Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Λάκωνες Εθελοντές Πυροσβέστες στο Merate της Ιταλίας

Λάκωνες Εθελοντές Πυροσβέστες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην ετήσια εκδήλωση του  Εθελοντικού Πυροσβεστικού σταθμού στο Merate  της Ιταλίας
Με Ελληνικά χρώματα μουσικές και γεύσεις χαρακτηριστικέ  η φετινή  ετήσια εκδήλωση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Merate της βόρειας Ιταλίας. Οι άριστες σχέσεις του Εθελοντικού Σταθμού με την Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος και η Ελληνική κοινότητα του Μιλάνο ήταν οι βασικού συντελεστές μιας ξεχωριστής νότας  στο Fire Party 2017.
Ο Διοικητής Pier Castelli, οι Εθελοντές Πυροσβέστες και οι φίλοι του τοπικού Πυροσβεστικού Σταθμού στο Merate μήνες τώρα ετοίμαζαν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τους που για τον Σταθμό με τα 170 και πλέων χρόνια ζωής αποτελεί κεντρικό βραχίονα της εξωστρέφειας και της οικονομικής  ενίσχυσής του. Εδώ και μερικά χρόνια ο σκοπός πολύ σημαντικός.  Η Επέκταση των εγκαταστάσεων του Σταθμού!
Η πρόσκληση στην Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ήταν δεδομένη λόγο της εξαιρετικής σχέσης και επικοινωνίας των δύο Εθελοντικών φορέων, μόνο που αυτή τη φορά η συμμετοχή της Ελληνικής Κοινότητας του Μιλάνο γέμισε με Ελληνικές γεύσεις και νότες την όμορφη πόλη της βόρειας  Ιταλίας.
Την Ελληνική αποστολή στελέχωσαν ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.Ε.Π.Σ. Εθελοντής Πυρονόμος Δημήτρης Ζέρβας με Εθελοντές Πυροσβέστες και Πυροσβέστριες από την Αθήνα, το Γύθειο και τις Κροκεές Λακωνίας τους οποίους συνόδεψε ανταποκρινόμενος την πρόσκληση και ο Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του αποστολές από την Ιρλανδία, το Βέλγιο και την Αμερικάνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Στο επταήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ασκήσεις ετοιμότητας, αναζήτησης εγκλωβισμένου ατόμου  μετά από σεισμό, διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις για τους μικρούς εθελοντές ηλικίας από 4 έως 12 ετών και κάθε μέρα η εκδήλωση συμπληρώνονταν από  μουσικές βραδιές.
Η έκπληξη τις τους επισκέπτες και η ανάταση της διάθεσης της Ελληνικής αποστολής ήταν η βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνική μουσική και στις Ελληνικές γεύσεις. Μια βραδιά που  θα την ζήλευε κάθε Έλληνας, με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα  και μουσική χορό και τραγούδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την καθοδήγηση της Προέδρου της Ελληνικής κοινότητας κυρίας Σοφίας Ζαφειροπούλου,  που ξεσήκωσαν τους επισκέπτες του Fire Party 2017.
Προσωπικότητες της Ιταλικής Κυβέρνησης, την Περιφέρειας του Μιλάνο  και του επιχειρηματικού κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τον Εθελοντικό Σταθμό του Merate.  Μεταξύ των επισήμων ξεχώρισε ο Έλληνας Πρόξενος στο Μιλάνο κύριος Νικόλαος Σάκκαρης ο οποίος τιμήθηκε από τον Διοικητή του Εθελοντικού Σταθμού για την πολυετή και ισχυρή στήριξη του.
Πηγή: youknow.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου