Αντιγράφω από άρθρο της Κας Ελ. Πετροπούλου στην εφημερίδα «Ημερησία» αναδημοσιευμένο στα «Κυθηραϊκά Νέα»:
Περιορισμένο ενδιαφέρονΜετά τη ‘‘μαζική αποπομπή’’ των προηγούμενων διοικήσεων,
υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι η ‘‘τράπουλα είναι ήδη μοιρασμένη’’.Υπονομευτικά στη προσπάθεια τής κυβέρνησης για στελέχωση των νοσοκομείων του ΕΣΥ φαίνεται ότι λειτούργησε η μαζική αποπομπή των προηγούμενων διοικήσεων. Και αυτό γιατί τα πρώτα στοιχεία δείχνουν περιορισμένο ενδιαφέρον αιτήσεων για κάλυψη των νέων θέσεων, αφού υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι η ‘‘τράπουλα είναι ήδη μοιρασμένη’’ και κανένα ικανό στέλεχος δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε προαποφασισμένες διαδικασίας.
[…]
Έτσι, στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Αττικής, αίτηση κατέθεσαν 364 υποψήφιοι. […] Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 στην αντίστοιχη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Υγείας για διοικητές νοσοκομείων, είχαν υποβληθεί στην 1η ΥΠΕ Αττικής περίπου 500 αιτήσεις από υποψηφίους.
Το συμπέρασμα μου: Εάν είχαν αποπεμφθεί σταδιακά και όχι μαζικά οι διοικητές, εάν ίσχυε το σύστημα 4-2-1, δηλαδή 4 ΝΔ – 2 ΠΑΣΟΚ – 1 ΔΗΜΑΡ όπως την περασμένη φορά με βάση επίσημα ντοκουμέντα, εάν παρενέβαιναν τα βουλευτικά γραφεία των τότε κυβερνώντων με τα ραβασάκια, εάν ίσχυαν οι σεβαστοί μισθοί τής τότε περιόδου, ΤΟΤΕ θα είχαμε μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις διοικητών νοσοκομείων. Επιπλέον, με το παλαιό σύστημα αλώβητο, τα ικανά στελέχη θα έμεναν στην θέση τους για να συνεχίσουν το έργο τους, που (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) διέλυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την καθοδήγηση των ηγετών Λοβέρδου και Αδώνιδος. Προφανώς, τώρα, που εκτός από πτυχίο ζητούνται μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες, πενταετής εμπειρία διοίκησης και απλήρωτη συμμετοχή στην κοινωνική δράση θα τοποθετηθούν … οι ανίκανοι! Θαυμάστε την αντικειμενική και ανεξάρτητη δημοσιογραφία που υπερασπίζεται και η ΕΣΗΕΑ με τις ανακοινώσεις της.
Δυστυχώς το άρθρο φωτίζει έμμεσα μια αλήθεια. Η ανηλεής προπαγάνδα των ΜΜΕ, που συσκοτίζει το παρελθόν και διαστρεβλώνει τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας, σε συνδυασμό με τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, που δεν επιτρέπουν μεγάλες παρεμβάσεις, κάνουν επιφυλακτικούς εκείνους που θα ήθελαν να πάρουν μέρος στην αναβάθμιση της δημόσιας υγείας της πατρίδας μας.
Όσον αφορά την τοπική κυθηραϊκή κοινωνία, ακούγονται υποψηφιότητες που απέχουν παρασάγγας από τα κριτήρια του Υπουργείου. Θα έλεγα, μάλλον, ότι πληρούν τα κριτήρια τού παρελθόντος που θέλουμε να γκρεμίσουμε για να αποκτήσουμε ικανή δημόσια διοίκηση. Έχω την πεποίθηση ότι η αρμόδια επιτροπή θα έχει και υποψηφίους που ενδιαφέρονται αληθινά να προσφέρουν, με προσόντα ανάλογα της υπεύθυνης θέσης την οποία θα αναλάβουν ώστε το ‘‘Τριφύλλειο Νοσοκομείο’’ να γίνει ελκυστικό στην προσέλευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε
Πηγή http://dragonerarossa.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου