Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΩΚΙΔΑ:(215) ΧΑΣΙΣOΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΚΙΩΝΑ

ΦΩΚΙΔΑ:(215) ΧΑΣΙΣOΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΚΙΩΝΑ

Λαμία, 7 Σεπτεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, στη Φωκίδα 

Συνεχίζονται οι συντονισμένες δράσεις για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης 

Νέα φυτεία με συνολικά (215) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σήμερα (07-09-2020) το πρωί, σε δύσβατη και απόκρημνη δασική περιοχή, στους πρόποδες του όρους Γκιώνα, πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας.
Για τον εντοπισμό της φυτείας, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, με την συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. της ίδιας Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας .
Ειδικότερα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, διαπιστώθηκε η καλλιέργεια (215) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους έως και (80) εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την περιποίηση της φυτείας (λάστιχα ποτίσματος, πλαστικά μπουκάλια νερού κ.λ.π.).
Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών .
Γίνεται μνεία ότι πρωινές ώρες της 25-08-2020, σε γειτνιάζουσα περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής Φωκίδας, είχε εντοπιστεί μία ακόμη φυτεία με συνολικά (186) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2,80) μέτρων (σχετ. το από 26-08-2020 Δελτίο Τύπου).
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού εξερευνήσεων, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον. 

Τα ντοκουμέντα. 

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ:Περιορισμός διέλευσης οχημάτων λόγω εργασιών


Ο δρόμος από την διασταύρωση του κεντρικού δρόμου Ποταμός – Καραβάς προς τον οικισμό της Αγίας Αναστασίας  θα παραμείνει κλειστός για την διέλευση οχημάτων, τις εργάσιμες ώρες της ημέρας, λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσής του.
Οι εργασίες αναμένετε να ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΟΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Αποστόλων Βοιών Λακωνίας θα οργανώσει Αιμοδοσία την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 10:00 έως 12:00 το πρωί, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αποστόλων.
Με λίγο αίμα που θα δώσουμε, χωρίς να διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο, μπορούμε να σώσουμε ζωές συνανθρώπων μας.
Ραντεβού όλοι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως 12:00 στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Αποστόλους Βοιών, για να δώσουμε ζωή... από το περίσσευμά μας.

Συνάντηση εργασίας στην Σαλαμίνα με σκοπό την δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού, σύμφωνα με τον Ν. 4674/2020



Κατάθεση Ερώτησης: Ανάγκη επιτακτική η χορήγηση ενός πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πειραιάς, 07/09/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατάθεση Ερώτησης: Ανάγκη επιτακτική η χορήγηση ενός πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες.

Ο Βουλευτής της Α Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, αντιλαμβανόμενος το πάγιο αίτημα των τοπικών περιφερειών, που σήμερα περισσότερο από ποτέ, κρίνεται ανάγκη επιτακτική να υλοποιηθεί λόγω της έξαρσης της πανδημίας, κατέθεσε σήμερα 07.09.20 Ερώτηση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Υγείας, με θέμα την «Άμεση ανάγκη χορήγησης πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού», που θα συμβάλλει στη μέγιστη δυνατή θωράκιση της περιοχής.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
 

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής
Τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Άμεση ανάγκη χορήγησης πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχει δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα που αφορά στην ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με πλωτά ασθενοφόρα προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να βοηθούν τις διακομιδές ασθενών από νησιωτικές
περιοχές σε μεγαλύτερα νοσοκομεία, το πρώτο μάλιστα παρελήφθη πρόσφατα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπως ανακοινώθηκε, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία χρησιμότητα των σκαφών αυτών, έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια άλλων τεσσάρων παρόμοιου τύπου σκαφών, έχοντας μάλιστα δρομολογήσει ενέργειες για την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως γνωρίζετε ωστόσο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα οποία ως κοντινοί προορισμοί αποτελούν πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών, δεν έχουν πρόσβαση σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να έχουμε γίνει δυστυχώς, μάρτυρες σοβαρών περιστατικών τα οποία έχρηζαν άμεση μεταφορά του ασθενούς.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να ζήσουμε σήμερα και εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, θεωρώ την δρομολόγηση ενός από τα σκάφη που αναμένεται να παραληφθούν το επόμενο διάστημα, στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, ανάγκη επιτακτική, για να θωρακιστούν τα νησιά μας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

· Δεδομένου, πως το επόμενο διάστημα αναμένεται να προχωρήσετε στην προμήθεια και άλλων παρόμοιου τύπου σκαφών, σχεδιάζετε να δρομολογηθεί ένα εξ’ αυτών για τη θωράκιση των νήσων Αίγινας, Αγκιστρίου, Ύδρας, Σπετσών, Πόρου, Κυθήρων και Τροιζηνίας;
· Πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της παραλαβής των σκαφών, που θα αυξήσουν το αίσθημα της ασφάλειας των νησιωτών μας απέναντι στην έξαρση της πανδημίας;


Ο Βουλευτής,




Νικόλαος Μανωλάκος,
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.

ΕΚΤΑΚΤΟ.ΕΚΡΙΖΩΘΗΚΕ ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ- ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ


Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΙΔΕΑΣΕΙ...

Τι συμβαίνει στα Κύθηρα ???
Φυτεία ναρκωτικών όπως και πέρυσι έτσι ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ???

Η Σελίδα μας και ο Ρ/Σ με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα ¨ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ¨καταδικάζει τέτοια φαινόμενα που στη στενή  κοινωνία των Κυθήρων μας προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.



¨Θερμά συγχαρητήρια στον Διοικητή του Α/Τ Κυθήρων Υπαστυνόμο κύριο Τριαντάφυλλο Πηλίκο και σε όλο το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων που μετά από αξιολόγηση κατάλληλων και έγκυρων πληροφοριών κατάφεραν και εντόπισαν την φυτεία.¨
 ΓΙΩΤΑ ΠΟΛΊΤΗ ADELIN 107,3 FM

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντοπίσθηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη περιοχή στα Κύθηρα
Εκριζώθηκαν -194- δενδρύλλια κάνναβης
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε σε δύσβατη περιοχή στα Κύθηρα , φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης.
Πρωινές ώρες της 4-9-2020, πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω τόπο αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α.Τ. Κυθήρων, όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν -194- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -10- έως -70- εκατοστών του μέτρου.
Στο χώρο της φυτείας, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

Δεν τρύγησε το χασίσι του 56χρονος στην Πύλο! Του φόρεσαν χειροπέδες (photos)

¨Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 56χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά και τα όπλα
Κατασχέθηκαν 33 δενδρύλλια και 28,6 γραμμάρια κάνναβης, μαχαίρι, ξιφολόγχη κ.ά.¨


 ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
 Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη την 6.9.2020 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
 Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση.
 Την 6.9.2020 το πρωί, στους χώρους της φυτείας προσήλθε ο 56χρονος, ο οποίος προέβη σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη. Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 33 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρων περίπου, καθώς και αντίστοιχος αρδευτικός εξοπλισμός.
 Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, βρέθηκαν, συνολικά και κατασχέθηκαν:
•    -1- κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,
•    -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -15- εκατοστών,
•    -1- ξιφολόγχη,
•    -25- φυσίγγια,
•    ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -28,6- γραμμαρίων
•    ζυγαριά ακριβείας και
•    κινητό τηλέφωνο.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.


Τα ντοκουμέντα.


Χαρχαλάκης: «Προχωρούμε άμεσα στην δημιουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού με τους Δήμους του Σαρωνικού»

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας των Δημάρχων της Π.Ε. Νήσων με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο που πραγματοποιήθηκε στη Σαλαμίνα. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση για τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού σύμφωνα με το Νόμο 4674/2020. Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός είναι Ανώνυμη Εταιρεία με μετόχους τους Δήμους και έχει εξαιρετικά ευέλικτο τρόπο λειτουργίας. Μέσα από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό οι συμμετέχοντες Δήμοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν την Υπηρεσία Δόμησης (στις 31-10 σταματάει η διοικητική υποστήριξη των Δήμων από τον Δήμο Πειραιά), να αναβαθμίσουν τις τεχνικές τους υπηρεσίες, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να ωριμάζουν σημαντικά έργα υποδομής, να τα δημοπρατούν με ταχύτητα και έτσι να υπηρετούν με αξιώσεις την τοπική ανάπτυξη.
Ο Δήμαρχός μας, ως Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων Νήσων Αττικής και της Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υφυπουργό Εσωτερικών σειρά ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί Δήμοι όπως: ο προβληματικός τρόπος λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι διαδικασίες αδειοδότησης των δημοτικών έργων, η διοικητική υπαγωγή των Δήμων στα όρια ευθύνης κρατικών υπηρεσιών που πρέπει να ακολουθεί ενιαία δομή, η κατηγοριοποίηση των νησιωτικών Δήμων, η ανάγκη αναμόρφωσης του Νόμου 4412 προκειμένου να γίνει ευέλικτος και λειτουργικός, η ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου ενιαίου Κώδικα Αυτοδιοίκησης που θα επιλύει τα χρονίζοντα θεσμικά προβλήματα των Δήμων, αλλά και σειρά άλλων θεμάτων της καθημερινότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Ο Υφυπουργός κ. Λιβάνιος μετέφερε την δέσμευση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει με κάθε τρόπο τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς που αποτελούν τη μοναδική βιώσιμη πρόταση για την λειτουργία υπηρεσιών των ΟΤΑ στους οποίους παρατηρείται υποστελέχωση και σημαντική υστέρηση, όπως οι τεχνικές υπηρεσίες των νησιωτικών Δήμων και οι υπηρεσίες δόμησης.
Ο Δήμος μας θα προχωρήσει στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Π.Ε. Νήσων και το θέμα θα τεθεί στο Δ.Σ. εντός του Σεπτεμβρίου μαζί με το Σχέδιο του Καταστατικού της υπό ίδρυση Εταιρείας.