Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δήλωση της βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκε στον αγιασμό έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στα σχολεία της α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης των Σπετσών και ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλη τη σχολική κοινότητα. Συζητώντας με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι για την αριστερά η παιδεία αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό, που η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει σε όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η κυβέρνησή μας συνεχίζει να εργάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις, τα σχολεία έχουν πλήρως στελεχωθεί με εκπαιδευτικό προσωπικό και τα βιβλία είναι στη διάθεση των μαθητών από την πρώτη μέρα. Έχει ήδη διευθετηθεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, στις περιοχές και στα σχολεία, όπου υπάρχει ανάγκη. Για πρώτη φορά δίνεται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δυνατότητα έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Στο φετινό προϋπολογισμό αυξήθηκαν για πρώτη φορά οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση στο 2,85% του ΑΕΠ, ανατρέποντας όσα προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το αυτονόητο, που δεν κατόρθωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνησή μας, με σταθερό προγραμματισμό και την απαραίτητη πολιτική βούληση, ξεπέρασε τις δυσκολίες και έγινε κατορθωτό.
Δεν επαναπαύεται, όμως, σε αυτόν τον αυτονόητο στόχο.  Μέσα από ένα σύνολο πρωτοβουλιών, στοχευμένων παρεμβάσεων και νομοθετημάτων, κατάφερε να ανακόψει την περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και επιδιώκει σταδιακά να δημιουργήσει ένα ενιαίο, ισχυρό, δημόσιο σύστημα παιδείας που θα δίνει ίσες ευκαιρίες, θα καλλιεργεί τη δημοκρατική συνείδηση των νέων ανθρώπων, θα παρέχει υψηλού επιπέδου γνώσεις και δεξιότητες και θα είναι προσβάσιμο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

         Εντάσσοντας το δεύτερο χρόνο προσχολικής αγωγής και τα τρία χρόνια του λυκείου στην υποχρεωτική εκπαίδευση, η χώρα μας είναι πλέον, ανάμεσα στις λίγες χώρες, με δεκατετράχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Επεκτείνεται ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου και θεσμοθετείται το Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. Τα «σχολικά γεύματα» παρέχονται σταδιακά σε όλα τα δημοτικά και καλλιτεχνικά σχολεία. Ενισχύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα ολιγοθέσιων σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε παιδιά που κατοικούν στις εσχατιές της πατρίδας μας να διδάσκονται όλα τα διδακτικά αντικείμενα. Σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όπου φοιτούν μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αναπτύσσονται στοχευμένες παρεμβάσεις με μείωση των μαθητών ανά τμήμα και πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών για τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους. Μέριμνα υπάρχει επίσης για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών, με τη λειτουργεία 700 τάξεων υποδοχής σε δημοτικά σχολεία και τη δημιουργία τάξεων υποδοχής στο γυμνάσιο. Στο γυμνάσιο και το λύκειο μειώθηκε ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων και εισάγονται νέοι τρόποι αξιολόγησης των μαθητών. Η τεχνική εκπαίδευση ενισχύεται με την εδραίωση του επαγγελματικού λυκείου, την αντιστοίχιση του απολυτηρίου με επαγγελματικά δικαιώματα και την ίδρυση νέων ειδικοτήτων. Για πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια ιδρύονται νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και αυξάνονται οι προσλήψεις προσωπικού στην Ειδική Αγωγή.
Στόχος, που απορρέει και από το ιδεολογικό και αξιακό μας υπόβαθρο, είναι όλα τα παιδιά που κατοικούν σε αυτή τη χώρα να μπορούν να κάνουν όνειρα και να εκπαιδεύονται σε ένα περιβάλλον με δημοκρατία και ελευθερία. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει. Εύχομαι καλή αρχή σε όλους.
http://elenstamataki.blogspot.gr

ΒΑΤΙΚΑ - δεκαετία του 1920 Ο Αγγλικός Στόλος έξω από τη Νεάπολη

Για τους φίλους από την Νεάπολη Λακωνίας, συλλεκτικές φωτογραφίες

ΝΕΑΠΟΛΗ - δεκαετία του 1920
Ο Αγγλικός Στόλος έξω από τη Νεάπολη.
Πηγή: ΕΛΙΑ - © ΒΑΦΙΑΔΑΚΗΣ
*έγινε μερικό retouch με adobe photoshop

ΒΑΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΗ 1932


Για τους φίλους από την Νεάπολη Λακωνίας, συλλεκτικές φωτογραφίες

ΝΕΑΠΟΛΗ - 1932
Πωλητής ψαριών στην παραλία.
Πηγή: ΕΛΙΑ - © ΒΑΦΙΑΔΑΚΗΣ
*έγινε μερικό retouch με adobe photoshop

Αγνοείται ναυτικός νότια της Πελοποννήσου -Μεγάλη επιχείρηση στη θάλασσα για τον εντοπισμό του

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες τις 07/09/2017 το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό αγνοούμενου 55χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος του Δ/Ξ “ALEXIA” σημαίας Λιβερίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια Πελοποννήσου.
Άμεσα, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στην οποία συμμετείχαν, αεροσκάφος της δύναμης FRONTEX, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη, καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Πύλου, Νεάπολης Βοιών, Γυθείου και Κυθήρων, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
ΠΗΓΗ http://www.e-nautilia.gr/

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ-Προχωρά το κρίσιμο έργο της κατασκευής εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Αγία Πελαγία Κυθήρων

Προχωρά το κρίσιμο έργο της κατασκευής εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Αγία Πελαγία Κυθήρων
Υπογράψαμε με τον Δήμο Κυθήρων την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Αγίας Πελαγίας Κυθήρων». Το έργο, προϋπολογισμού 3.100.000 € με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο
Κυθήρων με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων.
Πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας έργο για τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, που λόγω της ταχύτατης οικιστικής του ανάπτυξης και της μεγάλης συγκέντρωσης τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων, απαιτεί νέες σύγχρονες υποδομές με στόχο, όχι μόνο τις παρούσες ανάγκες, αλλά κυρίως τις μελλοντικές. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια πολυετή εκκρεμότητα για την ευρύτερη περιοχή, καθώς η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης του υπεγράφη στις 15/3/2002 ανάμεσα στην ανάδοχο εταιρεία και τον τότε πρώτο Δήμαρχο Κυθήρων Αρτέμιο Καλλίγερο. Ουσιαστικά οι μελέτες παρέμειναν ανενεργές επί σχεδόν 15 χρόνια, ενώ το 2014 η τότε Δημοτική Αρχή τις υπέβαλε για χρηματοδότηση στο ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α., ωστόσο η πρόταση υποβλήθηκε εκπρόθεσμα και συνεπώς απορρίφθηκε. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το έργο αυτό απασχόλησε την τελευταία δεκαπενταετία την τοπική κοινωνία καθώς αποτελούσε διαχρονική υπόσχεση τόσο των Δημοτικών όσο και των Περιφερειακών Αρχών, χωρίς όμως να υλοποιείται.

Η Περιφέρεια Αττικής, συνεργαζόμενη στενά με τον Δήμο Κυθήρων, έθεσαν το έργο ως μία από τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του νησιού και πλέον το έργο παίρνει τον δρόμο της δημοπράτησης αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ουσιαστική και χωρίς παρωπίδες συνεργασία οδηγεί σε απτά αποτελέσματα. Προβλέπεται η κατασκευή 4 νέων δεξαμενών 600 συνολικά κυβικών, νέων αγωγών, 177 φρεατίων ομαλής λειτουργίας και απομόνωσης, 16 φρεατίων καθαρισμού, 54 πυροσβεστικών κρουνών και όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές εργασίες. Η κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης θα ακολουθήσει τις ρυμοτομικές γραμμές του εγκεκριμένου σχεδίου του οικισμού της Αγίας Πελαγίας. Με το έργο αυτό έχει υπολογιστεί η πλήρης κάλυψη των υδροδοτικών αναγκών του οικισμού μέχρι το 2050.
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι υδροδοτικές δυνατότητες της Αγίας Πελαγίας, του πλέον επιβαρυμένου τουριστικά οικισμού των Κυθήρων, θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο καθώς η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με ίδιους πόρους (1.300.000 €) την προμήθεια και εγκατάσταση 2 μονάδων αφαλάτωσης στα Κύθηρα (μία στην Αγία Πελαγία και μία στο Διακόφτι), η μελέτη των οποίων ωριμάζει με δαπάνες του Δήμου Κυθήρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών. Η βελτίωση των υποδομών της καθημερινότητας και κύρια του κρίσιμου τομέα της ύδρευσης αποτελεί καίρια αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες του Δήμου Ευρώτα.
Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στην γνώση και στη ζωή τους.
Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, μαθήτριες και μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον!
Η Παιδεία και η εκπαιδευτική λειτουργία αποτελεί διαχρονικά αξία, ανεκτίμητη για την διάπλαση της προσωπικότητας των νέων και τον προσθετικό παράγοντα της εξέλιξης της κοινωνίας.
Όλα όσα πέτυχε η κοινωνία για τον εαυτό της το σχολείο τα θέτει στη διάθεση των αυριανών της μελών. Κι όλα όσα σκέφτεται για το μέλλον, ελπίζει να τα πραγματοποιήσει χάρη στις καινούργιες δυνατότητες που προβάλλουν μέσα στο σχολείο.
Γι’ αυτό είναι υποχρέωση μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και την συνδρομή των γονέων, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι νέες γενιές να αποκτήσουν εκείνη την παιδεία και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης αλλά και στην απόκτηση αξιών και δημοκρατικής συνείδησης.
Γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που λειτουργούν διδάσκοντες και διδασκόμενοι και τις αντιξοότητες που καλείται να υπερβεί η οικογένεια για να ανταποκριθεί στις σημερινές εκπαιδευτικές απαιτήσεις.
Ως Δήμαρχος και γονιός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε να είμαστε ενεργά και έμπρακτα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να υποστηρίξουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτή τη σχολική χρονιά. Κοινός μας στόχος άλλωστε είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ

Ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα, για την καλλιέργεια των φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης, που εντοπίσθηκαν στη Λακωνία


Σε συνέχεια του από 19.8.2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε τον εντοπισμό τριών (3) φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία και την κατάσχεση συνολικά -1.254- δενδρυλλίων κάνναβης και του από 20.8.2017 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορούσε την ταυτοποίηση ενός (1) 43χρονου, ως καλλιεργητή της φυτείας στην οποία καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης, συμπληρωματικά, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο (2) καλλιεργητών της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης (δεύτερη περίπτωση) και τα στοιχεία ενός (1) καλλιεργητή της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν -309- δενδρύλλια κάνναβης (τρίτη περίπτωση).
Ειδικότερα, για την φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν -200- δενδρύλλια κάνναβης, πρόκειται για ακόμη δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 35 ετών, αντίστοιχα, ενώ για την φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν -309- δενδρύλλια κάνναβης, πρόκειται για έναν (1) 49χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας.
Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίσθηκαν δικογραφίες, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οι οποίες υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα  Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με τα αστυνομικά Τμήματα Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ Σύλληψη 35χρονου για ναρκωτικά στη Μονεμβασιά!

Συνελήφθη, χθες (10.9.2017) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βοιών.
ΠΗΓΗ http://www.dimotikiagoratislakonias.gr

ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ-ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟΡΘΗΤΟ!
Τα περισσότερα παιδιά σήμερα νοιώθουν περίεργα όπως ένοιωθα και εγώ και όλοι μας όταν επιστρέφαμε στο σχολείο μετά τις διακοπές του καλοκαιριού. Η μέρα του αγιασμού ήταν πάντα μια μέρα κατάθλιψης, αφού ξεχνάγαμε την ανεμελιά, τη θάλασσα, την ξεγνοιασιά και μπαίναμε μέσα στην ψυχρή και απρόσωπη αίθουσα ενός σχολείου, που πολλές φορές θύμιζε φυλακή (τουλάχιστον το δικό μου έτσι ήταν!). Τις μέρες αυτές ακούγονται και γράφονται πολλά μηνύματα που απευθύνονται προς τους νέους, πόσα όμως από αυτά πράγματι τους αγγίζουν; Θα ακούσουν π.χ. οι μαθητές ότι μόνο με το σχολείο "θα γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία", όμως στις κοινωνίες υπάρχουν χρήσιμοι άνθρωποι που δεν πήγαν ποτέ στο σχολείο! Θα ακούσουν ότι μέσα από το διάβασμα και τις σπουδές "θα βρουν μια καλή δουλειά", ας μην κοροιδευόμαστε όμως! Είναι μόνο οι σπουδές το ικανό κριτήριο μιας καλής επαγγελματικής εξέλιξης, ειδικά στη Χώρα που έχει αναγάγει το μέσον και το "βύσμα" σε επίσημες θεσμικές διαδικασίες; Θα ακούσουν ότι "πρέπει να πάτε σχολείο για να γίνετε υπεύθυνοι πολίτες", όμως πόσοι πράγματι υπεύθυνοι πολίτες υπάρχουν που ήταν τελευταίοι στη βαθμολογία;

Οι νέοι μας πρέπει να ξεφύγουν από τα στερεότυπα. Από τα κλισέ. Από τα δήθεν. Το σχολείο είναι το σπίτι τους γιατί το ένα συμπληρώνει και εξελίσσει το άλλο. Σχολείο και σπίτι-οικογένεια, είναι οι 2 παράγοντες που θα κάνουν τα παιδιά μας να σκέφτονται, γιατί εκείνο που μας λείπει είναι η σκέψη, η κριτική σκέψη, ώστε να μην τα τρώμε όλα αμάσητα!
Πάνω από όλα, όμως, το σχολείο θα ταξινομήσει το μυαλό των παιδιών με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνειδητοποιήσουν πως το μυαλό και η σκέψη τους, οι ιδέες και οι αρχές τους, είναι τα ΜΟΝΑ που πράγματι τους ανήκουν! Η μοναδική τους πραγματική και αναπαλλοτρίωτη ιδιοκτησία!
Παιδιά μας,
Μπορούν να σας στερήσουν τα πάντα! Τα σπίτια, τα ρούχα, τα αυτοκίνητα, τα προσωπικά σας αντικείμενα, τα παιχνίδια σας και το iPad, ό,τι σας ευχαριστεί και θεωρείτε δικό σας. Μόνο ένα δεν μπορούν να σας πάρουν: ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΤΗ ΣΚΕΨΗ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ, ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΑΣ! Διότι τα άϋλα είναι τα μόνα πραγματικά δικά σας περιουσιακά στοιχεία για τα οποία θα πρέπει να νοιώθετε περήφανοι! Το μυαλό είναι το μόνο απόρθητο, κανείς δεν μπορεί να σας το πάρει, να το κλέψει, να το αλώσει! Αυτό λοιπόν κάνει στο σχολείο σας και αργότερα το πανεπιστήμιο: αγκυρώνει το μυαλό στη θέση του, το κάνει ακόμα πιο άπαρτο, ακόμα πιο στέρεο, ακόμα πιο δικό σας!
Καλή σχολική χρονιά, με υπομονή και επιμονή!
Στράτος Χαρχαλάκης
Δήμαρχος Κυθήρων

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 14/09/2017