ΤΟ«ΡΟΣΤΩΦ» ΠΛΕΕΙ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ!!!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΟ ΓΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ «ΕΛΛΗ» Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΥΠΕΡΣΥΧΡΟΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
«ΡΟΣΤΩΦ»ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΕΕΙ ΝΟΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ!!!

Η «ΕΛΛΗ»Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ.
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΜ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ.ΤΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ,ΓΙΑ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

Πηγή http://www.oparlapipas.com/

ΝΕΑΠΟΛΗ.Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ...

 Σήμερα το πρωί όπως είχαν δηλώσει χθες το βράδυ οι άνθρωποι της αρχαιολογίας που παρακολουθούν το έργο κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης διέλυσαν τον ανθρώπινο σκελετό που είχε βρεθεί στο κέντρο του παραλιακού δρόμου και έθεσαν τα οστά σε χάρτινο κιβώτιο για να τα στείλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για έρευνα και αποθήκευση .
Εμείς καταγράψαμε καρέ-καρέ την διάλυση του σκελετού παρότι οι εικόνες είναι σκληρές και για εμάς μεγάλη συγκινησιακή ταλαιπωρία γιατί το θέμα είναι ζωντανή ιστορία για τα Βάτικα και απομεινάρια και υπολείμματα των προγόνων μας και πρέπει να τα μαθαίνουν και οι νέες γενιές των Βατικιωτών για να ξέρουν σε ποια ιδιαίτερη πατρίδα έχουν γεννηθεί

Πηγή 
Stathakis Panagiotis




ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Κατά την διάρκεια εργασιών του βιολογικού έργου Νεάπολης οι εργάτες βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα που τους άφησε άναυδους. Σκελετός που φέρει οστά στέρνου και άνω άκρων και κρανίο σε βάθος μόλις 40 εκατοστών από το στρώμα ασφάλτου ,δημιουργεί απορίες . Επιτόπου η αρχαιολογική υπηρεσία κατέγραψε το εύρημα και όπως πληροφορηθήκαμε θα σταλεί για εξέταση DNA για την ταυτοποίηση χρονολογίας που ετάφη ο νεκρός.Τι μπορεί να δείξει η ανάλυση DNA για την ταυτότητα του νεκρού ,είναι νέα ερωτήματα που προκύπτουν. - Σίγουρα θα απαιτηθεί πολύμηνη εργαστηριακή μελέτη για να έχουμε τα αποτελέσματα. Σε όλη την διάρκεια του έργου έχουν έρθει στο φως θεμέλια και καλοδιατηρημένα χτίσματα που άντεξαν στο πέρασμα των χρόνων .Ευρήματα που ίσως θα έπρεπε οι ειδικοί να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και αποδεικνύουν ότι κάτω από την Νέα-πολη βρίσκεται ένας αρχαιολογικός θησαυρός.
Η αποκάλυψη του σκελετού είναι, αναμφίβολα, το πλέον συγκλονιστικό εύρημα κατά των εργασιών του έργου-μέχρι στιγμής. Τα ίδια τα οστά του νεκρού, διεγείρουν τη συλλογική φαντασία και όλοι αναρωτιούνται πως τόσο επιφανειακά υπήρχε ένας "τάφος" και δεν έγινε αντιληπτός πριν χρόνια κατά την διαμόρφωση της παραλίας που έγινε περίπου το 1964-65. Η αρχαιολογική υπηρεσία κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει εντολή να προχωρήσει η έρευνα στο ευρύτερο σημείο για το ενδεχόμενο να υπάρχει κι άλλος τάφος.Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα και των νέων ανασκαφών αλλά και των αποτελεσμάτων ταυτοποίησης του νεκρού.
Πηγή
Συμβαίνει Τώρα

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Επειδή το τελευταίο διάστημα και για λόγους καθαρής πολιτικής σκοπιμότητας, επιχειρείται από εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η καλλιέργεια ενός κλίματος πανικού στους Έλληνες παραγωγούς σχετικά με τη δήθεν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιολάδου προς την Ε.Ε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζει τα εξής:
Πρώτον, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση στην Ε.Ε. για την εφαρμογή έκτακτων εμπορικών μέτρων ενίσχυσης της Τυνησίας. Υπάρχει μόνο ΠΡΟΤΑΣΗ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 17 Σεπτεμβρίου 2015 (http://www.minagric.gr/…/docs/ypoy…/typos24115_europaikh.pdf), όταν την ευθύνη είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, επί της οποίας θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου στις 25 Ιανουαρίου 2016 και η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 1η Φεβρουαρίου του 2016. Η Επιτροπή Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης ΔΕΝ αποφασίζει αλλά υποβάλει γνωμοδότηση προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει δύο βασικά μέτρα: 
Αφενός, την αύξηση για τα έτη 2016 και 2017 των ποσοτήτων Τυνησιακού ελαιολάδου που μπορούν να εξαχθούν αδασμολόγητα στην Ε.Ε. κατά 35.000 τόνους το χρόνο, επιπλέον των 56.700 τόνων που προβλέπονται σήμερα στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε.- Τυνησίας.(σ.σ ποιος την είχε άραγε υπογράψει το 1995;) Αφετέρου, την κατάργηση των μηνιαίων ορίων που υπάρχουν για την εισαγωγή στην Ε.Ε. των 56.700 τόνων που ήδη προβλέπονται (δεν μπορούν, σήμερα, να εισαχθούν όλες μαζί οι ποσότητες, αλλά κατανεμημένες ανά μήνα).
Δεύτερον, σε όλες τις μέχρι σήμερα διαδικασίες συζήτησης επί της πρότασης (Επιτροπή Πολιτικής Εμπορίου στις 2 Οκτωβρίου, Επιτροπή Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης στις 12 Νοεμβρίου κ.λ.π.), η ελληνική πλευρά έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμούς για τις συνέπειες του μέτρου.
Στην συνεδρίαση, μάλιστα, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του τομέα Οπωροκηπευτικών στις 27 Οκτωβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία καταψήφισε, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, την κατάργηση των μηνιαίων ορίων στην εισαγωγή των 56.700 τόνων Τυνησιακού ελαιολάδου που ήδη προβλέπονται.
Τρίτον, κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 16 Νοεμβρίου 2015, δεν ελήφθη ουδεμία σχετική απόφαση, ωστόσο ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου, στη συζήτηση για το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των δασμολογικών παραχωρήσεων της Ένωσης για ευαίσθητα προϊόντα μας και τόνισε ότι «πρέπει να μελετώνται προσεχτικά οι επιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων στους Ευρωπαίους παραγωγούς, όπως η πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας».
Τέταρτον, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία αύξηση των εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία στην ευρωπαϊκή αγορά.
Όποιοι διακινούν τέτοια σενάρια θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, γιατί τελικά αποδεικνύεται πως είναι εκείνοι που παίζουν το παιχνίδι των κερδοσκόπων που θέλουν την κατάρρευση της τιμής του ελληνικού ελαιόλαδου. Πριν λοιπόν βιαστούν να βγάλουν τα επόμενα συμπεράσματα, ας κάνουν λίγη υπομονή μέχρι τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο του 2016, όταν θα πραγματοποιηθούν οι σχετικές ψηφοφορίες.

Παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής εισφορών ΟΓΑ από τους αγρότες

«Θα καταβληθούν τις προσεχείς ημέρες οι ενισχύσεις στους αγρότες και θα δοθεί η δυνατότητα τακτοποίησης των οφειλών στον ΟΓΑ»  υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου 

Άμεση καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων και παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών προς ΟΓΑ από τους αγρότες που λήγει την 30η Νοεμβρίου 2015 προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου στην Βουλή.


Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις βοσκήσιμες γαίες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και μετά από παρέμβαση του κ. Μιχάλη Τζελεπή (Δημοκρατική Συμπαράταξη) που επισήμανε ότι «Οι Έλληνες αγροτοκτηνοτρόφοι αδυνατούν να ανταποκριθούν ως προς την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών που λήγει στις 30/11/2015, από τη στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη ούτε τις επιδοτήσεις με υπαιτιότητα του υπουργείου» ο κ. Αποστόλου απάντησε λέγοντας: «Είχα μια συνεννόηση χθες με τον Πρόεδρο του ΟΓΑ, θα δοθεί σχετική παράταση και βεβαίως λαμβάνοντας υπόψη ότι τις προσεχείς άμεσα θα έλεγα ημέρες θα υπάρχει καταβολή των ενισχύσεων οπότε θα δοθεί η δυνατότητα για να τακτοποιηθούν αυτές οι οφειλές».
-----------------------------
Πηγή: Πρώτο Θέμα
-----------------------------

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Θεία Λειτουργἰα Αγίου Φιλαρέτου

Την 1 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Τρίτη το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατική  θεα λειτουργία με αρτοκλασία, προς τιμήν του  προστάτη των Μελισσοκόμων, στην Αγία Μόνη Κυθήρων
Καλούνται και προσκαλούνται όλοι, αλλά ειδικότερα οι παραγωγοί να έρθουν για να παρακαλέσουμε τον Άγιο και την Παναγία να δίνει σε όλους υγεία και μια παραγωγική χρονιά..

 --------------------------------------
π. Γεώργιος Αδικημενάκης
---------------------------------------

Επέτειος 118: Το ποίημα για τη Μάνα Τζιβανοπουλίνα

Tzivanopoulina (front)
(Από τη σελίδα του Βαγγέλη Μητράκου στο Facebook)
Στις 26 Νοεμβρίου 1943 οι γερμανοί εκτέλεσαν 118 σπαρτιάτες στο Μονοδέντρι. Ανάμεσά τους τέσσερα από τα πέντε αδέρφια Τζιβανόπουλους (ο πέμπτος, ο Αριστείδης, γλίτωσε γιατί δεν ήταν στη Σπάρτη. Η μάνα τους, όσο έζησε, έστρωνε τα κρεβάτια τους το βράδυ και τα ξέστρωνε το πρωί. Ο Σταύρος Ψιμογεράκος, εξόριστος στην επταετία στη Λέρο, έγραψε για τη μάνα Τζιβανοπουλίνα τούτο το ποίημα. Δεν ξέρω αν θ’ αντέξετε να το διαβάσετε χωρίς να κλάψετε!

Η Τζιβανοπουλίνα
Τί έχεις κυρά κι είσαι αχαμνή και είσαι λυπημένη;
Τί έχεις κι είσαι ξεμάλλιαστη και μαυροφορεμένη;
Τί έχεις και πήρες τα βουνά και τρέχεις στα δρολάπια
και δρασκελάς τα διάσελα και δρασκελάς τους λόγγους;
Μην είσαι χαροκτύπητη, χαροκυνηγημένη;
Μην είσαι η Τζαβέλαινα, μην είσαι η Μπουμπουλίνα;
Ξεσφάλισε το στόμα σου το λόγο σου αρχίνα.
Δεν είμαι η Τζαβέλαινα, δεν είμαι η Μπουμπουλίνα.
Μια μάνα είμαι, Σπαρτιάτισσα, η Τζιβανοπουλίνα.
Το Μονοδέντρι θα διαβώ, θα βγω ψηλά στη χούνη
Να συναντήσω τον γιατρό, τον Χρήστο τον Καρβούνη
κι άλλους πολλούς γέρους και νιους, λεβέντες ΕΑΜΙΤΕΣ
και τους δικούς μου τέσσερους λεβέντες ΕΠΟΝΙΤΕΣ,
που σκότωσαν οι Γερμανοί κι οι ταγματασφαλίτες.
Για τούτο πήρα τα βουνά, ματάκια μου και φως μου,
γιατί έχασα το είναι μου και το συλλοϊκό μου.
Τους έπεσα γονατιστή τους φίλησα τα πόδια,
από τα τέσσερα παιδιά ν’ αφήσουνε το ένα.
Και οι προδότες μου είπανε, έμπα και διάλεξέ το.
Ποια σκύλα μάνα είν’ αυτή που τα παιδιά διαλέγει,
να κάνει βήμα στο σωρό να μπει και να διαλέξει;
Ποιόνε να αφήσω στο σωρό και ποιον να διαφεντέψω;
Το πρωτοπαίδι ή το στερνό ; Το δεύτερο ή το τρίτο;
Που όλα και τα τέσσερα καρδιά μου είναι και αίμα;
Όρος βαρύς όρος σκληρός
μπροστά γκρεμός βαθύς γκρεμός
φαράγγι από ξωπίσω
ποιόνε να αφήσω στη σφαγή
και ποιόνε να κρατήσω;
Δεν είναι γλέντι η ζωή κι ο θάνατος παιχνίδι
Η τρέλα τα συλλοϊκά τρυπάει σα μαύρο φίδι.
Σαν πικραμένη Παναγιά, Αρτέμιδα όρθια τ’ αψήλου
ορθώνω ίσιο το κορμί και στους προδότες λέω:
Εγώ δεν ξεδιαλέω!
Πάρτε τους και τους τέσσερους
χαλάλι της πατρίδας
της λευτεριάς της ακριβής
να γίνουν ηλιαχτίδα.
Μοιρολογάει η Αράχοβα, ο Μάλεβος δακρύζει
κι ο Πενταδάχτυλος σεμνά, σκύβει και γονατίζει,
το Μονοδένδρι προσκυνά.
Τ’ αηδόνια βουβαθήκανε, δεν κελαηδούν στο ρέμα,
βάφτηκε ο ήλιος κόκκινος έγινε ο ήλιος αίμα.
Αν τύχει ξένε και διαβείς και πας κατά τη Σπάρτη,
πες στους προδότες να χαθούν, να πέσουν στον Ευρώτα,
για να ξεπλύνουν την ντροπή που δώκανε στη Σπάρτη.
Αν τύχει ξένε και διαβείς και πας στις Θερμοπύλες,
στο Λεωνίδα ιστόρησε, ξένε αυτά που είδες.
Του στέλνουν χαιρετίσματα οι έλατοι, οι κέδροι,
τα νέα Σπαρτιατόπουλα από το ΜΟΝΟΔΕΝΤΡΙ
(Παρθένι Λέρου , 26-11-1969)
ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΨΙΜΟΓΕΡΑΚΟΣ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Όταν η οικογένεια Δ. Τζιβανόπουλου έβγαζε αυτήν τη φωτογραφία στην αυλή του σπιτιού τους , στη Σπάρτη , σίγουρα δεν είχαν δει ούτε σε όνειρο κακό τη συμφορά που ερχόταν . 
Καθιστοί ήταν ο πατέρας Δημήτριος Αριστ. Τζιβανόπουλος και η μάνα Κανελλιώ Δημ . Τζιβανοπούλου .

Όρθιοι από αριστερά οι πέντε λεβέντες τους , τα καμάρια τους :
Ο Παρασκευάς (ο Βενιαμίν) , ο Αριστείδης , ο Δημοσθένης , ο Ιωάννης και ο Σωκράτης .
Στις 26 Νοεμβρίου 1943 , τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά , 
ο Παρασκευάς 16 χρόνων
ο Δημοσθένης 23 χρόνων
ο Ιωάννης 21 χρόνων και
ο Σωκράτης 19 χρόνων 
πήγαν να βρουν τον παππού τους και τη γιαγιά τους στον οικογενειακό τάφο του νεκροταφείου του Α. Γεωργίου στη Σπάρτη , με τα κορμιά τους σμπαραλιασμένα από τα πολυβόλα των γερμανών στο Μονοδέντρι , καταδομένοι από τους σπαρτιάτες συνεργάτες των γερμανών , επειδή είχαν ενταχθεί στην ΕΠΟΝ και στο ΕΑΜ . 
Ο πέμπτος γιος , ο Αριστείδης , γλίτωσε γιατί είχε φύγει στην Αφρική , απ' όπου γύρισε υπέργηρος για να συναντήσει τ' αδέρφια του και τους γονείς του , μετά από 56 χρόνια , στον τάφο , στα 1999 .
Στον ίδιο τάφο μπήκε και ο πονεμένος πατέρας Δημήτρης στα 1956 και η τραγική μάνα η Κανελλιώ στα 1968 . Κι έτσι ξεκληρίστηκε μια μεγάλη και σημαντική οικογένεια της Σπάρτης .
Στα χρόνια τα κατοπινά γκρεμίστηκε και το σπίτι τους Σπάρτη , αφού κανείς αρμόδιος δε νοιάστηκε να το εξαγοράσει και να το διασώσει .
Ευτυχώς τους έχει μείνει ακόμα ο τάφος , ώστε αγκαλιασμένοι εκεί να λένε τις ιστορίες και τα λόγια της αγάπης που δεν πρόφθασαν να πουν όταν ζούσαν.

Πηγή 
Βαγγέλης Μητράκος