Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Πήγαν να δέσουν στη ….στεριά οι σκαφάτοι στο Καλαδί!

Αποδοκιμασίες και φωνές από δεκάδες λουομένους στο πανέμορφο Καλαδί ξεσήκωσε η ενέργεια μεγάλου σκάφους αναψυχής να ρίξει άγκυρα ελάχιστα μέτρα από την αμμουδιά στις 17 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα και, ενώ η γραφική, αλλά και εξαιρετικά δημοφιλής παραλία στο Καλαδί φιλοξενούσε ήδη δεκάδες επισκέπτες και λάτρεις της, το σκάφος πλησίασε σχεδόν στα 50 μ και έριξε άγκυρα μπροστά στον κόσμο που βρισκόταν στη θάλασσα ή απολάμβανε τον ήλιο στην αμμουδιά.
Σύντομα αρκετοί διαμαρτυρήθηκαν και γρήγορα έγιναν περισσότεροι, καθώς, στις ευγενικές αρχικά προτροπές να απομακρυνθεί το μεγάλο σκάφος μερικά μέτρα πιο βαθειά, όχι μόνον δεν εισακούσθηκαν, αλλά αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία. Γρήγορα οι διαμαρτυρίες έγιναν περισσότερες και ακούστηκαν και πολλά …..Γαλλικά.Μερικοί τηλεφώνησαν στο Λιμεναρχείο στο Διακόφτι που δεν απαντούσε, σύμφωνα με όσα μας είπαν ενώ και όταν κάποιος απάντησε δεν τους έδωσε ουσιαστικά καμία λύση με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσουν στη Νεάπολη, όπου υπάγεται το Λιμεναρχείο Κυθήρων και από εκεί όμως αντιμετωπίστηκαν μάλλον αδιάφορα, καθώς δεν φαίνεται να γνώριζαν τις σχετικές διατάξεις.Για «κακή τύχη» των αρμοδίων οργάνων, ανάμεσα στους διαμαρτυρομένους ήταν και κάποιοι που είχαν ειδικές νομικές γνώσεις πάνω στο θέμα και είπαν στους λιμενικούς ότι, στις παραλίες που υπάρχουν λουόμενοι τα σκάφη δεν μπορούν να αγκυροβολούν σε απόσταση μικρότερη των 300μ από την ακτή.
Είναι αλήθεια ότι η διάταξη αυτή πρέπει να επικαιροποιείται κάθε χρόνο με απόφαση του οικείου Λιμεναρχείου, η οποία πρέπει να δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
(Για επιβεβαίωση αναφέρουμε ότι σχετικές αποφάσεις έχουν δημοσιεύσει φέτος πολλά Λιμεναρχεία, όπως της Μυτιλήνης, της Λευκάδας κ.α. Βλ. ΦΕΚ 2867/18.7.2018, στις οποίες αναφέρονται καθοριστικά οι παραλίες, στις οποίες ισχύει ο περιορισμός).
Δεν βρήκαμε πουθενά ανάλογη απόφαση του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως, χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι όντως «ξέχασαν» να την εκδώσουν, όπως ανέφεραν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στα όργανα του Λιμεναρχείου, τα οποία τελικά πείστηκαν και έστειλαν εντολή, με την  οποία υποχρέωσε το σκάφος που είχε δέσει στο Καλαδί να αναχωρήσει, όπως και έγινε, για Καψάλι.
Στη φωτογραφία φίλου της εφημερίδας μας βλέπετε το σκάφος στο Καλαδί.

ΠΗΓΗ https://www.kythiraika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου