Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ-Ξεκάθαρα η πρόταση μου αφορά τη δημιουργία ενός επιπλέον Δήμου.

 Για την αποφυγή τυχόν εσφαλμένης ερμηνείας του περιεχομένου της χθεσινοβραδυνής συνέντευξης μου στο ράδιο άντελιν για τη δημιουργία νέου Δήμου Μονεμβασίας με έδρα τη Νεάπολη τονίζω τα εξής:
1.Ξεκάθαρα η πρόταση μου αφορά τη δημιουργία ενός επιπλέον 
Δήμου.
2 Οι περιοχές που πρότεινα να ενταχθούν είναι ο πρώην Δήμος Βοιών και μέρος της ΔΕ Μονεμβασίας
3 Οπως τόνισα μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με διαβούλευση συννενόηση ομόνοια και αγάπη με γνώμονα το συμφέρον του τόπου με τη συμμετοχή στο διάλογο φορέων και πολιτών.
4 Μίλησα για νέο επιπλέον Δήμο παίρνοντας αφορμή από τη δημιουργία νέων Δήμων στη Μυτιλήνη όπου από τον ένα σημερινό Δήμο θα δημιουργηθούν από 3 έως 5 νέοι Δήμοι, μειώνοντας ρόλους και εξουσίες αιρετών με αίτημά τους προς τη Κυβέρνηση σε ώφελος της τοπικής κοινωνίας τους.

5 .Ενας επιπλέον λόγος για τη δημιουργία νέου Δήμου είναι και η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Δρόμου Νεαπόλεως Αγίου Φωκά ,που φέρνει πιο κοντά τις περιοχές μας.
6 Η αναφορά μου στο σχέδιο του 2010 του ΙΤΑ αφορούσε τη θέση μου ότι δεν έπρεπε να καταργηθεί ο Δήμος Βοιών και να υποβαθμιστεί έτσι ο δεύτερος Καποδιστριακός Δήμος της Λακωνίας,με αποτέλεσμα η νέα έδρα να απέχει έως και πάνω από μία ώρα από τα χωριά των Βατίκων,αφού δυστυχώς δεν έγινε έδρα η Νεάπολη παρά το ότι ήταν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του νέου Δήμου Μονεμβασίας

7 Δεν έγινε καμμιά αναφορά στη συνέντευξη μου για κατάργηση η μη του Δήμου Ελαφονήσου , ούτε γενικά για κατάργηση οποιουδήποτε Δήμου.Στην αναγκαιότητα δημιουργίας νέου επιπλέον Δήμου αναφέρθηκα για να ξαναζωντανέψουμε τη ελπίδα και το όραμα για το μέλλον του τόπου μας.

8 .Η δημιουργία νέου Δήμου Μονεμβασίας με έδρα τη Νεάπολη θα δημιουργήσει ένα διοικητικό κέντρο το οποίο θα ωφελήσει τους πολίτες και το τόπο .Γιατί ο τόπος έχει κοινά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά!
9 .Η κυβέρνηση οφείλει να εκτιμήσει όλα τα δεδομένα και να νομοθετήσει με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αναπτυξιακής πορείας του τόπου.

Αυτό είναι το πνεύμα τόσο της γραπτής μου δήλωσης όσο και και της 27λεπτης τηλεφωνικής ζωντανής συνέντευξης. στον Άντελιν

Κάθε άλλη ερμηνεία είναι τουλάχιστον αυθαίρετη .

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου