Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο Βατικιώτης Χαράλαμπος Μηνόπετρας ορίζεται Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του κόμματος ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ

 Με απόφαση του Προέδρου του κόμματος ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, κου Φαήλου Κρανιδιώτη, ορίζεται Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του κόμματος, ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κος Χαράλαμπος Μηνόπετρας., ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κος Χαράλαμπος Μηνόπετρας.

ANOIKTO ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ TO ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ

Τη Μ. Παρασκευή το Κάστρο στη Χώρα θα παραμείνει ανοικτό από την Αρχαιολογική 
Υπηρεσία και κατά τις βραδυνές ώρες. Η περιφορά του Επιταφίου θα ακολουθήσει το καθιερωμένο πρόγραμμα και όταν φθάσει στους πρόποδες του Κάστρου, η πομπή θα ανέβει πάνω στο Κάστρο, όπου θα γίνει δέηση μπροστά στο ναό της Μυρτιδιώτισσας, εκεί που φυλάχτηκε η Εικόνα της περίπου 2 αιώνες.
Eleni Harou

Παναγία Ορφανή Μυλοποτάμου Κύθηρα.(ΦΩΤΟ)


 Το προσκύνημα βρίσκεται 3 χιλιόμετρα ΒΔ του Μυλοποτάμου, μέσα σε κατάφυτο τοπίο από κέδρους, σχίνα και πουρνάρια. Διαθέτει Ναό ενταγμένο μέσα σε σπήλαιο μήκους 8μ. και πλάτους 7μ. και κελιά εκτός αυτού στα ΒΔ. Από την παράδοση συνδέεται με την οικογένεια του Ιωάννη Δαρμάρου. Στο δυτικό μέρος του σπηλαίου υπάρχει επιμήκης, χαμηλή προέκταση με ίχνη Αγίας Τράπεζας, όπου παλαιότερα λειτουργούσε ο ιερέας. Στο χώρο αυτό βρέθηκε το εικονίδιο της Παναγίας Ελεούσας, με την επωνυμία Ορφανή.  Σήμερα η Εύρεση αυτή είναι εγκαταλελειμμένη.

Το εικονίδιο φέρει αργυρή επένδυση και βρίσκεται στο Ναό, καθώς και η μεγάλη εικόνα της Παναγίας Ελεούσας, Ορφανής, με αργυρή επένδυση που φιλοτεχνήθηκε από το Νικόλαο Θεοφίλου Σπιθάκη το 1837. Το Άγιο Βήμα είναι τρισυπόστατο, με το καθολικό στο μέσον της Θεοτόκου, του Αγίου Γεωργίου αριστερά και των τριών Αγίων προστατών της Επτανήσου Σπυρίδωνος, Διονυσίου και Γερασίμου δεξιά. Το Προσκύνημα διαθέτει πέντε κελιά, το ένα από τα οποία είναι ξενώνας και μια τραπεζαρία. 

Η μνήμη της Παναγίας Ορφανής εορτάζεται την 15η και την 23η Αυγούστου. 
http://www.greeklovers.gr
ΦΩΤΟ ADELIN FM ΚΥΘΗΡΑ







ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων Μαρτίου 2017

Από το τμήμα Προϋπολογισμού και Λογιστηρίου του Δήμου ανακοινώνεται η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων για το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 έως 31-3-2017, με βάση την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10Α του Ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/04/2017 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ  30/04//2017 
  


ΣΑΒΒΑΤΟ    29/04                           16.00-21.00  
                                                         
  
ΚΥΡΙΑΚΗ       30/04     ΠΡΩΙ                    09.30-12.00

ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Να, ὁ Νυμφίος ἔρχεται στὸ μέσο τῆς νύχτας, κι εὐτυχισμένος θὰ εἶναι ὁ δοῦλος ποὺ θὰ τὸν βρεῖ (ὁ Νυμφίος) ξάγρυπνο νὰ τὸν περιμένει· ἀνάξιος ὅμως πάλι θὰ εἶναι ἐκεῖνος, ποὺ θὰ τὸν βρεῖ ράθυμο καὶ ἀπροετοίμαστο. Βλέπε, λοιπόν, ψυχή μου νὰ μὴ βυθιστεῖς στὸν πνευματικὸ ὕπνο, γιὰ νὰ μὴν παραδοθεῖς στὸ θάνατο (τῆς ἁμαρτίας) καὶ νὰ μείνεις ἔξω τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. Ἀλλὰ ἀνάνηψε κράζοντας· Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος εἶσαι ἐσὺ ὁ Θεὸς· σῶσε μας διὰ τῆς προστασίας τῶν ἐπουρανίων ἀσωμάτων δυνάμεων (τῶν Ἀγγέλων).
Σήμερα, δεύτερη ημέρα του Νυμφίου, μας θυ­μίζει η Εκκλησία την παραβολή των δέκα παρθέ­νων.
Είπε ο Χριστός στην παραβολή, ότι ο Νυμ­φίος, έρχεται «εν τω μέσω της νυκτός». Και γι’ αυτό πρέπει, όσοι θέλουν να πάνε στο γάμο Του, να ετοιμάζονται.
Επειδή δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η ώρα που θα φύγουμε από εδώ, για να πάμε στο γάμο του Χριστού, γι’ αυτό πρέπει να πηγαίνουμε και να περιμένουμε έξω από την πόρτα, ώστε όταν θα έρθει, να προλάβουμε να μπούμε μαζί Του μέσα.
Πώς ό άνθρωπος πηγαίνει σωστά έξω από την πόρτα του Νυμφίου;
Όπως ξεκίνησαν και πήγαν οι πέντε φρόνιμες παρθένες. Από τις δέκα οι πέντε ήταν φρόνιμες και οι πέντε ήταν μωρές. Οι πέντε φρόνιμες εφοδιάστηκαν καλά. Είπε η καθεμιά: «Μπορεί και ν’ αργήσει, μπορεί και να έρθει στην ώρα του. Εγώ όμως πρέπει να είμαι έτοιμη». Γιατί; Γιατί ο γάμος με τον Νυμφίο της Εκκλησίας δεν είναι αστεία πράγματα. Η Αιώνια Ζωή δεν είναι αστεία πράγματα.
Τί σημαίνει αυτό στην καθημερινή μας πράξη;
Έρχεται ημέρα Κυριακή ή μεγάλη γιορτή. Δεν μπορώ εγώ να γυρίζω από το άλλο πλευρό και να κοιμάμαι. Πρέπει να ξεκινήσω να πάω και να Τον «περιμένω». Μακάρι να περιμέναμε και έξω από την πόρτα της Εκκλησίας ν’ ανοίξει! Μακάρι να είχαμε τέτοια αγωνία! Όμως πρέπει να την έχουμε! Να έχουμε αγωνία πως θα κάνουμε το κάθε μας έργο καλό και ευάρεστο στον Νυμφίο μας Χριστό. Πως θα είμαστε πάντοτε εύσπλαχνοι, γεμάτοι από τον πόθο να τηρούμε την πρώτη εντολή που λέει: «Να αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου». Και την δεύτερη μεγάλη εντολή, που λέει: «Να αγαπάς και τον πλησίον σου σαν τον εαυτό σου».
Αυτό είναι το «λάδι» που πήραν μαζί τους οι έξυπνες παρθένες. Και επειδή είχαν πλούσια έργα αγάπης και ευσπλαχνίας, όταν σώθηκε εκείνο το «λάδι» που είχαν, βάλανε άλλο. Οι μωρές δυστυχώς δεν είχαν.
Προφανώς όλες οι παρθένες, και οι δέκα ψά­χνανε. Αλλά οι πέντε έκαναν το λάθος να μη ψά­χνουν, όπως έπρεπε και όσο έπρεπε, να βρουν τον Νυμφίο.
Αλλοίμονο, υπάρχουν μερικοί, που δεν ψά­χνουν καθόλου και δεν ενδιαφέρονται να πάνε στην Εκκλησία καθόλου. Δεν τους καίγεται καρφί, για το έλεος του Θεού, για την ένωση με τον Χριστό, για την ευαρέστηση του Χριστού! Για τέτοιους ανθρώ­πους πρέπει να προσευχόμαστε και να κλαίμε. Πρέπει να πενθούμε. Γιατί άμα τους βρει το τέ­λος σε τέτοια κατάσταση, θα είναι πολύ θλιβερό πράγμα γι’ αυτούς.
Ξύπνημα και δουλειά
Να φιλοτιμούμεθα να κάνουμε ό,τι περισσότε­ρο μπορούμε, για να βρεθούμε κοντά στον Χριστό. Μακάριος ο άνθρωπος, που θα τον βρει ο Νυμφίος όχι «ραθυμούντα» αλλά «γρηγορούντα». Και μα­κάριος εκείνος που «ξυπνάει» όχι μόνο νωρίς, αλλά που «ξυπνάει» δυναμικά και ουσιαστικά. Γιατί μερικοί λένε πως ξυπνήσανε, αλλά δεν ξυπνήσανε. Στην πραγματικότητα κοιμούνται· και απλώς την υπόλοιπη μέρα, τρίβουν τα μάτια τους, χωρίς να τα ανοίγουν για να δουν κατάματα την Αλήθεια: τον Νυμφίο Χριστό!
Αυτό είναι το μυστικό νόημα της παραβολής των δέκα παρθένων. Ξύπνημα και δουλειά. Νήψη και εργασία.
Το τελευταίο τροπάριο της σημερινής ακολουθίας λέει: «Ο Χριστός μάς δίνει ένα τάλαντο. Και μας λέει: Δούλεψε!» Το «τάλαντο» είναι η καλή διάθεση μέσα μας, ο νόμος του Θεού που μας φω­τίζει, και ο χρόνος-ευκαιρία στη ζωή μας, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.
Σου έδωσε τέτοιο «τάλαντο»; Δούλεψε! Για το συμφέρον σου δουλεύεις! Για τη ζωή την αιώνια δουλεύεις!
( Η χαρά διά του Σταυρού, εκδ. Ι. Μ. Προφήτου Η
ΠΗΓΗ --Θρησκεία / Καινή Διαθήκη
Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης Μελέτιος (†)
Κοντάκιον
Ἦχος β'. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τὴν ὥραν ψυχή, τοῦ τέλους ἐννοήσασα, καὶ τὴν ἐκκοπήν, τῆς συκῆς δειλιάσασα, τὸ δοθέν σοι τάλαντον, φιλοπόνως ἔργασαι ταλαίπωρε, γρηγοροῦσα καὶ κράζουσα· Μὴ μείνωμεν ἔξω τοῦ νυμφῶνος Χριστοῦ.
Κάθισμα
Ἦχος δ'. Ὁ ὑψωθεὶς ἐν τῷ Σταυρῷ.
Τὸν Νυμφίον ἀδελφοὶ ἀγαπήσωμεν, τὰς λαμπάδας ἑαυτῶν εὐτρεπίσωμεν, ἐν ἀρεταῖς ἐκλάμποντες καὶ πίστει ὀρθῇ, ἵνα ὡς αἱ φρόνιμοι, τοῦ Κυρίου παρθένοι, ἕτοιμοι εἰσέλθωμεν, σὺν αὐτῷ εἰς τοὺς γάμους· ὁ γὰρ Νυμφίος δῶρον ὡς Θεός, πᾶσι παρέχει τὸν ἄφθαρτον στέφανον...
Ὁ Οἶκος
(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Γιατὶ εἶσαι ὀκνηρὴ καὶ ἀδιάφορη, ἀθλία μου ψυχή; Γιατί φαντάζεσαι ἄκαιρα μέριμνες ἀνόητες καὶ μάταιες; Γιατί ἀσχολεῖσαι μὲ πράγματα ποὺ ρέουν καὶ χάνονται; Σὲ λίγο φθάνει ἡ τελευταία ὥρα τῆς ζωῆς μας καὶ πρόκειται νὰ χωριστοῦμε ἀπὸ τὰ πράγματα τοῦ κόσμου τούτου. Ὅσο ἀκόμη ἔχεις καιρό, σύνελθε ἀπὸ τὴν ἀδιαφορία, κράζουσα· Ἁμάρτησα ἐνώπιόν σου, Σωτῆρα μου· μὴ μὲ κόψεις ὅπως τὴν ἄκαρπη συκή, ἀλλὰ ὡς σπλαχνικὸς Πατέρας, Χριστέ, δεῖξε συμπάθεια σὲ μένα, ποὺ κραυγάζω· νὰ μὴ μείνουμε ἔξω ἀπὸ τὸ νυμφώνα τοῦ Χριστοῦ.!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜςΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ !!!!!
 Παναγιώτης Καλόγηρος

ΛΑΚΩΝΙΑ.Χρηματοδότηση σε Σπάρτη και Μονεμβάσια για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Με το ποσό των περίπου 9 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν 150 Δήμοι της Χώρας, για την εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τη σχετική απόφαση έλαβε το Πράσινο Ταμείο, φορέας που εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, αποφασίσθηκε να ενταχθούν οι 150 Δήμοι, ως δικαιούχοι χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 8.991.000 €, στον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016».

Τα ΣΒΑΚ αποσκοπούν στην προώθηση ισόρροπης ανάπτυξης και την καλύτερη ενοποίηση των διαφόρων τρόπων αστικής κινητικότητας.

Δίνουν έμφαση στον πολίτη και στην προώθηση αλλαγών στη συμπεριφορά μετακίνησης.

Εξετάζουν συνολικά τον τρόπο λειτουργίας μιας αστικής περιοχής και προτείνουν την ενσωμάτωση των δράσεων για την αστική κινητικότητα σε μια ευρύτερη, βιώσιμη αστική και εδαφική στρατηγική. Καταρτίζονται λαμβάνοντας υπόψη διάφορα πεδία χάραξης πολιτικής και τομείς, όπως, οι μεταφορές, οι χρήσεις γης και η χωροταξία, το περιβάλλον, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οδική ασφάλεια, κλπ. Παρέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο εφαρμογής στρατηγικών αστικής κινητικότητας.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την ένταξη των Δήμων στο πρόγραμμα βασίστηκε σε αντικειμενικά κριτήρια (πληθυσμός, πυκνότητα πληθυσμού, περιφερειακή κατάταξη, ύπαρξη τερματικών σταθμών, σταθερή τουριστική έλξη – εποχική πληθυσμιακή αύξηση), καθώς και στο βαθμό ωριμότητας κάθε Δήμου, δηλαδή, στην ύπαρξη ή μη κυκλοφοριακών μελετών και πρόσφατων κυκλοφοριακών και πολεοδομικών δεδομένων.

Το Πράσινο Ταμείο συνεργάσθηκε για την εφαρμογή της μεθοδολογίας με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμος Σπάρτης θα λάβει 50.000 ευρώ και ο Δήμος Μονεμβασίας 35.000 ευρώ. 

Ακολουθούν σε επισυναπτόμενο αρχείο, οι 150 Δήμοι και τα αντίστοιχα ποσά
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ | Προβολή/κατέβασμα

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Ερώτηση για την αποτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά στη Χίο το 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ


Ερώτηση στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος για την αποτίμηση των ζημιών μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου 2016 στη Χίο.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Βουλευτής, έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε και όμως, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για τη δημιουργία φακέλου τεκμηρίωσης των συνεπειών της πυρκαγιάς στο εισόδημα και τη παραπομπή του θέματος στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση στους πληγέντες, ενώ δεν έχει γίνει καμία μέριμνα για την προστασία και ανάκαμψη του πληγέντος οικοσυστήματος, την αναδάσωση της περιοχής ή την αποκατάσταση των καλλιεργειών.
Ο κ. Κατσαφάδος τονίζει ότι η πυρκαγιά είχε καταστρέψει ολοκληρωτικά 43.431 στρέμματα πευκοδάσους, καλλιεργειών και μαστιχόδενδρων, προκαλώντας τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή, καθώς η μαστιχοκαλλιέργεια αποτελεί το μόνο βιοποριστικό εισόδημα για την πλειοψηφία των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν (Βέσσα, Ελάτα, Λιθί, Πυργί, Μεστά, Ολύμποι, Αρμόλια και Αϊ-Γιώργη Συκούση) ιδίως αυτή τη δύσκολη περίοδο, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε πλήρη απόγνωση.
Η ερώτηση του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Εννιά μήνες έχουν περάσει από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου στη Χίο, η οποία κατέστρεψε ολοκληρωτικά 43.431 στρέμματα πευκοδάσους, καλλιεργειών και μαστιχόδενδρων, χωρίς την παραμικρή κινητοποίηση του κράτους για αποκατάσταση της ζημιάς.
Το μέγεθος της οικονομικής και της οικολογικής καταστροφής για το νησί είναι τεράστιο, καθώς η μαστιχοκαλλιέργεια αποτελεί το μόνο βιοποριστικό εισόδημα για την πλειοψηφία των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν (Βέσσα, Ελάτα, Λιθί, Πυργί, Μεστά, Ολύμποι, Αρμόλια και Αϊ-Γιώργη Συκούση) ιδίως αυτή τη δύσκολή περίοδο, οδηγώντας τους, αδιαμφισβήτητα, σε πλήρη απόγνωση.
Δυστυχώς, εννέα μήνες μετά και, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για τη δημιουργία φακέλου τεκμηρίωσης των συνεπειών της πυρκαγιάς στο εισόδημα και τη παραπομπή του θέματος στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση στους πληγέντες, ενώ δεν έχει γίνει καμία μέριμνα για την προστασία και ανάκαμψη του πληγέντος οικοσυστήματος, την αναδάσωση της περιοχής ή την αποκατάσταση των καλλιεργειών.
Η μόνη μέριμνα που έχει γίνει, μέχρι σήμερα, είναι η παράταση για ένα μήνα, της καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των πληγέντων περιοχών προς τις ΔΟΥ, καθώς και η σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Χίου και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την περιβαλλοντική προστασία και την πρόληψη φυσικών καταστροφών, η Επιτροπή της οποίας όμως, συνεδρίασε για πρώτη φορά μόλις στα τέλη Ιανουαρίου (!) και ως εκ τούτου, αναμένεται να αργήσει να εκπονήσει κάποιο σχέδιο δράσης, χωρίς καμία πρόβλεψη τι θα απογίνουν στο μεταξύ οι πληγέντες.
Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1.            Έχει εκδοθεί το πόρισμα του ΕΛΓΑ για την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών; Αν όχι, πού οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
2.            Τι ενέργειες, πρόκειται να πράξουν για να αποκατασταθούν οι πληγέντες;
3.            Ειδικότερα, με ποιο τρόπο πρόκειται να ενισχύσουν τους μαστιχοπαραγωγούς, οι οποίοι, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, πλήττονται ολοκληρωτικά από πυρκαγιά (η πρώτη ήταν το 2012);
4.            Έχει παραπεμφθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά στην εν λόγω περιοχή;
5.            Τι πρόκειται να πράξουν για την προστασία και ανάκαμψη του πληγέντος οικοσυστήματος;
6. Τι πρόκειται να πράξουν για την αναδάσωση των πληγεισών δασικών περιοχών; 
7.            Έχουν προβεί σε δράσεις αντιδιαβρωτικού χαρακτήρα του εδάφους και σε αντιπλημμυρικά έργα;
8.            Τέλος, τι πρόκειται να πράξουν για την εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βοσκής και παροχής ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους των περιοχών που επλήγησαν;

Πειραιάς 10 Απριλίου 2017
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων