Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2-2-2017



Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 27/1/2017 - Έγκριση Μελέτης Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων

Συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης 26/1 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων σε έκτακτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν κατεπείγον και αφορούσε στην έγκριση της υπ΄ αρίθμ 5/2017 μελέτης του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων και την υποβολή της στο ΕΣΠΑ λόγω λήξης προθεσμίας υποβολής προτάσεων στις 30/1.


Η μελέτη που προετοιμάστηκε από τους Μηχανικούς της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Μηχανικό και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου, προβλέπει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός πρωτοπόρου και σύγχρονου συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης των Κυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 1.981.396,00€ με το Φ.Π.Α. 

Με το σύστημα αυτό θα γίνουν σημαντικές τεχνολογικές παρεμβάσεις σε 51 σημεία του δικτύου ύδρευσης των Κυθήρων (γεωτρήσεις, δεξαμενές, αντλιοστάσια) προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ύδατος αλλά και να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα του νερού, αφού προβλέπονται φίλτρα αποσιδήρωσης και απομαγγάνωσης καθώς και αυτόματοι χλωριωτές για το σύνολο του δικτύου, ενώ θα δημιουργηθούν τοπικά σημεία ελέγχου καθώς και κεντρικός server που θα εποπτεύει το σύνολο του δικτύου. 

Παράλληλα θα περιορισθούν σημαντικά οι απώλειες του αντλούμενου ύδατος, το ποσοστό των οποίων είναι εξαιρετικά μεγάλο, ένα ζήτημα δαιδαλώδες και δύσκολο, που μέχρι σήμερα δεν είχε αντιμετωπισθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και απασχολεί έντονα τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Η συγκεκριμένη πρόσκληση του ΕΣΠΑ, για την οποία δόθηκε παράταση υποβολής προτάσεων μετά από αίτημα του Δήμου μας, χρηματοδοτεί έργα ύδρευσης σε παράκτιους και νησιωτικούς Δήμους και γίνονται δεκτές προτάσεις έργων που έχουν πλήρη και ώριμο φάκελο μελετών και εγκρίσεων. 

Αυτός είναι και ο λόγος που η Δημοτική Αρχή επέλεξε να υποβάλει τη συγκεκριμένη μελέτη και όχι κάποιο άλλο έργο ύδρευσης (ενδεικτικά: Όχελλες, Πρινολάγκαδο κ.λπ.) που να απαιτεί εξειδικευμένες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, προκειμένου να μην απωλεσθεί μια σημαντική χρηματοδότηση που είναι διαθέσιμη μέσω ΕΣΠΑ. 

Η τελική αξιολόγηση και έγκριση ή μη των προτάσεων θα γίνει εντός των επομένων μηνών από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή.
---------------------------
Πηγή: kyhtira.gr
---------------------------

Λύσεις στο ζήτημα των δασικών χαρτών αναζήτησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος οι βουλευτές Αραχωβίτης – Κοζομπόλη

Οι βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη και Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης συναντήθηκαν χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και συζήτησαν θέματα που άπτονται της ανάρτησης των δασικών χαρτών. Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που μπορούν να ρυθμιστούν για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός δεσμεύτηκε να υιοθετήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις ως προς τα παρακάτω θέματα που τέθηκαν από τους βουλευτές:
• Τη διεύρυνση των κατηγοριών που εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου για την άσκηση αντιρρήσεων.
• Τη δικαιότερη διαμόρφωση των προβλεπόμενων ποσών παραβόλων επί των αντιρρήσεων, με περισσότερες κλίμακες στρεμμάτων.
• Την επιστροφή των καταβληθέντων παραβόλων σε περίπτωση που οι προσφεύγοντες δικαιώνονται.
• Τη στήριξη των δήμων και των δασικών υπηρεσιών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες και να διευκολύνονται αζημίως στον εντοπισμό και την αποσαφήνιση του χαρακτήρα των αγροτεμαχίων τους.
“Σε κάθε περίπτωση”, αναφέρουν οι δύο βουλευτές, “η ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι μια διαδικασία που θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την ισχυροποίηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, αλλά και τη διασφάλιση των δασών ως πολυτίμου και σαφώς ορισμένου πλούτου της χώρας μας και σαν τέτοια θα πρέπει να υποστηριχθεί και να αγκαλιαστεί από τους πολίτες. Η καθυστέρηση της κατάρτισης δασολογίου από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επί πολλές δεκαετίες, προσθέτει δυσκολίες στη δίκαιη, έγκυρη και ορθή τακτοποίηση αυτής της αναγκαίας μεταρρύθμισης. Η αδήριτη ανάγκη της κατάρτισης δασολογίου (είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν διαθέτει) είναι μια σοβαρή υπόθεση, που θα προστατέψει την αγροτική περιουσία των πολιτών από αυθαίρετες πράξεις της διοίκησης, και ταυτόχρονα θα προστατέψει τη δημόσια περιουσία από καταπατητές. Το θέμα αυτό είναι μια σοβαρή υπόθεση, που απαιτεί από όλους, τη διοίκηση, τους πολίτες και τους φορείς, ψύχραιμη και αντικειμενική προσέγγιση και όχι δαιμονολογίες και κομματική εκμετάλλευση”.
 http://laconialive.gr/

Ο Θεόδωρος Λαρέζος επικεφαλής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου

Νέο διοικητή διαθέτει από την Τετάρτη 25/1 η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου. Πρόκειται για τον αρχιπύραρχο Θεόδωρο Λαρέζο, ο οποίος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του διαβεβαίωσε ότι “το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών και κλιμακίων της ΠΠΔ Πελοποννήσου θα συνεχίσει με ζήλο, προσήλωση και αυταπάρνηση την αποστολή του για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και λοιπών καταστροφών”. Ο νέος διοικητής κατετάγη στην πυροσβεστική το 1988 και έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων υπηρεσιών και σε εκείνη των Μολάων.
Ο μέχρι πρότινος διοικητής, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, μετατέθηκε στη διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής & ΠΥ Μαρκοπούλου.
 http://laconialive.gr/

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Τάκης Χατζηπέρος παρουσιάζει τον "Ποσειδώνα"

Ο φίλος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Τάκης Χατζηπέρος παρουσιάζει τον "Ποσειδώνα" του από μια πολύ σημαντική περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας. Όσοι μπορείτε να παρευρεθείτε θα φύγετε σίγουρα πλουσιότεροι και σοφότεροι!

Λιμεναρχείο Γυθείου:Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Λιμεναρχείο Γυθείου
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, στην οποία συμμετείχαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα παραπλέοντα Φ/Γ πλοία''AMETHYST'' ελληνικής σημαίας και ''DILEK'' σημαίας Cook Islands, καθώς και το Ε/Π-Α/Κ ''ΜΙΧΑΗΛ'' Ν. Καλαμάτας 316.
Το ''DILEK'' εντόπισε το Ι/Φ ''SHEPAKI'' σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου, και το ρυμούλκησε συνοδευόμενο από το ''AMETHYST'' στον όρμο Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του ''ΜΙΧΑΗΛ'' και συνοδευόμενο από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσέγγισε και προσέδεσε στο αγκυροβόλιο του εν λόγω όρμου, από όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια τριάντα έξι (36) πρόσφυγες, καθώς επίσης και δύο (02) αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε ανοιχτά των Κυθήρων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε ανοιχτά των Κυθήρων στις 14:11 σήμερα 27 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 102 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Χανίων και 211 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 20 χιλιόμετρα.

http://www.newsbomb.gr/

Κέντρο Υγείας Νεάπολης 1987 – 2017 Τριάντα χρόνια Νεότερη ιστορία Βατίκων

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017
Κέντρο Υγείας Νεάπολης 1987 – 2017 Τριάντα χρόνια Νεότερη ιστορία Βατίκων .
Σε μια ζεστή συγκέντρωση Βατικιωτών (βλέπε πλάνα στο βίντεο που ακολουθεί) πραγματοποιήθηκε στο οικείο περιβάλλον της αίθουσας εκδηλώσεων του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Βροντά της Νεάπολης η ανάγνωση του προτεινόμενου καταστατικού της ίδρυσης του Συλλόγου φίλων κέντρου υγείας Νεάπολης το οποίο και εγκρίθηκε στο σύνολο του από τους παρευρισκομένους στην αίθουσα συμπατριώτες μας .
Ορίστηκε η προσωρινή πενταμελής διοικούσα επιτροπή η οποία θα έχει θητεία μέχρι την πρώτη γενική συνέλευση του συλλόγου και την διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αιρετού διοικητικού Συμβουλίου η οποία είναι :
1.- Χαράλαμπος Μπιλλίνης
2.- Παναγιώτης Τριπόντικας 
3.- Στάθης Βελιώτης
4.- Μαρία Μόσχου
5.- Δημήτρης Τσαλαβούτας
Τα αναψυκτικά οι καφέδες και τα γλυκίσματα ήταν προσφορά του χορευτικού Συλλόγου Νεάπολης «Χοροπατήματα»
Για τον ορισμό του Δικηγόρου στον οποίο θα ανατεθεί η Νομική εργασία της έγκρισης του καταστατικού έγινε κλήρωση με συμμετοχή όλων των Δικηγόρων στα Βάτικα και η κληρωτίδα έβγαλε το όνομα του Δικηγόρου Πέτρου Τσάκου



Stathakis Panagiotis

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Την Τετάρτη η Βιβλιοθήκη γέμισε απο 50 παιδικές φωνές και παρουσίες.

Οι μαθητές της Α' Β' Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. 





Με τη βοήθεια της εθελόντριας Δροσιάς Τσέρη η οποία διάβασε '' το ταξίδι της παπλωματούς '' στα παιδιά, έγιναν δραστηριότητες , ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι για όλες τις τάξεις .

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο,γνώρισαν τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και δανείστηκαν βιβλία.










-------------------------------------------
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων
-------------------------------------------

Δήμος Κυθήρων: ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ Ν. 4412/2016