Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

ΤΡΙΚΑΛΑ: (5) ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ¨ΦΟΥΝΤΕΣ¨ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ



Κατασχέθηκαν -24- κιλά και -380- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και κλώνων κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (26-01-2021) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας εντόπισαν, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών “ FLEX ”, σε αγροτεμάχιο, επιμελώς κρυμμένες, ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κλώνων κάνναβης.

Χθες (26-01-2021) το πρωί κατελήφθη ο δράστης στον προαναφερόμενο χώρο και συνελήφθη, ενώ οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κλώνων κάνναβης, συνολικού βάρους -24- κιλών και -380- γραμμαρίων κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Ο γκραφιτάς της Επανάστασης! Ο Εύρυτος γεμίζει την Αθήνα με ηρωικές μορφές


Οι μορφές των Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Μπότσαρη και ανώνυμου ιερέως με την υπογραφή του καλλιτέχνη γκράφιτι «Ευρύτου» στολίζουν γωνιές της Αθήνας

Την ίδια στιγμή που κάποιοι -στους οποίους έχει επίσημα ανατεθεί η διοργάνωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821– βγάζουν… αφρούς ξυρίσματος και κάνουν ταξίδια αυτοπροβολής ανά την επικράτεια, απλοί πολίτες, νέοι άνθρωποι την τιμούν με τον δικό τους τρόπο.Ένας από αυτούς και ο «Εύρυτος», καλλιτέχνης γκράφιτι, έργα του οποίου με θέμα μορφές αγωνιστών του 1821 σε τοίχους της Αθήνας έγινα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκαν χιλιάδες φορές, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούσαν να τα δουν στον δρόμο.

Γεγονός που αποτυπώνει και την επιθυμία των Ελλήνων για έναν ξεκάθαρο «εορτασμό» του 1821, χωρίς τις μυριάδες απόπειρες από διάφορους κύκλους να ενσωματώσουν σε αυτόν τα στοιχεία που αυτοί θέλουν, είτε αφορούν τη μεγέθυνση ιστορικών λεπτομερειών είτε τις ατζέντες τους για το μέλλον της χώρας.


Ο Εύρυτος αποτυπώνει μορφές αγωνιστικές, ασκητικές θα έλεγε κάποιος, που εκπέμπουν όμως δυναμικότητα με την απλότητά τους. Ενας ανώνυμος αγωνιστής, ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς και ένας απλός ιερέας είναι τα πρώτα από τα έργα του, που -όπως δηλώνει στη «δημοκρατία»- γίνονται υπό καθεστώς «φόβου», καθώς υπάρχει πάντοτε το «φόβητρο» της ΕΛ.ΑΣ., που μπορεί να τον συλλάβει επειδή κάνει αυτό που κανονικά θα έπρεπε να κάνει το ίδιο το κράτος.

Να περάσουν τα ορθά μηνύματα της Επανάστασης

Όπως τονίζει, σκοπός των προσπαθειών του είναι να περάσουν τα ορθά μηνύματα της Επανάστασης, και όχι του γραικυλισμού και του ανθελληνισμού των διαφόρων επιτροπών. Προσπάθειες που, όπως τονίζει, θα συνεχιστούν μέχρι την 25η Μαρτίου, καθώς θα αφιερωθεί σε θέματα που έχουν να κάνουν με το 1821 και τον σκοπό της Επανάστασης.

«Το ιδανικό θα ήταν όλα τα γκράφιτι να είναι σε κεντρικά σημεία, σε χώρους από τους οποίους περνούν χιλιάδες Ελληνες, προκειμένου να μην ξεχνούν το μήνυμα της Επανάστασης και του Αγώνα, αν και κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αφού, εκτός από την Αστυνομία, κάποιοι συγκεκριμένοι θα φρόντιζαν να τα βεβηλώσουν. Γι’ αυτό και οι περισσότερες δουλειές μου είναι σε σχολεία, ταράτσες, εγκαταλειμμένα κτίρια, προκειμένου να μπορώ να τα τελειώσω με ησυχία και ασφάλεια» δηλώνει ο «Εύρυτος».

Στην προσπάθειά του πάντως βρήκε ήδη συμπαραστάτες, καθώς, όπως είπε, μετά την ευρεία κοινοποίηση των έργων του στο διαδίκτυο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον προσέγγισαν για να τον βοηθήσουν και να τον στηρίξουν έμπρακτα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Φυσικά, όχι κάποιος επίσημος φορέας, αφού τα έργα του δεν εξυπηρετούν την πολιτική ατζέντα των «διερευνητικών», της «πράσινης ανάπτυξης», της «μεγάλης επανεκκίνησης» και των λοιπών ιδεολογημάτων που έχουν προτεραιότητα σήμερα…

https://www.newsbreak.gr/


Αλλάζουν ΟΛΑ στα διπλώματα οδήγησης...



Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επιτρέψει τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στους νέους που δεν έχουν ενηλικιωθεί.

Το Σχέδιο Νόμου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων μαθήματα οδήγησης (θεωρητικά και πρακτικά) πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους και μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν και στις θεωρητικές εξετάσεις αλλά όχι στις πρακτικές.

Επίσης με το νομοσχέδιο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα επιδιώξει να βάλει ένα τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς καθώς αλλάζει ο τρόπος της πρακτικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών ενώ παράλληλα προχωρά και στην ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών ώστε οι πολίτες να αποκτούν ότι χρειάζονται ή να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά καταργώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τις ουρές στα γκισέ των Διευθύνσεων Μεταφορών αλλά και «χτυπώντας» τις παράγκες που διακινούν μαύρο χρήμα…

Εκτός των παραπάνω στο νομοσχέδιο βάζει νέους όρους και προϋποθέσεις στη χρήση των ιστορικών αυτοκινήτων (αντίκες), καθώς και εκεί τα πράγματα είχαν ξεφύγει εντελώς ενώ παράλληλα οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας, με εξαίρεση τα οχήματα άνω των 45 ετών.

Τρεις είναι οι στόχοι του Νομοσχεδίου:

-Α. Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

-Β. Ο οδηγός θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

-Γ. Να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.

Με το Νομοσχέδιο επέρχονται σημαντικές αλλαγές, ιδίως στη διαδικασία των αδειών οδήγησης, καθώς για παράδειγμα ο εκπαιδευτής θα κάθεται στο πίσω κάθισμα κατά τη διενέργεια της πρακτικής δοκιμασίας των υποψήφιων οδηγών, ενώ θα γίνεται αυστηρός έλεγχος ταυτοπροσωπίας, ώστε να μην μπορεί να δώσει κανείς εξετάσεις στη θέση κάποιου άλλου.

Για πρώτη φορά μάλιστα, οι νέοι από την ηλικία των 17 ετών θα μπορούν να ξεκινήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα οδήγησης. Δικαίωμα συμμετοχής στην πρακτική δοκιμασία για την απόκτηση διπλώματος θα έχει όμως ο υποψήφιος οδηγός αφού συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Με το παρόν νομοσχέδιο, όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής, θα δομηθεί ένα σύστημα εξετάσεων διαφανές, διασφαλίζοντας παράλληλα το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Έχουμε οικοδομήσει ένα ευρύτερο σύστημα – όχι μόνο καινοτόμων – αλλά κυρίως αυτονόητων προβλέψεων, που – σύμφωνα με την λογική – θα έπρεπε να ισχύουν εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Θα συναντήσουμε αντιδράσεις; Ασφαλώς και είμαστε προετοιμασμένοι. Όταν προσπαθείς να χτυπήσεις ένα σαθρό σύστημα από τη ρίζα του, είναι αναμενόμενο ότι αυτό θα αντιδράσει», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Ανέφερε επίσης ότι εντός του 2021 θα έρθει ο νέος ΚΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει έναν νόμο, τον 4599/2019, με τον οποίο προσπάθησε – δήθεν – να αναμορφώσει το σύστημα εξέτασης υποψηφίων οδηγών. Δυστυχώς όμως, οι εν λόγω ρυθμίσεις επέφεραν σοβαρά προβλήματα στη διενέργεια των εξετάσεων, γιατί ήταν άλλο ένα νομοθέτημα το οποίο ήταν πρακτικώς ανεφάρμοστο.

Το αποτέλεσμα ήταν να συσσωρευθεί μεγάλος αριθμός υποψηφίων οδηγών προς εξέταση ήδη από το Δεκέμβριο του 2018. Προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι περισσότεροι από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί, πολλοί εκ των οποίων επαγγελματίες και οι οποίοι πρακτικά τελούσαν υπό ομηρία, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Αύγουστο του 2019 με το νόμο 4625 επανέφερε προσωρινά το παλιό σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε εν τω μεταξύ τον περασμένο Φεβρουάριο στην καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησηςμειώνοντας τον χρόνο χορήγησης της άδειας από τις 60 μέρες στις δύο.

Οι αλλαγές στο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών με το παρόν νομοσχέδιο εντάσσονται μάλιστα σε ένα συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο του οποίου προχωρά ήδη σχέδιο επεμβάσεων σε 7.000 ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όλης της χώρας, ύψους 450 εκατ. ευρώ.

«Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την οδική συμπεριφορά θα πρέπει να επανεξετάσουμε τη διαδικασία θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας. Γιατί – κακά τα ψέματα – από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Κι αν θέλουμε να χτυπήσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα, θα πρέπει να αλλάξουμε τη λογική των εξετάσεων», επισήμανε ο κ. Καραμανλής στην εισήγηση του.

10 συν μία αλλαγές στη διαδικασία εξέτασης των υποψήφιων οδηγών

Τα 10 συν ένα βασικά σημεία του Νομοσχεδίου, παρουσίασε ο κ. Κεφαλογιάννης:

1.Έλεγχος ταυτοπροσωπίας σε δύο στάδια και με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, στα πρότυπα του gov.gr.

2.Δειγματοληπτικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας υποψήφιων οδηγών: Η φωτογραφία του Δελτίου Εξέτασης υποψηφίου θα διασταυρώνεται με ψηφιακή φωτογραφία, που θα λαμβάνεται κατά την είσοδο του υποψηφίου στο εξεταστικό κέντρο, από κάμερα η οποία θα τοποθετηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται το γνωστό φαινόμενο του να προσέρχεται στις εξετάσεις άτομο διαφορετικό από τον υποψήφιο.

3.Την πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων θα διενεργεί ένας εξεταστής, ο οποίος πλέον θα κάθεται στη μπροστινή θέση του συνοδηγού, ενώ ο εκπαιδευτής θα κάθεται στο πίσω κάθισμα. Σταματά έτσι το φαινόμενο του να παρεμβαίνει ο εκπαιδευτής στον τρόπο οδήγησης του υποψηφίου, κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

4.Για την εξασφάλιση της διαφάνειας, της αξιοπιστίας και του ευρύτερου ελέγχου των πρακτικών εξετάσεων, η όλη δοκιμασία καταγράφεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη σέβεται πλήρως τα προσωπικά δεδομένα, σε αντίθεση με την προβληματική πρόβλεψη στο Νόμο του 2018 επί Υπουργίας Χρ. Σπίρτζη.

Προβλέπεται πλέον ειδικότερα η χρήση φορητής – κι όχι μόνιμης – κάμερας 360 μοιρών, που διαθέτει μικρόφωνο και ειδική αποσπώμενη κάρτα μνήμης,, στην οποία αποθηκεύεται όλη η διαδικασία της πρακτικής δοκιμασίας.

Η κάμερα εικονίζει ευδιάκριτα ολόκληρη την καμπίνα του οχήματος και τους συμμετέχοντες στη διαδικασία.

5.Δημιουργείται ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη και διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που σχετίζονται με τη χορήγηση, επέκταση και ανανέωση της άδειας οδήγησης. Επιπλέον, οι θεωρητικές εξετάσεις θα διεξάγονται από νέο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη βάση τράπεζας θεμάτων και όχι γνωστών από πριν ερωτήσεων και απαντήσεων.

6.Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψήφιων Οδηγών από τις Υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας. Το Μητρώο αυτό θα είναι ανοιχτό σε όλους τους τους δημοσίους υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. Προβλέπεται και η δυνατότητα ένταξης στο Μητρώο Εξεταστών και ιδιωτών.

7.Καταρτίζεται και τηρείται Μητρώο Εποπτών, για τον έλεγχο τόσο των θεωρητικών όσο και των πρακτικών εξετάσεων, αλλά και την επιτήρηση των εξεταστών. Στο Μητρώο αυτό θα εντάσσεται και το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και το προσωπικό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

8.Η επιμόρφωση Εξεταστών και Εποπτών θα γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

9.Προβλέπεται σύστημα αξιολόγησης της διαδικασίας πρακτικών εξετάσεων, καθώς και του έργου των εξεταστών, από την αρμόδια οργανική μονάδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το σύστημα αξιολόγησης θα συνοδεύεται από ένα μηχανισμό επιβράβευσης και κυρώσεων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην έξοδο από το Μητρώο Εξεταστών.

10.Για πρώτη φορά υπάρχουν ειδικές προβλέψεις που διευκολύνουν τις εξετάσεις Ατόμων με Αναπηρία. Ειδικότερα, προβλέπεται ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο και ειδική θεωρητική εξέταση ατόμων που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες και όσων απολαμβάνουν το καθεστώς διεθνούς προστασίας στη χώρα μας. Επιπλέον, προβλέπεται ειδική θεωρητική εξέταση κωφών και βαρήκοων υποψηφίων στην ελληνική νοηματική γλώσσα, καθώς και με υπότιτλους.

Προβλέπεται επίσης η ίδρυση ιδιωτικών Κέντρων Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για άτομα με κινητικά προβλήματα (αντίστοιχα με τα κρατικά κέντρα «ΗΝΙΟΧΟΣ»), ώστε να μην ταλαιπωρούνται περαιτέρω τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία σύμφωνα με τον νόμο δικαιούνται δίπλωμα οδήγησης.

+1: Παρέχεται η δυνατότητα σε όσους νέους και νέες έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, να παρακολουθήσουν θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα οδήγησης στις σχολές οδήγησης.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα μπορούν να πιστοποιηθούν, πριν τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, δηλαδή θα μπορεί ο υποψήφιος να έχει περάσει τα σήματα πριν τα 18.

Με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα, όπως συμβαίνει σήμερα, να δηλώσουν συμμετοχή για τη διεξαγωγή της πρακτικής δοκιμασίας και την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Πέντε ρυθμίσεις για τα ιστορικά οχήματα

Το Β΄ Μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνει νομοθετική ρύθμιση για την ταξινόμηση και κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων. Τα βασικά σημεία της πρότασης συνοψίζονται στα εξής:

Α. Χαρακτηρισμός ενός οχήματος ως όχημα ιστορικού ενδιαφέροντος

Σχετική βεβαίωση χορηγείται αποκλειστικά από φορείς που υποδεικνύονται ή/και εκπροσωπούν νόμιμα στην Ελλάδα τη Δ.Ο.Α. ή τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Ο. για οχήματα τουλάχιστον 30 ετών. Οι άνω φορείς χορηγούν κάθε 5 χρόνια πιστοποιητικό συμμόρφωσης οχήματος ιστορικού ενδιαφέροντος.

Β. Χορήγηση στοιχείων κυκλοφορίας (άδειας και ειδικών πινακίδων)από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών

Δικαιολογητικά που προσκομίζονται: Βεβαίωση χαρακτηρισμού, Πιστοποιητικό συμμόρφωσης, Τεχνικός έλεγχος οχήματος κάθε έτος. Μετά τη χορήγηση των ειδικών πινακίδων γίνεται υποχρεωτική διαγραφή του οχήματος από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και εγγραφή του στο Μητρώο Οχημάτων Ιστορικού Ενδιαφέροντος του Υπουργείου. Καταβάλλεται τέλος έκδοσης αδείας και πινακίδων.

Γ. Κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος

Κυκλοφορούν με τους όρους και προϋποθέσεις των άρθρων 88 και 90 του Κ.Ο.Κ., ασφαλίζονται υποχρεωτικά και επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον μικρό δακτύλιο. Καταβάλλονται Τέλη Κυκλοφορίας, με εξαίρεση τα οχήματα άνω των 45 ετών.

Δ. Πρόστιμα και κυρώσεις

Για παραβάσεις του ΚΟΚ επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον ΚΟΚ κυρώσεις, ενώ για παραβάσεις του παρόντος νόμου επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 – 5.000 ευρώ στους Φορείς (εκπρόσωποι ή υποδεικνυόμενοι από ΔΟΑ, ΔΟΜ, ΔΟΠΟ) και στους ιδιοκτήτες των οχημάτων και αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Ε. Μεταβατικό στάδιο έως την εφαρμογή του νέου πλαισίου

Όσα οχήματα έχουν χαρακτηριστεί και πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου πλαισίου, διατηρούν τον χαρακτηρισμό τους, εφόσον είναι 30 ετών την ημερομηνία αίτησης χορήγησης στοιχείων κυκλοφορίας. Όσα ιστορικά οχήματα δεν έχουν λάβει στοιχεία κυκλοφορίας 18 μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου, απαγορεύεται να κυκλοφορούν.

ΠΗΓΗ https://www.newsauto.gr/

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ:ΔΩΡΕΑΝ¨rapid test¨ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


 

ΚΥΘΗΡΑ:Υπογραφή Συμβάσεων Έργων από το Δήμαρχο

 


Υπογραφή Συμβάσεων Έργων από το Δήμαρχο

Την Πέμπτη 28/01/2021 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης υπέγραψε τις συμβάσεις εκτέλεσης των εξής έργων:
1. «Συντήρηση Δημαρχείου και Κτηρίου Τεχνικής Υπηρεσίας – ΓΕΦ». Το έργο έχει προϋπολογισμό 74.000,00€ και το ποσό της σύμβασης μετά την δημοπράτηση ανέρχεται σε 48.895,95€(μέσο ποσοστό έκπτωσης 35%). Προβλέπεται η εκτέλεση εκτεταμένων επισκευαστικών εργασιών στα κτήρια του Δημαρχείου και της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 3 μήνες και το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων.
2. «Τσιμεντόστρωση δρόμου Καμαρέλας Αντικυθήρων». Το έργο έχει προϋπολογισμό 40.000,00€ και το ποσό της σύμβασης μετά την δημοπράτηση ανέρχεται σε 32.400,01€(μέσο ποσοστό έκπτωσης 19%). Προβλέπεται η τσιμεντόστρωση του δρόμου προς την Καμαρέλα Αντικυθήρων, προκειμένου να μην καθίσταται κάθε χρόνο αδιάβατος λόγω των βροχοπτώσεων. Πριν 2 χρόνια, με πόρους του ΠΔΕ κατασκευάστηκε πετρόκτιστη κλίμακα στο τέλος του δρόμου. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 5 μήνες και το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Κυθήρων.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Αποβίβαση "Μάρθα" μετά τον απεγκλωβισμό από το "Ιόνιο" 1992

 

Συνάντηση Κανελλόπουλου Μπελογιάννη στα Κύθηρα στις 27 Σεπτεμβρίου 1944

 


Συνάντηση Κανελλόπουλου Μπελογιάννη στα Κύθηρα στις 27 Σεπτεμβρίου 1944

Η βάση της «FORCE 133» για την κατάληψη της Ελλάδας αρχικά ήταν τα Κύθηρα όπου έπεσε με αλεξίπτωτο στις 9 Σεπτεμβρίου 1944 η προφυλακή της βρετανικής 9ης ταξιαρχίας καταδρομών.
Στις 14 Σεπτεμβρίου ενώ μαίνονταν οι μάχες στον Μελιγαλά αποβιβάστηκαν στον Αβλέμονα από το επιταγμένο μεταγωγικό «πρίγκιψ Δαβίδ», (που αργότερα μετέφερε τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του στον Πόρο), 550 καταδρομείς. Ο Καελλόπουλος έφθασε στα Κύθηρα στις 27 Σεπτεμβρίου με το αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής», ενώ δύο Αγγλικά αντιτορπιλικά μετέφεραν μοίρα του Ιερού λόχου από τη Χάιφα της Παλαιστίνης.
Οι 550 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Μοίρας υπό τον συνταγματάρχη Μεσσηνόπουλο έμειναν στο Καψάλι και δεν πέρασαν στην Πελοπόννησο, αλλά μεταφέρθηκαν στον Πόρο.
Ο Κανελόπουλος με καΐκια συνοδευόμενος από 40 σκοτσέζους πρασινοσκούφηδες υπό τον Ταγματάρχη Κάμερον, συνέχισε για την Καλαμάτα, και από εκεί για την Τρίπολη.
Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ως αντιπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, έφθασε στην Καλαμάτα το απόγευμα της ημέρας εορτασμού της επετείου ίδρυσης του ΕΑΜ, (27 Σεπτεμβρίου), και απηύθυνε χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος από τον εξώστη των γραφείων της ΕΑΜ-ΝΕΜ. Με την άφιξη του υπήρξε αναστολή της δράσης των λαοδικείων και σταμάτησαν οι εκτελέσεις.
Τι είχε προηγηθεί;
Σ' ένα σπιτάκι στο Καψάλι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Κυβερνητικός Αντιπρόσωπος στην Πελοπόννησο συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του ΚΚΕ από την Αθήνα το Νίκο Μπελογιάννης , που εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος της Εθνικής Κυβέρνησης, και διοικούσε την Καλαμάτα και την Μεσσηνία.  
Οι Άγγλοι, μετέφεραν τον (άγιο) Μπελλογιάννη στα Κύθηρα.
Για τη συνάντηση των Κυθήρων και τη «Συμφωνία των Κυθήρων» δεν θέλησε να μιλήσει ποτέ ούτε ο Κανελλόπουλος ούτε ο Μπελογιάννης. Ούτε φυσικά τα αγγλικά αρχεία.

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
ΠΗΓΗ deltio11.blogspot.com

Γ. Πλακιωτάκης: Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλάζουν τα δεδομένα στη νησιωτική Ελλάδα



«Η Βουλή, με τη θετική της ψήφο, άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο που το Ελληνικό Κράτος προσεγγίζει τα νησιά και τους νησιώτες», αυτό τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».

«Για πρώτη φορά», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «θεσμοθετείται η διαμόρφωση πολιτικής για τη νησιωτική Ελλάδα. Για πρώτη φορά, οι αποσπασματικές παρεμβάσεις, δίνουν τη θέση τους σε ολιστική στρατηγική προσέγγιση. Για πρώτη φορά υπάρχουν συγκεκριμένα αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η υλοποίηση των διατάξεων που ψηφίστηκαν, ξεκινά αμέσως. Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν, ώστε να έχουμε σύντομα απτά, θετικά αποτελέσματα για τις νησιωτικές κοινωνίες. Ως βουλευτής, ως Υπουργός που εισηγήθηκε το νομοσχέδιο, αλλά και ως νησιώτης, χαίρομαι για την τόσο σημαντική αυτή τομή στην αναπτυξιακή πορεία της νησιωτικής Ελλάδας. Θέλω να βεβαιώσω τους κατοίκους των νησιών μας, ότι οι τα χρόνια που έρχονται θα είναι καλύτερα».


ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ:Μια μπαρουτοθήκη αντίκα του 1800 στα Κύθηρα

Μια μπαρουτοθήκη αντίκα του 1800 στα Κύθηρα

Μια μπρούτζινη σκαλιστή μπαρουτοθήκη, έργο τέχνης, που εντόπισα σε ένα σπίτι στα Κύθηρα, θυμίζει την εποχή των εμπροσθογεμων όπλων. Στο επάνω μέρος υπάρχει μετρητής και με ένα απλό χειρισμό ρύθμιζαν τη γόμωση.


ΤΕΒΑ ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ:ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΩΝ



 

Ένα άγνωστο ιστορικό κτίσμα των Κυθήρων: H φρυκτωρία στα Κυπριωτιάνικα




Γνωρίστε τα #Κύθηρα μέσα από τα μάτια του Κ.Ι.Π.Α.

Ένα άγνωστο ιστορικό κτίσμα των Κυθήρων είναι η φρυκτωρία δίπλα στην παλαιά εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στη θέση Κόλυμπος δίπλα στα #Κυπριωτιάνικα (Δρυμωνάρι). Η θέση και τα κτίσματα έχουν τριπλή ιστορική σημασία για τα Κύθηρα.
Πρώτα ο ναός, σήμερα ερειπωμένος, είναι κτίσμα του 13ου αι. και αφέθηκε να εγκαταλειφθεί μετά τη δεκαετία του 1960. Ύστερα η φρυκτωρία (=παρατηρητήριο της Βυζαντινής εποχής) η οποία έχει πλέον καταρρεύσει στο μεγαλύτερο μέρος, πρέπει να έχει κτισθεί σε παλαιότερη εποχή από το ναό και χτίστηκε εκεί για να ελέγχει το πέρασμα προς το εσωτερικό του νησιού, καθώς είχε εποπτεία σε μεγάλη έκταση και ήταν πάνω ακριβώς σε ένα σημαντικό οδικό κόμβο κατά τη #Βυζαντινή και την #Ενετική περίοδο.
Από το λιμάνι του #Αβλέμονα (Αγίου Νικολάου) ξεκινούσε ένας δρόμος, περνούσε πίσω από το βουνό στο Παλιόκαστρο με την αρχαία πόλη των Κυθήρων, έφθανε στα #Μητάτα (πρωτεύουσα του νησιού για μια περίοδο και από τα παλαιότερα αναφερόμενα χωριά) και περνούσε κάθετα το σημερινό κεντρικό δρόμο για να φθάσει μέσω της περιοχής του Καψέα (με το ναό του Αγίου Θεοδώρου) να διασταυρωθεί με το δρόμο προς Μυλοπόταμο (Νότια) και αυτόν προς Μαγγουνάδες (Βόρεια).
Αυτός ο δρόμος είναι σήμερα ένα μονοπάτι, που έχει αρχίσει να σηματοδοτείται και θα καταστεί το μεγαλύτερο μάλλον σε όλο το νησί μόλις ολοκληρωθεί η ανάδειξή του.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ: Όταν βλέπεις ότι οι προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα για τη πρόοδο του τόπου σου,τότε μόνο ικανοποίηση μπορείς να νιώθεις!

 Όταν βλέπεις ότι οι προσπάθειες φέρνουν αποτελέσματα για τη πρόοδο του τόπου σου,τότε μόνο ικανοποίηση μπορείς να νιώθεις!

Για την ιστορία, μετά την μεγάλη φωτιά του 2015 στα Βάτικα Λακωνίας και αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε εγκρίνει τη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δρόμων Νεάπολης μέχρι τη Διασταύρωση με Άγιο Νικόλαο, καθώς και Νεάπολης μέχρι Φαρακλό, ζήτησα από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα το 2017, να εγκριθεί ανάλογη πίστωση και για το δρόμο των Βελανιδίων αφού η φωτιά είχε φτάσει στο ύψος της Βαβύλας και είχε καταστραφεί το οδόστρωμα οι πινακίδες οι μπάρες και υπήρχε κίνδυνος για την οδική ασφάλεια λόγω και των καμένων δέντρων που έκαναν αντιστήριξη στο δρόμο.
Υπήρξε ανταπόκριση και έτσι εγκρίθηκε το ποσό του 1,5 εκ ευρώ το οποίο δημοπρατήθηκε το καλοκαίρι του 2019 και πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες με την εποπτεία της νέας Περιφερειακής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Για το θέμα αυτό είχα επικοινωνήσει από τον Ιούνιο και με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βερούτη ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες.
Ο κόπος για τον αγαπημένο μας τόπο πιάνει τόπο!!!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:(6) ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗ ΕΚΡΥΒΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΡΕΖΕΡΒΑ Ο ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ

Συνελήφθη μέλος κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών Κατασχέθηκαν δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους άνω των (6) κιλών

Η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη μέλους κυκλώματος διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων.

Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (27-01-2021) σε περιοχή της Θεσσαλονίκης (στροφή Ωραιοκάστρου), εντοπίστηκε ο 55χρονος ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Ακολούθησε έρευνα στο εν λόγω όχημα, κατά την οποία κατασχέθηκαν (13) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (6) κιλών και (520) γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός εφεδρικού ελαστικού αυτοκινήτου (ρεζέρβα), τοποθετημένου στο κάτω μέρος του οχήματος (σασί).

Επιπλέον, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές τους, ενώ σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο που αφορά στην παραβίαση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς μεταδοτικής ασθένειας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Αρνητικά για άλλη μια φορά τα τεστ για τον covid-19 στην Π.Υ. Γυθείου.


Αρνητικά για άλλη μια φορά τα τεστ για τον covid-19 στην Π.Υ. Γυθείου.

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου, Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, το παράρτημα Αρεόπολης της κινητής μονάδα ελέγχου για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού covid-19 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Κατά την επίσκεψη αυτή, έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος για την ανεύρεση κρουσμάτων θετικών στον covid-19 από 13 πυροσβεστικούς υπαλλήλους συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή Αντιπυράρχου κυρίου Κωνσταντίνου Γραφάκου. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών ανακοινώθηκαν άμεσα από το κλιμάκιου του Ε.Ο.Δ.Υ., τα οποία ήταν όλα ‘ΑΡΝΗΤΙΚΑ’.
Η Π.Υ. Γυθείου τηρεί με συνέπεια και επιμέλεια όλες τις προτεινόμενες διαδικασίες για την αποφυγή διάδοσης του covid19, που σχεδόν ένα χρόνο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διαβίωση του πληθυσμού της υφηλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί κάθε πυροσβεστικός υπάλληλος να εκτελεί τα καθήκοντά του με υγεία και ασφάλεια, μειώνοντας στο ελάχιστο την πιθανότητα διάδοσης του κορωνιού, τόσο εντός της υπηρεσίας που υπηρετεί, όσο και στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του.
Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον τον Διευθυντή του ΚΥ Αρεόπολης και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ στην Λακωνία Dr Ανάργυρο Μαριόλη.
Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου μένουμε ασφαλείς!


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TTV ΚΥΘΗΡΑ:Χιόνια στα Κύθηρα 05-06.03.1987

 

28 Ιανουαρίου 1996:Tο ΠΠΚ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Ρ 286) κατεβάζει την τουρκική σημαία και υψώνει ξανά την Ελληνική



Το πρωί το ΠΠΚ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (Ρ 286) κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε ξανά την Ελληνική.

Το βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια από την Κ/Φ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ (Ρ 57) για να διαφυλάξουν τη σημαία κατά τις νυχτερινές ώρες, ενώ το πρωί θα επιστρέψουν στο σκάφος τους.
Το ίδιο βράδυ Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται στη Μεγάλη Ίμια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τα παραπλέοντα τουρκικά πολεμικά.
Η πολιτική εντολή προς τους Έλληνες στρατιωτικούς είναι να αποφευχθεί κάθε κλιμάκωση της έντασης.
Φωτοστιγμές από το Πολεμικό μας Ναυτικό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

                                                         


  

                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ζητείται καθαρίστρια/καθαριστής επαγγελματικών χώρων για την περιοχή των Κυθήρων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κύριο Γερμανό στο τηλέφωνο 6936-621024