισκέφθηκε το Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου μετέβη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο που επιτελείται. Ο κ. Φιλιππάκος περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, όπου ενημερώθηκε από το Διευθυντή του Κέντρου για την κρατούσα κατάσταση.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος συναντήθηκε με στελέχη του FRONTEX, τα οποία συμμετέχουν στις ειδικές εκπαιδευτικές ασκήσεις “REX 2015” (RABIT Exercise 2015).










ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

4ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                                      ΚΥΘΗΡΑ 28/9/2015
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ΄.Κ.Ο.Σ.Ε.
ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ Τ.Κ. 80100
ΑΦΜ 090100437
Τηλ: 2736031772
Email kyn.syllogoskithiron@gmail.com

                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κυθήρων καλεί τα μέλη του και όποιον άλλο μπορεί και θέλει να βοηθήσει, σε μια ακόμα οργανωμένη προσπάθεια ανεύρεσης του αγνοούμενου συντοπίτη μας θεόδωρου Μαγονέζου, την Πέμπτη 1/10/2015 και ώρα 08 00. Σημείο συνάντησης το σπίτι του αγνοούμενου στον Ποταμο.

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                          ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ