Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ για ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ - ΠΥΛΩΝΕΣ στον Δ. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ για ΚΟΥΛΕΝΤΙΑ - ΠΥΛΩΝΕΣ στον Δ. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Μονεμβάσια 6/10/2018

Στην Κομισιόν θέτουν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, κ.κ.Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, το θέμα του αιολικού στα Κουλέντια του Δήμου Μονεμβασίας και της διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου, ζητώντας άμεση αναστολή εργασιών (συνημμένο).
Αυτό, λίγες μέρες μετά από ανάλογη ερώτηση προς την Κομισιόν του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή.
Ενημερώνουμε για το ότι ήδη μέλη του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" και της Συντονιστικής κατά του Ενεργειακού Σχεδιασμού στον Δήμο Μονεμβασίας βρίσκονται στις Βρυξέλλες, μετά από πρόσκληση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, προκειμένου να παρουσιάσουν το θέμα σε ειδική εκδήλωση, αλλά και ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές του Δήμου Μονεμβασίας και του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" εναντίον της εγκατάστασης δικτύου πυλώνων ΥΤ μήκους 28 χιλιομέτρων στον Δήμο Μονεμβασίας, στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης - Πελοποννήσου.
Το ΔΣ του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ"

Κακοδιοίκηση στην αδειοδότηση οικοδομών - Δελτίο Τύπου Ανοιχτής Συνέλευσης Κατασκευαστικού Κλάδου Κυθήρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κεραμωτό Κυθήρων, με αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία κατοίκων των Κυθήρων και ύστερα από ανοικτή δημόσια πρόσκληση, διενεργήθηκε ανοιχτή Συνέλευση των εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο της κατασκευής, (μηχανικών, τεχνιτών, εργατών, εμπόρων) με θέμα την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς κατά την αδειοδότηση των ιδιωτικών οικοδομικών έργων. Αφού έγινε ενημέρωση, συζήτηση και υποβολή προτάσεων, η Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε:
 • Διαπιστώνουμε : • Την επαναλαμβανόμενη και συστηματική άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών και γνωμοδοτικών συλλογικών όργανων ( της ΥΔΟΜ Δήμου Πειραιά, τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ και το ΣΑ ΠΕ Νήσων) να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους : τις πολύμηνες έως πολυετείς καθυστερήσεις, τις ατεκμηρίωτες αρνητικές γνωμοδοτήσεις, τις παράλογες αξιώσεις, την υπέρβαση αρμοδιοτήτων και γενικά την υπεροπτική εκ του μακρόθεν συμπεριφορά, την επίδειξη εξουσίας, την άγνοια των βασικών συνθηκών της αρχιτεκτονικής και των τοπικών συνθηκών και την αδιαφορία για την πραγματική οικονομία συγκεκριμένων υπαλλήλων της διοίκησης και μελών των συλλογικών οργάνων. 
• Την συνεχιζόμενη απώλεια πολύτιμων πόρων για τον τόπο μας από τις καθυστερήσεις (που φτάνουν μέχρι και την ακύρωση) ιδιωτικών έργων. Την αδικαιολόγητη ζημιά στην τοπική και ευρύτερη οικονομία που στερεί τη δυνατότητα επιβίωσης από εργαζόμενους σε όλο το φάσμα της οικοδομής. • Τη μαζική καταστροφή της αρχιτεκτονικής μας παράδοσης με την συστηματική παραβίαση της εθνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τοπίου, καθώς η τακτική των αρμόδιων υπηρεσιών αφενός καθιστά απαγορευτική την επισκευή και επανάχρηση των ιστορικών κτιρίων, αφετέρου διακόπτει την εξέλιξη με την ποινικοποίηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας. 
• Την πάγια, συστηματική και δηλωμένη άρνηση του Δήμου Κυθήρων να ιδρύσει Υ.ΔΟΜ. Την επιδεικτική αποχή της διοίκησης του Δήμου από κάθε θέμα που σχετίζεται με την έκδοση αδειών με επίρριψη κάθε ευθύνης στον ασκούντα διοικητική εξυπηρέτηση Δήμο Πειραιά αλλά και εν γένει την πλήρη άγνοια και αδιαφορία της για τα ζητήματα της οικοδομής στο νησί. 
• Καταθέτουμε διοικητική καταγγελία συνοδευόμενη από συγκεκριμένα αιτήματα στους εποπτεύοντες φορείς: το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, την κεντρική διοίκηση και τους συλλογικούς φορείς για τις αντικανονικές συνθήκες που επικρατούν στην ΥΔΟΜ, στο ΣΑ ΠΕ Νήσων και στις αρχαιολογικές υπηρεσίες. 
• Ιδρύεται Συντονιστικό Όργανο του κλάδου της κατασκευής για την υλοποίηση και τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών που αποφασίζονται από αυτήν και από τις επόμενες συνελεύσεις του κλάδου., και το οποίο οργανώνει σειρά παρεμβάσεων με φυσική παρουσία των μελών της Συνέλευση όπου και όποτε κριθεί σκόπιμο.

Για την Ανοιχτή Συνέλευση Το Προεδρείο 
Α.Μαριάτος 
Δ.Κυριακόπουλος 
Χ.Σοφίου 

Μέχρι 31 Οκτωβρίου η απαγόρευση καύσης στην ύπαιθρο



Έκτακτη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής 
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και ανεξάρτητα από τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες, απαγορεύεται η καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, κάθε χρήση φλόγας καθώς και εργασίες που παράγουν θερμότητα ή σπινθήρες σε υπαίθριο χώρο 
από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.
Οι παραβάτες είναι υπόλογοι και διώκονται σύμφωνα με την σχετική ποινική νομοθεσία
Κάθε έναρξη φωτιάς μπορεί να επεκταθεί και να εξελιχθεί σε καταστροφική πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες
Σύμφωνα με τα σχέδια αντιμετώπισης τέτοιων συνθηκών, κάθε Τοπική Κοινότητα θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.
Απαγορεύεται η χρήση κάθε μορφής πυρός στην ύπαιθρο.
Απαγορεύεται κάθε θερμή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
Απαγορεύεται κάθε υπαίθρια εργασία με γεωργικά μηχανήματα ή εργαλεία που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρα.
Σε περίπτωση που διαπιστώσετε έναρξη πυρκαγιάς ενημερώστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 199 ή 2733 0 22199 προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωσή της στον συντομότερο χρόνο.

Φίλοι της Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΩΔΗ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΥΘΟΥΛΑ




Το Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018 το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο σπηλαιώδη Ναό του Αγίου Αρτεμίου στα Κουφάρικα περιοχή Ποταμού.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος πατέρας Πέτρος Μαριάτος παρουσία πιστών ενοριτών.

Πώς βρέθηκε ο Ναός
Μετά από επίμονες προσπάθειες πολλών χρόνων του Σπηλαιολογικού τμήματος ΤΟ.Τ.Β.Ε Θεσσαλονίκης βρέθηκε το 2013 το μικρό Σπήλαιο-εκκλησάκι Αγ.Αρτέμιος σε μια δύσβατη περιοχή στο λαγκάδι του Βύθουλα στον Ποταμό.
Το 2015 ομάδα κατοίκων της περιοχής καθάρισε το μονοπάτι από τον Βύθουλα που οδηγεί στην Σπηλιά και παράλληλα εντόπισε ευκολότερη πρόσβαση από τον οικισμό Κουφάρικα.
Ο ιερέας του Ποταμού κύριος Πέτρος Μαριάτος με την βοήθεια ενοριτών κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης,και το 2016 τελέστηκε η πρώτη θεία λειτουργία μετά από δεκάδες χρόνια που ήταν εξαφανισμένο.
Άλλο ένα μνημείο του πολιτισμού ήρθε στο φώς χάρις στις πολύτιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων.Ένα ορόσημο Πίστης του ανθρώπου στον αγώνα του για την επιβίωση. 
Ας είναι βοήθεια όλων η Χάρις του Αγίου Αρτεμίου .


Λίγα λόγια για τον Ναό
Στην χαράδρα που καταλήγει στην Γάλανη και περίπου ένα χιλιόμετρο ψηλότερα προς Ποταμό,υπάρχει μια δυσπρόσιτη σπηλιά.
Αυτήν τη σπηλιά την βρήκε μετά υπόδειξη της Γιαγιάς Ευφροσύνης ο Προκόπης-Κωνσταντίνος Τρίμμης και η ομάδα των σπηλαιολόγων.
Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει Ναίσκος του Αγίου Αρτεμίου (παράδοση).
Σώζεται χωριστό Ιερό με αυτοσχέδια Αγία Τράπεζα,κόγχη προθέσεως και μικρή εταζέρα για θυμίαμα και <<Ζέον>>
Στον τοίχο του Ιερού (εσωτερικά) υπάρχουν ίχνη Αγιογραφιών-γύρω από την πρόθεση-και (εξωτερικά) εικόνα του Χριστού,που δύσκολα διακρίνεται να κρατά Ευαγγέλιο.
Σε αυτήν την σπηλιά κρύφθηκε για μήνες από τους Γερμανούς Το 1941 ένας Νεοζηλανδός στρατιώτης,με κάλυψη και φροντίδα των Κυθηρίων.Νυμφεύθηκε δε Τσιριγοτοπούλα και έζησαν στην Νέα Ζηλανδία.
Η ίδια σπηλιά χρησίμευσε ως κρησφύγετο στα τραγικά χρόνια του Εμφυλίου.
Στις 10 Οκτωβρίου του 2016 ξανάγινε Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αρτέμιο μετά από πολλές δεκαετίες.Ένα πλήθος ανθρώπων (που,είτε αγνοούσε την ύπαρξη της σπηλιάς,είτε νοσταλγούσε το παρελθόν από της διηγήσεις των παλιών) βρέθηκαν στην σύναξη...

ΦΩΤΟ-VIDEO-ΡΕΠΟΡΤΑΖ ADELIN 107,3 FM