Δευτέρα 22 Μαΐου 2017
Συναυλία αφιέρωμα στην 153η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
|
ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ !
Νέα έρευνα για τη διατροφική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού
Την υψηλή διατροφική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού και τα ευεργετικά αποτελέσματα που αυτό έχει στην ανθρώπινη υγεία επισημαίνει επιστημονική έρευνα (που έγινε από τους καθηγητές Σπ. Πετρόπουλο, Angela Fernandes, Lillian Barros, Isabel Ferreira και Γεωργία Ντάτση), η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο 182 τεύχος του διεθνούς κύρους επιστημονικού περιοδικού Food Chemistry του Elsevier Science.
Η έρευνα, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και την θρεπτική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού, καθιστά εξαιρετικά σαφές το πόσο ευεργετικό είναι το προϊόν αυτό για την ανθρώπινη υγεία.
Συγκρίνοντας το με άλλα είδη κρεμμυδιού, η μελέτη υπογραμμίζει πως το βατικιώτικο κρεμμύδι είναι μια πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια, καθώς το προϊόν είναι πολύ πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και οργανικά οξέα, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως θα πρέπει η αξία αυτή να κεφαλαιοποιηθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
«Η αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, συγκεκριμένης προέλευσης και συγκεκριμένων καλλιεργητικών μεθόδων, δίνει την ευκαιρία στους αγρότες να στραφούν σε παραδοσιακές ποικιλίες και τοπικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να καλλιεργηθούν με ήπιες μεθόδους και να προσαρμοστούν στις ειδικές κλιματικές συνθήκες. Επιπλέον, η διατήρηση μιας καλλιέργειας που συνδέεται με ειδικά προϊόντα και περιοχές, θα αυξήσει περαιτέρω την προστιθέμενη αξία αυτών των προϊόντων» υπογραμμίζει η επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού, επισημαίνοντας την ισχυρή και πικάντικη γεύση του, καθώς και τη δυνατότητα πολύμηνης αποθήκευσης του.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού (χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία του βολβού, στενή αλληλοεπικάλυψη των χιτώνων και ο στενός λαιμός του) το προστατεύουν από τη σήψη με αποτέλεσμα να διατηρείται για περίπου 8 με 9 μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Συγκομιδή και καλλιέργεια
Αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή του βατικιώτικου κρεμμυδιού, η καλλιέργεια του οποίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και «κρατά» εδώ και αιώνες, με την εμπειρία και τη γνώση της καλλιεργητικής πρακτικής του να περνά από γενιά σε γενιά.
Η παραγωγική διαδικασία είναι τριετής, με τους παραγωγούς να επιλέγουν στις αρχές Μαΐου τους βολβούς με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, οι οποίοι φυτεύονται για να αποτελέσουν τις περίφημες «κρεμμυδομάνες», από όπου θα παραχθούν οι σπόροι για να χρησιμοποιηθούν στα επόμενα στάδια της καλλιέργειας.
Οι σπόροι σπέρνονται για την παραγωγή του κοκκαριού, τα οποία φυτεύονται για την παραγωγή των ξηρών ή χλωρών κρεμμυδιών.
Στην περίπτωση του βατικιώτικου κρεμμυδιού, μια απαραίτητη διαδικασία για την ανάπτυξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του είναι η «μεθωρίμανση» των βολβών, η οποία συμβάλλει στην ξήρανση του λαιμού και των ριζών αλλά και στη σκλήρυνση των προστατευτικών εξωτερικών φύλλων (κάτι που προστατεύει τους βολβούς από μεγάλο αριθμό παθογόνων) και επιπλέον συνδράμει στην ανάπτυξη του χρώματος και της γεύσης.
Η μεθωρίμανση γίνεται για 15 με 20 ημέρες στο χωράφι μετά τη συγκομιδή, δηλαδή από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου, όταν και είθισται στην περιοχή των Βατίκων να επικρατούν ξηροί και θερμοί άνεμοι, μεγάλη ηλιοφάνεια και χαμηλή υγρασία.
Η καλλιεργητική πρακτική σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες καθιστούν την ποιότητα του βατικιώτικου κρεμμυδιού μοναδική.
Οι μέτριες θερμοκρασίες του χειμώνα, που συνήθως δεν μειώνονται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου επιτρέπουν την πρώιμη φύτευση των κοκκαριών και ευνοούν την ανάπτυξη φυτών με ισχυρό ριζικό σύστημα και πλούσιο φύλλωμα, ενώ η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες της άνοιξης και του Ιουνίου συντελούν στην καλή βολβοποίηση και μεθωρίμανση στη συνέχεια των κρεμμυδιών, ώστε να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα και γεύση.
Η χαμηλή σχετικά υγρασία και οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν κατά τη διάρκεια της μεθωρίμανσης, θεωρούνται ευνοϊκές συνθήκες, όπως και η αυξημένη ηλιοφάνεια, οι ξηροί άνεμοι και η απουσία βροχοπτώσεων που συμβάλλουν στην καλή ξήρανση των βολβών προσδίδοντας τους αυξημένο ποσοστό ξηράς ουσίας.
Καθίσταται σαφές ότι το βατικιώτικο κρεμμύδι είναι ένα προϊόν σε πλήρη αρμονία με τον τόπο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτό.
Παράμετροι που το καθιστούν μοναδικό.
πηγή .monemvasia.gr
Την υψηλή διατροφική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού και τα ευεργετικά αποτελέσματα που αυτό έχει στην ανθρώπινη υγεία επισημαίνει επιστημονική έρευνα (που έγινε από τους καθηγητές Σπ. Πετρόπουλο, Angela Fernandes, Lillian Barros, Isabel Ferreira και Γεωργία Ντάτση), η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο 182 τεύχος του διεθνούς κύρους επιστημονικού περιοδικού Food Chemistry του Elsevier Science.
Η έρευνα, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και την θρεπτική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού, καθιστά εξαιρετικά σαφές το πόσο ευεργετικό είναι το προϊόν αυτό για την ανθρώπινη υγεία.
Συγκρίνοντας το με άλλα είδη κρεμμυδιού, η μελέτη υπογραμμίζει πως το βατικιώτικο κρεμμύδι είναι μια πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια, καθώς το προϊόν είναι πολύ πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και οργανικά οξέα, ενώ παράλληλα επισημαίνει πως θα πρέπει η αξία αυτή να κεφαλαιοποιηθεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
«Η αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για διατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, συγκεκριμένης προέλευσης και συγκεκριμένων καλλιεργητικών μεθόδων, δίνει την ευκαιρία στους αγρότες να στραφούν σε παραδοσιακές ποικιλίες και τοπικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να καλλιεργηθούν με ήπιες μεθόδους και να προσαρμοστούν στις ειδικές κλιματικές συνθήκες. Επιπλέον, η διατήρηση μιας καλλιέργειας που συνδέεται με ειδικά προϊόντα και περιοχές, θα αυξήσει περαιτέρω την προστιθέμενη αξία αυτών των προϊόντων» υπογραμμίζει η επιστημονική έρευνα.
Η έρευνα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα ειδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού, επισημαίνοντας την ισχυρή και πικάντικη γεύση του, καθώς και τη δυνατότητα πολύμηνης αποθήκευσης του.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού (χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία του βολβού, στενή αλληλοεπικάλυψη των χιτώνων και ο στενός λαιμός του) το προστατεύουν από τη σήψη με αποτέλεσμα να διατηρείται για περίπου 8 με 9 μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποθηκευτεί σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Συγκομιδή και καλλιέργεια
Αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη η συγκομιδή του βατικιώτικου κρεμμυδιού, η καλλιέργεια του οποίου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια και «κρατά» εδώ και αιώνες, με την εμπειρία και τη γνώση της καλλιεργητικής πρακτικής του να περνά από γενιά σε γενιά.
Η παραγωγική διαδικασία είναι τριετής, με τους παραγωγούς να επιλέγουν στις αρχές Μαΐου τους βολβούς με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά, οι οποίοι φυτεύονται για να αποτελέσουν τις περίφημες «κρεμμυδομάνες», από όπου θα παραχθούν οι σπόροι για να χρησιμοποιηθούν στα επόμενα στάδια της καλλιέργειας.
Οι σπόροι σπέρνονται για την παραγωγή του κοκκαριού, τα οποία φυτεύονται για την παραγωγή των ξηρών ή χλωρών κρεμμυδιών.
Στην περίπτωση του βατικιώτικου κρεμμυδιού, μια απαραίτητη διαδικασία για την ανάπτυξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του είναι η «μεθωρίμανση» των βολβών, η οποία συμβάλλει στην ξήρανση του λαιμού και των ριζών αλλά και στη σκλήρυνση των προστατευτικών εξωτερικών φύλλων (κάτι που προστατεύει τους βολβούς από μεγάλο αριθμό παθογόνων) και επιπλέον συνδράμει στην ανάπτυξη του χρώματος και της γεύσης.
Η μεθωρίμανση γίνεται για 15 με 20 ημέρες στο χωράφι μετά τη συγκομιδή, δηλαδή από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουνίου, όταν και είθισται στην περιοχή των Βατίκων να επικρατούν ξηροί και θερμοί άνεμοι, μεγάλη ηλιοφάνεια και χαμηλή υγρασία.
Η καλλιεργητική πρακτική σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες καθιστούν την ποιότητα του βατικιώτικου κρεμμυδιού μοναδική.
Οι μέτριες θερμοκρασίες του χειμώνα, που συνήθως δεν μειώνονται κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου επιτρέπουν την πρώιμη φύτευση των κοκκαριών και ευνοούν την ανάπτυξη φυτών με ισχυρό ριζικό σύστημα και πλούσιο φύλλωμα, ενώ η μεγάλη ηλιοφάνεια και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες της άνοιξης και του Ιουνίου συντελούν στην καλή βολβοποίηση και μεθωρίμανση στη συνέχεια των κρεμμυδιών, ώστε να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα και γεύση.
Η χαμηλή σχετικά υγρασία και οι βόρειοι άνεμοι που επικρατούν κατά τη διάρκεια της μεθωρίμανσης, θεωρούνται ευνοϊκές συνθήκες, όπως και η αυξημένη ηλιοφάνεια, οι ξηροί άνεμοι και η απουσία βροχοπτώσεων που συμβάλλουν στην καλή ξήρανση των βολβών προσδίδοντας τους αυξημένο ποσοστό ξηράς ουσίας.
Καθίσταται σαφές ότι το βατικιώτικο κρεμμύδι είναι ένα προϊόν σε πλήρη αρμονία με τον τόπο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτό.
Παράμετροι που το καθιστούν μοναδικό.
πηγή .monemvasia.gr
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α’ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1864
(Ένα μικρό αφιέρωμα στην επέτειο της Ένωσης, στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου μου Σοφοκλή Καλούτση)
Με την Ένωση της Επτανήσου ο νεαρότατος βασιλιάς Γεώργιος Α’ περιόδευσε τα νησιά μας. Στα Κύθηρα ήρθε στις 18 Ιουνίου του 1864 με τη φρεγάτα "ΕΛΛΑΣ" και αποβιβάστηκε στο Καψάλι. Ανέβηκε στη Χώρα, όπου τον υποδέχθηκε ο επίσκοπος Ευγένιος Μαχαιριώτης με πλήθος κόσμου. Mάλιστα για τον επίσημο εορτασμό μετέφεραν και την Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας από τα Μυρτίδια. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο Κάστρο, όπου μπροστά στο παλιό διοικητήριο που τον δεξιωθήκανε, μια χορωδία του τραγούδησε έναν επίκαιρο ύμνο, τους στίχους του οποίου συνέθεσε ο Κυθήριος γιατρός και βουλευτής Σπυρίδων Κοντολέων σε ωραίο ανάπαιστο, ενώ τη μουσική σε στυλ θούριου συνέθεσε η Ζακυθινιά μουσικός Σουζάνα Ναράντζη, κόρη του δόκτορος Κων/νου, που είχε παντρευτεί στα Κύθηρα το Λορέντζο Κλάδο.
Βασιλευ της κλεινής μας Ελλάδος, της γλυκείας πατρίδος μας χαίρε!
Φαειναί σε προσμένουν ημέραι, λαμπρόν μέλλον προς σε μηδειά.
Ενώ όλοι σε μόνον υμνούσι και παντού αντηχεί τα’ ονομά σου,
Πώς εγώ να σιγήσω εμπροστά σου, που την νήσον μας τώρα πατείς.
Έναν ύμνον ιδού θα τονίσω διά σε βασιλευ των Ελλήνων
Και θα ψάλλω ως ψάλλει προς κρίνον των δασών ο γλυκύς αοιδός.
Μετά τόσων αιώνων αλύσεις κι εποχήν μαρασμού ολεθρίαν
Η Ελλάς βλέπει τέλος αιθρίαν την ημέραν που έφθασες συ.
Πλην ακόμα η χαρά μας υψούται επτά φέρεις παρθένους μαζί σου
Αι οποίαι θα είναι φρουροί σου και του θρόνου σου στύλοι επτά.
Θυγατέρες Ελλάδος φωνείτε των Ελλήνων ο άναξ να ζήσει
Που τα τέκνα μας θα οδηγήσει ν’ανακτήσουν την δούλην μας γην.
Του λαού σε φρουρεί η αγάπη κι εν τω μέσω βροντών και ανέμων
Κι εν τω μέσω βομβών και πολέμων η ισχύς σου θα είναι αυτή.
Του Σταυρού σε υψώνει η χάρις μετά σου Χερουβείμ θα νικώσι
Ενθυμού πως Σπαρτιάται τριακόσιοι μυριάδας βαρβάρων νικούν.
Βασιλευ της κλεινής μας Ελλάδος, της γλυκείας πατρίδος μας χαίρε
Φαειναί σε προσμένουν ημέραι λαμπρόν μέλλον προς σε μειδιά.
Αυτό τον ύμνο μαζί με άλλα επτανησιακά τραγούδια μας δίδαξε και τραγουδήσαμε, μαθητές τότε, στον επίσημο εορτασμό της εκατονταετηρίδας το 1964 ο αείμνηστος λόγιος και μουσικός Σοφοκλής Καλούτσης. Μετά από 150 χρόνια, ο εγγονός του Γεωργίου Α’, πρίγκιπας Μιχαήλ, ο γνωστός συγγραφέας Μichel de Grece ήρθε στα αγαπημένα του Κύθηρα και περπάτησε μεταξύ άλλων και στα ίδια σημεία που περπάτησε και ο πρόγονός του
Eleni Harou
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-25/6 ΚΑΙ 26/6
Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε την Πέμπτη ,25/5 και την Παρασκεύη, 26 /5 (ΩΡΕΣ: 11:00-23:00 ) στο μεγάλο διήμερο event ''1η ΓΙΟΡΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ'' στο Πασαλιμάνι που διοργανώνεται από το Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις "ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017" !
Η ΈΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ θα συμμετάσχει ενεργά φιλοξενώντας στο περίπτερό της μανιάτικες επιχειρήσεις και μανιάτικα προιόντα (αφιλοκερδώς φυσικά) με σκοπό να προβληθούν οι ομορφιές και οι γεύσεις του υπέροχου τόπου μας !
Την Παρασκεύη,26/5 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον Δ.Σκαρμούτσο και τον Δ.Αλερτά που θα πάρουμε μέρος με μανιάτικα παραδοσιακά πιάτα και θα χορέψει και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας !
Τηλ.επικοινωνίας : 6993956933
Mail : dimitakouvari@windowslive. com.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή μας !
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών στα πλαίσια των πολιτιστικών της επισκέψεων διοργανώνει ψυχαγωγική-ενημερωτική επίσκεψη για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό-Ισtορικό Μουσείο Αθηνών, την Κυριακή 28 Μαϊου 2017 και ώρα 11:00, με την ξεναγό-ιστορικό κ.Ζυγούρη.
Για δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου μας: 2104174887.
Το Δ.Σ
Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών στα πλαίσια των πολιτιστικών της επισκέψεων διοργανώνει ψυχαγωγική-ενημερωτική επίσκεψη για μικρούς και μεγάλους στο Εθνικό-Ισtορικό Μουσείο Αθηνών, την Κυριακή 28 Μαϊου 2017 και ώρα 11:00, με την ξεναγό-ιστορικό κ.Ζυγούρη.
Για δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες στο τηλέφωνο του συλλόγου μας: 2104174887.
Το Δ.Σ
Συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς Αθηνών στην έκθεση Greek Travel Show 2
Το χορευτικό συγκρότημα της Κυθηραϊκής Αεδλφότητας συμμετείχε στο περίπτερο του Δήμου Κυθήρων και παρουσίασε το Σάββατο 20 Μαϊου τους παραδοσιακούς χωρούς των Κυθήρων στα πλαίσια της έκθεσης Greek Travel Show2017, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το Δήμο Κυθήρων για την πρόσκληση.
----------------------------------
Δημήτρης Παρίσης
----------------------------------
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το Δήμο Κυθήρων για την πρόσκληση.
----------------------------------
Δημήτρης Παρίσης
----------------------------------
ΛΑΚΩΝΙΑ Καθαρισμός Παραλίας Μαυροβουνίου από το ΛΧ Γυθείου
Σας ενημερώνουμε ότι την 19η Μαΐου 2017 ημέρα Παρασκευή και από ώρα 09:00 έως ώρα 12:00 στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού έτους 2017 έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου καθαρισμός της παραλίας Μαυροβουνίου.
2. Στην εν λόγω εθελοντική δράση συμμετείχαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου, το 3Ο Δημοτικό Σχολείο Γυθείου (Μαυροβούνιου), εθελοντές δημότες της πόλης του Γυθείου και ο Δήμος Ανατολικής Μάνης.
3. Από το εν λόγω καθαρισμό της παραλίας, ο οποίος εκτός από τον πρακτικό χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στο θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των μαθητών των Δημοτικών σχολείων, ανασύρθηκαν και καταγράφηκαν διαφορετικού είδους απορρίμματα (συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικές σακούλες, αποτσίγαρα, είδη ρουχισμού, σχοινιά, δίχτυα) τα οποία και παραδόθηκαν σε όχημα καθαριότητας του Δήμου Γυθείου για την περαιτέρω διάθεσή τους.
http://www.report24.gr
ΛΑΚΩΝΙΑ Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης κλοπής Στη Σκαλα Λακωνιας
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, μία (1) περίπτωση κλοπής κινητού τηλεφώνου ημεδαπής, που είχε γίνει την 18.5.2017, στη Σκάλα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται μία (1) 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή, ενώ το αφαιρεθέν κινητό βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του.
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr
http://www.dimotikiagoratislakonias.gr
ΛΑΚΩΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΩΝ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΩΝ
Την Κυριακή το απόγευμα στις 7:30 στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Παπαδιανίκων του Δήμου Μονεμβασιάς πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση του Φιλοπτώχου ταμείου του Ιερού Ναού Παπαδιανίκων, για την ενίσχυση εμπερίστατων αδερφών της ενορίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο υπεύθυνος του φιλοπτώχου Παπαδιανίκων ο ιερέας πατέρας Νικόλαος , ο π.Παναγιώτης Αρώνης της Ενορίας της Νεάπολης όπου είχε προσκληθεί μαζί με την χορωδία και την υπεύθυνη της μουσικής την κυρία Φανή Φερδιανάκη που παρουσίασαν τραγούδια μαζί με τα παιδιά της Φιλαρμονικής Βοιών . Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και χαιρέτησε η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Ματούλα Μπελεγρή . Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στα μέλη για την πολύ καλή οργάνωση καθώς και στις κυρίες του χωριού για τα υπέροχα εδέσματα που προσέφεραν στους παρευρισκομένους.Συμβαίνει Τώρα
Την Κυριακή το απόγευμα στις 7:30 στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Παπαδιανίκων του Δήμου Μονεμβασιάς πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση του Φιλοπτώχου ταμείου του Ιερού Ναού Παπαδιανίκων, για την ενίσχυση εμπερίστατων αδερφών της ενορίας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο υπεύθυνος του φιλοπτώχου Παπαδιανίκων ο ιερέας πατέρας Νικόλαος , ο π.Παναγιώτης Αρώνης της Ενορίας της Νεάπολης όπου είχε προσκληθεί μαζί με την χορωδία και την υπεύθυνη της μουσικής την κυρία Φανή Φερδιανάκη που παρουσίασαν τραγούδια μαζί με τα παιδιά της Φιλαρμονικής Βοιών . Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και χαιρέτησε η περιφερειακή σύμβουλος κυρία Ματούλα Μπελεγρή . Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στα μέλη για την πολύ καλή οργάνωση καθώς και στις κυρίες του χωριού για τα υπέροχα εδέσματα που προσέφεραν στους παρευρισκομένους.Συμβαίνει Τώρα