Το Ξακουστό Βατικιώτικο Κρεμμύδι.. Πως το ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα.
Η Νεάπολη Λακωνίας και ο κάμπος Βοιών πέρα από φυσική ομορφιά
διαθέτει και ένα προϊόν που αξίζει μεγάλης σημασίας. Είναι το λεγόμενο
Βατικιώτικο Κρεμμύδι.
Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γιατί διαθέτει την πικάντικη γεύση που αρμόζει στο κρεμμύδι.
Πώς όμως μπορούμε να ξεχωρίσουν το παραδοσιακό βατικιώτικο κρεμμύδι , από τα υβρίδια;
Παραθέτουμε μερικές από τις εμφανείς διαφορές τους που ενδεικτικά φαίνονται και στις φωτογραφίες.
Όπως εξηγεί ο Γιάννης Ψαρράκης το βατικιώτικο κρεμμύδι αποτελεί ντόπιο πληθυσμό και όχι καθαρή ποικιλία.
Ως
εκ τούτου υπάρχει ανομοιομορφία στο σχήμα των βολβών, σε αντίθεση με τα
υβρίδια στα οποία εκτός απο το μέγεθος οι βολβοί είναι ομοιόμορφοι.
Τα υβρίδια έχουν περισσότερους χιτώνες και είναι πιο λεπτοί.
Τα βατικιώτικα έχουν λιγότερους, και είναι πιο σαρκώδεις.
Η γεύση του υβριδίου είναι ήπια.
Του
βατικιώτικου πικάντική και όσο πιο καφτερό είναι το
κρεμμύδι τόσο πιο
ποιοτικό θεωρείται και προσθέτει περισσότερη νοστιμιά στο μαγείρεμα.
Η διάθεση του παραδοσιακού βατικιώτικου κρεμμυδιού έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από ένα μήνα τώρα.
Άλλο το παραδοσιακό βατικιώτικο κρεμμύδι και άλλο τα κρεμμύδια που καλλιεργούνται στα Βάτικα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου