Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗ / ΚΑΜΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ


ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗ / ΚΑΜΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΑ

Η πιτυοκάμπη ή κάμπια των πεύκων είναι ένας σημαντικός εχθρός των πεύκων. Οι ζημιές που προκαλεί στα πεύκα είναι κυρίως αισθητικής φύσεως, ενώ παράλληλα μειώνει την ετήσια ανάπτυξη της φυλλικής επιφάνειας των πεύκων κατά 20-45%. Σε συνδυασμό όμως με άλλες ασθένειες & προσβολές από έντομα δύναται να ξεράνει μικρής ηλικίας πεύκα. Εκτός από τις ζημιές στα πεύκα, προκαλεί αλλεργίες στον άνθρωπο, μέσω τριχιδίων που εκτοξεύει όταν νιώσει ότι απειληθεί, τα οποία περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες. Η επιστημονική ονομασία του εντόμου είναι Thaumetopoea pityocampa(γένος & είδος), της οικογένειας Thaumetopoeidae και της τάξης Lepidoptera. Προσβάλλει αποκλειστικά τα πεύκα και κάποια είδη κέδρου.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ

Τα στάδια, από τα οποία διέρχεται το έντομο, είναι τέσσερα: αυγό , προνύμφη (κάμπια) , νύμφη (χρυσαλλίδα) και ακμαίο έντομο (πεταλούδα). Έχει μια γενιά το χρόνο (δηλαδή τα στάδια του βιολογικού κύκλου ολοκληρώνονται μόνο μια φορά ανά έτος).
Το στάδιο, στο οποίο το έντομο είναι επιβλαβές για τα πεύκα, αλλά και τον άνθρωπο(με τη μορφή αλλεργιών), είναι εκείνο της προνύμφης (κάμπιας).
Οι προνύμφες (κάμπιες) έχουν μήκος περίπου 40 χιλιοστά, φέρουν τριχίδια μετά το 2ο-3ο προνυμφικό στάδιο και έχουν μαύρο χρωματισμό με οριζόντιες κίτρινες γραμμές, ενώ στις πλαϊνές πλευρές του σώματος φέρουν άσπρες τρίχες.
Τα ακμαία έντομα (πεταλούδες) έχουν μήκος περίπου 20 χιλιοστά, σταχτή χρωματισμό, χνουδωτό θώρακα και χαρακτηριστικές κτενοειδείς κεραίες.
Η προσβολή των πεύκων ξεκινάει τον Αύγουστο, οπότε τότε τα ακμαία έντομα(πεταλούδες) εναποθέτουν τα αυγά τους στη φυλλική επιφάνεια των πεύκων, σε ομάδες αυγών(~70 αυγά/σημείο) με συνολικό αριθμό αυγών μεγαλύτερο των τριακοσίων ανά πεταλούδα. Ακολουθεί η εκκόλαψη των αυγών μετά από 30-45 ημέρες, από όπου βγαίνουν οι προνύμφες(κάμπιες). Οι προνύμφες τρέφονται με τις πευκοβελόνες καταναλώνοντας αρκετά μεγάλη ποσότητα. Όταν μεγαλώσουν σε μέγεθος, αρχίζουν να υφαίνουν το κουκούλι για να προστατεύονται από φυσικούς εχθρούς. Ως προνύμφη η πιτυοκάμπη διέρχεται από πέντε στάδια. Στο τελευταίο στάδιο παρατηρούνται οι «ουρές» που σχηματίζονται στο έδαφος από τις κάμπιες που ακολουθούν η μια την άλλη, αναζητώντας κατάλληλο σημείο στο έδαφος, εντός του οποίου θα εισχωρήσουν κατά το στάδιο της νύμφωσης. Η νύμφωση ολοκληρώνεται κατά τον Αύγουστο, οπότε και εξέρχονται τα ακμαία έντομα(πεταλούδες).
ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗ / ΚΑΜΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Μετά την εκκόλαψή τους από τα αυγά οι νεαρές προνύμφες(κάμπιες) τρέφονται με τις πευκοβελόνες, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα η καθεμία. Αφού προχωρήσουν στο 2ο-3ο στάδιο της προνυμφικής ηλικίας τους, σχηματίζουν τα κουκούλια στα πεύκα, έτσι ώστε να προστατεύονται από τους φυσικούς εχθρούς τους. Σε όλο αυτό το διάστημα παρατηρείται σημαντική μείωση της φυλλικής επιφάνειας των πεύκων, εάν δε η προσβολή είναι μεγάλη, δύνανται να καταναλώσουν όλες τις πευκοβελόνες και να μείνει το δέντρο «γυμνό». Εάν το πεύκο είναι μικρής ηλικίας ή/και προσβεβλημένο και από άλλες ασθένειες ή/και έντομα, τότε μπορεί να επέλθει η ολοκληρωτική ξήρανσή του. Συνήθως τα περισσότερα πεύκα δε βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, οπότε ανακάμπτουν μετά από κάποιο διάστημα, βγάζοντας καινούργιες πευκοβελόνες, με αισθητά όμως μειωμένη φυλλική επιφάνεια για εκείνη τη χρονιά. Μετά από το 5ο στάδιο της προνυμφικής τους ηλικίας, οπότε οι κάμπιες σχηματίζουν «ουρές» στο έδαφος για να προχωρήσουν στη διαδικασία της νύμφωσης, δεν προκαλείται περαιτέρω ζημιά στα πεύκα.
ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗ / ΚΑΜΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η έγκαιρη διάγνωση για την παρουσία κάμπιας στα πεύκα είναι σχετικά δύσκολη, και περιορίζεται (στα αρχικά στάδια) σε ελάχιστες μισοφαγωμένες πράσινες πευκοβελόνες πάνω στα πεύκα. Λίγο αργότερα παρατηρούνται κάποιες ακριανές πευκοβελόνες ξερές οι οποίες όμως δεν πέφτουν, αφού έχουν ξεκινήσει οι κάμπιες να υφαίνουν κουκούλια, συγκρατώντας τες έτσι πάνω στο δέντρο. Όταν τα κουκούλια γίνουν εμφανή, τότε η προσβολή βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο , και έχει ήδη γίνει αρκετή ζημιά στη φυλλική επιφάνεια του πεύκου.
ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΗ / ΚΑΜΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Λόγω της ύπαρξης μιας γενιάς ανά έτος, και με κάθε στάδιο του εντόμου να υπάρχει σε συγκεκριμένη εποχή του έτους, η αντιμετώπιση είναι πολύ εύκολη και δε χρειάζεται καν να προηγηθεί η διάγνωση της προσβολής. Όσον αφορά τους τρόπους καταπολέμησης του εντόμου, επιβάλλεται η βιολογική καταπολέμησή του, καθώς τα πεύκα, τα οποία θέλουμε να προστατεύσουμε, εστιάζονται κυρίως σε κατοικημένες περιοχές, οπότε κρίνεται απαγορευτική η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων.
Ανάμεσα στα βιολογικά σκευάσματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τα πιο οικονομικά(με μεγάλη διαφορά στην τιμή σε σχέση με τα υπόλοιπα) και με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, είναι αυτά που περιέχουν το βακτήριο Bacillus thuringiensis (γένος&είδος). Το συγκεκριμένο δρα μετά από κατάποσή του από την κάμπια(η οποία θα πρέπει ουσιαστικά να φάει φυλλική επιφάνεια), οπότε νεκρώνεται το πεπτικό της σύστημα μέσα από τοξίνες που το βακτήριο παράγει, με αποτέλεσμα το θάνατό της κάμπιας μερικές ημέρες αργότερα. Η δράση του συγκεκριμένου βακτηρίου είναι επιλεκτική, και δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο.
Πρέπει να γνωρίζουμε πως η χρήση των σκευασμάτων, που περιέχουν το βακτήριο αυτό, είναι απαραίτητο να γίνει στα αρχικά στάδια της προνυμφικής ηλικίας της κάμπιας, καθώς για να δράσει το βακτήριο θα πρέπει οι κάμπιες να φάνε μέρος της φυλλικής επιφάνειας του πεύκου. Επομένως όσο περισσότερο καθυστερήσει ο ψεκασμός, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα επέλθει στο πεύκο και, μέχρι να δράσει το βακτήριο, ήδη οι κάμπιες θα είναι μεγάλες και θα καταναλώνουν όλο και μεγαλύτερη ποσότητα από πευκοβελόνες. Ακόμα όμως και με τη χρήση των παραπάνω σκευασμάτων, κάποιες κάμπιες υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν και να σχηματίσουν κουκούλια(maximum 5-10% του αρχικού πληθυσμού) Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι τα κουκούλια να απομακρυνθούν με μακριά εργαλεία, ώστε να μην σχηματιστούν αντιαισθητικές «ουρές» από κάμπιες στο έδαφος, να αποφευχθούν αλλεργίες στον άνθρωπο αλλά και να μειωθεί ο πληθυσμός της κάμπιας και επομένως των προσβολών των πεύκων για την επόμενη χρονιά.
Τέλος, σε περιπτώσεις αναδασώσεων, καλό θα είναι να αποφεύγεται η μαζική φύτευση πεύκων, και να προτιμάται η φύτευση διάφορων δέντρων, ειδικά αυτών που παρουσιάζουν και ανθεκτικότητα στη φωτιά. Έτσι, αφενός θα επιτυγχάνεται καλύτερη ισορροπία στη φύση και αφετέρου θα μειώνεται η καταστροφή από επερχόμενες πυρκαγιές(το πεύκο δυστυχώς αποτελεί το πιο ευάλωτο είδος δέντρου στο θέμα των πυρκαγιών, και εξαιτίας του μπορούν να μεταδοθούν φωτιές σε αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες από ό,τι θα συνέβαινε με άλλα δέντρα).
ΠΗΓΗ  www.garden-genesis.gr

"... Σήμερον εισάγεται εν τω οίκω Κυρίου..."

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα μεταφέρθηκε σήμερα η Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας, το "ιερόν Θυσαύρισμα" των Κυθήρων, από το νέο Καθολικό στο ναό της ευρέσεώς Της για τη χειμερινή περίοδο, όπως ορίζει παλαιότατο έθιμο. Οι ακολουθίες, μέχρι και το Α Σάββατο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελούνται στην υποβλητική και κατανυκτική ατμόσφαιρα του παλαιού Καθολικού του Ι. Προσκυνήματος Μυρτιδίων.
Χρόνια Πολλά!
(Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Καλλίγερου)

ΠΗΓΗ 
Γιώργος Λουράντος




 

Η απάντηση του Θ. Δρίτσα «στους επαγγελματίες τρομολάγνους και συκοφάντες»

Η απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά & Νησιών, υπεύθυνου Τομέα Εθνικής Άμυνας, στα στημένα σχόλια αναφορικά με την κριτική που άσκησε απέναντι στα λεγόμενα του εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Καρανικόλα, σήμερα (Πέμπτη) σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Σε απάντησή του «στα στημένα σχόλια αναφορικά με την κριτική που άσκησε απέναντι στα λεγόμενα του εκπροσώπου του ΚΙΝ.ΑΛ. Καρανικόλα, σήμερα σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ», ο Θ. Δρίτσας αναφέρει τα εξής:
«Προς όλους τους επαγγελματίες «καλοθελητές», που για μία ακόμα φορά… ανακάλυψαν την Αμερική, θα τους συνιστούσα να ακούσουν όλο το απόσπασμα του σχολιασμού μου απέναντι στον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. και τότε, ίσως καταλάβουν, ότι αυτό που είπα, είναι ότι στη δική μας κυβερνητική θητεία, τέτοια αρνητικά φαινόμενα στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, φροντίζαμε να τα προλαμβάνουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αποτρέπουμε και όχι να τα διογκώνουμε και να τα αξιοποιούμε προπαγανδιστικά, όπως έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Καρανικόλας και όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία και πολλά διαδικτυακά μέσα της στημένης κινδυνολογίας και μισαλλοδοξίας, για να ψηφοθηρούν καλλιεργώντας κλίμα φοβίας και μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Συμπληρωματικά δε, έφερα το παράδειγμα της υποδειγματικής διαχείρισης στο λιμάνι του Πειραιά το 2015-2016, που κάθε άλλο παρά το μοναδικό παράδειγμα σωστής διαχείρισης ήταν, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τα λοιπά, για μία ακόμα φορά, την απόλυτη περιφρόνησή μου, στους κάθε λογής επαγγελματίες τρομολάγνους και συκοφάντες».
Ο Θ. Δρίτσας αναφέρεται στη σπέκουλα που έγινε στο στούντιο του ΣΚΑΪ από τον κ. Καρανικόλα και την αναπαρήγαγε αμέσως η ομάδα «Αλήθειας» της ΝΔ:
 Δεν πρέπει να έχει ξαναπεί ποτέ κάνεις τέτοιο πράγμα!

Δρίτσας για Μόρια: Μια φορά στο εξάμηνο οι βιασμοί μικρών παιδιών.


 Αντί για τη στημένη κινδυνολογία, αξίζει να αναφέρουμε την αναλυτική τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά και επιτέθηκε σφόδρα στις πολιτικές που εξαγγέλλει η Ν.Δ. χαρακτηρίζοντας «κανιβαλικό» το μήνυμα που στέλνει ενώ προεξόφλησε την αποτυχία τους τονίζοντας ότι «μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν».



ΠΗΓΗ  left.gr

Οι αμανατατζήδες στα Κύθηρα


Η γενιά η δικιά μου μεγάλωσε με τα αμανάτια και τους αμανατατζήδες, που υπήρχαν από την εποχή των Αυστριακών καραβιών του Lloyd Triestino που μας συνέδεαν με την Τεργέστη, τα νησιά του Ιονίου και τη Σμύρνη, μέχρι τα φοιτητικά μας χρόνια στη δεκαετία του ’60, κατά την εποχή των βραδυκίνητων καραβιών της άγονης γραμμής, με τα οποία μεταφέραμε τα όνειρά μας και τα αμανάτια μας.
Το αμανάτι ήταν ένα πράγμα τόσο συνδεδεμένο με την Τσιριγώτικη ζωή και νοοτροπία, ώστε, όταν σε έβλεπαν στον Πειραιά να κουβαλάς πολλά μπαγάζια, σε ρωτούσαν «από το Τσιρίγο είσαι κοπέλα μου;» Το αμανάτι ήταν το δέμα που στέλναμε, ή λαβαίναμε από τους δικούς μας ανθρώπους και μπορεί να ήταν καλάθι, κιβώτιο, σακί, γκαζοτενεκές, νταμιτζάνα, τα οποία περιείχαν καλούδια Τσιριγώτικα, γλυκά, μεζελίκια, φρούτα, λάδι, κρασί, μέλι κ.α.
Αχ εκείνα τα αμανάτια της μάνας μου με τα Τσιριγώτικα κουλουροπαξίμαδα, το μέλι και τα άλλα φαγώσιμα που μας γλύκαιναν τη φοιτητική ζωή! Εγώ έτσι έμαθα την Αθήνα. Με ειδοποιούσαν να παραλάβω το αμανάτι μου από τα πιο απίθανα σημεία της Αθήνας, διότι σημειωτέον ότι τα αμανάτια μετέφεραν όχι μόνο οι κατ’ επάγγελμα αμανατατζήδες, αλλά και οι γείτονες, χωριανοί, συγγενείς και φίλοι, τους οποίους αγγαρεύανε σε σημείο που πολλές φορές, όσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν, ετοιμάζονταν με άκρα μυστικότητα.
Ο αμανατατζής ήταν ένας γραφικός τύπος που ταξίδευε 3η θέση και μάζευε τα αμανάτια του σε μια γωνιά του καραβιού μέχρι τον Πειραιά. Για να τα φορτώσει στο καράβι από το μπαρκαρίζο, περνούσε απίστευτη ταλαιπωρία, κουβαλώντας τα με τη βάρκα πολλά δρομολόγια και με καθυστέρηση του βαποριού.
Στον Πειραιά τα πήγαινε σε καμμιά αποθήκη, σε κανένα Τσιριγώτικο καφενείο, από όπου ως επί το πλείστον πήγαιναν οι παραλήπτες και τα παίρνανε. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αμανάτια υπάρχουν ακόμη, αλλά οι αμανατατζήδες μας τελειώσανε κατά τη δεκαετία του ’70. Σήμερα τα αμανάτια ταξιδεύουν με μεταφορικές, ή κούριερ, ή ταξιδεύουν ασυνόδευτα και τα παραλαμβάνεις από το λοστρόμο στην είσοδο του καραβιού.
Ο Κυθήριος ποιητής Πάνος Φύλλης σε ένα χαριτωμένο ποίημά του περιγράφει την κατάσταση με τα αμανάτια στα Κύθηρα πριν από 80 χρόνια, παίρνοντας αφορμή από τον «Ύμνο στα Κύθηρα» που έγραψε ο Κυθήριος λόγιος Σοφοκλής Καλούτσης, ο οποίος στους στίχους του αναφέρει την Αφροδίτη, που καλεί « τα νέα ζευγάρια για φιλί, για ένα στα Κύθηρα ταξίδι»
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Μάθανε δα οι χωριανοί πως θε να φύγω την Τετράδη
και νάσου σπίτι η Φωτεινή μ’ ένα ροϊ γιομάτο λάδι.

«Πάρ’ του Γληγόρη τούτο δα» μου λέει, «λεβέντη μου, να ζήσεις,
δεσ’ το στην κόφα επαδά κι έχε το νου σου, μην το χύσεις!»

Και φέρνει ο γέρο κυρ Μηνάς φασκομηλέα ένα τσουβάλι
και λέει «κειδά που θα περνάς, δόσ’ το του γιου μου του Μιχάλη»

Και μάνι μάνι κουνιστή η μαυλιδόνα η Στρατούλα
«για τη λαλά τη σεβαστή λίγα μποζόνια και μια γούλα»

Έφτυσα αίμα ώσπου να βγω στον Πειραιά με τ’ αμανάτια
Κι ώσπου τα σπίτια τους να βρω, έρεψα, γίνηκα κομμάτια!

Κι ύστερα λέει ο Σοφοκλής για «ένα στα Κύθηρα ταξίδι»
Αμ’ δε γελιέται ο Παναγής αφού προχτές μου βγήκε ξίδι!

ΠΗΓΗ  www.eleniharou.gr

Μήνυμα Αντιστράτηγου ε.α. Νικόλαου Μανωλάκου, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ειναι παντού, στην ξηρά στον αέρα και στην θάλασσα της Πατρίδας μας, κάθε μέρα κάθε νύχτα κάθε ώρα. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.Τιμή και δόξα σε αυτούς που έχουν ταχθεί να φυλάνε Θερμοπύλες.

Συνάντηση Κατσαφάδου με Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, και συζήτησαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο,  την λειτουργία της αγοράς αλλά και προβλήματα που αφορούν την πόλη.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Κώστας Κατσαφάδος σε δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είχαμε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Μανεσιώτη και με τους συνεργάτες του μια παραγωγική συνάντηση. Διαπίστωσα με ικανοποίηση την συναντίληψη που υπάρχει, για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης του Πειραιά, αλλά και των ανθρώπων που επιμένουν να επιχειρούν στην πόλη. Συμφωνήσαμε ότι η πόλη μας πρέπει να είναι στην  πρώτη ταχύτητα, στα σχέδια της κυβέρνησης για ανάπτυξη και αναφερθήκαμε στο πως αυτή η προσπάθεια μπορεί να υλοποιηθεί με σχέδιο και πρόγραμμα. 
Αναφερθήκαμε στο πρόβλημα του παραεμπορίου και πως αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί στη ρίζα του, ενώ συμφωνήσαμε ότι πρέπει τα έργα στην πόλη να τρέξουν. Να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, μια και οι καθυστερήσεις σε Μετρό και Τραμ, έχουν πλήξει και τον εμπορικό κόσμο. Από τη μεριά μου δεσμεύτηκα ότι θα είμαι στο πλευρό τους και με θέσεις και με προτάσεις, ώστε ο Πειραιάς μας να γίνει πυλώνας ανάπτυξης».

Κώστας Κατσαφάδος 
Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

Διεύθυνση Πολιτικού Γραφείου:
Κουντουριώτου 138-140, Πειραιάς. 2ος Όροφος. ΤΚ.18532.
Τηλέφωνο: 210-4221037 , Φαξ: 210-4100328.

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΔΥΜΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ADELIN FM.ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 20.30 στην Ενημερωτική Εκπομπή ¨ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ¨του ADELIN 107,3 FM φιλοξενήσαμε σε ζωντανή συζήτηση τους κ.κ. Δημήτρη Κοντολέων και Γιώργο Διδυμιώτη,από την Δημοτική Παράταξη ¨ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ¨ Ακούστε εδώ την εκπομπή !